Calle Rehbinder – berättaren

Carl Johan Rehbinder berättar fornnordiska myter på FABULA Storytelling Festival 2006

Carl Johan Rehbinder berättar fornnordiska myter på FABULA Storytelling Festival 2006, ackompanjerad av Stefan Kayat. Foto: Jennie Rehbinder

Jag har egentligen alltid varit en historieberättare.

Vad jag än gör, så innehåller det alltid ett berättande, en dramaturgi. Om jag fotograferar, formger en logotyp, ett visitkort eller en hemsida, om jag målar en tavla, skriver en novell, regisserar en teaterpjäs, håller ett föredrag eller en kurs – eller ägnarmig åt rent muntligt berättande – så är det alltid en historia som skall berättas, ett budskap som skall förmedlas.

Något som alltid fascinerat mig, alltid funnits med i bilden, är ursprunget till all teater, allt författande och all verbal konst – det muntliga berättandet.

Mitt professionella berättande började på allvar på Medeltidsveckan i Visby år 2000 och 2001, då jag var en av deltagarna i Hantverkslägret vid Östergravar. Jag var lägrets officiella sagoberättare, och berättade gamla nordiska myter och sägner för barn – och deras föräldrar.

Detta har fortsatt i olika sammanhang, och i september 2003 var jag medverkande i, och medproducent av NORDMYTFESTIVALEN – en Nordisk Mytologifestival i Stockholm, på Folkkulturcentrum, Skeppsholmen.

Calle trummar och berättar på Fabula Storytelling Festival

Calle trummar och berättar på Fabula Storytelling Festival

Detta ledde i sin tur till att jag blev engagerad i FABULA STORYTELLING FESTIVAL, en internationell berättarfestival i Stockholm – både som webdesigner och grafisk formgivare, men också som berättare, med flera berättarpass, på Kulturhuset, Berättarbåten samt Musikmuséet.
Jag har hittills varit med alla år; 2004, 2005, 2006 & 2008 – och i höst 2010 är det dags igen.

tunn linje

Under några år på 2000-talet deltog jag även i Berättartorget, ett arrangemang av Berättarnätet Öst, på Brända tomten i Gamla Stan, där ett stort antal berättare turades om att berätta, under ett par veckors tid, varje kväll. Jag varvade då gamla burleska och komiska historier ur nordisk och indisk mytologi med folksagor.

Calle på Berättartorget i Gamla Stan

Calle på Berättartorget i Gamla Stan

tunn linje

Calle berättar vid Kolarkojan

Calle berättar vid Kolarkojan

Jag har även berättat på Vikingaveckan på Adelsö, och där berättade jag förstås flera gamla nordiska sagor och myter.
En del andra evenemang har det också blivit på vägen, som t.ex. berättarbesök i skolor, samt en berättarworkshop på en gymnasieskola.

tunn linje

Jag är medlem i Berättarnätet Öst, är alltjämt engagerad i FABULA STORYTELLING FESTIVAL och har under uppstarten för några år sedan även varit starkt engagerad i Berättarnätet Sverige, och har därtill flera roliga berättaruppdrag både bakom och framför mig, som jag kan berätta om här på sidan – när det finns mer att berätta om… 🙂

tunn linje

Det går förstås bra att anlita mig som berättare!
Till ditt museum eller din skola, din konferens, festival, gatufest, bröllop eller andra evenemang.
Huvudfåran är den nordiska mytologiens värld, men jag berättar även andra historier – både folklore och myter, från bl.a. Indien. Och jag kan naturligtvis lära mig nya berättelser vid behov.

Jag håller även kurser och föredrag, varvat med berättelser!
Det kan passa till kulturevenemang, bibliotek, företagskick-offer, organisationer, motivationstal, föredrag och kurser om kommunikation, relation och kreativitet – kanske på ditt företag, eller din förening!

Kontakta mig för prisuppgifter och bokningar:
Tel: 08-649 41 49
Mobil: 070-79 76 333
e-post: calle@rehbinder.se

Se även min företagssida GIFU – om kreativitet, kommunikation och relationer på jobbet.

Dekorrand


%d bloggare gillar detta: