Nynazister hackade Liberaldemokraternas hemsida

Hackerattack

Om man utmanar huliganer blir man bemött av huliganer. Ett antal bloggare gjorde ett massivt angrepp mot Politiskt Inkorrekt, den sverigedemokratiska propagandabloggen, angående PI:s koppling till Sverigedemokraterna. Angreppet skedde genom blogginlägg med fakta och skärmavbilder.

Eftersom nynazister och andra huliganer som är supporters av Politiskt Inkorrekt inte har några vettiga argument att svara med, tar man förstås till nävarna. I det här fallet genom en hackerattack – mot Liberaldemokraternas hemsida. I skrivande stund ligger hemsidan fortfarande helt nere, men det arbetas på att få upp den igen.

Sverigedemokrater och deras supporters avfärdar gärna alla som inte har samma åsikt som de själva med töntiga epitet som PK – som om Sd inte gör allt de kan för att vara just det. De kämpar hårt för att uppnå nån slags respekt i riksdagen, som de förstås aldrig kommer att få, eller för den delen förtjäna, och de gör det genom att försöka vara mer politiskt korrekta än någon annan. Och har man nu inga argument kan man ju alltid hitta på korkade ”förolämpningar” som PK, CP eller liknande, med en intelligensnivå i linje med en stupfull femåring.

Att Sverigedemokraterna är ett korrupt och samtidigt ideologiskt djupt förvirrat parti vet alla med någon form av hjärnkapacitet, så det är ingen nyhet. Det som var intressant med denna bloggvägg var att visa de direkta kopplingarna mellan den rasistiska propagandan på bloggen Politiskt Inkorrekt och riksdagsledamöter i Sverigedemokraterna.

Självklart finns det inga bevis för att personer som har direkt koppling till vare sig Politiskt Inkorrekt eller Sverigedemokraterna är inblandade i hackerattacken, och det skulle i ärlighetens namn förvåna mig djupt om så vore fallet. De som ligger bakom PI är alldeles för smarta för den typen av järnrörsretorik. Men det säger ändå lite om vilken slags supporters de attraherar.

Liberaldemokraterna är ett demokratiskt politiskt parti som försvarar åsikts- och yttrandefrihet. Ett angrepp mot ett partis hemsida är ytterst ett angrepp mot det demokratiska samhället och vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Attacken har därför även polisanmälts för vidarebefordran till Författningsskyddet hos Säkerhetspolisen.

Skvallertanterna på Aftonbladet skrev förstås om attacken, och vred till det på sitt korrupta sätt – ”Liberaldemokraterna hackade – misstänker högerextremister”. Men intelligensnivån på den blaskan är generellt betydligt lägre än t.o.m. folket runt PI, så man får väl inte förvänta sig bättre av dem.

Sverigedemokrater är generellt inga högerextremister. Det är en sån där retorisk formulering som vänsterfolk har hittat på om fascister och nazister för att hålla ifrån sig det faktum att både nazism och fascism har mycket mer gemensamt med vänster än höger. Och Sd påminner mest om riktigt gammaldags socialdemokrater, uppblandat med lite Kd, och ett stänk nazism. Det mest politiskt korrekta man kan tänka sig i dessa tider.

tunn linje

Detta är bloggarna som ingick i kampanjen som inspirerade till hackerattacken:

Svensk Myndighetskontroll – Politiskt Inkorrekt granskas och avslöjas
Bloggsam – Politiskt inkorrekts strävan mot det politiskt korrekta
Absolute Banana – How PI is PI?
Frihetssmedjan – Politiskt inkorrekt förespråkar tortyr!
Frihetssmedjan – Politiskt inkorrekt och Sverigedemokraterna är en förolämpning!
Trots er – Mein Blogg
Sverige är inte världens navel! – Rasbiologi och hat hos politiskt inkorrekt!
Tankar åt alla håll och kanter – Varför tar inte politiskt inkorrekt ansvar?
Tankar åt alla håll och kanter – Politiskt inkorrekt har granskats av medierna
Hela Sverige tar debatten – Politiskt Inkorrekt – Navet i högerextremismen på nätet
Beelzebjörn – Avslutande ord om Politiskt Inkorrekt
Louise Persson – Den omhuldade myten om att vara politiskt inkorrekt

tunn linje

Kommentarer i ämnet:
Torbjörn Jerlerup, Per Pettersson

Liberaldemokraterna

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Bloggar, Censur, demokrati, Fascism, Internet, Liberaldemokraterna, Livsåskådning, Media, Politik, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

27 kommentarer på “Nynazister hackade Liberaldemokraternas hemsida”


 1. Du glömde mitt blogginlägg 🙂


 2. […] Rehbinders blogg Nynazister hackade Liberaldemokraternas hemsida september 27, 2011Lite bloggnyheter… september 12, […]


 3. Jag brukar vara rätt allergisk mot försöken att applicera höger-vänsterskalor på all politik. Så även här. En debatt om huruvida SD och NSDAP skall kallas för ”höger” eller ”vänster” säger egentligen bara var den som försöker sätta etiketten själv känner sig hemma.

  Däremot har du säkert fullkomligt rätt i att SD och PI attraherar inte minst väljare som blivit besvikna när socialdemokratiska visioner inte överlevt verkligheten.

  Man kan också komma ihåg att Luciabeslutet var den dåvarande socialdemokratiska regeringens och upphävdes till följd av kraftig borgerlig opposition.

  Men, för att återvända till den nu timade händelsen:
  SD-sympatiserande bloggar utsätts för attacker, och SD-kritiska bloggar utsätts för attacker. Det är stört omöjligt att veta vem som ligger bakom dessa, och vilka avsikterna egentligen är.

  Man kan vara orolig över risken att motsättningarna mellan olika åsiktsgrupper blir allt hätskare i Sverige. Kanske skulle det vara i allas intresse att gjuta olja på vågorna i stället.

  Vi kan ju faktiskt inte veta så mycket om kopplingen mellan dem som saboterat Liberaldemokraternas hemsida. Det kan ju, t.ex., lika gärna vara Nationaldemokraterna, som ju, om jag inte missminner mig, är mer eller mindre portförbjudna på PI.

  Det ligger ett visst värde i att inte utpeka alltför stora grupper för dåd begångna av enstaka gärningsmän. Och det ligger också ett värde i att inte dra förhastade slutsatser. Det lärde vi oss väl exempelvis av kumlaincidenten, där PI:s anonyma källa, som givetvis ingen seriös nyhetskälla kunde citera, visade sig berätta precis det som SJ:s interna utredning så småningom kom fram till.

 4. Micke Says:

  Det stämmer inte att fascism och nazism härrör ur vänsterideologi.

  Båda ideriktningarna är bevlisgen sprungna ur högerkonservativ nationalism.

  Oavsett vad du anser om vänstern så bör du vara idehistoriskt korrekt.


  • Tyvärr har du fel. För det första – Mussolini var en av Italiens främsta socialistledare, och chefredaktör för en stor socialistisk tidning, innan han skapade sin egen sorts socialism som han kallade fascism, efter det romerska spöknippet fasces (finns även i den svenska polisens emblem). Hitler attraherade så mycket kommunister, att nazisterna fick öknamnet ”biffstekar” – bruna utanpå, röda inuti. Det var väldigt små skillnader mellan Stalins välde och Hitlers. Hitler lärde sig av Lenins misstag att man inte kan sparka ut kapitalisterna och socialisera företagen, så Hitler socialiserade istället företagarna.

   Vänstern utvecklade sig tidigt till att bli en totalitär, paternalistisk ideologi, och nazism och fascism spelar liksom på samma planhalva. Du vet, NationalSOCIALISM.

   • geson Says:

    oj jävlar vilket bra svar (ej ironi), det är texter som dessa som får mig att anse att du är riktigt bildad.

    sen vill jag tillägga till Mickes kommentar:
    de flesta fascistiska/antidemokratiska/terrorist ”aktioner” som pågår i Sverige idag gjörs av vänstersympatisörer. krossa butiker, krossa fönster hos folk med fel åsikter, misshandel av folk med fel åsikter osv.
    min tolkning av all information jag intagit om ämnet så är kommunism när den försöker ta plats i verkligheten, alltid följd av extrem åsiktskontroll. ”vi står för åsiktsfrihet, men har du fel åsikt så ska vi göra allt vi kan för att döda din åsikt”.

    Jag röstar SD för de har den där jämlikhetssynen och socialsynen jag gillar. jag ogillar starkt deras KD/MP/Feministåsikter, men jämlikhetssynen är viktigast för mig i dagsläget.


    • Haha, tack för den.

     Men jag blir faktiskt uppriktigt nyfiken när du talar om Sd:s jämlikhetssyn. För det har jag verkligen inte sett mycket av. VIlken slags jämlikhet?

     (uppriktig fråga!)

     • geson Says:

      svensk feminism ogillar jag (50% av bidragen ska gå till kvinnor, 50% av poliserna ska va kvinnor).
      men med jämlikhet tänkte jag på det där ”onda i SD” 🙂 att alla människor på lika villkor ska ha samma chans att få ett jobb oavsett nationalitet, kön osv.. men det beror självklart på jobbet, manlig barnmorska, en telefonförsäljare som inte pratar svenska :S osv. många jobb kräver att du kan svenska språket, då ska en svensk gå före en invandrare om han inte kan språket. många invandrare kan ha hur skogstokigt bra utbildning som helst men får inte jobb här i landet, för att deras utbildning skiljer sig ibland väldigt mycket från sveriges utbildning/krav. nu har man slopat moms i vissa stadsdelar i sverige. många företag blir rädda för rasiststämpeln så de söker specifikt arbetare med invandrarbakgrund. en invandrad ungdom får högre arbetsgivarbidrag vid nyanställning från staten än en svensk ungdom upptill 25/26 års ålder (äldre än 26 så är bidragen lika höga. straffrabatt ifall du inte förstog/kände till lagarna så bra. tidningars döljande av bild på gärningsmän (speciellt aftonbladet/expressen). är personen svensk kan bild och namn komma ut redan innan personen har dömts skyldig, är den invandrare (speciellt med arabisk utstrålning) kommer bild ibland aldrig, bilder är nästan alltid pixlade. detta extrema hat mot israel och i sverige judehat och homohat som breder ut sig extremt mycket i speciellt södra sverige som ingen bryr sig om. många länder avråder speciellt judar från att turista/resa till sverige pga att det kan bli riktigt farligt.


     • O.K.

      Ja, det är högst relevanta argument du presenterar. Jag ifrågasätter bara om just Sd är rätt parti att agera i dessa frågor. Jag kan tyvärr inte sudda ut ur mitt minne att Sd för bara 15 år sedan fortfarande var ett uttryckligen nazistiskt parti. Många av dem som är ledande idag gick med i partiet när det fortfarande var nazistiskt. Det funkar inte i min värld.

      Och för att balansera ut den synpunkten, så känner jag precis likadant för Vänsterpartiet. Det har drivits av gamla stalinister, och många gamla sovjet-trogna stalinister finns fortfarande kvar, utan att ha gjort upp med partiets historia.

      Ur min synvinkel är V på väldigt få sätt bättre än Sd.
      På vissa områden t.o.m. sämre.

      Vad gäller vissa livsstilsliberala frågor är V paradoxalt nog mer liberala än de flesta partier, och V har slipats mer av att befinna sig i poltikens centrum än Sd har hunnit med, men i grunden är båda dessa partier för mig helt omöjliga att ens tänka på att rösta på.

   • Veo Says:

    ”Vänstern utvecklade sig tidigt till att bli en totalitär, paternalistisk ideologi, och nazism och fascism spelar liksom på samma planhalva. Du vet, NationalSOCIALISM.”

    Nordkorea heter ”Demokratiska folkrepubliken” – innebär det att Nordkorea är en demokrati?

    Just det. Sieg heil på dig själv, PI-nazist.

 5. Jimmy Says:

  Ser riktigt för mitt inre hur Säpo gubbarna kastar sig mot en stor röd larmknapp medans dom skriker ‘Demokratin är under ATTACK. :).


  • Haha, nä, det tror jag verkligen inte.

   Somliga gillar att överdramatisera en smula, och det kan man väl ha överseende med som en retorisk teknik.
   Men man kan alltid göra misstaget att man överdramatiserar snäppet för långt, och då faller det platt till marken.

   Men utan tvekan är en hackerattack mot en misshaglig hemsida helt klart ett brott mot yttrandefriheten och demokratin.
   Och det spelar ingen roll vem som gör det.
   När Laila Freivalds, i egenskap av minister, fick en Sd-hemsida nerstängd för att den publicerade Muhammed-karikatyrer, så ledde det till att hon tvingades avgå.
   Det är ALDRIG O.K. att tysta sina motståndare med våld.
   Det enda som är O.K. är att komma med så goda argument att motståndarna blir tysta självmant.

   • Hans Says:

    Tycker du att hacking är en typ av våld?


    • Nej, strikt sett är det inte våld, på så sätt att någon får ett kok stryk.

     Men att med tekniska medel stänga ner någons kommunikationsvägar, det är definitivt en skarpt fientlig handling, och därtill ett brott mot lagen.

     Och det gäller alla. Jag skulle vara minst lika upprörd om en av mina meningsmotståndare fick sina kommunikationsvägar avskurna.
     Det är aldrig O.K. att tysta sina meningsmotståndare, oavsett om det är med våld, hot om våld, vandalism eller sabotage.

 6. Hanna S Says:

  Jag förstår inte var nazismen kommer in, ärligt talat. Varken i hacker-attacken eller i SD som parti. ”Kebab for life” är väl knappast en välkänd nazislogan?


  • Nej, men det är ju en slogan som de som är fientligt inställda till Liberaldemokraterna, har valt som en satirisk slogan som ska antyda att vi gillar invandring, och därmed hatar det ”ursvenska”, vad det nu är.

   Med nynazister avser jag givetvis de rasistiska och hatromantiska element som vill stoppa oss liberaldemokrater från att uttrycka våra åsikter, särskilt när vi avslöjar personer bakom PI, samt deras sympatisörer, att ha rasistiska och iband t.o.m. nazistiska åsikter.

   Samt att jag som vanligt gillar att utmana och provocera. Det är en retorisk metodik som jag vet att även du är bekant och hyfsat bekväm med. 🙂

 7. Paradigm Says:

  Ett problem är förstås att det korkade SD har framgångar det intelligenta LD bara kan drömma om.

  Det finns kanske en enkel förklaring till det här, nämligen att ni kommer från välbeställda områden långt från mångkulturalismens avigsidor och att ni helt enkelt inte kan eller vill se problemen. Det är ju inte första gången intellektuella har haft tokfel – Marx, Freud etc.


  • Jag tror inte att alla sverigedemokrater är korkade, och jag vet att alla liberaldemokrater inte är intellektuella giganter.
   Det handlar inte om intelligensnivå.
   Sverigedemokraterna bygger hela sin politik på rädsla och isolering, medan vi bygger vår politik på öppenhet och nyfikenhet.
   Vi tror på expansion, tillväxt, framtidstro – Sd tror på gränser, segregation, slutenhet, nostalgi och bakåtsträvan.
   Sd använder begreppet ”folkhemmet” oftare än ens sossarna ens kommer i närheten av.

   Att vissa intellektuella har haft fel betyder för övrigt inte att alla har det.

   • Paradigm Says:

    Det låter ju fint men är du nyfiken på Rosengård och liknande områden? Jag tror få, oavsettt politiskt uppfattning, skulle vilja bo där. Segregation uppstår ju till stor del genom att välbeställda mångkulturalister bosätter sig på Södermalm och liknande ställen. Sedan sitter man där i självvald isolering, gör sina rut-avdrag och lever i en nygammal högborgerlig livsstil med tjänare och allt, samtidigt som man låtsas vara nyfiken och öppen inför allt det nya.

    Folk röstar inte på SD för att de har en bra politik utan för att man inte har råd att flytta till Södermalm. Om man lever bland folk som uppträder hotfullt, där det förs oväsen nätterna igenom, där man utsätts för våld, stöld, vandalism och annan kriminalitet, då blir SD ett naturligt val. Eftersom inget annat parti tar i frågan.


    • Tror du att jag bor på Södermalm? Jag bor i Bagarmossen, i ett hus mitt i Centrum, i vilket vi har massor av grannar från halva jordklotet – och det trivs jag med. Tidigare bodde vi i ett äldre bostadsområde, ett riktigt ”Svenne-heaven”, och där kunde man knappt nysa utan att någon knackade i väggen eller lade ett argt brev i brevlådan. Tvättstugan var dock väldigt fin och välskött.

     Huset vi bor i nu bebos av afrikaner (vet ej vilka länder), mellanöstern, Afghanistan, Polen och gudvetallt – och det är mer liv, mer tolerans, mer variation. Men tvättstugan kan vi inte använda, för den är skitig och kaotisk, och folk snor kläder.

     Det finns inga perfekta förhållanden, men ett vet jag – invandringen är på sikt inte en kostnad, utan en investering. Svenska politiker är så jävla dåliga på att hantera den nya tiden med globalisering och fri rörlighet, och Sd erbjuder en lösning som inte är en lösning, utan bara en stor bromskloss.

     Det funkar inte i längden att längta tillbaka till något som inte ens har existerat någon annanstans än i nostalgiska fantasier.

 8. Paradigm Says:

  Det var bara ett exempel eftersom en stor del av V och Mp:s väljare bor där. Men var just en enskild individ bor har ju ingen betydelse för samhället i stort.

  Nej, nostalgi är nog ingen lösning, men väl ett tecken på missnöje. Och det faktum att SD har så stora framgångar utan några realistiska lösningar tyder på att de lever på att det faktiskt finns stora problem med mångkulturen som de andra ignoerar.

  Har du någon alternativ förklaring till varför ett gäng taffliga amatörer kan gå fram i opinionen så starkt – om man nu bara har en bromskloss att erbjuda?

 9. rasclomalum Says:

  Jag läser alltså detta blogginlägg och ser att du, 2011, använde dig av begreppet ”järnrörsretorik”.

  Är du månne profet?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: