Sex i Expressen

Nu är det dags för sex i Expressen – igen. Sex är förstås alltid ett populärt och allmängiltigt ämne, och även denna gång är jag och min kära hustru Jennie involverade. Till att börja med fanns redan i söndagens Expressen 27 juli att läsa en artikel om par som gillar att ha sex i naturen. Till just den artikeln blev jag anlitad som fotograf, eftersom jag ju har erotiskt foto som specialitet. Reportern från Expressen, det älskande paret och jag åkte till Kärsön, och där hittade vi en fin plats att fotografera på. Det blev en hel del fina bilder, och en hamnade i nätupplagan – hur det såg ut i papperstidningen har jag faktiskt fortfarande inte sett.

Men det blir mer. På söndag den 3 augusti (om Gud vill och Expressen håller vad de lovar) så kommer en artikel om Gudomlig Njutning, vår grundkurs i kärlek, sex och relation för par. Expressen intervjuade oss, samt ett par som var deltagare på en av våra kurser. Det ska förstås bli mycket spännande att se resultatet av denna artikel. Vi har varit mycket uppmärksammade i olika media i flera år, och det har förstås en positiv effekt på vår verksamhet.

Och det blir ännu mer – den norska erotiska tidskriften Cupido (som också kommer ut i Danmark, på danska) skall nu i dagarna komma ut med ett nytt nummer som också innehåller en artikel om vår kurs Gudomlig Njutning. En journalist från Cupido kom som deltagare tillsammans med sin man i våras, delvis i syfte att skriva en artikel om kursen. Så nu kanske vi får ännu fler norska och danska kursdeltagare, vem vet…?

Många gnäller på kvällstidningarnas intresse för sex, som förstås alltid beskylls för att vara spekulativ, eftersom det exploaterar läsarnas intresse för sex. Som om inte varenda artikel exploaterar läsarnas intresse… Om Expressen och Aftonbladet skriver om sex, så får vi i alla fall läsa om något allmängiltigt, något som verkligen engagerar alla på djupet, mer eller mindre.

Själv tycker jag att det är bra att kvällstidningarna skriver om sex, även om det ofta är ytligt och fragmentariskt. Snuttifieringen är vår tids mediasjukdom. Men det är ändå bättre att bladen skriver om sex och kärlek än att de skriver om våld och blod, äckel och galenskap. Kan vi förmedla bara lite substans mitt i all smörja, så är det gott.

Sexualiteten är en grunddrift, som påverkar allt vi gör i våra liv. Men sexualiteten är också en av de mest tabubelagda delarna av våra liv, vilket innebär att de allra flesta har en oerhört hämmad och skambelagd sexualitet – mycket mer än vi tror, eftersom det är normalt att vara hämmad. Så när vi jämför oss med andra som är ungefär lika hämmade, så tror vi att allt är O.K., eftersom vi är ”normala”.

Vi har haft dessa kurser i snart fem år nu, och vi brinner verkligen för det vi gör. Vårt engagemang för det kärleksbudskap vi vill sprida är gränslöst. Den verksamhet vi bedriver, med kurser, föredrag, böcker, bloggande och mycket annat, är ett resultat av en innerlig passion, ett patos, en övertygad ambiton att sprida kunskap och insikt om hur vi alla i långt högre grad kan tillämpa kärlekens principer i vårt vardagliga liv.

Vi har flera olika kurser numera, både för singlar och par, både i Sverige och utomlands, så vi har något att erbjuda för alla som vill förkovra sig i kärlekens konster. Som fortsättning på Gudomlig Njutning har vi Livets Goda, en livsnjutarkurs för par på ett vinslott i södra Bordeaux-distriktet. Dessutom har vi en kurs på Skeppsuddens kursgård utanför Norrköping som heter Kärlek, Liv & Lust, som vänder sig både till singlar och par. Om du är nyfiken så är det bara att kolla in infosidorna för kurserna, och dem hittar du på vår erotiska hemsida Cirkus Eros.

Med andra ord:
MAKE LOVE, NOT WAR – ÄLSKA MER, KRIGA MINDRE!

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Jämställdhet, Kärlek & sex, Livsåskådning, Nudism, naturism, Sexkurser, Sexualpolitik, Tantra

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommentarer på “Sex i Expressen”


 1. Läste artikeln för någon dag sedan men reagerade inte över fotografens namn.

  Råkade samtidigt snubbla över Jennies inlägg om sex vid stranden (2006) – http://www.expressen.se/1.388782


 2. Ja, vi hamnar ju där hela tiden – sex på stranden, sex på kurs, sex lite här och var. Vi är nog rätt sexfixerade, helt enkelt… 🙂


 3. Sexualiteten är en grunddrift som påverkar allt vi gör i våra liv, skriver du. Och det är nog sant. Synd att den är just så hämmad hos de flesta av oss. Och det är normalt, säger du…
  Jag har inte tänkt på det som normalt tidigare, men visst har du rätt. I synnerhet ska ju vi kvinnor inte vara så intresserade av sex och det är tråkigt att den kvinnliga sexualiteten är så tabubelagd fortfarande.

  Men det är jättebra att det finns forum för människor som vill bejaka sin sexualitet, både kvinnor och män och andra. Personligen känner jag att det finns en dissonans inom mig, eftersom jag i huvudet är fullständigt klar över hur jag tycker att det skulle vara. Men jag märker samtidigt att jag ändå är så lessamt behäftad med fördomar om hur jag bör agera och vara som kvinna i det sexuella. Men trots allt har jag ändå en strävan om att kunna plocka bort mina ok på den fronten.

  Det är bra att det finns människor som inte är rädda och inneslutna i föreställningen om hur det ska vara för att det ska vara ”moraliskt och politiskt korrekt med det sexuella”.


 4. Sexintresserade om jag får be. Gillar inte alls fixeringsstämpeln som man ger till folk som skriver om sex. Men nå väl, du stämplar dig själv 🙂


 5. Ja, jag håller förstås med dig, Johanna, på så sätt att ordet ”sexfixerad” vanligen används i negativ mening – man jag gillar att omvärdera och avväpna ord, för attt ta ifrån fienden deras vapen.
  Och på så sätt tycker jag att det är helt O.K. att vara sexfixerad, på samma sätt som man kan vara sportfixerad eller bilfixerad. Intresserad är lite mer svagt. lite hobbybetonat, sådär.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: