Kristfascisterna visar sitt rätta ansikte och gräver sin egen grav

Maria Larsson

Kristdemokraterna är det mest konservativa, fascistoida och frihetsfientliga partiet som finns i Sverige idag. De håller konsekvent emot, så fort det handlar om enskilda människors frihet att välja en livsstil som inte passar kristdemokrater. Det passar bra att bejaka friheter när de stämmer överens med kristdemokraternas världsbild, men inte annars. Och nu visar de återigen upp sina avgrundsmörka sidor, sin inneboende ondska och människohat, i det att de vill fortsätta med statlig tvångssterilisering av transsexuella.

Kristdemokraterna själva tycker att det är oerhört besvärande att de ständigt tvingas stå till svars för sin HBT-politik – eller snarare avsaknad av HBT-politik. De fattar inte att HBT-politiken är ett lackmuspapper på deras människosyn som helhet. De tycker fortfarande att det finns vissa grupper av människor som det är O.K. att tvångssterilisera. Det säger det mesta om Kristfascisternas människokärlek.

Denna reaktionära hatpolitik är tacknämligt nog omdebatterad även inom partiet. Det finns yngre politiker i Kd, t.ex. Caroline Szyber, som anser ”att det inte är värdigt att vi 2011 steriliserar folk”, och det är ju hoppingivande. Men som det så ofta är i politiken så bryr sig de äldre sällan om vad de yngre tycker, och de som har makten behöver inte lyssna på någon alls.

”Om man byter kön är det också rimligt att man väljer bort könsspecifika egenskaper från sitt gamla kön.”

”Jag blir upprörd när man jämför detta med tvångssterilisering. Det handlar om att man på frivillig väg valt att byta kön.”

– Maria Larsson, Barn- och äldreminister

Så fort Maria Larsson öppnar munnen brukar det ramla ut dumheter och strunt, och det kan man väl ha överseende med, om det inte vore så att hennes strunt innebär katastrofer, död och elände för en mängd människor som blir lidande av Kristdemokraternas omänskliga hatpolitik. Den monumentala okunskap som minister Larsson uppvisar är faktiskt upprörande. Man borde kunna förvänta sig att de som har ett sådant beslutandeansvar över andra människors liv faktiskt åtminstone försökte sätta sig in i frågan, och se helheten ur de drabbades synvinkel. Men det är uppenbarligen för mycket begärt.

Maria Larsson med tjänstemannastab har inte brytt sig om att ta reda på vad transsexualism är, att det faktiskt inte handlar om att ”byta kön”, som om det var nån jävla shoppingrunda. Det handlar om en korrigerande kirurgi, av den enkla anledningen att personen i fråga redan identifierar sig som något annat än den identitet som kom med kroppen hon fötts med. Det finns en hel del forskning på området, både om hormonbalans och genetiskt betingade genusupplevelser, men det kanske är för mycket begärt att en kristdemokratisk minister ska ta del av fakta om de personer hon dömer till livslång sterilitet. Det räcker väl att studera bibeln, antar jag.

Enligt svensk lag får en kvinna född i manskropp inte ens spara spermier inför sitt könskorrigerande ingrepp. Det löser man då genom att spara spermier i något annat land, som t.ex. Danmark – men det bisarra ligger förstås i att det är förbjudet över huvud taget. Och att som Maria Larsson påstå att transsexuella ”på frivillig väg valt att byta kön” visar på ett avgrundsdjup av okunskap, intolerans och oförlåtlig dumhet. Om hon hade fått pröva en enda dag av att vara transsexuell, så kanske hon skulle känna annorlunda.

Hell's most wanted

Lagar är till för att skydda människor mot faror, mot våld, stöld, bedrägerier och andra lidanden. Så jag undrar vem Kristfascisterna vill skydda genom att förbjuda transsexuella att skaffa barn? Barnen? På vilket sätt skulle det vara farligt för ett barn att växa upp med en transsexuell förälder? Det måste förklaras och motiveras – innan man lägger massor av kraft och energi på att hindra människor att förverkliga sina drömmar.

Att kristdemokrater vill följa sina egna normer har jag inga problem med. Jag är liberal, så jag hyllar det fria individuella valet – men när de som har makten tvingar sina personliga moraluppfattningar på andra människor, och ödelägger deras liv för att deras val inte passar dem som sitter med makten, då har korruptionen gått alldeles för långt. Alldeles, alldeles för långt.

tunn linje

Fler som skriver om Kd:s upprätthållande av gamla rasbiologiska ideal:
Torbjörn Jerlerup, Gothbarbie, Gothbarbie (igen), Michael Gajditza

Liberaldemokraterna

Dekorrand

Explore posts in the same categories: demokrati, Fascism, Frihet, Kristendom, Lagstiftning, Liberaldemokraterna, Politik, Samhälle, Sexualpolitik

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

28 kommentarer på “Kristfascisterna visar sitt rätta ansikte och gräver sin egen grav”


 1. […] bägge hamna efter nästa val. Det ser jag och många andra fram emot. Andra om detta: Zettermark, Rehbinder, Torbjörn […]


 2. […] relation till sina föräldrars underliv. Andra om detta: SverigesRadio, SvD, SvD2, Rehbinder, Svensk Myndighetskontroll, Torbjörn […]

 3. Mim Says:

  Damn right.

 4. Crazy Says:

  Vad tycker du om att Svenska staten bekostar könsbyte operationer. Samt förhållningssättet till detta. Ditt Könsbyte blir betalt om du kan bevisa att du är psykiskt sjuk. Men andra ord så lyssnar man på vad en psykiskt sjuk människa vill göra med sin kropp. Så om en psyksjuk vill operera bort armen så ska man lyssna på det och betala för operationen via skatt? Faktum är att det är frågan om miljonbelopp att göra den här typen av operationer, så det är svårt för en vanlig medborgare att få ta del av detta utan statligt stöd. Jag anser att det är helt tokigt. Vårda knoppen istället för kroppen. De som opererar sig till män kan inte få en fungerande penis och kvinnorna kan inte bli gravida, och de måste äta hormoner hela livet för att inte ändras tillbaka. Könsbyte är en bluff, det är en kosmetisk skönhetsoperation för knasbollar som kostar miljonbelopp, jag fattar inte varför människor som inte kan leva med verkligheten ska få bestämma vad läkare ska göra med dem. Detta är inte vård, det är vansinne.


  • Du gör verkligen skäl för ditt smeknamn – Crazy.
   Uppenbarligen är du djupt okunnig om vad transsexualism är. Ta reda på fakta innan du uttalar dig.

   Det är för det första inte ett ”könsbyte”, utan en korrigering.
   Det finns en hel del forskning på det här området, om hur man faktiskt rent biologiskt kan ha en manskropp trots att man upplever sig vara kvinna till 100 %.
   Självmordsfrekvensen hos transsexuella är extremt hög idag (ca 50%), och det är förstås ett problem som måste bemötas.
   Att hävda kostnadsskäl som bevekelsegrund för om de ska få sina operationer eller ej, är som att tycka att det vore bra med en ättestupa trots allt, för våra pensionärer kostar för mycket.

  • Hanna Warg Says:

   Nu är jag ju enligt dig galen, så vad jag säger kanske inte spelar någon roll, men jag kan ju svara så andra som läser får lite bättre koll iaf.

   Anledningen till att samhället bekostar könskorrigeringar och övrigt behandling av transsexuella är att det finns en massa pengar investerade i oss alla i form av utbildning. Eftersom nästan alla transsexuella som inte behandlas förr eller senare tar livet av sig (de flesta har försökt redan innan 18 års ålder) så bedömer man att det är samhällsekonomiskt vettigt att ge den behandling som bäst avhåller transsexuella från självmord.

   Eftersom det inte finns alternativa metoder om fungerar, terapi eller medicinering, så ger man behandling i form av hormoner, röstterapi och ibland könskorrigering.

   Det är också det mest humana, men den biten verkar inte intressera dig så vi lämnar det där.

 5. Crazy Says:

  Det finns givetvis könsbyten där könet är svårbestämt, men det är ytterst ovanligt och då är det givetvis befogat.

  Men du bör läsa på. De flesta könsbyten beror på mentala upplevelser att man är en man eller kvinna. Det har skrivits antal artiklar om detta, samt att jag känner en vän som opererat sig till kvinna. Han är en skön snubbe, men fullkomlig galen och han är ingen kvinna, han har bara gått igenom en tokig skönhetsoperation.
  Att människor tar livet av sig har att göra med att de inte kan leva med verkligheten. Jag kan inte bli en fågel med vingar, jag hoppar ner för ett stup. om denna åkomma blir vanlig så ska vi alltså börja försöka gen manipulera fram vingar och operera fast dem på människor? Det här är trams, om människor tar livet av sig får de skylla sig själva.

  Gör skäl för mitt namn? In a Mad World are only the Mad sane. Det är inte jag som förespråkar rätten till att protestera emot den fysiska verkligheten, din forskning är rent ideologiskt genussvammel, jämförbart med biblisk kreationism.


  • Det är lätt att kasta ur sig invektiv om att folk är knäppskallar (kanske särskilt om man dessutom ger sig själv epitetet ”crazy”) men jag föreslår att du faktiskt tittar utanför bubblan lite och tar reda på vilken forskning som faktiskt finns på området.

   Läs gärna Lukas Romsons blogg – http://lukas.romson.org/ – och kolla gärna in länksidan – http://lukas.romson.org/lankar.htm – där du kan hitta massor av länkar till olika slags forkning på området.

   För övrigt får du gärna leverera länkar till forskning som stödjer dina påståenden. Jag lovar att läsa om du kommer med något substantiellt.

  • Jerlerup Says:

   Hej hopp vad du generaliserar. Det är ytterst få som ”byter” tillbaka, ska du veta. Så generalisera inte och säg att det gäller alla och de flesta.

   För övrigt beror oftast bytena tillbaka på att personen inte passar i den nya rollen. Hade man tillåtit könskorrigeringar med bibehållna könsorgan och reproduktiv förmåga hade antalet personer som bytt tilbaka minskat till ett minimum.

   /T

 6. Crazy Says:

  Massor av knäppskallar ångrar sig över att de bytt kön, vilket är ett bevis på att det var en galen impulsgrej: Kom igen vi talar om att självstympa sig själv, eller bygga på en slang(snopp) mellan benen som inte ens kan stå upp. Vansinne.

  Att ångra sig är tabu
  http://www.svd.se/kultur/att-angra-sig-ar-tabu_368514.svd

  Det rör sig om en epedemi i knäpphet.

  Allt fler vill byta kön
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/allt-fler-vill-byta-kon_339652.svd

  Visst någon gång under evolutionen så var vi kanske tvåkönade varelser eller ändrade kön via klimat. Men jag är inte född enligt vad jag anser vara perfekt utseendemässigt, men för den delen vill jag inte operera om mig, det handlar om att acceptera sig själv för den man är. Och ens jag kan inte finnas i ens fysik, det är idiotisk identifiering som inte är hållbar.


  • Eller så är det just så – att ditt jag är helt beroende av din kropp.

   De länkar du levererar har inget med grundfrågan att göra, och är i bästa fall anekdotiska.

   Visa hellre länkar till verklig forskning som stödjer dina påståenden. Om du nu kan hitta någon sådan.


  • Då vore det väl bra att man kan byta det juridiska könet utan att tvingar sterilisera sig och byta det fysiska, för att testa sig fram? Att som i dag kräva fysiska krav för att ändra kösbetecningen hos skatteverket är bara absurt


   • Frågan är varför man över huvud taget ska ha juridiska kön. Varför måste vi dela upp mänskligheten i just dessa två grupper?

    Jag tycker att vi ska ha könsneutrala och åldersneutrala (och frivilliga) personnummer, och att var och ens identitet är en privatsak.

    • Hanna Warg Says:

     Feministerna som vill kunna positivt särbehandla kvinnor lär ju vara emot ett borttagande av juridiska kön.

     För mig är det lika självklart lösningen som att vi inte har juridisk etnicitet för att kunna positivt särbehandla alla som ser mörkhyade ut (även om det sker ändå ibland).

     • Crazy Says:

      Gudrun Shyman är just för könsneutralitet så dina fördomar om vänsterfeminister stämmer inte. Detta är dock en helt annan debatt, och jag ser inget problem i personligen att en människa inte behöver tala om vad de har för kön, men besöker man läkaren så lär han väl se ändå vad man har för könstillhörighet.


     • Där har du fel, Crazy. Jag har ställt frågan direkt till Gudrun, om just könsneutrala personnummer, och hon tyckte att det var en väldigt dålig idé, eftersom ”man då inte skulle se strukturerna”.

   • Crazy Says:

    Borttaget av administratören, eftersom tonläget var extremt otrevligt och kränkande.


 7. Nu tänker jag breda ut mig lite i din blogg Calle men Crazy har så många fördomar att det tar lite plats att förklara.

  Orsaker till intersexualitet

  Intersexualitet har många olika orsaker. Vissa ligger på kromosomnivå, vissa är hormoniella. Här följer en lista på nu kända orsaker. Det finns säkert fler som forskarna kommer att upptäcka så småningom.

  Kromosomala orsaker:

  Super-X syndrom (XXX och XXXX)

  Dessa personer föds som kvinnor och detta syndrom upptäcks i de flesta fall aldrig. Eftersom endast en X-kromosom är nödvändig i en cell och de andra stängs av, fungerar dessa personer normalt även om de finns en förhöjd risk för utvecklingsskador och infertilitetsproblem.

  XYY syndrom

  Dessa personer föds som män. Eftersom XYY-män är överrepresenterade i fängelser trodde man under en period att den extra Y-kromosomen gjorde dessa män mer våldsamma än andra (”dubbel-Y”). Det har visat vara fel. Anledningen är istället att dessa män kan ha lägre IQ än genomsnittet och därför åker fast oftare. De har också markant större kroppslängd vilket gör dem lättare att identifiera.

  Klinefelters syndrom (XXY)

  Dessa personer föds som män. Klinefelters syndrom beror på en kromosomförändring hos fostret. Istället för de vanliga 46 kromosomerna har en person med Klinefelters syndrom 47 kromosomer, den extra kromosomen är en könskromosom. Man brukar beteckna detta 47(XXY). Fram till puberteten kan man inte visuellt se några olikheter mellan en vanlig pojke och en pojke med Klinefelters syndrom, men efter puberteten är följande symptom vanliga:

  Armslängsavståndet överstiger höjden med mer än 3 cm
  Inget eller lite kroppshår och ingen skäggväxt
  Högt röstläge
  Minimal muskeltillväxt i armar och ben
  Orkeslös eller dåligt med energi

  Små testiklar

  Utvecklad bröstvävnad (inte bara fett, utan verkligen fasta bröst).

  Relativt sett låga nivåer av testosteron

  Relativt sett höga nivåer av östrogen

  En del personer med Klinefelters syndrom är transsexuella kvinnor. Andelen transsexuella kvinnor med Klinefelters syndrom anses allmänt vara något högre än bland befolkningen i gemen.

  Tuners syndrom (X0)

  Dessa personer föds som kvinnor. Endast en könskromosom finns (X). Dessa personer upptäcks ofta av sjukvården redan innan de uppvisar fertilitetsproblem eftersom de har en kroppskonstitution som är typisk: Ovanligt kort kroppslängd, osv.

  Genetisk mosaik (XX/XX, XY/XY och XX/XY)

  Genetisk mosaik uppträder när ett ägg befruktas av två spermier eller när två foster växer samman tidigt i fosterutvecklingen (sammanväxt på ett senare stadium ger siamesiska tvillingar). Cellerna i kroppen har olika kromosomuppsättning. Detta kan ge upphov till intersexualitet när det skulle blivit tvillingar med olika kön. Då har vissa celler kromosomuppsättningen XX och andra celler XY. Om tillräckligt många celler sänder ut TDF (Testes Determining Factor – ett enzym som bildas av en gen i Y-kromosomen) så kommer testiklar att bildas och barnet föds som pojke. Annars föds barnet som flicka. En del transsexuella har visat sig vara genetiska mosaiker.

  Hormoniella orsaker:

  Andogen insensitivity syndrome

  Dessa personer föds som kvinnor på ytan men har testiklar invändigt. Könskromosomerna är XY. Tillståndet orsakas av att kroppen inte reagerar på testosteron. Testiklar bildas eftersom Y-kromosomerna bildar TDF, äggstockar saknas, men i övrigt utvecklas kroppen till kvinna. Detta problem upptäcks inte förrän i puberteten när menstruationen uteblir. Testiklarna tas då bort för att undvika de framtida problem som invändiga testiklar kan ge, sedan lever dessa personer normala liv som (infertila) kvinnor.

  5-α-reductase deficiency

  Dessa personer föds med tvetydiga könsorgan. De har invändiga testiklar men yttre könsorgan som liknar kvinnliga organ oftare än manliga. Tillståndet uppstår när pojkar ärver dubbel uppsättning av en ovanlig kromosomförändring och förekommer enbart i Dominikanska Republiken, Turkiet och Papua, Nya Guinea. Bristen på ett enzym gör att testosteron inte kan omvandlas till DHT (dihydrotestosteron). Barnen uppfostras oftast i en kvinnlig könsroll för att, i puberteten när testiklarna lägger sig på plats i pungen, övergå till en manlig. På spanska kallas dessa pojkar guevodoces (”ballar vid tolv”). Ett del personer väljer att fortsätta leva som kvinnor. Undersökningar har visat att de som övergår till en manlig könsroll inte påverkas i sin manliga könsidentitet av att ha blivit uppfostrade som flickor under tio till tjugo år.

  Micropenis (incomplete masculinization)

  Dessa personer föds som män med en underutvecklad penis, alltför liten för kunna fungera sexuellt. Tillståndet är ett exempel på hur hormonrubbningar oftast drabbar mäns utveckling. Det beror på att i många avseenden är alla foster i grunden kvinnliga och för att de skall bli män krävs en extra process som ju kan gå fel.

  Hypospadia

  Dessa personer föds som män med ett missbildat könsorgan. Huden i pungen och/eller penis har inte växt ihop, vilket lämnar en förstorad, felplacerad urinöppning, eller i vissa fall, flera urinöppningar.

  Congenital adrenal hyperplasia

  Dessa personer föds som kvinnor, men kan vara delvis maskuliniserade. Tillståndet orsakas av överaktiva binjurar (som producerar testosteron). Dessa kvinnor har förstorad klitoris, manligt kroppshår, pubishår i manligt rombiskt mönster (som går upp mot naveln) istället för kvinnligt triangelmönster och mer maskulina intressen och beteenden. De föredrar manliga aktiviteter och yrken.
  Dessa är de grupper som räknas som intersexuella idag, men kanske borde följande grupp läggas till:

  HY-antigene deficiency

  Dessa personer föds som män eller kvinnor men har p.g.a. en blandning av kromosomala och hormoniella orsaker invändigt utvecklat en hjärna av motsatt kön relativt resten av kroppen. De upplever sig också tillhöra motsatt kön. Dessa personer kallas transsexuella.

  Könsbyte och Intersexuella

  Det senaste decenniet har undersökningen efter undersökning visat på biologiska faktorer bakom transsexualism. Det skulle innebära att transsexuella formellt ingår i paraplybegreppet intersexualitet. Det kan vara värt att notera de intersexuella organisationer som finns har en helt annan målsättning än de transsexuella; de intersexuella vänder sig emot att de ofrivilligt tvingats genomgå könskirurgi i tidig ålder. Trots att en del intersexuella väljer att genomgå könsbyte i vuxen ålder har intersexuella organisationer sällan någon stöd- eller utbildningsverksamhet för könsbyten. De intersexuella som önskar genomgå ett könsbyte är välkomna i Patientföreningen Benjamin.

  Läs mer om intersexualitet hos Intersex Society of North America (ISNA).

  Nej, nej Crazy. Du behöver alls inte tacka. Det är bara roligt att få sprida lite kunskap så att människor inte gör bort sig genom att kalla medicinska tillstånd för psykisk ohälsa.

 8. Crazy Says:

  Borttaget av administratören, eftersom tonläget var extremt otrevligt och kränkande.


  • Crazy kan inte bete sig trevligt och vettigt, och därför har jag nu raderat ett stort antal av hans inlägg, och därtill blockerat e-postadressen. Crazy får vräka ur sig sitt förakt och hat någon annanstans.

 9. liberal o demokrat Says:

  Att blanda religion med politik borde inte vara tillåtet då i princip alla religioner har en mindre tolerans mot sina medmänniskor som inte tycker lika som de. Partier som har en grund i religion är inte helt demokratiska utan har mer eller mindre inslag av indoktrinering i sig, ”du är bra bara du tycker som vi”. Vi ser ju i världen hur religioner ställer till det. Därför borde partier som har en religion inte tillåtas att vara med i demokratiska val.


  • Nu är du faktiskt ute och cyklar en smula.

   I en demokrati måste till att börja med alla partibildningar få delta på samma villkor, annars har man inte demokrati.
   Religion är inte en enhetlig substans, utan en kombination av en mängd olika kulturella uttryck, så det går inte att specifikt särskilja religion från samhället som stort.
   Du måste då fråga dig – vad är religion, och vad är det vi inte ska tillåta i ett politiskt parti? Du kommer snart att upptäcka att det är omöjligt.

   Dessutom har du fullkomligt fel i att ”alla religioner har en mindre tolerans mot sina medmänniskor som inte tycker lika som de”.
   Det är extremt olika beroende på vilken religion eller kultur du refererar till.
   Vissa kulturer är mer mångfaldsinriktade än andra, och då är som regel deras religiösa uttryck det också.

   Det som är farligt är fanatism – och det är en mänsklig kulturell tendens, inte en religiös.
   Sådant måste vi vara på vår vakt mot – och det är därför väldigt dumt att enögt rikta in sig på religiösa fanatiker, när det finns en hel del politiska fanatiker och andra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: