Farliga rumpor…!

Charlotte Ross nakna rumpa

Den amerikanska myndigheten FCC (Federal Communications Commission) har fått hjärnsläpp. Igen. FCC har fått mycket kritik genom åren, framför allt för att de av många anses motverka den amerikanska konstitutionen, och förstås specifikt första tillägget som avhandlar yttrandefriheten. I många avseenden har U.S.A. en betydligt mer utvecklad och heltäckande yttrandefrihetslagstiftning än något annat land i världen (inklusive Sverige), vilket förstås med jämna mellanrum förargar de moralfascistoida högerkristna som helst vill strypa all information som strider mot deras egna åsikter.

Nu har FCC föreslagit ett högt bötesbelopp för mediaföretaget ABC, så högt som 1.430.000 USD, eftersom de har utsatt TV-tittande barn för fara. Och vad är då denna fara? Jo, i en scen i den populära kriminalserien ”På spaning i New York” får TV-tittarna se en naken kvinnorumpa skymta förbi (tillhörande skådespelerskan Charlotte Ross). Skandal! Det kan vara värt att påpeka att just det avsnitt som FCC har synpunkter på, visades för fem år sedan. Dessutom var det en repris av ett gammalt program. Lite sent ute, FCC?

Min egen teori till varför just denna scen betraktades som så farlig för barn, är inte bara den nakna rumpan, utan det faktum att scenen innehåller ett identifikationsobjekt för barn – ett barn som kommer in i badrummet och ser nämnda skådespelerska naken. Och det är ju självklart upprörande för alla jesusfascistiska moralpoliser. För det vet ju alla att det är farligt för barn att se en naken människa? Eller?

Charlotte Ross nakna rumpa

Ingen människa har någonsin dött eller tagit skada av att se en annan människa naken. Detta är ett obestridligt faktum. Att se en naken kropp är inte farligt för någon, inte heller för ett barn. Alltså är den här typen av anmälningar helt absurda. Och direkt skadliga, eftersom de befäster den destruktiva iden att en naken människokropp i sig på något sätt skulle vara farlig, skamlig och syndig.

Ett annat berömt exempel är den s.k. ”Nipplegate”, när Janet Jackson på Super Bowl-finalen i TV uppträdde med Justin Timberlake år 2004, och råkade flasha en bröstvårta. Hallå! På vilket sätt är en bröstvårta farlig? Kan någon förklara det för mig? Vem tar egentligen skada? Och av vad?

Charlotte Ross nakna rumpa

Den enda anledningen att vara kritisk mot denna filmscen skulle snarast vara skådepelerskans reaktion när hon inser att ett barn har kommit in i badrummet. Hon ser helt förtvivlad och chockad ut, och skyler sig med händer och armar. Denna reaktion kommer med stor sannolikhet att skapa trauman hos barnet – är det så illa att bli sedd naken? Ska man reagera så? Blev hon så rädd för mig, bara för att jag såg henne naken? Är min kropp lika farlig? Och så inleds ett fruktansvärt självförakt, en destruktiv självbild baserad på den egna kroppens förfärliga natur.

Charlotte Ross nakna rumpa

Denna sjukt perversa syn på nakenhet befrämjas framför allt av kristna, och syftar till att befästa den gamla skvatt galna idén att kroppen är syndig, och att vi bör skämmas för den. Och förstås att sex är det farligaste och syndigaste som finns på vår jord – expresståg till helvetet. Själv anser jag att denna sexualsyn, med sin hatiska syn på kroppen, är oerhört destruktiv.

Det är ett historiskt faktum att de kulturer som är grundligen sexualpositiva, är också de mest fredliga, medan de som är mest sexualfientliga och kroppshatande, är också de mest aggressiva och krigiska av alla kulturer. Därför borde vi uppmuntra en mer oneurotisk attityd till den egna kroppen, snarare än att okritiskt föra vidare vår gymnofobi till nästa generation.

MAKE LOVE, NOT WAR!

Charlotte Ross naken i PETA-annons

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Sexualpolitik, TV, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

26 kommentarer på “Farliga rumpor…!”

  1. helena Says:

    Suveränt inlägg. Naturligtvis har du rätt.
    Jag kan tänka mig att killen som kommer in även reagerar rent fysiskt (sexuellt) på kvinnan; jag antar att det i den åldern är vanligt att man börjar utforska sin egen kropp lite mer, och att han skulle reagera sexuellt fysiskt på hennes nakna avbild är nog inget annat än fullständigt normalt. Sådana saker sker ju ofta rent instinktivt och reflexmässigt. Att hon sedan försöker dölja sig säger bara att hans reaktion (en positivt (?) förvånad blick och upphetsning) är felaktig, hemsk och skamfylld.
    Jag hade önskat (även om just denna scen så som den är utformad, är ganska komisk) att regissören helt enkelt hade avdramatiserat scenen, dvs. ”jaha, där kom du in, här är upptaget” … hon hade gått vidare in i duschen och pojken hade gått ut och stängt dörren.

  2. Bengt Says:

    Vilka knäppgökar.
    FCC borde istället angripa alla de filmer och serier som visar våld i TV. Om det är någonting på TV som skadar barn, så är det snarare våldscener än naket och sex.
    Tänk om FCC hade som politik att uppmuntra en mer naturlig och sexualpositiv inställning. Våld är när människor gör illa varandra. Sex är när människor är kärleksfulla mot varandra. Naket är naturligt. Kläder är något konstgjort som människor har tillverkat. Det kunde vara deras målsättning istället för tvärtom.
    Bengt

  3. Dick Says:

    Man blir alldeles matt! Men det har sedan länge varit ett ”faktum” bland psykoarbetare, socialarbetare och folk inom rättsväsendet i ”det stora landet i väster” att barn får ”trauman” och ”skadas” av att se nakna kroppar. Haugaard & Reppucci undersökte redan 1988 attityderna hos dessa yrkesgrupper i Virginia state, och fann att de generellt trodde att det var fel när barn lekte sexlekar. 20 procent av dem trodde också att en förälders regelbundna kramande av en 10-åring var tecken på sexuella övergrepp, hälften att ingripande måste ske om en förälder pussade sitt barn på munnen och 75 procent att det var sexuellt övergrepp av en förälder att visa sig naken för barnen. Inte har dessa siffror krympt under de 20 år som gått. Och i vårt land hänger abolitionisterna på det mesta för ”den goda sakens skull”.

  4. Blod Says:

    När jag läste det här kunde jag inte låta att tänka på en gammal låt av Cornelis Vreeswijk som gick så här.

    ”Ballad om censur

    För erotikens faror, bevara barnen små.
    Som inte har en aning om hur illa det kan gå.
    Nej låt dom hoppa hage och leka militär.
    Och skjuta på varandra med leksaksgevär.
    Låt barnen kriga lungt snällt och glömma allt sexuellt.
    Som hotar dem från alla håll och nog är det väl tur.
    Att vi här i landet har ordning och censur.

    I sodom och gomorra var diciplinen svag.
    Och den som kritiserade blev hängd samma dag.
    Poliserna var busar, borgmästarn en kanalj.
    Och den som drack mest öl och brännvin fick guldmedalj.
    Moralen var det uselt med för tiden hade gått ur led.
    Det syndades båd natt och dag i ur som i skur.
    I sodom och gomorra fanns det ingen censur.

    Ivan den förskräcklige han var en märklig man.
    Han gjorde som han ville gör om det om ni kan.
    Han hade vilda vanor han ställde höga krav.
    Och den som kritiserade höggs huvud utav.
    Och ingen tordes göra nåt för Ivan kunde höra nåt.
    Och han var inte god och tas med när han blev sur.
    Ivan den förskräcklige var svag för censur.

    Damer utan kläder ska man inte titta på.
    Fy skäms på sig medborgare som tittar ändå.
    Det är onaturligt att se en kvinna bar.
    Det kan man bli förstörd av den saken är klar.
    Hon skulle haft på sig något lätt och dansat klassisk rysk balett.
    Då hade det varit konst och befrämjat vår kultur.
    Det här är väl ingen konst censur, censur!

    Kan hända att ni anser att sådant inte stör.
    Men lita på kritiken den vet vad den gör.
    Dom ser vad som är bra och tillåtet för publik.
    Dom ser vad som är dåligt och skriver kritik.
    Medborgare så fort ni ser att något omoraliskt sker.
    Eller ni får syn på nått som inte är kultur.
    Vänd blicken bort och blunda och skrik på censur!”

    Det är rätt lustigt om skådespelerskan Charlotte Ross skulle haft en yxa i huvudet eller kanske en kniv i sitt ena bröst i den där scenen. Så skulle antagligen inte den där scenen blivit ett föremål för FCC:s intresse.

  5. Micke (Björngrottan... :-) Says:

    Dina ord får mig att tänka på när jag var på väg till Frankrike för att åka skidor för 7-8 år sedan. Det var dags för att se en ny film och vårat gäng på ca 20-25 glada människor ville se snow… något typ amerkansk collage film på skidtema med lite naket ibland typ bröst och rumpor. Men föräldrarna som åkte med ville inte att deras barn (kanske runt 8-12 kommer inte riktigt ihåg) skulle se det så de valde en annan film gissa vilken…Seven som innehåller otaliga läskiga scener med blod etc och som fick mig att rysa i hela kroppen men bra var den.. Men hallå…hur tänkte de? Jag vet inte men det fick alla i vårat gäng att fundera…och inget naket blev det heller 😦

    Namaste


  6. Tack, Blod, för Cornelistexten. Han hade sina ljusa stunder, den saken är klar.

    Och Micke – ja, det vet ju alla att våld är mycket bättre än sex och naket. Våldet är ju på låtsas! När de är nakna så är de ju nakna på riktigt, och det måste ju vara mycket farligare!
    Att komma på idén att visa filmen Seven för barnen, som ett mer sedesamt alternativ, måste jag påstå låter extremt bisarrt och ogenomtänkt. Det är ju en riktig rysarklassiker, en genuint obehaglig och otäck film. Vad tänkte de på egentligen?

  7. Joshua_Tree Says:

    Grymt bra text. Jag missade den helt när det begav sig. Men det kan ju vara kul att få kommentarer så här ett år senare också. 🙂


  8. Tack för det, Joshen! Och tack för påminnnelsen om att gå tillbaka i tiden ett år. Man kan hitta guldkorn bland sina egna texter emellanåt…

  9. Svensk Says:

    Barn ska vara barn så länge dom är barn och absolut inte invigas i vuxnas erotiska värld.

    Något som är helt naturligt för normala människor med en sund moral och sunt förnuft.


    • Jag undrar nu om du verkligen har läst texten över huvud taget, eller för den delen kommentarerna.

      Det jag diskuterar handlar inte om att barn skulle ”invigas i vuxnas erotiska värld”. Det handlar om att se en naken människa. Och då måste jag åter citera mig själv ur den text jag skrev i blogginlägget:

      ”Ingen människa har någonsin dött eller tagit skada av att se en annan människa naken. Detta är ett obestridligt faktum. Att se en naken kropp är inte farligt för någon, inte heller för ett barn.”

  10. Svensk Says:

    Ät det här ett uppsamlingsställe för RFSU:s alla extrema varelser och med registret av deras dekadenta dekadens? Jag kan bara hoppas på att Ni inte har egna barn!


    • Haha, vad är du för en pajas? Det finns inget extremt här, ingen dekadans – bara ett ifrågasättande av amerikansk moralism (som förvisso kan vara väldigt extrem).

      Återigen – ingen människa har någonsin dött eller tagit skada av att se en annan människa naken. Detta är ett obestridligt faktum. Att se en naken kropp är inte farligt för någon, inte heller för ett barn.

      Om du kan bevisa motsatsen har du möjligen ett argument, men om du inte kan det är ju det du skriver inte värt mer än en fjärt.

  11. Svensk Says:

    Om man har den extrema sjuka böjelsen att man vill exponera sin nakna kropp inför andra människor, då är det naturligtvis något som inte stämmer och anser man dessutom att man utan att skyla sig också kan visa sig för sina egna barn eller andras. Ja då bör nog vederbörande uppsöka närmaste psykmottagning -om såna finns vill säga, dårarna verkar ju kunna springa runt lösa och helt obehindrat numera!

    I normala länder är i alla fall detta straffbart, men inte i det dekadenta Sverige! Här avskaffades allt normalt redan 1976 när landsförrädaren Palme kom till makten! Därefter har det mesta gått käpprätt åt he….e.


    • ”Extrema sjuka böjelsen”? Är du född på 1800-talet? Det är väldigt uppenbart för de flesta att den med sjuk och pervers läggning här, är du.

      Återigen – om du hade haft något endaste litet faktabaserat argument hade jag kanske kunnat ta dig pyttelite på allvar, men det går inte nu. Du har ju absolut ingenting att komma med, annat än spott och fräs.

      Dessutom levererar du rena sakfel. Palme kom inte till makten 1976. Han blev partiledare och statsminister efter Erlander 1969, men FÖRLORADE makten 1976, då vi fick en borgerlig regering. Du verkar alltså mer än lovligt förvirrad. Jag kan för övrigt garantera att Palme inte hade något inflytande över synen på nakenhet i Sverige.

      Och vad är ”normala länder”? Frankrike, Tyskland, Danmark, Spanien? De har alla en liberalare syn på nakenhet än Sverige. Och FKK (Freikörperkultur), alltså tysk, hälsoorienterad nudism, har funnits sedan 1800-talet.

      Gå och bada – eller kryp tillbaka ner i den dammiga kistan du kröp upp ur.

  12. Svensk Says:

    Barn skall som jag sa, naturligtvis varken exponeras eller utnyttjas i sexuella syften. Dom skall därför ej heller utsättas för sexuell ”undervisning” i skolorna, ett helt absurd och fullständigt galet påhitt.

    Den dag barnen blir vuxna så klarar dom detta helt på egen hand och utan äckliga klåfingriga/dekadenta/snuskhumrars inblandning. 

    Jag kan också här på bloggen notera ett språkbruk som jag inte alls är van vid, men som antagligen härstammar från gatans slödder och efterblivna dårfinkar.

    Och bloggens namn är ”tantra blogg” men med tanke på dess innehåll/inriktning, vokabulär och upphovsman till detta pornografiska och perversa tramsande så kanske Tattar-blogg skulle ge en betydligt rättvisare bild.

    Skaffa ett hederligt arbete   -men med närmare eftertanke så förstår jag också att det kanske blir svårt, för att inte säga rent omöjligt!

    Är man samhällsparasit så är man!


    • Detta blogginlägg handlar inte om att barn ska ”exponeras eller utnyttjas i sexuella syften”. Din läsförståelse har uppenbarligen stora luckor.

      Att du är motståndare till sexualundervisning i skolor visar också vilken bisarr människa du är, en sexualneurotisk idiot, en världsfrånvänd puritan utan kontakt med verkligheten.

      Den enda slödderartade, efterblivna dårfinken jag ser här är du. Att jag låter dig hållas är av en enda anledning, och det är att du har ett visst underhållningsvärde. Du är onekligen komisk, en ofrivillig pajas.

      Jag anar också bakom dina beskyllningar om ”tattare” och ”samhällsparasit”, att du är å ena sidan rasist (annars skulle du inte använda begrepp som tattare), å andra sidan har du sannolikt inget hederligt arbete alls (ingen skulle anställa en rabiat dåre som du).
      Den som är ”samhällsparasit” är nog du.

  13. Svensk Says:

    Jag läste nyligen en seriös internet site där en person i ett avskräckande syfte hade hänvisat till denna blog   -därför hamnade jag av rent misstag här!

    Och jag förstår nu anledningen till hänvisningen när jag ser en  avskrädesplats/soptipp för bl.a. grov omoral, dekadens, hat, extrem barnpornografi och  omogna ”människor” med en neurotisk  okontrollerad ilska och humörsvängningar som en psykopat. En tummelplats/sopstation  för dårfinkar helt enkelt, men helt utan möjlighet till någon som helst återvinning.

    Men den verkliga världen kan naturligtvis uppfattas skrämmande för dessa  outvecklade individer som fortfarande lever kvar i det infantila barnstadiet och då kommer dom primitiva och aggressiva sidorna per automatik  fram.

    Men så är det bland extremvänstern, när argument och fakta tryter då haglar okvädesorden!

    PS. Bloggen verkar ju ändå vara väldigt populär, den siste skribenten/läsaren lämnade sitt ”bidrag” år tvåtusennio och så var det en till år tvåtusenåtta. Två st. på 16 år är ju fantastiskt..


    • Ja, du har ju ett visst underhållningsvärde, så är det. Mest komiskt är din totala avsaknad av självinsikt.

      Du skriver ”när argument och fakta tryter då haglar okvädesorden” – och det är det enda du levererar, just okvädesord. Du har inte kunnat komma med ETT enda argument för dina tankegångar. Inte en enda logisk tanke. Du bara spyr ur dig substanslösa åsikter, fullkomligt värdelösa för alla och envar, eftersom de inte är underbyggda med minsta grand fakta, utan bara diffusa känslor. Och det enda du får fram är just okvädesord.

      Och ursäkta, men var hittar du ”extrem barnpornografi” på min blogg? På riktigt? Jag kan bara skaka på huvudet.

      Jag har ställt logiska frågor till dig, som du förstås aldrig svarar på, för det klarar du inte.

      En annan väldigt komisk sak är när du refererar till ”extremvänstern”. Vilka menar du då? På min blogg hittar du inget som är vänster. Jag är högerliberal, med skarp betoning på höger. SD är vänster, pseudosossar, i jämförelse med mig. Det kan du fråga vem som helst med lite politisk insikt, så kommer de att bekräfta det.

      Jag tror helt enkelt att du inte har en aning om vad som är vänster eller höger.

      Och jag fattar att du trollar – ingen som kan hantera ett tangentbord kan vara så korkad som du framstår i dina kommentarer. Du har ett klassiskt trollbeteende, och sådana ska man inte mata, sägs det ju. Men troll kan vara roliga ibland också. Fast du börjar bli lite tjatig nu, med väldigt förutsägbara invektiv, och då tappar du också i underhållningsvärde. Det kan vara dags att blocka dig, eventuellt, såvida du inte hittar på något nytt, roligare.

      Och du kan uppenbarligen inte läsa statistik heller. Ja, bloggen har varit vilande i några år, eftersom bloggosfären hade sin storhetstid mellan 2007 och 2012 ungefär, och sen tog Twitter, Facebook och andra sociala media över. Men om du hade brytt dig om att faktiskt efterforska lite så hade du hittat mängder med bloggposter med mycket långa kommentarsfält.

      Och detta talar sitt tydliga språk:
      Blog Stats: 1 466 032 hits

      Men det var väl obegripligt för dig.

      *************************

      Det här var rätt kul:
      ”Men den verkliga världen kan naturligtvis uppfattas skrämmande för dessa outvecklade individer som fortfarande lever kvar i det infantila barnstadiet och då kommer dom primitiva och aggressiva sidorna per automatik fram.”

      Jag hoppas att du är medveten om att du beskriver ditt eget beteende i den meningen? Ja, eftersom du uppenbarligen trollar är du självklart fullt medveten om det.

      Nu får du gå och trolla någon annanstans. Hej då.

  14. Svensk Says:

    Tack, Du bekräftade just nu vad jag redan har konstaterat, tror man på tomtar och troll ja då är man garanterat kvar i det lyckliga barnstadiet!

    Och varken barn eller efterblivna  brukar väl inte ha rösträtt, eller har Ni det?

    Men om Du nu skulle rösta så röstar Du på ett högerparti, dock inte SD en. egen utsago. Vilket parti då? AFS kanske, eller är det Kalle Anka partiet som hägrar?

    Och slutligen, vad gott tillför det ett barn att vuxna exponerar sina nakna kroppar för dom?

    Det borde väl vara en fråga för Dig som fortfarande befinner sig fast i barnens sinnevärld.


    • Nej, nu har jag tröttnat på ditt trollande. Du är inte så rolig längre. Till och med ganska tråkig och ointressant. Har du tappat andan?
      Jag bryter den här tråden nu. Skriver du mer så raderar jag det. Hej då.

  15. Svensk Says:

    Ärliga och normalt funtade människor bemöter alltid ärliga och seriösa frågor på ett ärligt och seriöst sätt. Så fungerar det i den civiliserade världen och bland civiliserade människor.

    Men är man en oseriös fanatisk pornografi/sexual/varelse/rötägg med onda och dunkla perversa avsikter, ja då svarar man på det enda ”språk” man kan, nämligen okvädesord, könsord, lögner och hela registret av  infantila påhopp. Eller så raderar man frågorna och inbillar sig att dom aldrig funnits…


    • Du beskrev just dig själv som en oseriös fanatisk pornografi/sexual/varelse/rötägg med onda och dunkla perversa avsikter, och absolut inte en ärlig och normalt funtad människa.

      Det enda du har levererat i denna tråd är nämligen okvädesord, könsord, lögner och hela registret av infantila påhopp. Läs dina egna inlägg, så ser du det tydligt och klart.

      Hur man gräver en grop åt andra, och själv faller däri – det är du ett väldigt bra exempel på.

      Spegel, spegel på väggen där…

  16. Svensk Says:

    Jo det finns ett märkligt fenomen till bland extremvänstern   -förutom att deras intellekt befinner sig i ett ständigt permanent vacuum, så har dom  även  en starkt växande  tro på både tomtar och troll, samtidigt som dom också  odlar sina perversa onormala sjuka böjelser. Allt i en enda röra.

    Så i brist på det mesta, bl.a. argument och fakta så kopierar dom dessutom alltid även  andras argument som sina egna. Dom är inte bara fullfjädrade samhällsparasiter utan även simpla tjuvar! Samhällets avskräde.

    Ja, socialister är märkliga varelser, ungefär lika nyttiga som borrelia  fästingar. 

  17. Svensk Says:

    I all välmening skulle jag nog rekommendera ovanstående ”skribent” att försöka få en ny läkare att diagnostisera problemen -eller hade Du kanske bara glömt att ta dina piller?

    Förresten, vet doktorerna om att du tror på tomtar och troll och även är en fanatiskt hängiven sexualdåre och eproktofilist? Stackars sate!


    • Om du ska försöka förolämpa mig behöver du vara lite mer originell, och lite närmare sanningen. Du ljuger ju bara, och därtill jävligt dåligt. Du är helt enkelt totalt värdelös och oduglig. Och – till skillnad från dig så ljuger jag inte.


Lämna en kommentar