Skön kommentar till svininfluensahysterin…

helsedirektoratet

För några år sedan fick man cancer av chips, och så fick Livsmedelsverket (eller vilken i mängden av alla hundratals statliga myndigheter det nu var) sin kvart i rampljuset – och så hoppades de på några fler fräsiga skattemiljarder, förstås. Nu har det kommit något nytt att skriva om – och så har alla fått spatt. De har drabbats av den amerikanska mediahypen kring en vanlig influensa. Mediaanka kallas det.

Stora rubriker om folk som dött i influensan täcker våra löpsedlar. Senast skrevs det om tre gravida kvinnor som dött – i USA! I ett land som bebos av nästan 300 miljoner människor lyckas man hitta tre (3!) gravida kvinnor som har dött av den här svininfluensan. I alla fall påstår man det. Vem kollar de uppgifterna? Jag tror att fler dör av häftiga nysningar varje år, bara i USA. Eller vilken konstig sjukdom som helst.

Det dör hundratals människor av influensa i Sverige varje år, liksom folk dör av allsköns mer eller mindre allvarliga sjukdomar, i kombination med dåligt immunförsvar, allmänt nedsatt hälsa, depression och dålig livsvilja, hög ålder och skörhet, eller någon annan anledning. Alla dör, nån gång, av något – kan ni fatta det?

Dramatiska ord som ”svininfluensa” är naturligtvis säljande, och så kan Expressen skryta lite till med ökande upplagesiffror. Det vore enormt intressant att följa pengarna bakåt, och se om det möjligen finns ekonomiska intressen i de läkemedelsföretag som säljer influensavaccin, som också har ägarintressen i något eller några större mediabolag. Det vore förstås en alldeles underbar kombination, som skulle förklara varför det har blivit en sådan uppståndelse kring just denna influensa.

Vem ska man tro på, tro på, tro på när, tro på när det är så här – skaldade Tomas DiLeva för många år sedan, och det är en synnerligen bra fråga, i masspsykosernas tidevarv. Att tänka själv, känna själv och fatta egna beslut är lika viktigt som alltid, och som tur är lever vi just nu i en tid då det fortfarande är hyggligt möjligt. Till dess att vi återigen låter våra myndigheter ta ett (h)järngrepp om våra medvetetanden, med ny teknologi, nya övervakningsformer, nya kontrollorgan och nya styrmekanismer.

Det är lätt att bli konspirationsteoretisk när alla verkar gadda sig samman för att staten ska få sticka nålar i samtliga medborgare, och spruta in kvicksilverhaltiga substanser i våra kroppar, medusiner som samma stat dessutom har betalat miljarders miljarder för, till ett privat läkemedelsföretag. Det känns nästan lite som att makthvarna använder denna influensa för att kolla av hur medgörliga och lättmanipulerade vi är egentligen. Det antyds att om vi inte vill vaccinera oss, så är vi osolidariska med våra medmänniskor. Jo, man tackar, ja.

Många har redan haft denna influensa, och den har inte varit mer besvärlig än någon tidigare influensaepidemi – snarare tvärtom. Så varför denna plötsliga hysteri? Varför ska vi plötsligt springa till våra vårdcentraler och vaccinera oss? Av nationalekonomiska skäl? Knappast. Av solidaritet med våra medmänniskor? Inte heller särskilt trovärdigt.

tunn linje

Det blir alltmer tydligt att man inte kan lita på statliga myndigheter, att man inte kan lita på politiker och andra makthavare, att de stora institutionerna bör undvikas i görligaste mån. Sjukvården kollapsar, skolorna blir allt farligare för våra barn, rättsväsendet är helt korrupt, regeringen vill göra om varenda medborgare till en övervakad, avlyssnad, misstänkt brottsling, och hela skiten håller på att halka i havet. Det hela ser ut som en riktig dystopi, en undergångsvison av värsta slag.

Men jag ser det som en möjlighet, en anledning till positivt tänkande och handlande. Vi måste sluta lita på Staten, sluta förlita oss till de stora institutionerna, sluta hoppas att Myndigheterna ska hålla oss i handen när det blåser. Vi måste börja bygga våra egna system igen, gå tillbaka till ett mer organiskt och mänskligt sätt att leva, ta hand om varandra, låta hjärtat styra lika mycket som hjärnan, vandra i skönhet med Kärleken som ledstjärna snarare än politiska ideologier, följa våra hjärtan snarare än skrikiga tidningsrubriker.

VI behöver hitta tillbaka till oss själva igen, vara med våra nära och kära, arbeta mindre för folk vi inte har någon relation till, och ta hand om oss själva och våra familjer. Ge fan i att sätta barnen i dagis eller kommunala skolor, dessa lydnadsinstitut för att göra om fria individer till duktiga kuggar i samhällsmaskineriet, och skapa våra egna system lokalt istället. Lita på att föräldrar (och andra nära anhöriga) är de främsta experterna på sina barn, eftersom ingen är mer engagerad i deras väl och ve än just föräldrarna, lita på barnens egen drift att lära sig, lita på kärleken och livet självt som drivkraft.

För – om vi inte kan lita på kärleken som drivkraft, vad ska vi då lita på? Den dagen vi tappar tron på kärleken till vår nästa, och tilliten till oss själva, kan vi packa ihop och dö allihop. Klart slut.

tunn linje

Och jag orkar fan inte länka till alla tidningar och bloggare som skriver om svininfluensahysterin, för det är så många…

Finns det bara ett enda politiskt parti – Piratpartiet – som försvarar privatliv och integritet?

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Dagstidningar, demokrati, Fascism, Frihet, Kultur, Lagstiftning, Livsåskådning, Media, Piratpartiet, Samhälle, Yttrandefrihet

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

41 kommentarer på “Skön kommentar till svininfluensahysterin…”

 1. Josef Boberg Says:

  Jo… – Carl Johan – jag förstår Din ”trötthet” på allt babbel om svininfluensa-vaccinering eller ej, verkligen… – men den här länken tycker jag ändå är läsvärd – därför att där handlar det om egna gjorda erfarenhet under ca 52 år + egen ”forskning” i ämnet vaccineringars möjliga konsekvenser ❗

 2. fairymary Says:

  Rolig bild och kloka tankar…..

  Men inte är det lätt att vända samhället…..

 3. Spelaren Says:

  Ja, inte tänker då jag låta vaccinera mig. Jag har hela mitt liv undvikit att ta penicillin utom i yttersta nödfall (inflammation i en tand, t.ex.) och har aldrig vaccinerat mig inför någon influensa. Jag tror på att låta kroppen ta smällen och skaffa sig naturliga antikroppar och därmed stå bättre rustad inför nästa våg av en nära besläktad farsot. Därmed inte sagt att jag undviker alla läkemedel, men man ska akta sig för att utmana naturen vilket man gör genom övermedicinering.

  Det har gått troll i detta med att inte våga bli sjuk. En hysteri kring att alltid vara helt frisk. Varför det? Hur ska vi kunna undvika helt att bli sjuka? Biologin ser ut som den gör, och vi måste acceptera att vår organism kroppen lever i symbios med andra organismer. Vi behöver en massa olika bakterier, godartade sådana, för att vi alls ska fungera, och när vi kämpar för att definitivt slå ut de elakartade så riskerar vi att ha ihjäl en del av dem som är oss livsnödvändiga. På så vis blir vi istället sjukare av all medicin. Vi kastar ut barnet med badvattnet, helt enkelt.

  Jag har en bekant familj som i alla år har sprungit och vaccinerat sig för allt och lyckats få penicillin utskrivet så fort de råkat nysa en gång, och ingen familj är oftare sjuka än de… Undrar vad som är hönan och vad som är ägget…

  Jag tror också att vissa konspirationsteorier har fog för sig. Jag hörde någon journalist på ett tidigt stadium visa upp ett samband mellan skrämselpropaganda från smittskyddsinstitutet och hot om nedläggning/neddragna anslag för samma myndighet. På så vis har de lyckats få leva kvar tack vare fågelinfluensan (en riktig anka! 🙂 ), svininfluensan, Ebola m.fl.

 4. PiratJanne Says:

  Visserligen ett klipp om fågelinfluensan, men det känns ändå ganska aktuellt: http://www.youtube.com/watch?v=Go1BvZgaUlU


  • Magnus Betnér är fan i mig Kungen av Komedi.
   Respekt.

   Det jag gillar mest med Betnér är att han har en politisk agenda mitt i all humor. Han använder sin skärpa till att häckla idiotiska politiska idéer, och dumheter av allehanda slag.

   Jag håller inte nödvändigtvis med om allt han säger, men ofta är han jävligt skarp, och alltid en ögonöppnare.

   Kolla detta klipp om cykelhjälmar:

   För att inte tala om hans sexualliberala resonemang gällande sexköpslagen, i en debatt från Almedalen med miljöpartistmuppen Zaida Catalan:

   https://tantrikblog.wordpress.com/2009/07/03/zaida-catalan-ar-en-riktig-mupp/


 5. Den allra viktigaste anledningen att vaccinera sig, som jag ser det, är att sjukvården inte klarar att placera alla som behöver i ECMO om alla blir sjuka samtidigt.

  Vi har redan, hur många, fem? som ligger i ECMO, och inte så värst många apparater till. Dessutom måste operationer (typ hjärtoperationer) ställas in om resterande ECMO-maskiner måste användas till influensaoffer.

  Att onödigt många kommer att hamna i ECMO om folk inte blir vaccinerade måste väl framstå som uppenbart. Likaså att de som inte får ECMO när det behövs kommer att dö.

  Jag kan faktiskt inte förstå vad som är så svårt att förstå med denna enkla ekvation. För mig känns det mest som en fråga om en tävlan om hur cynisk man kan vara, to be honest.

  • Josef Boberg Says:

   ”Smaken är ju som baken delad”Tack och Löv ! … 😉


  • En sak har jag lärt mig, rent erfarenhetsmässigt. När folk säger ”tänk om alla…” så kan man stänga av öronen direkt. Det finns ingenting på jorden som alla gör samtidigt, som alla blir samtidigt, som alla samtidigt nåt jävla dugg. Många, O.K., men ALLA blir fan inte sjuka samtidigt.

   Många har redan haft den här influensan, och den var rätt mild i jämförelse.

   Att då spendera miljarders miljarder av mina och dina pengar, utan att vi har blivit tillfrågade, på ett skitvaccin som kanske inte ens fungerar, och kanske ger värre biverkningar på sikt än någonsin avsaknad av tillräckligt många ECMO-maskiner – det tycker jag är cyniskt.

   Vi som kritiserar den här s.k. pandemin är inte cyniska. Vi använder vårt förnuft.


   • CJR, jag har full respekt för att du inte gör samma riskbedömning som andra, tex jag, gör. Men det du gör är att du dömer ut alla åsikter om att det skulle kunna bli allvarliga konsekvenser som hysteri och anklagelser om rena mutor. Det tycker jag är cyniskt med tanke på att folk dör (och ja, det skulle jag tycka även om vi resonerade om den vanliga influensan). Du kan väl hålla dig till att förklara varför din riksbedömning är annorlunda?


   • Nu förstår jag inte vad du menar. Skulle jag medverka till att framkalla hysteri, om jag påpekar att t.ex. Donald Rumsfeld och Barack Obama är delägare i de läkemedelsföretag som tjänar stora pengar på influensavaccin?

    Jag dömer inte ut några åsikter, såvida de inte alldeles uppenbart är totalfnattiga.

    Jag anser att alla får ha hur många åsikter som helst, om vad de vill, men man måste också finna sig i att få sina åsikter granskadeom man går ut med dem offentligt. Att få mothugg är inte detsamma som åsiktsförtryck. Åsiktsfrihet och yttrandefrihet är inte detsamma som att slippa kritik eller motargument.

    Du tycker att jag ska hålla mig till att förklara varför min riskbedömning är annorlunda. Annorlunda? Mot vad? Regeringen? Om man känner av vad många svenskar tycker just nu så är det nog inte min inställning som är annorlunda. Jag tror att de flesta resonerar ungefär som jag. I alla fall de som inte låtit sig skrämmas av skräckpropagandan.

    Vi har sett det förr. Epidemihot har saluförts i massmedia i flera decennier. Och sanningen är att vaccin inte alls är så självklart bra i alla lägen som många vill ha det till. Många blir sjuka av vaccin också. Ibland kroniskt, i allvarliga sjukdomar. Det är också en risk. Hur ställer du dig till den risken?

  • Spelaren Says:

   Nja… riktigt så enkelt är det ju inte. Det är människor i riskgrupper som kommer att kunna bli riktigt sjuka i denna influensa, på samma sätt som i alla andra influensor som drar över vårt klot. Riskgrupper är ju t.ex. ålderssvaga, svårt sjuka (som t.ex. i AIDS, cancer etc.) osv.

   Men, fullt friska, i övre medelåldern, tillhör definitivt ingen riskgrupp, och det är inte det minsta cyniskt att låta bli att vaccinera sig då; det är bara sunt förnuft och långsiktigt tänkande!

   Barn, som inte hunnit drabbas av så många besläktade influensor, är ju också en generell riskgrupp, och förmodligen ska jag uppmana mina tonåriga barn att låta vaccinera sig.

   Men denna hysteri som blåses upp till groteska proportioner, den är inte berättigad!


   • Grundfriska och normala barn och ungdomar blir extremt sällan dödligt sjuka av influensa, så jag tror nog att det är bättre att låta barnen vara hemma med flunsan en vecka, än att riskera skumma biverkningar som autism, förlamning och andra läkemedelsinducerade biverkningar.

    Det är märkligt att mänskligheten har kunnat överleva i hundratusentals år, till denna dag, utan alla dessa medikamenter och läkemedelsföretag.


   • Flera av de som hamnat i ECMO har ju varit fullt friska. Jag vet inte om du räknar det som ”riktigt sjuk”, men det gör jag.


   • Och till CJR: Människan HAR ju inte klarat sig så bra. Tiotals miljoner dog ju i spanska sjukan. Jag tycker inte det är att klara sig bra. Inte för att vi löper nån risk för miljontals offer, iallafall inte i västvärlden (…), men din syn på läkemedel och sjukvård verkar lite… skum?


   • Kul att du nämner just spanska sjukan, eftersom den spreds under första världskriget, och det finns somliga som hävdar att fler dog av vaccinet mot spanska sjukan än av sjukdomen själv.

    Jag är inte tillräckligt insatt rent historiskt, men det vore onekligen intressant att göra en djupdykning i ämnet och kolla hur det faktiskt var.

   • Josef Boberg Says:

    Min djupdykning i ämnet – ger vid handen att Du har åt hållet rätt i – att ”vaccinet dödade flera” än sjukdomen som sådan = vaccinet raserade det naturliga immunförsvaret. Men det begrep dom ju ej på den tiden – och den kunskapsbristen tycks ju bestå i dags dato, tyvärr tyvärr… 😥

    Därtill – så hade spanska sjukan ALDRIG INTRÄFFAT – ifall därföre ”häxprocesserna” ej så effektivt hade avlivat uråldrig hälsokunskap – och förtroendet hade överflyttats till skolmedicinen – som ju på 1800-talet och därefter var på 1800-talsnivå, faktiskt…


   • Hej Josef! Jag tror inte på det där med häxprocessernas avlivande av ”kloka gummor”. Sanningen är betydligt skitigare än så. Kyrkans enfaldiga predikan bidrog till okunnighet och skräck hos allmogen, och häxprocesserna var ofta ett resultat av ren masspsykos. Folk pekade ut varandra helt hämningslöst. Det var inte specifikt ”kloka gummor” som dog.

    I Sverige blev häxprocesserna aldrig en stor grej – och de drevs INTE av kyrkan. Kyrkan försökte faktiskt få stopp för denna hysteri, och lyckades till slut. Bara ca 300 människor dog till följd av häxjakterna, vilket rent statistiskt är oerhört lite. Under samma tid avrättades mer än dubbelt så många för att de hade haft sex med djur.

    Betydligt värre var kyrkans inkvisition flera hundra år tidigare, då man hämningslöst utrotade miljoner människor för att de hade ”fel” religion. Katarerna var alldeles för starka i proportion till kyrkan, och därför uppmuntrade kyrkan kungar och furstar att hjälpa till att utrota katarerna, mot att de fick nytt land att härska över. Över en miljon katarer dog i den processen. Och det vara bara en av flera grupper som hamnat under den kristna ångvälten. Redan på 300-talet utrotades hundratusentals Mithras-dyrkare, för att Mithraskulten erbjöd konkurrens gentemot kyrkan.

    Däremot är det sant att patriarkatet och centralstyrningen av samhället accelererade under 1800-talet, och det blev särskilt viktigt för läkarkåren att försvara sina domäner, med fruktansvärda konsekvenser.

    Ofta lyckades nog läkarna ta död på fler än de hjälpte, vilket är illa nog. Turligt nog fanns det en och annan (motarbetad) läkare som hade en uppriktig ambition att faktiskt hjälpa folk, och utveckla nya kurer.

    Ett bra exempel på detta är Ignaz Semmelweiss (Wien, 1840-tal), som upptckte sambandet mellan läkarstudenters obducerande av lik och en ovanligt hög spädbarnsdödlighet på samma klinik. Han tvingade alla studenter och läkare (ja jävlar vad de knorrade!) att tvätta händerna mellan besöken på de olika avdelningarna, och fick omedelbart ner spädnbarnsdödligheten från 13 % till drygt 2 %, vilket var det normala på flera kliniker i samma område.

    Så det är naturligtvis inte så att all läkarvetenskap är korrupt, men den är inte rakt igenom oförvitlig heller, något som kan vara bra att ha med sig i bagaget när man gör bedömningar av lämpligheten i olika åtgärder som har med hälsa och sjukdom att göra.

   • Josef Boberg Says:

    ”…Men denna hysteri som blåses upp till groteska proportioner, den är inte berättigad!”

    Jo… – Carl Johan – det håller jag med Dig om, verkligen…

   • Josef Boberg Says:

    – Spelaren – skulle det ju vara…

   • Josef Boberg Says:

    Carl Johan – i stort håller jag med Dig – men ett gott tips (för att vidga perspektiven, tror jag… 💡 ) kan måhända vara att kolla det återgivna kapitlet i bok 8.1 på den här sajten, kanske… 💡


   • Jo, jag har hört flera personer rekommendera den här Anastacia. Jag får väl se om jag hinner läsa någon av hennes böcker framöver. Risken är väl att man blir hooked…
    🙂

   • Josef Boberg Says:

    Kapitlet ifråga tar max 10 minuter att läsa.

    Ifall Du ej vill läsa den sisådär Google-översättningen – så klicka då i övre högra hörnet på sajten – så kommer på ett ögonblick originalöversättning från ryska till engelska upp på Din skärm.

    Lycka till ❗ (utan att bli hooked… 😉 )

 6. SwedishTeen Says:

  Jag gillar den alternativa hälsningen!

  Till ni som sätter er emot vaccinering:
  Utan de vaccin som finns för olika sjukdomar hade många flera blivit sjuka eller dött.
  Visst finns det risker med vaccin. Det finns det med alla läkemedel. Alla läkemedel har biverkningar.
  Utan medicinering och vaccinering hade inte världen varit där den är idag. Folk i U-länder dör än idag i vissa sjukdomar som vi i I-länderna redan har utrotat tack vare vaccinering.

  Till ni som tycker att det bara är en mediahype:
  Visst blåser media upp krisen. De gör så för att sälja mera nyheter. Gillar ni inte detta, gillar ni förmodligen inte kapitalism överhuvudtaget.
  Men den nya influensan a.k.a. ”svininfluensan” är farlig p.g.a. att den liknar sjukdomsutbrott som ”spanska sjukan” och ”asiaten”.
  D.v.s. att personer som befinner sig i de vanligtvis säkra demografiska grupperna (unga och friska) är extra utsatta för den här sjukdomen och de som drabbas värst.
  Det handlar m.a.o. inte om en vanlig säsongsinfluensa där de flesta dödsoffer går att hitta hos de gamla och redan sjuka.
  Det är m.a.o. på sin plats att rapportera om virusspridningen, vad den orsakar och vad vi kan göra för att förhindra den. Eller åtminstone mildra spridning.

  Jag var också osäker på vaccinering i detta fall, främst p.g.a. att testgrupperna var små och att vaccinet väldigt snabbt går ut i produktion.
  Fler har testats sen dess och än har vi inte hört att detta vaccin skulle innehålla några extra risker.
  Vaccinet bygger på det vanliga säsongsvaccinet som många tar varje år. Det som är utbytt är influensastammen. M.a.o. förefaller det otroligt att vaccinet skulle innebära några nya helt okända risker.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/H1N1-utbrottet_2009#Behandling_.2C_f.C3.B6rebyggande_m.h.a._vaccin

  Jag tänker vaccinera mig.

  Jag ställer mig heller inte bakom en misstro till ”samhällsmaskineriet”. De finns där för oss, för vi har valt dem. Om vi inte gillar deras agerande tar vi och byter ut våra makthavare mot andra. Det är så en demokrati fungerar.


 7. Det var ett jävla tjat om svininfluensan! Svininfluensa är ett riktigt svineri som grisen är oskyldig till!

 8. Piratposten Says:

  Bara två månader efter kvicksilverförbudet skall alla svenskar få vaccininjektioner med kvicksilver. Efter åratal av kamp mot användningen av kvicksilver i amalgam och i många andra produkter fick vi äntligen ett förbud 1 juni i år.
  Men mindre än två månader efter förbudet avslöjar Jönköpingsposten att det nya vaccinet mot svininfluensan kommer att innehålla konserveringsmedlet Tiomersal som är en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver.

 9. Josef Boberg Says:

  SVININFLUENSA = MH1N1-utbrottet 2009: ”Statsepidemiologen Annika Linde menar att denna svininfluensa inte är farligare än vanlig vinterinfluensa men att fler förmodligen kommer smittas. Få blir allvarligt sjuka och av dessa har flertalet minst en annan riskfaktor. Inkubationstiden är i medeltal ca 3 dagar, men varierar mellan 1 och 7 dagar. Dödligheten ligger i samma nivå som en vanlig influensa ❗

  Det är huvudsakligen barn och ungdomar under 18 år som blivit sjuka, äldre verkar i stort sett vara skyddade mot den nya influensan ❗ Det beror eventuellt på att de drabbats av fler influensor under sitt liv än vad yngre personer gjort.”

 10. fairymary Says:

  Carl Johan!

  Den aspekt du tar upp om kortsiktiga vinster kontra mera långsiktiga sådana är MYCKET angelägen att reflektera över, inte bara vad gäller svininfluensan.


  • Ja, det är ju det. Tyvärr tänker nutida politiker oftast väldigt kortsiktigt, karriäriniriktat, med väldigt lite vision och överblick. Då blir det vanligen symptombehandling av mer spektakulärt slag man satsar på, i alla lägen.

 11. Tomas Says:

  Brottsanmälan angående fågelinfluensan i Österrike

  http://vaccinationsfaran.se/pdf/Burgermeister%20brottsanmalan.pdf

 12. Tomas Says:

  Nobelpristagaren Bertrand Russel skrev redan 1952 om kommande vaccinationer

  http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=552


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: