Därför ska man rösta pirat

Ännu en informativ och trevlig film om varför Piratpartiet är ditt bästa val till Riksdagen 2010. Lyssna på argument från Rick, Joshen, Anna, Gun, Johanna, Mårten och mig om medborgarrätt och informationspolitik. Filip Montgomery har jobbat hela sommaren med att intervjua och klippa ihop de här små trevliga filmerna, och detta är den senaste i raden.

Inget av riksdagspartierna bryr sig om frågor om medborgarrätt, integritet och informationspolitik, och det enda sättet att få dessa frågor upp på bordet är att Piratpartiet kommer in i Riksdagen. Man kan tycka att frågor om vård, skola, omsorg och jobb är viktigare, men de nu rådande blocken för en i det närmaste identisk politik på dessa områden – tråkigt nog för båda blocken också en mer eller mindre identisk politik i att avskaffa ditt privatliv och trampa på dina medborgerliga rättigheter.

tunn linje

Att Piratpartiet kommer in i Riksdagen är faktiskt akut, och oerhört viktigt för att bevara demokrati, kunskap, kreativitet, rättssäkerhet, allmänmänskliga rättigheter och personlig integritet.

PIRATPARTIET BEHÖVS I RIKSDAGEN!

Piratpartiet - rösta pirat den 19 september!

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Censur, demokrati, Fildelning, Frihet, Integritet, Internet, Lagstiftning, Piratpartiet, Politik, Samhälle, Yttrandefrihet

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “Därför ska man rösta pirat”

 1. Spelaren Says:

  OK, nu har jag definitivt bestämt mig för att rösta på PP, och jag har precis bokat in mig som distributör av valsedlar på inte mindre än 6 vallokaler eftersom det saknades på alla runt omkring mig här!

  Håller tummar och tår för att rösterna ska bli många!

 2. GA Says:

  Utmärkt filmsnutt!

  De flesta man talar med begriper inte att det handlar om medborgerliga rättigheter, demokratins själva grundvalar.

  De har oftast inte fattat att de är hotade.

  De som har fattat det, är helt vilsna och kan inte komma på vad man kan göra åt det, eller tror att man inte ens *kan* göra något åt det.

  De flesta tror också att Piratpartiet enbart handlar om att alla skall få ladda ned musik och film gratis. Somliga är emot det, andra är för det (”vem vill inte ha allt gratis!?”), men få har fattat att det inte är det som är den stora poängen med Piratpartiet.

  Att partiet presenteras med ”-” i snart sagt alla frågor i valguider, och när enbart fri fildelning är det som ger ”piratpoäng” (inga av de grundläggande demokratifrågorna tas upp över huvud taget!) i ”Valpejl” och andra online-appar som skall ”hjälpa” folk att se vilket parti det nog bör rösta på, gör inte saken bättre.

  Var det inte så att Piratpartiet i början tänkte att de individuella kandidaternas egna åsikter skulle få gälla utanför partiets kärnfrågor?

  Har det tagits bort? Om inte, hur får man då reda på vad de enskilda kandidaterna tänker om andra frågor?


  • Hej!

   I riksdagen kommer vi att följa linjen att vi jobbar för våra frågor, och röstar med den koalition vi samarbetar med.

   Det betyder inte att vi som sitter i riksdagen blir piratrobotar utan egna idéer. Men vi måste vara hyfsat restriktiva med att jobba på egna frågor. Det går inte att gå helt emot den koalition vi samarbetar med – i alla fall inte vid voteringar.

   Vissa av oss kanske får väldigt många personröster, och det ger förstås lite större mandat för att utveckla egna profilfrågor, men till syvende och sidst förväntas vi ändå först och främst att följa partilinjen. Sen kan man ju alltid påverka sitt eget parti.

   Om du vill veta vad var och en av de olika kanddaterna tycker, kan du antingen kolla SvT:s Valpejl, eller gå in på Piratpartiets Forum, de sidor som innehåller frågetrådar till samtliga kandidater till första provvalet.

   Sen kan man ju alltid kolla in de olika kandidaternas bloggar.

   Lycka till!

   • GA Says:

    Jo, jag har tittat på olika kandidater via alla de vägarna. Tyvärr är det många, framför allt lokala kandidater som inte redovisar särskilt mycket av vad de tycker, utöver de få kärnfrågorna.

    Om de åtminstone gick in i detalj om varför de driver PPs kärnfrågor, och hur saker skall gå till istället för det som finns idag, skulle nog många som inte redan är frälsta ta det hela på större allvar.


    • Tyvärr har många pirater inte förstått hur Valpejl fungerar.
     De har svarat ”ingen åsikt” på väldigt många frågor, ur synvinkeln att det inte är piratfrågor. Problemet är då att de inte blir matchade med någon.

     Några av oss har svarat på fler frågor, och då blir det lättare att få matchning. Jag har hört många som har fått mig som första, andra eller tredje namn.

     Du får väl söka rätt på någon som matchar dina tankegångar så nära som möjligt?

     Lycka till!

 3. Marcus, Delsbo Says:

  Kan inte komma ihåg att du skrivit något på bloggen om att du ska vara med på TV i Norge!

  http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article7782650.ab


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: