Sexsibilityfestivalen – så här blev det!

tantriclovers

Under den gångna veckan hände något alldeles nytt, något helt unikt för Sverige – en festival som var helt tillägnad kärlek, sexualitet, sensualism, relationer och personlig utveckling på alla nivåer. Sexsibilityfestivalen är en skapelse av Lorenzo Stiernqvist, mannen bakom den ett-och-ett-halvt-åriga Sexsibilitycoachutbildningen, och syftar till att låta människor få en trygg och lekfull tillvaro i vilken de kan känna sig mer levande, mer spontana, mer sexuella, mer andliga – mer mänskliga, helt enkelt.

Festivalen började på måndagen den 13 juli, och höll på t.o.m. söndagen den 19 juli. En hel vecka, alltså. Vi var inte med riktigt hela veckan, men kom ner på tisdag kväll, så vi hann uppleva nästan hela festivalen – både som kursledare och som deltagare, och det var verkligen roligt!

sexfest09_pa_stranden

Utbudet av aktiviteter var stort, och man kunde välja mellan en mängd olika dynamiska workshops, ett och annat stillsamt föredrag eller kreativa skaparverkstäder – målande, skulpterande, gipsgjutning m.m. – och man kunde få lära sig dansa tango, eller stripteasedans. Eller så kunde man få en massage, fika på en filt i gröngräset, eller sola och bada och mysa vid stranden.

Höjdpunkterna för vår egen del (förutom våra egna aktiviteter förstås) var som alltid lek och bus med Johan Ekenberg, Tantrakurs med Lorenzo & Shanti, samt något vi inte har prövat förut – en workshop i BioEnergetics, ledd av Dhara Milehag. BioEnergetics är en kraftfull terapeutisk metod att lösa upp emotionella blockeringar i kroppen, med hjälp av kroppsrörelse och andning. Det blev en oerhört stark och hjärteöppnande workshop för både mig och Jennie, och effekten av den har vi med oss hem.

sexfest09_bodypaint

Vi höll en förstås mängd olika aktiviteter, som yonigjutning, kukmakeri, kroppsmålningsfest, högläsning ur min erotiska novellsamlingt, ett par kortversioner av vår kurs Kärlek, Liv & Lust – och ett bröllop. Många aktiviteter blev det alltså. Och som vanligt figurerade vi i media. I Expressen TV och i Aftonbladet, vad jag vet.

sexfest09_expressen_tv

En fantastiskt rolig kväll hade vi redan på onsdagen, då jag höll i en lekfull kroppsmålningsworkshop. Alla fick möjlighet att måla på sig själva och varandra, och dansa till pulserande dansmusik. Se gärna en film om evenemanget på Expressen.tv. Fantasin flödade, och färgerna likaså. Alla blev fantastiskt fina, och det var underbart att medverka till och beskåda detta knasiga spektakel, och framför allt se hur glada alla var.

sexfest09_theresemalas

Vi höll även ett par kortversioner av vår kurs Kärlek, Liv & Lust, en kurs för både singlar och par som vi brukar hålla just på Skeppsuddens kursgård, och det var väldigt uppskattat. Vi hade aldrig färre än 40 deltagare på våra workshops – oftast fler – och det blev både omtumlande, roligt, kärleksfullt, nära, lekfullt och känslosamt.

sexfest09_ab_artikel

Avslutningsvis vill jag bara tacka Lorenzo Stiernqvist och alla andra som medskapat till att denna fantastiska festival blev verklighet. Det har varit en stor ynnest, ett privilegium, att få vara delaktig i denna manifestation av gränslös kärlek, glädje och njutning. Nu håller vi alla tummarna för att det ska bli en minst lika fantastisk festival nästa år också.

sexfest09_i_graset

tunn linje

NORDISKT HEDNISKT BRÖLLOP

Som en glittrande juvel i festivalhalsbandet hölls det även med bröllop. Jag fick i uppdrag att hålla ännu en nordisk-hednisk vigsel. Eller snarare en stämningsfullt förnyelse av relationen, eftersom det var Björn och Therése som ville manifestera sin kärlek på detta sätt – de har varit tillsammans i över 20 år, och gifta nästan lika länge. Dock var denna ceremoni i allt väsentligt exakt densamma som de bröllop jag brukar hålla.

Vackert blev det. Vi skapade en cirkel i gröngräset, alldeles intill majstången som stått där sedan midsommar, och solen lyste varmt under hela ceremonin, trots att väderlekstjänsten lovat dåligt väder. Men jag har uppenbarligen tumme med vädergudarna. De verkar gilla vad jag gör… 😉

sexfest_brollop_1

Brudföljet samlas i cirkel på ceremoniplatsen, det heliga viet.

sexfest_brollop_2

Ceremonimäster inleder vigseln.

sexfest_brollop_3

Rituell tvagning i de fyra elementen – här i elementet eld.

sexfest_brollop_4

Therése bjuder Björn att äta av Frejas äpple.

sexfest_brollop_5

Det bjuds även heligt mjöd, ur Odins horn – för ruset, visdomen och nyfikenheten på det okända.

sexfest_brollop_6

Det blev premiär för nakenbröllop! Under kärleksförklaringarna klädde Therése av sig för att ge sig själv i gåva till Björn, och då ville förstås Björn ge sig själv tillbaka – så här står båda i paradisdräkt. Fast nästa gång det blir nakenbröllop hoppas jag att ALLA, inklusive vigselförrättare, gäster och musikanter, är spritt språngande nakna! Det vore vackert…

sexfest_brollop_7

Välsignande bröllopskväde läses, baserat på några runor ur futharken.

sexfest_brollop_8

Kramkalas!

sexfest_brollop_9

Lyckligt par – mer kära än någonsin, efter mer än 20 år tillsammans!

tunn linje

Kursledare som var med på festivalen:
Johan Ekenberg, Dhara Milehag, Lorenzo Stiernqvist, Shanti Limnell, Ramya Charlotte Eriksson & Anam, Calle & Jennie Rehbinder, Sofia Sjöblom, Alexander Rudenstam, Jessica Menzinsky, m.fl.

tunn linje

Artiklar om festivalen:
Aftonbladet, Norrköpings Tidningar, Aftonbladet igen, Expressen TV, TV 4 Norrköping, Sveriges Radio P4 Östergötland

tunn linje

Gå gärna med i Facebook-gruppen Sexsibilityfestivalen!

tunn linje

Läs mer om våra kurser här!

tunn linje

Bröllopsbilder av Jennie Rehbinder
Övriga bilder av Calle Rehbinder
(med undantag för klipp ur TV-reportage och dagstidningar)

tunn linje

Läs mer om mina ceremonier på Grimners Runor!

tunn linje

Besök även hemsidan för Skeppsuddens Kursgård!

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Asatro, Ceremonier, Dagstidningar, Frihet, Healing, Kärlek & sex, Konst, Kroppsmålning, Kultur, Media, Samhälle, Sexkurser, Sexualpolitik, Tantra, TV

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

13 kommentarer på “Sexsibilityfestivalen – så här blev det!”

 1. Carina Says:

  Sexibilityfestivalen verkar vara precis så där härligt lekfullt och totalt närvarande som livet alltid borde vara. Vilken gåva att ge sig själv och andra.
  Vi ses på nästa festival!

 2. Jonathan Says:

  Låter som du har oerhört trevligt! Dock så fick Expressens Web-TV dig att se ut lite som Dr House! 🙂


  • Haha – Dr. House… Ja, det kunde förstås vara värre.

   Problemet med den där TV-filmen var att det var väldigt hög musik, och jag underskattade den riktade mikrofonens förmåga att faktiskt exkludera musiken och höra min röst.
   Så det blev lite gapigt.
   Men va fan, budskapet gick fram hyfsat ändå, tycker jag.

 3. Hanna S Says:

  Hm, jag kan inte låta bli att bli nyfiken på hur det skulle vara att medverka på något sånt där. Speciellt att gå helt naken vore intressant, med tanke på vad jag är. 😛 Hur mycket mer förvirring kan man möjligen skapa utan att säga ett ord och bara genom att ta av sig kläderna? ;D

  Verkade som ett roligt alternativt bröllop och det tycker jag i sig är kul att se. Tyvärr ger alla religiösa undertoner mig en obehaglig magkänsla, men det såg fint ut!

  En fråga som nött mig ett tag, med alla tantrakurser och dyl, medverkar det någonsin samkönade par? Det verkar vara väldigt heteronormativt, av den bild jag fått hittills iaf. 🙂


  • Hej Hanna!

   Vi har haft flera bisexuella personer på våra kurser, och när Expressen skrev om oss senast så var det om ett lesbiskt par som kom på en av våra kurser (Kärlek, Liv & Lust på Skeppsudden), så helt heteronormativa är vi inte. Vi är hetero, ja, men inte heteronormativa.

   Tyvärr kan det vara svårt att bryta heteronormativiteten av flera anledningar, eftersom även ”normavvikarna” bidrar till denna heteronormativitet genom att hålla sig till sina egna nätverk. Man får ha lite tålamod, och se att det behöver ta den tid det tar.

   Vi har haft våra parkurser i fem år nu, och vi har alltid varit extremt noga med att inte beskriva våra kurser ur ett heteronormativt perspektiv, bl.a. genom att alltid formulera oss ”du och din partner”, snarare än att utgå från att en man alltid har en kvinnlig partner, och vice versa.

   Vi har fått ett par försiktiga förfrågningar gernom åren, men vi har hittills inte haft något homopar på någon av våra parkurser. Tyvärr.

   Intressant nog upprätthålles heteronormen alltså av hela samhället, inklusive HBT-svängen. Jag tror dock att det är en tidsfråga innan HBT-folk blir mer och mer integrerade i helheten, och då kommer det sakta att bli mer och mer vardagligt och accepterat att folk är olika.

   Och ja, säkerligen skulle folk bli rätt så förbluffade av att se en ”she-male” naken, framför allt för att det är så oerhört ovanligt.
   Förhoppningsvis skulle nyfikenheten vara större än rädslan för det avvikande.


 4. Jag håller även egna Tantrakurser för enbart lesbiska och bi-sexuella kvinnor. Kurserna har fått ett väldigt bra mottagande. Nästa kurs i Finland 21-13 augusti. Kurs på kommande också i Sverige. Välkommen!

 5. Jasså? Says:

  Det går att förbilliga allt, tydligen även Tantra. Varför måste något så innerligt och heligt inskränkas till att bli någon form av karnevaljippo. Fel ute, mina kära lamm.


  • Haha – Jasså? – du är uppenbarligen en fördomsfull och okunnig person.
   Jag utgår från att du inte deltog på festivalen.
   Och om du inte deltog, så har du ju faktiskt ingen aning om vad som faktiskt hände.
   Att se lite bilder, och läsa lite beskrivningar, och döma ut det hela som ett karnevalsjippo, tyder på att du inte vet ett skit om tantra, till att börja med.

   Vi kanske är lamm, men du är uppenbarligen en fårskalle.

 6. Paulo Says:

  Jag tycker att ni verkar vara helmysiga med er bejkande av den nakna kroppens skönhet och möjligheter att ge kärlek genom smek oc lek. Jag ska försöka vara med någon gång. Lycka till kärleksbarnen!

 7. Paulo Says:

  Det verkar som att er grupp vill sprida frid och kärlek genom kramar, smek och erotisk beröring. Jag vill vara med och dela med mig av alla starka känslor jag har för de öppensinnade. Alla människor behöver minst en kram om dagen!


 8. […] underbara möjligheter att utforska sig själv i mötet med andra lekfulla och nyfikna människor. Läs gärna här om hur det blev första festivalen, 2009! Det är en stor ynnest, ett privilegium, att få vara […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: