Rösta i EU-valet! Jag röstar på Piratpartiet!

calle_pirat

Detta är kanske det viktigaste valet någonsin. Många tycker att EU-valet är ointressant, meningslöst, oengagerande, för långt bort, svårbegripligt och omöjligt att relatera till personligen. Många tycker att riksdagsvalet är viktigare. Men det är fel. Idag stiftas de flesta nya lagar i EU – lagar som berör oss här hemma i Sverige. Visst är riksdagsvalet viktigt, men inte viktigare än EU-valet.

Jag har röstat i många val – jag fyllde 18 för nästan 30 år sedan, 1980, och jag kan inte minnas något val, varken kärnkraftsval, EU-val, eller riksdagsval, som för mig har känts mer angeläget än detta. Det enda som kan komma i närheten var 1988, då jag var en av alla de som röstade på Miljöpartiet – som var det första nya parti att komma in i Riksdagen på flera decennier. Det var stort. Det här är minst lika stort, om inte större.

På 1980-talet var det miljörörelsen som äntligen blev en del av etablissemanget, som en reaktion på 1900-talets gränslösa exploatering och nedsmutsning av miljön. Idag är det den personliga integriteten som står under samma hot, rätten till ett privatliv har redan naggats rejält i kanterna, till förmån för privata företag med föråldrade affärsmetoder. Att rösta på Piratpartiet är ett effektivt sätt att visa att vi inte vill ta mer skit från svekfulla och korrumperade politiker.

Just nu kan du göra skillnad. Din röst räknas. Din röst är extremt viktig. Att ligga hemma på soffan är helt enkelt inget bra alternativ just nu. Vi står inför enorma samhällsförändringar – det har redan börjat – och vad du tycker har lika stor betydelse som vad vem som helst annars. Du är viktig. Du kan ändra på världshistoriens förlopp. Det låter kanske överdrivet, men det är det faktiskt inte. Vi gör det redan. Tillsammans ändrar vi Sveriges, Europas och världens historia. Gå och rösta på söndag, och rösta helst på Piratpartiet!

tunn linje

Piratpartiet – det enda vettiga alternativet!

rostaeu1

Rösta på Piratpartiet i EU-valet 2009!

Läs mer på Piratpartiets egen hemsida: www.piratpartiet.se

tunn linje

smash_banner

Dekorrand

Explore posts in the same categories: demokrati, Frihet, Livsåskådning, Piratpartiet, Politik, Samhälle

Etiketter: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

23 kommentarer på “Rösta i EU-valet! Jag röstar på Piratpartiet!”

 1. E-mannen Says:

  Bra skrivet! Peppen är på! (för att försöka prata som en indiepanda)

 2. Göran Axelsson Says:

  Bra skrivet!

  Jag är lite yngre än dig med mina 42 år men jag håller med dig fullständigt. Även jag var med och röstade in MP den där hösten -88. Bara genom att MP fanns och tog mandat så tog de övriga partierna in miljö i sina program.
  Jag övergav MP runt sekelskiftet när dom blev för mycket lik dom övriga partierna.

  Nu har jag brunnit för PP sen januari 2006 och fortsätter att göra det tills övriga partier inte bara förstår våra frågor utan även visar det i handling.

  Jag har röstat PP redan och planerar en 20-mils runda för att lägga ut valsedlar på ett par vallokaler till. Vi har till och med lyckats få ut valsedlar till Holmön med 75 bofasta.

  Varje röst räknas och är en tydlig signal till de andra partierna att vi inte ställer upp på deras politik längre.

  Har du inte röstat så gå och gör det…. och helst då på Piratpartiet!

 3. Pyrrhus Says:

  Jag lovar att rösta på pp den 7 juni 🙂

  ”Du är viktig. Du kan ändra på världshistoriens förlopp. Det låter kanske överdrivet, men det är det faktiskt inte. Vi gör det redan. Tillsammans ändrar vi Sveriges, Europas och världens historia. Gå och rösta på söndag, och rösta helst på Piratpartiet!”

  Detta känns utan tvivel angeläget, särskilt med tanke på att fasciststater som Kina är på uppgång.

  Satsa på de unga – mina erfarenheter säger mig att de som är över 45 (läs: mina föräldrar) inte ser problemen.


  • Ja, jag är 46, och jag vet flera som är äldre än jag som ska rösta på Piratpartiet, och jag har hört många unga som är skarpt Piratpartikritiska, så jag tror inte att det bara är en fråga om ålder.
   Det handlar mer om hur snabb man är i huvudet och hjärtat i att acceptera nya tankar, nya idéer, nya insikter, hur lätt man har att se större perspektiv, att världen faktiskt förändras, och vi med den.
   Rent krasst brukar det vara lättare för unga människor, eftersom man vanligen inte är lika hårt präglad när man är yngre, men jag ser ofta det omvända – att de som är mest neurotiska och rädda för förändring ofta kan vara de yngre, eftersom de i nte har skaffat sig ett helhetsperspektiv.
   När vi som är äldre byter ståndpunkt är vi kanske långsammare, å andra sidan blir det ofta mer välgrundat, djupare och mer genomtänkt.

   Detta säger jag inte i nån slags ålderschauvinism, utan bara för att spegla möjligheter och hinder i respektive åldrar.

 4. Tee Says:

  51 bast, egenföretagare, innovatör och förväntas nog vara moderat men är hängiven frihetsälskare sedan länge. PP är viktigt som sagt var och som redan nämnts så kan man jämföra detta med miljöpartiets inträngande i korridorerna. Ge PP en chans och vi kommer att se ett uppvaknande från en hel del folk i etablissemanget.

  God Nationaldag föresten.


  • Tack för det.

   Nationaldagen firar jag inte. För det första för att jag inte är särskilt nationalistisk, och för det andra tycker jag att om vi över huvud taget ska ha en nationaldag i Sverige, så vore midsommar den bästa. Mer svenskt än så blir det fan inte.

   • Tee Says:

    Det där med nationaldagen slank ur mej lite lättvindigt. Jag firar inte heller Gustav Vasas kröning eller vad det var. Håller absolut med om att midsommar är det enda vettiga alternativet.

 5. Suecae Says:

  Midsommar är folkets dag. 🙂

  Jag gillar den aktivism som har spridit sig, det verkar ju redan ha gett resultat så det visar om något på att utomparlamentarisk aktivitet och folkrörelser faktiskt kan påverka (och gör detsamma).


  • Ja, om det är något denna valkampanj påmint oss om, så är det att det faktiskt går att förändra, och förnya den politiska kartan.
   Jag var med och röstade in Miljöpartiet 1988, och nu är jag med och röstar in PP i EU-parlamentet.
   Nästa år tänkte jag vara med om att sparka in PP i Riksdagen också. 🙂

 6. sankirtanledarn Says:

  Heja Calle, long time no see 🙂

  Har röstat på PP, är medlem dessutom.

  Hoppas allt är bra med dig, du ser ut som en riksdagsman på fotot, kanske vore nåt?

  /kram


  • Hej!

   Sankirtanledarn – det känner jag flera som har varit, så du fär gärna ge mig en till ledtråd… 🙂

   Kul att du röstar pirat, och är medlem.

   Riksdagsman – tja, det låter väldigt tidskrävande och jobbigt, men va fan… Du röstar väl på mig då? 😀

 7. Pyrrhus Says:

  Har röstat idag, på pp såklart 🙂

  Hur blir det förresten 2010? Kommer det att slutas upp kring pp då också, eller blir det runt halvprocenten då igen?

  Iofs vet jag inget annat parti att rösta på till riksagen. De får byta ut sina ledningar först.


  • Ledningar? Sladdar, kablar, eller vad menar du med ledningar? Och vem eller vad är det egentligen som ska bytas ut?

   Självklart kommer PP att satsa på riksdagsvalet. Jäklar i min låda! 🙂

 8. Pyrrhus Says:

  ”Ledningar? Sladdar, kablar, eller vad menar du med ledningar? Och vem eller vad är det egentligen som ska bytas ut?”

  Tjaa… de som bestämmer i partierna kanske? Toppskiktet helt enkelt. Det är ju de som ligger bakom.


 9. Vilka ledningar tycker du ska bytas ut då, och mot vad?
  Rick är fantastisk, en enorm kraft, och skall självklart inte bytas ut mot någon annan. Anna Troberg kan också bli en fenomenal tillgång i riksdagen. Vem tycker du skall bytas ut? Och varför?

 10. Pyrrhus Says:

  ”Vilka ledningar tycker du ska bytas ut då, och mot vad?
  Rick är fantastisk, en enorm kraft, och skall självklart inte bytas ut mot någon annan. Anna Troberg kan också bli en fenomenal tillgång i riksdagen. Vem tycker du skall bytas ut? Och varför?”

  Jag menar ju givetvis gammelpartierna. De får byta ut sina högsta höns om de bli röstvärdiga igen.

 11. Louise Says:

  Under valvakan var det enormt skön stämning och hela kvällen var en höjdpunkt, men det fanns tre saker som var extra mycket höjdpunkter! Den ena var Ricks tal innan valresultaten, den andra var valresultaten och den tredje var partipiskorna som du gav till Rick och Christian! Otroligt kul och genomtänkt present! Tack för att du var med och förgyllde min kväll! 🙂


  • Tack själv – jag hade väldigt roligt, och det vet jag att Rick och Christian hade också – och förmodligen alla som var närvarande.
   Ja, jag är en påhittig typ, och utan mitt initiativ hade Rick och Christian inte haft någon skumpa att skåla med heller, så det var väl bra.
   Men det är ju en av styrkorna med Piratpartiet, att rörelsen verkligen uppmuntrar egna initiativ och kreativitet – alla tar ansvar för sin del (och lite till), vilket gör att det fungerar, trots alla missar och underligheter. Det rullar på ändå, för att alla hjälps åt, med gott humör och entusiasm.

   Jag var för övrigt väldigt trött och avslagen under måndagen, fast glad förstås, och när jag pratade med folk ursäktade jag min seghet med att jag hade varit på PP:s valvaka dagen innan, och då förstod alla varför jag var seg – att det naturligtvis måste ha varit en sjujäklarns fest… Bra ursäkt, alltså.

   Kul också, som sagt, att jag blev omnämnd i Expressen som den som ”fick festen att spåra ur”. Skön merit… 🙂

 12. Louise Says:

  Men åh… nu hamnade ju min kommentar på helt fel ställe… den skulle ju såklart vara under inlägget om Valvakan med alla fina bilder. Jag vet inte riktigt vad som gick snett. Hmpf. Jag skyller på att jag är trött och allmänt förvirrad oftast som alltid 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: