Mina hemsidor

I december 1997 köpte jag ett Telia-abonnemang på det där nya, spännande som kallades Internet. Efter att sedan ha lärt mig högst rudimentär HTML-kodning av min gamla mamma (ja, hon hade faktiskt gått en kurs på MacMeckarna året innan) slängde jag upp 3-4 hemsidor redan i januari 1998. De var förstås inte sådär himla proffsiga och perefekta, men de öppnade definitivt dörren till en enorm kontaktyta över hela Sverige, och världen.

Även jag gick sedan en lång kurs på MacMeckarna, Cross Media Publishing, och det ingick att vi lärde oss en mängd olika grafiska verktyg, från Photoshop och Illustrator till animationsprogram, filmredigering, HTML och mycket annat. Fast genomgången i Excel sket jag i.

Genom åren har det blivit massor av hemsidor – både åt mig själv och på uppdrag. Jag började formge hemsidor åt folk redan samma år som jag gick kursen på MacMeckarna, och det har blivit förmodligen närmare hundratalet hemsidor genom åren. De allra flesta finns inte kvar på nätet längre – hemsidor är ju lite av färskvara. Numera har jag avvecklat rätt mycket av den verksamheten, och koncentrerar mig på att upprätthålla mina egna sajter.

tunn linje

Här är några hemsidor jag har gjort till mig själv:

www.multiart.nu
Detta är en ”paraplysida” med länkar till flera av mina sajter.
http://www.multiart.nu var från början ingångssidan till min företagssida Rehbinder MultiArt Productions, men i och med att den sidan alltmer har blivit en ”museisajt”, som jag inte har uppdaterat på åratal, och som heller inte särskilt bra representerar min nuvarande yrkesverksamhet, så har den ramlat ner och blivit en underavdelning till multiart.nu – som är toppdomän för en mängd aktiva sajter.

www.rehbinder.se
Toppdomän för medlemmar av familjen Rehbinder. Under denna domän ligger bl.a. Jennies fotogalleri och ett antal andra sajter.

Cirkus Eros
Min smakfulla, konstnärliga, visionära och vackra erotiska hemsida. Har funnits på nätet sedan 1999.
Min mest populära hemsida, någonsin. Får numera ca 2.500-3.500 besök per dygn, men har under en längre period varit uppe i stadiga 5.000 per dygn. Uppdateras dock lite för sällan.

Eros Education
En informationssida om mina och Jennies kärlekskurser på engelska.

BodyArt Stockholm
En särskild hemsida om kroppsmålning, med ett stort bildgalleri med målningar som jag gjort genom åren.

Photo Gallery
En presentation av mitt fotograferande, med bildgallerier.

Grimners Runor / Grimner’s Runes
Om runor & magi, forn sed, nutida nordisk hedendom, ceremonier, m.m.
En av mina allra första hemsidor, från 1998 – den har dock förstås gått genom flera generationsväxlingar, och ser inte på något sätt ut som den gjorde från början.

Carl Johan Rehbinder
En presentation av mig och mina olika yrkesområden. En informationssida om mig, min yrkesverksamhet, som t.ex. mina kurser och coaching för företag.

MultiArt Productions
På denna sida kan du titta på mina illustrationer, målningar och andra grafiska arbeten.
Lite av en ”museisajt”, eftersom det var länge sedan jag jobbade med det mesta av detta. Men det finns mycket skoj att titta på där i alla fall. Också en av mina allra första hemsidor, från 1998, som även den förstås har gått genom flera generationsväxlingar. Ser inte heller ut som den gjorde från början.

År 44
En fotografisk dagbok på nätet, som jag höll igång under ett års tid, 2005-2006.
Starkt inspirerad av en fotobok som Walter Hirsch producerade på 1980-talet, som ett resultat av att han höll disciplinen av att ta minst en bild om dagen i ett år. Utseendemässigt emulerade jag aktuella bloggar från den tiden, men det saknades kommentarsfunktion och andra typiska bloggfunktioner.

Naken
En poetisk och estetisk hyllning till att vara naken i naturen. Mycket populär bland nudister, förstås…

Calle’s Custom Icons
En sajt som är helt ägnad åt företeelsen datorikoner, som jag själv ritat.
Också en ”museisajt”. Den har inte blivit uppdaterad på åratal, men får ligga kvar som ett historiskt dokument.
Också en av mina allra första hemsidor, från 1998, som också gått genom flera generationsväxlingar. Ser inte heller ut som den gjorde från början.

Fru Ben Djamils Kaffe
En hemsida för ett gammalt teaterprojekt från 2002-2003. Avdelningen museisajter – ligger kvar som historiskt dokument.

Världens fulaste bilar
Gjord helt och hållet på skoj. Men den har väckt en hel del uppmärksamhet, och det är definitivt en av de sajter som renderar mest reaktioner i form av e-post – 90 % glada, 10 % arga. Bra statistik, tycker jag. De flesta har humor, bara en mindre andel saknar humor.

tunn linje

Här är några av alla de hemsidor jag har gjort åt andra:

Jennie Rehbinder Fotografi
MIn kära hustru Jennie och hennes fotograferande.

Livsfarliga Lekar
En eldshowgrupp, bestående av mycket unga artister, varav två är mina egna ungar.

Kinky Rockcarvings
En promotionsajt för en bok, som jag också medverkat till med layout, grafisk form och bildredigering.

Amazon
En väldigt gammal sajt för en restaurang i Skärholmen. Hopplöst omodern, och borde ha bytts ut för länge sedan. Men lite kul grafik, och så är det jag som har designat deras logga och målat deras skyltar.

Katarina Georgsson – Energiaktivering
En enkel sajt för en egen företagare i kroppsterapisvängen.

Föreningen Förintelsens Överlevande i Sverige
En ideell förening som bevarar minnet av förintelsen under andra världskriget, genom de överlevande och deras anhöriga, samt olika aktiviteter som de arrangerar.

Hypno Dev
En informations- och kontaktsida för en hypnosterapeut.

Idavallen
Nätverket för nordisk naturreligion i Stockholm – Stockholms samlingspunkt för norrön andlighet
2004-2008. En hemsida för en förening som numera är avslutad, men hemsidan finns kvar som ett historiskt dokument.

Judisk humor
En annan jättegammal hemsida, som tyvärr inte har blivit uppdaterad på många år. Men det finns en del väldigt roliga skämt att läsa där i alla fall…

Kemal Görgü, skådespelare
Personlig hemsida för en kurdisk skådespelare, boende och verksam i Sverige sedan många år tillbaka.

Kompani Bastard
Ett litet företag som främst sysslar med historisk rekonstruktion inom fyra fält – teater, museipedagogik, fest & festival samt hantverk. Jag har även gjort hela deras grafiska profil, logga, en hel del foton – fan, jag hittade till och med på firmanamnet…

Magdansakademin STARS
En förening för orientalisk magdans.

Nordmyt
Hemsida för en festival som gestaltar och levandegör de nordiska myterna. Jag var även medarrangör och deltagande i festivalen, och stod för den grafiska profilen på hela klatjofset.

Orgasmera Mera – Boken
En hopplöst otidsenlig hemsida för Ylva Franzéns bok om kvinnlig njutning – hon har nämligen numera bytt förlag, och boken har släppts i en helt ny utgåva, med helt nytt utseende. Men nån dag ska vi väl göra om den här sidan, hoppas jag…

Ratatosk
En hemsida för ett gammalt nätverket för nordisk shamanism, sejd och runmagi, som fanns mellan 1996 och 2003, ungefär. Sidan finns kvar av historiska skäl.

Sati Productions
Sati erbjuder livs- och ledarskapscoaching, och är även yogalärare.

SLFA – Swedish Lebanese Friendship Association!
Ytterligare en ideell förening med hemsida…

tunn linje

Förutom dessa sidor som fortfarande finns på nätet har jag gjort hemsidor till en mängd företag, föreningar, personer och andra evenemang – som t.ex. Sveriges Asatrosamfund, Berättarnätet Sverige, Cat’s Eye, CircusArts, CoolDepil, EcoSoft, Egen Kraft, Erotiskt mentorskap, Exploring the Spiritual Dimension, Fabula Storytelling Festival, GNY i Helsingborg, HAMASK, Kaivalya – hampaprodukter, MARE, Michael Andréasson Musikproduktion, Njut ab, POCKET, Rädda Nackareservatet, Skrivbordet Stockholm, Stadra Medical, Svenska institutet för integral psykoanalys, GAIA Center, GameSurfers, Millennium Heroes, skådespelaren Rickard J. Castefjord, Winespot AB, Mother’s Earth, Lindholms Skinnhantverk, Skogfeldt Film, Claes Philipson Production AB – och förmodligen några fler som jag missat.

Vidare använder jag förstås nätet ständigt till enklare hemsidor, som inte finns med i denna uppräkning, eftersom det kan vara bara en display av ett antal bilder, som t.ex. denna sida om den nordiska skyddssymbolen ”skräckhjälmen”, eller denna sida, med lite bilder av bilar jag har ägt genom åren, eller för den delen julkort och liknande. Mycket ofta använder jag denna typ av enklare webformat när jag gör grafiska uppdrag, foto, illustration m.m. åt kunder.

tunn linje

För mer info – kontakta mig via e-post – calle@rehbinder.se

tunn linje

Dekorrand


%d bloggare gillar detta: