Just nu är jag bara väldigt, väldigt glad!

pp_vinnare_eu

Jag var på Piratpartiets valvaka i Stockholm, närmare bestämt på KTH, och stämningen var som väntat enormt uppsluppen, hoppfull och förväntansfull redan från början. Alla verkade säkra på minst ett mandat, och redan 4 % skulle vara en stor sensation, förstås, så segervittringen var verkligen enormt stark.

pp_valvaka_1

Pressuppbådet var massivt, med TV-kameror, fotografer och reportrar med mikrofoner, det blixtrades och intervjuades, och intresset för detta nya parti var förstås stort. Piratpartiet skriver historia, och den politiska kartan ritas om. Det var liksom garanterat en sensation redan från början.

pp_valvaka_2

Jag, min hustru Jennie och min son Caspian var på plats, vi skålade glatt och pratade med alla dessa härliga pirater – några vi träffat förr, och några vi tidigare bara känt till namnet, eller knappt ens det – till deras blogg-alter-egon. Rick var där förstås, liksom Christian. Men även Anna Troberg, Marie Andersson (Emma Opassande – som förstås live-bloggade), Joshen, Teflonminne, Piratjanne och en drös med andra härliga aktivister. Det såg väldigt roligt ut när vi kom, mer som ett LAN än en valvaka – laptops överallt, med folk som live-bloggade. Bara i Piratpartiet…

pp_valvaka_3

När siffrorna presenterades, på konsekvent över 7 %, blev det förstås jubel, visslingar, applåder och annat buller. Och när det slutliga resultatet meddelades (7,1 %) visste entusiasmen inga gränser. Det tjoades, tackades offentligt, delades ut presenter och annat skoj. Jag hade med mig en flaska champagne och en ishink, så att jag skulle kunna bjuda Rick och Christian på en redig segerskål.

partipiska

Dessutom delade jag ut ett par presenter till Rick och Christian – varsin ”partipiska” – lila små piskor att driva fram partiet och dess politik med! Mycket uppskattat av såväl Rick och Christian som av hela den församlade piratpubliken. Enligt Expressens artikel ”Piraternas vilda fest i natt” var det då festen ”spårade ur”. Riktigt så vilt var det inte (även om Rick faktiskt gav Christian lite smisk). Media ska dock alltid överdriva, det hör till. Men kul blev det! Och jag måste erkänna att det är en sabla merit att bli omnämnd i Expressen som den som fick Piratpartiets valvaka att spåra ur. Slå det, den som kan! 🙂

pp_valvaka_4

Det blev en fantastiskt trevlig kväll, och framför allt – starten på något helt nytt, början på en helt ny politisk våg. Piratpartiet har gått från ingenting till minst en EU-parlamentsplats på drygt tre år, och det är minst sagt en politisk sensation. Junilistan åkte ut, Fi och Sd kom inte in den här gången heller. Moderaterna tappade röster, men Miljöpartiet och Folkpartiet gick upp sedan förra valet.

pp_valvaka_5

Man kan tycka att det är en fjuttsak att få in en parlamantariker i EU-parlamentet, en enda person bland över 700 – men det är det inte. En person som jobbar hårt, knyter de rätta kontakterna, koncentrerar sig på ett fåtal verkligt viktiga frågor och biter sig fast som en kamphund, kan få väldigt mycket gjort i EU-parlamentet.

pp_valvaka_6

Och om det är något som verkligen behövs nu så är det en kunnig person som kan få piratpolitik på agendan. Rätten till ett privatliv, utan kollektiv övervakning, ett fritt och oreglerat Internet, reformerad patentlagstiftning och reformerad upphovsrättlagstiftning – frågor som en del okunniga människor anser vara små, men som får oerhört stora konsekvenser i det långa loppet.

pp_valvaka_7

Så – grattis Christian Engström, grattis Piratpartiet, och grattis till hela svenska folket, som äntligen får en förkämpe i EU, för mänskliga rättigheter, och rätten till ett fredat privatliv. Ni kommer att få höra mer om detta framöver, det kan jag garantera.

tunn linje

Piratpartiet – det enda vettiga alternativet!

Läs mer på Piratpartiets egen hemsida: www.piratpartiet.se

Andra som bloggar om Piratpartiets valseger:
Rick Falkvinge, Emma Opassandehär, här och här också, Henrik Alexandersson, Calandrella, Mattias Bjärnemalm, Kulturbloggen, Jacob Dexe, Blogge Bloggelito, Webhackande, RedBlog, Anna Troberg, Varför inte?, Stenskott

Dekorrand

Explore posts in the same categories: demokrati, Lagstiftning, Livsåskådning, Piratpartiet, Politik, Samhälle

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

19 kommentarer på “Just nu är jag bara väldigt, väldigt glad!”

 1. Z Says:

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!


 2. Skön sammanfattning av valvakan 😉 En champagne-frukost sitter inte fel nu!


  • Det funkar förstås det också – även om jag drack min ranson Champagne igår tycker jag…! 🙂

   Fast å andra sidan skulle jag nog kunna dricka Champagne varja dag – det är ju så himla gott!

 3. Tee Says:

  Yesss!

  Nu ni Stasi freaks. Eat this!

 4. Josef Boberg Says:

  Jag delar Din glädje över Piratpartiets framgångar, verkligen… 🙄 – även om jag på sikt också hoppas på det här.

 5. Yamiko Says:

  Underbart! Oavsett om det blir Christian eller Amelia som får åka ner till Bryssel så kommer de kunna göra mycket!

 6. Suecae Says:

  Vilken succé. Jag såg ju inte på valvakan så jag möttes av valresultatet i dagens Metro istället, oerhört fina nyheter detta.

 7. xzpq Says:

  JA! Det gick ju hem!
  Jag övergav moderaterna för Piratpartiet! Det troliga är att jag gör samma sak om 15 månader! ”Bodströmssamhället” borde skrämma varje sann demokrat, men alliansen övertog hela det konceptet efter S-regeringen utan att blinka! (OK, lite gnäll var det, men partiviskan ven!) De var värda en ännu större nedgång i antal mandat, och Piratpartiet var värda fler!

 8. Anders Says:

  Hej Carl Johan, har lite bevakning på Bagarmossen och Bagis och har upptäckt att du är Bagisbo. Här är valresultatet i Bagarmossen: http://www.bagisbloggen.se/2009/06/08/miljopartiet-vann-europaparlamentsvalet-i-bagarmossen/

 9. Gudinnan i mitten Says:

  Ledsen Calle, men denna blogg har inget med tantra eller livets mysterier längre. Döp om den till piratbloggen eller jag älskar lila piskor eller vad som helst, men gudomlig njutning finns någon annanstans på nätet, icke här.


  • Ledsen, Gudinnan i Mitten, men din kommentar visar att du uppenbarligen inte vet ett skit om tantra.

   Jag tror inte att du har koll på vad tantra faktiskt betyder, att tantra presenterar en hel världsbild som bygger på total medveten närvaro i nuet, och att det även handlar om att bryta upp gamla tankemönster, att slänga gamla programmeringar överbord och tänka i nya banor.

   Tantra handlar (liksom shamanism) också om makt, att först och främst skaffa sig makt över sitt eget liv genom att ifrågasätta auktoriteter – framför allt de inre auktoriteterna, de ”sanningar” som vi har fått i oss från barndomen, från omgivningen.

   Att befria sig från begränsningar och indoktrinering och följa sitt hjärtas väg – det är tantra.

   Så jag vill gärna presentera politiska dimensioner av tantra, och då är faktiskt Piratpartiet det som kommer närmast idag. Förutom de kurser och föredrag vi ordnar, de texter vi skriver och de sammankomster vi skapar, så är det politiska engagemanget en del av vårt tantriska leverne. Sexualpolitiken är också en del av detta.

   Om du inte förstår det så är det ditt problem, men om du säger att TantraBlog inte längre har något med tantra att göra så kan jag bara beklaga din djupa okunnighet, och hoppas att du förstår bättre med tiden.


 10. @ Z – nej, haha, man kan inte bli älskad av alla. Det är inte heller mitt mål.

  100%-visioner eller 0-visioner har båda den egenskapen att man garanterat kommer att misslyckas, så varför välja något så enfaldigt?

  Sticker man ut näsan och påstår saker, så kommer det alltid att finnas folk som tycker tvärtom, och somliga är fortfarande omogna nog att ta det personligt, och så får de för sig att ogilla den personen.

  Har man en bild av något specifikt (som t.ex. tantra), och får den motsagd av någon annan, som dessutom presenterar en världsbild man inte alls kan förlika sig med, så kan det förstås bita i skinnet.

  Då kan man antingen välja att strunta i den andres förklaringsmodell och hålla sig till sin egen, eller så blir man en aktiv motsåndare, eller så tar man till sig den andres tankegångar och skapar en egen, ny och kanske mer balanserad ståndpunkt.

  Det finns så många vägar att gå.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: