Zaida Catalán är en riktig mupp

I denna fantastiska debatt mellan Zaida Catalán (mp) och Magnus Betnér, framstår Catalán som fullkomligt oregerlig och i komplett avsaknad av en genomtänkt idé. Hon orerar vilt och snubblar på sina egna fötter i ambitionen att presentera sin idé om prostitutionen och sexköpslagen, och det blir otroligt uppenbart hur korkad hon är när hon försöker argumentera med Magnus Betnér. Ju mer hon babblar, ju dummare verkar hon vara.

Och Magnus Betnér är bara så jävla cool. Han säger hela tiden exakt de rätta sakerna, kort och koncist, håller hela tiden en lugn och resonerande ton, och krossar alla Zaidas argument som man stilla mosar en mygga. Hon får aldrig grepp om Magnus – han bara skär genom hennes desperata babblande med riktiga argument, och har en politisk klarhet och stringens som får Catalán att framstå som en svamlande skolflicka.

Jag har sett Zaida Catalán debattera vid flera tillfällen, och har alltid irriterat mig på hennes kroppsspråk. Hon verkar faktiskt som att hon är rejält full när hon raglar runt och svänger med huvudet, virrar mellan argumenten som en annan A-lagare, och verkar hela tiden tappa balansen. Hon försöker verka överlägsen och undervisande, och håller en märkligt mästrande attityd (som hon verkar ha lärt sig på en sämre retorikkurs), men hon lever liksom i ett ideologiskt moln som gör henne totalt onåbar – och fullkomligt misslyckad. Uppenbart för alla utom henne själv.

Och så släpar hon fram de allra sunkigaste argumenten – ”om din dotter…” etc., och vägrar ens ta in Betnérs påpekande att det finns män som arbetar med prostitution, som om det vore något helt okänt. Allt demonteras förstås med osviklig och knivskarp precision av Magnus Betnér, som visar ett faderligt tålamod, och en hyggligt dold irritation över hennes uppenbara dumhet.

Mästerligt, Magnus! Nu behövs det bara ett riksdagsval, i vilket man rensar ut gamla sunkisar och tar in nytt friskt blod, så kan det kanske äntligen bli en ändring på det här, och ett avskaffande av denna repressiva och skadliga lag. Vi kanske skulle må bra av lite fler komiker i riksdagen?

tunn linje

Andra som bloggar om samma sak:
Midnattsvarg, projO

Besök gärna Magnus Betnérs egen hemsida!

Dekorrandn

Explore posts in the same categories: demokrati, Frihet, Lagstiftning, Livsåskådning, Samhälle, Sexualpolitik

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

48 kommentarer på “Zaida Catalán är en riktig mupp”

 1. Joshua_Tree Says:

  Skönt att du tog tag i det där så jag slapp! Jag fick filmen mailad till mig och blev duktigt irriterad. Det är intressant att hon pratar om maktutövning samtidigt som hon använder alla de mest sunkiga härskartekniker som finns (avbryter, höjer rösten, undslipper sig ironiska ”mhm” och ”ja-a” när andra pratar, mästrande tonfall med huvudet på sned, etc). Först tyckte jag att Betnér var lite beige som inte satte ner foten och tog i lite mer, men efteråt är jag mer imponerad av hans lugn. Ibland behöver man spela för att vinna, man kan ställa ut skorna på planen och låta motståndaren göra självmål bara. 🙂

  • pärlbesatt Says:

   Precis vad jag också tänkte, att hon angriper nåt (maktutövning och hierarkiskt tänkande med män on top och kvinnor i underläge) som hon själv gör, dvs är dryg och lägger orden i hans mun.

   Fick flashbacks av arroganta lärare som talade vitt och brett om att tänka självständigt och tala fritt men sen hackade på en när man gjorde det.. Rys.

   Och trist att hon får utrymme att prata för MP, om hon ska vara sån…


   • Ja, hon talar om makt och pengar, och verkar glömma att hon själv gör anspråk på att ha makt över andras val av livsstil, med normgivande lagstiftning – eftersom HON inte vill ha det på ett visst sätt. Snacka om bristande självinsikt…


 2. Ja, det är väl det som är så skönt med den här debatten, liksom den debatt i samma ämne som Zaida Catalan hade med Hanna Wagenius. Hon babblar på som vore hon drogad, och självmål efter självmål efter självmål…

  Det bästa sättet att avslöja dumskallar för vad de är, är ibland att bara låta dem prata.

 3. Per Says:

  Bra skrivet vännen! Måste se den där filmen igen, det är ju nästan komik i sin absurditet.

  Det som dock är läskigt är att hon representerar makten och talar till en medborgare som om han vore en idiot. Magnus sköter det dock utmärkt och det är helt uppenbart att en förändring måste komma.


  • Ja, hon utmanar honom på ett väldigt dumt och nedlåtande sätt, samtidigt som hon visar med all önskvärd tydlighet att hon inte har en susning om vad hon pratar om.
   Det intressanta är att Zaida presenteras som politker, medan Magnus presenteras som komiker – sen framstår Zaida som ofrivillig komiker i all sin vimsiga förvirring, medan Magnus framstår som den politiskt avgjort mest genomtänkte av dem båda. Så vem är vad, egentligen?

   Vi behöver uppenbarligen fler komiker i riksdagen. Inte pajasar som Zaida, utan riktiga, genomtänkta komiker med hjärna och vass tunga.

 4. Berg Says:

  Hypnotisk effekt, hennes guppande huvud :O


  • Ja, jag tycker verkligen att kombinationen av hennes guppande huvud, hennes halvslutna ögon och hennes virriga svamlande ger ett klart intryck av att hon helt enkelt är kanonfull.
   Kan det vara så att Zaida Catalán helt enkelt är alkoholist?

   • juggen Says:

    Eller så är hon det jag brukar kalla för en idiot.

    Det är sällan jag blir så irriterad men när jag skickade länken till Joshua Tree så skrev jag att man faktiskt blir sugen på att ge henne en smäll på käften, vad som helst bara för att få tyst på svamlet. Hon är makalöst obehaglig.


    • Ja, nu brukar jag inte uppmuntra till våld, särskilt inte eftersom offer är det finaste man kan vara i Sverige, och då skulle hon plötsligt bli adlad av sitt martyrskap.
     Det är mycket bättre att låta henne klampa på i ullstrumporna och göra bort sig – till slut kommer hon att ramla vilse, och ingen kommer att leta efter henne.

     • juggen Says:

      Jag vill inte uppmuntra till våld heller. Att man blir sugen på att göra något innebär inte att man gör det. Men det är sällan jag blir så förbannad av att någon säger något, det är därför jag använder mig av det ordvalet som ett sätt att beskriva hur dum jag tycker att hon är.


     • Jo, jag fattade det också. Jag bara sög upp det du skrev som en utgångspunkt för en kommentar som ärligt talat inte egentligen är särskilt våldsnegativ.
      Min huvudsakliga anledning till att inte ge henne på moppo är alltså inte empati med henne, utan det faktum att hon då skulle bli ett offer för en hemsk man, och så får de stackars puckofeministerna mer vatten på sin kvarn, och Zaida Catalán blir en martyr.

     • juggen Says:

      De där människorna ser ju sig själva som offer bara de föds. Men att vara en man för dem är en direkt synd, precis som de kristna anser om arvssynden. Skillnaden är att man inte kan döpa sig och bli av sin skuld som man, den har man ju alltid enligt de där mupparna.

      Däremot så är det ju intressant hur vissa kvinnor ser på våld. För ett par år sedan hade jag en relation med en kvinna som var väldigt svartsjuk. Hon kunde inte ens klara av att jag såg på förbipasserande människor (kvinnor OCH män) utan att tro att jag försökte få kvinnorna i säng.
      Vid ett tillfälle brast hon ut (utan anledning) att alla män är svin och hänvisade till våld och våldtäkter. Jag höll inte med och försökte diskutera detta trots att hon indirekt sade att jag var en sådan person eftersom jag ju är en man.

      Två veckor senare avslutade jag relationen eftersom jag insåg att det inte skulle fungera. Då kom hon hem till mig en natt, berusad, och sparkade mig två gånger på mitt högra knä som jag hade skadat veckan innan (vilket hon visste) och var på väg att slå sönder ett av mina musikinstrument.

      Det slutade med att jag knuffade ut henne ur lägenheten. Dagen efter sade hon att hon var tvungen att ”stå upp för sig själv”. När jag sade att hon själv beter sig som män som misshandlar kvinnor sade hon att det inte alls var så.
      På tal om självinsikt…


     • Enligt en mängd statistik från USA är det väldigt mycket vanligare att kvinnor misshandlar män än vad vi kanske tror. Vad gäller dödligt våld är det fler kvinnor som dör av partnervåld än män, men skillnaden är inte så stor som man skulle kunna tro. 60-40, eller kanske t.o.m. mindre.
      Det är faktiskt betydligt vanligare att kvinnorna börjar slå än att männen gör det.
      Det är dessutom mycket vanligare att kvinnor använder tillhyggen.
      Enligt flera undersökningar är våld och misshandel för övrigt lika vanligt i samkönade partnerrelationer som i heterosexuella relationer, så där sprack könsmaktsordningsteorin – som en ballong

      Ja, det vore en oerhört hälsosam sak om man slutade med den här offerstämplingen av kvinnor, och förövarstämplingen av män, och istället börjar samarbeta mot våldet. Punkt.

     • SixDays Says:

      Men vi löser det, min älskade flickvän tänkte börja träna kampsport. Vi kan skicka henne som torped *asg* 😀

     • SixDays Says:

      Våld är inte bra. men jag brukar säga att det finns två slags personer man kan ha som motståndare.

      Den man kör på, inser att man kört på dem och går ut ut hjälper dem.
      Dem man kör på, ser vem det är, lägger i backen och kör över personen en gång till.

      Catalan tillhör den senare grupperingen 😛


     • Åh, du är en så kärleksfull och varm människa, SixDays…

     • SixDays Says:

      Självklart Calle, självklart 😀

      Ont ska med ont förgås heter det väl ^^

 5. juggen Says:

  För övrigt så kan man ju börja undra om mp står för moralistpartiet.

  Att hon börjar ifrågasätta hans källor på det sättet där gör henne extra irriterande. Vad har hon för källor? Hon hänvisar till en tysk rapport från 2007 ”från Tysklands regering”. Det kanske är jag som är ute och cyklar men jag har för mig att regeringar inte bruka skriva så många rapporter. Sedan säger hon att de (regeringen) själva har utvärderat sin lag och att den inte fungerar (är det regeringen som tycker det eller är det Zaidas egen tolkning?).
  Hon menar att det kvinnor (eller kvinner som hon och Mona Sahlin säger) inte registrerar sig som sexarbetare. Då kan man undra på vilket sätt det har md prostitution att göra. Det är som att förbjuda restauranger eftersom det är många som jobbar svart där.
  Själva affärsidén bakom en restaurang är ju inte dålig bara för att många av dem so driver restauranger fifflar med skatten.
  Hon säger även att kvinnorna inte är tryggare och att rapporterna visar det. Det vore riktigt intressant att ta del av den rapporten som hon tar upp så kan man ju se hur hon har valt att tolka den.

  Och när hon säger att det är ”maffioser” som driver verksamheten och att Magnus tycker att det är ”fräscht” så börjar man ju undra om hon någonsin har använt sin hjärna. Klart att det är kriminella som håller i en viss del av verksamheten eftersom det r kriminellt att syssla med den. Hur svårt ska det vara att förstå? Därefter säger hon att pornografi bör förbjudas, vilket är intressant. Ska våldsfilmer också förbjudas?

  Själv blir jag oerhört äcklad av kvinnor som pratar som a-lagare och som ser ut som sådana. Jag tycker att de förstör möjligheten för andra kvinnor att blir uppfattande som seriösa och intelligenta. Det är just den sortens kvinna som Zaida är som stärker de patriarkala strukturerna i samhället och motarbetar jämlikheten. Därför tycker jag att Zaida ska förbjudas.


  • Jag tror att hon är på god väg att förbjuda sig själv, faktiskt. Det är så uppenbart att för varje gång hon öppnar käften, så kommer hon allt närmare ett politiskt självmord. Så låt henne babbla på. Det sätter bara fart på processen.

   Att hon ifrågasätter Magnus källor har hon lärt sig på någon retorikkurs, eller snappat upp av någon, helt omedveten om att hennes egna källor, inklusive hennes godtyckliga tolkningar av dem, är mer än lovligt svaga. Men det kan hon alltid komma undan genom att snömosa på allt vad hon kan, så länge kameran rullar.

   Lägg märke till att det första hon säger på filmen är bara menlöst babbel utan substans alls, och sen försöker hon sig på klumpig retorik genom att fråga om Magnus är för prostitution. Typ att man måste vara en stark förespråkare för allt som man inte tycker ska vara förbjudet. Så jävla dumt.

   Men som sagt, låt henne babbla på. Förhoppningsvis går hon snart över till FI, och så vart vi av med henne.


 6. Offerstämplingen av kvinnor är ju också det som ligger bakom sexköpslagen, det är ju hela Zaidas argument egentligen. Männen köper makten över kvinnorna, och de stackars kvinnorna är offer. De är offer hur mycket de än har valt det själva.
  Jag blir sjukt less på det faktiskt, jag har aldrig någonsin sett mig som ett offer, och jag föredrar att andra också skulle låta bli. Skulle jag prostituera mig så är det MITT val och beror inte på elaka män.

  Magnus Betnér är för övrigt typ världsbäst.


 7. […] hora, liberalism, Magnus Betner, prostitution, stigmatisering, Zaida Catalan) Jag såg via Calle Rehbinders blogg ett klipp där MPs Zaida Catalan debatterade prostitution mot Magnus Betnér. Det var inte snyggt, […]

 8. midnattsvarg Says:

  Började skriva ett långt svar här men det blev så långt att jag skrev ett eget inlägg om det istället. Men summan är iallafall att Zaida Catalan är en ful retoriker med ihåliga argument. Hade frågan inte varit så stigmatiserad hade ingen ens tagit henne på allvar.

 9. SixDays Says:

  ”Enligt en mängd statistik från USA är det väldigt mycket vanligare att kvinnor misshandlar män än vad vi kanske tror. ”

  När jag jobbade på krogen var det faktiskt vanligare att kvinnor var de som började veva efter ett par glas. Rent procentuellt var det väl fler killar som slogs, men tiden det tog för dem att tjafsa upp det till en fysisk nivå var generellt längre.

  Sen tycker jag att det är rätt intressant med åsikter som ”men du kan ju inte slå en tjej”. Jag undrar hur de resonerar. När nån ger sig på mig så pausar jag inte och tänker ”Oj, det här är en tjej. Nu får jag inte försvara mig.” Snarare är det nog tvärtom. Kvinnor är fulare när de slåss. Myten om att de skulle vara så svaga verkar leda till att de gärna beväpnar sig och går till överdrift.

  Det spelar ingen roll vem man är om nån slår en i tinningen, blir man skadad så blir man och då spelar könet mindre roll. Förutom då kanske i en rättegångssal där det kan leda till förmildrande omständigheter eller högre straff beroende på vad förövaren har för kön.


  • En intressant aspekt på den här frågeställningen är hur våldet ser ut i media.
   När en kvinna utövar våld är det vanligen en örfil, och då är det rent dramaturgiskt sett alltid mannens fel. Han förtjänade den.
   Eller så är det en väldig tvåldsam kvinna som skjuter ihjäl folk – men då är hon nästan alltid en hjältinna, och männen som dör förtjänade det också.
   Men när en man utövar våld mot en kvinna är det nästan alltid mannen som är skurken, och kvinnan är offret som vi ska identifiera oss med och sympatisera med.
   Intressant nog även när det handlar om t.ex. skottlossning, där styrkebalansen är helt utjämnad.
   Märkligt.

   • SixDays Says:

    Jo. Media är garanterat en väldigt stor bov i dramat. Just det där ”han förtjänade den” tycker jag är väldigt tröttsamt. Om en person har kuk är personen per automatik skyldig?

    Kommer osökt att tänka på när riksdagsmannen Per Bill blev nedslagen bakifrån av en steroidpumpad kvinnlig ordningsvakt som hävdade att han var full mitt på blanka dagen där han gick med sin barnvagn. Inget blodprov togs och det hela rann väl ut i sanden om jag inte minns fel, men om en kille tar steroider för att han har taskigt självförtroende och vill pumpa upp sig så kan man ju, ifall man utgår från medias bild att kvinnor alltid är svaga, bilda sig den uppfattningen att den kvinnliga ordningsvakten mentalt sett är totalt olämplig att ens inneha ett ordningsvaktsförordnande.

    Jag har tränat med tjejer och fått stryk och jag har slagits med/mot kvinnor som har fått tokspel (dock inte i jobbet, en gång på gatan och en gång på mcdonalds) där det utlösts av vad jag har sagt och de då dragit igång som ett par väderkvarnar i storm. Reaktionen efter att jag ”sparkat” ned dem genom att svepa undan benen med en låg spark är ”hur kan du slå en kvinna”. Folk är verkligen tragiska i allmänhet om de underskattar någon enbart på ett attribut.

    • A Says:

     Fascinerande det där. Varit nästan likadana situationer när nån av mina vänner råkat illa ut på stan. Grabbarna verkar ha hyfsat till sig, brudarna blivit värre.

 10. Caspian Rehbinder Says:

  Också relevant i sammanhanget:
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_435659.svd


  • Ja, det visar ju med all önskvärd tydlighet att Catalan är rejält ute och cyklar. Men det märks ju omedelbart så fort hon öppnar munnen. Fast det vore skönt att kunna köra ner den här sortens undersökningar i haledn på henne när hon börjar med sina svajiga härskartekniker.

 11. Caspian Rehbinder Says:

  Zaida Cataláns svar vid 5.30 på huruvuda hon står för att man ska ha rätten till sin egen kropp är helt otroligt. ”Ja, jag är för att folk gör vad de vill med sina kroppar. Men sexköp handlar inte om sex, utan om makt, så det är inte okej att folk gör vad de vill med sina kroppar.”

  Och strax efter sexminutersgränsen, med hennes obehagligt överlägsna ”jag ser ju strukturerna i det här”, som att det finns dolda strukturer som bara hon ser, och inte Magnus Betnér. Alltså är hennes argument starkare.

  Slutligen är hennes avslutande lilla monolog så abnormt korkad. Jag orkar inte ens kommentera.

  Man blir bara trött.


  • Ja, fast hennes arrogans är så uppenbar, och hennes vimsiga försök till härskartekniker so genomskinliga, så det blir uppenbart för var och en med minsa omdöme att hon är ett megapucko. Jag hoppas bara att Miljöpartiet gör sig av med den här tokan, för hon skadar bara partiet med sitt dogmatiska raljerande. Hon verkar ju drogad ibland, särskilt när hon går igång ordentligt. Helt psykedeliskt.

 12. SwedishTeen Says:

  Jag vet inte riktigt var jag står och ställer mig lite vid sidan av debatten.

  Jag tycker dock att det är lite lågt att angripa Zaida Catalán med anmärkningar på kroppsspråk o.s.v. med tanke på att du är grymt bra i din vanliga argumentation i övrigt.
  Kroppsspråket är ovidkommande det de diskuterar?

  Eller är jag gnällig nu? 🙂
  Eller vad tycker du?


  • Nja, om det inte vore för vad hon faktiskt gör med sitt kroppsspråk, och om hon faktiskt kunde prestera något vettigt, med riktiga argument, så skulle jag inte bry mig.

   Som det ser ut, så använder hon hela kroppen i att nästan maniskt rabbla fram sitt nonsenspredikande, och det blir en smula surrealistiskt, liksom överdrivet och oregerligt. Lite crazy, helt enkelt. En parodi på härskartekniker som går fel.

   Jag skulle bli orolig om nån höll på så där i närheten av mig – och då är ändå jag en som gillar stora gester och kraftfullt kroppsspråk.

   • Daniel Contini Says:

    Zaida är ju helt manisk. Magnus få inte en syl i vädret. Jag blev skrämd av denna video. Läskigt!

  • SixDays Says:

   Wis mussen die juden ausroten, halleluja.

   Min personliga åsikt är väl att hon påminner om bastarden mellan Hitler och Jerry Falwell. 😛


 13. […] på Tantrablog en Youtube-film från Almedalen, med Magnus Betnér och Zaida Catalán som diskuterar […]

 14. micke Says:

  Magnus är så cool han sitter där och höjer inte ens ögonbrynen när han mosar hennes korkade argument jag säger bara respekt !
  Synd bara att han fick sitta och diskutera med en dåre !


 15. […] Att möta Magnus i politisk debatt kan bli en riktig utmaning – det har bl.a. virrhjärnan Zaida Catalan fått […]

 16. Henrik Says:

  Zaida Catalán skulle faila P3’s moraltest hårdare än hårdast.

 17. Björn Says:

  Fantastiskt skrivet, och otroligt sant!

 18. A Says:

  Hon missupfattar ju varför folk ens har sex. Har ju med sexdrive att göra, inte makt. Säger mer om hennes egen inställning till sex.

  Alla har inte oändlig tillgång till sex.

 19. Chino Says:

  Fyfan vad illa jag mår när hon kommer med dom där vanliga hipstersnacket. Mange är tung som klarar av henne så pass länge, själv hade jag delat ut en örfil så håret verkligen flyger av!! Det är bara fula brudar som är MP:e och dom har det där tänket (rör ej vår kropp) osv. Låt mig tala klarspråk: hade du sett bättre ut och haft killar som velat dejta dig så hade det varit annorlunda! FUCK U du bryr dig inte om ( andra kvinnor) du försöker låtsas tycka synd om dem men din verkliga agenda är att nå en karriärslinje genom att jaga falska historier!! Asså du sa så här: SKA VI HA PROSTITUTION I VÅRT SAMHÄLLE? Det här är mitt svar: IDIOT DET FINNS REDAN, sen länge vakna för fan! Sverige är inte längre ett fint land där folk är välmående, och tro inte att SVENSKA tjejer inte säljer sig, i Norge är svenska tjejer TJÄNARE på restauranger och alla serviceyrken varför skulle inte En RIK norsk kunna erbjuda en svensk tjej att göra det (hära) du får så här mycket!! TILL DIG CATALAN: SLUTA LÅT DEBATTERA KOM TILLBAKA NÄR DU HAR DINA EGNA ÅSIKTER OCH INTE MYNDIGHETERNAS DUBBELMORALISKA-agenda!!


 20. […] på Tantrablog en Youtube-film från Almedalen, med Magnus Betnér och Zaida Catalán som diskuterar […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: