TantraLila – en lekfull tantrakurs för dig som vill vara mer levande!

TantraLila

Hur levande är du? Hur flödande, lekfull, njutande, kreativ, närvarande och lycklig är du? Hur mycket njuter du av livet, hur starka och harmoniska relationer har du, hur mycket gillar du dig själv och ditt liv? Vill du ha ut mer av livet? Vill du utvecklas? Vill du bli ännu mer levande, närvarande och flödande? Vill du ha ett rikare liv?

Den 2-5 juni har du möjligheten att utforska detta!

TantraLila

TantraLila är en helt ny kurs för dig som vill utforska ditt inre liv och dina relationer till omvärlden på ett dynamiskt, lekfullt och fysiskt sätt. Leken är den effektivaste vägen till det djupaste allvaret, till den starkaste innerligheten, och därför är leken som metod mycket central i vår kursfilosofi.

Tantra är ett ord på sanskrit, som betyder bland annat ”expanderande väv”, vilket kan tolkas som växande medvetande, ökad närvaro och uppmärksamhet på alla intryck. Mycket kan sägas om tantra, men det är mer spännande att uppleva än att prata om…

Lila är också ett ord på sanskrit, och betyder ”lek”. Det används ofta i beskrivningen av gudars och gudinnors äventyr, som t.ex. ”KrishnaLila”, som betyder Krishnas lekar. I detta fall åsyftar ”lila” även det gudomliga i människan, och de lekar vi gärna ägnar oss åt.

TantraLila betyder följaktligen lekfull tantra, tantralek, eller den tantriska leken, en dynamisk och flödande kärlekskurs, med fokus på utforskande, intensiva upplevelser och möten, njutning, sexualitet, livslust och extas. Leken är den effektivaste till det djupaste allvaret, den starkaste innerligheten, och det har vi tagit fasta på.

TantraLila är en alldeles egen form av tantra, en andlig resa som går genom fysiska upplevelser, sensationer och ordlösa möten, snarare än filosofisk logik och intellektuella resonemang. Vi passerar helt enkelt förbi hjärnan och det analytiska tänkandet och går rakt på hjärtat, med skrattet och leken, hela kroppen och sexualiteten, samt rörelse, andning och ljud som främsta redskap.

Kursen kommer att innehålla en mängd lekar och övningar på olika teman – tantriska andningstekniker för att öka flödet, beröringsövningar, uppskattningslekar, gränsdragningslekar (konsten att säga NEJ!), kontaktimprovisation, meditationer, ceremonier och mycket annat. Du kommer att serveras ett smörgåsbord av tekniker och attityder för att göra ditt liv rikare och friare, och du tar med dig det du själv gillar bäst!

tantriclovers

Ämnen som kommer att finnas med på menyn:
Självbild – att älska sig själv, helt och fullt, till kropp och själ!
Kommunikation – hur kommunicerar du? Kärleksfullt eller distansskapande? Respektfullt och lyhört eller påträngande? Tydligt och riktat, eller flummigt och tvetydigt?
Närvaro i Nuet – att uppleva livet fullt ut, här och nu – att vara levande och flödande i mötet med dig själv och omvärlden.
Trance – förändrade medvetandetillstånd – stillhet och extas
Gränser – alla har vi gränser, men har du dem där du vill ha dem? Lär dig konsten att säga nej med kraft – så att du även kan säga ja med samma kraft.
Helande beröring – sinnlighet, sensualism, närhet, kärleksfullt givande och mottagande.
Helig Magisk Sexualitet – ceremonier, affirmation & helande.
Lek – den effektivaste vägen till det djupaste allvaret…

Du behöver inte kunna något om tantra för att delta på någon av våra kurser. Det enda du behöver veta är att du vill lära dig mer om dig själv, och utmana dina egna gränser på ett lekfullt och respektfullt sätt. Våra kurser är väldigt lekfulla och roliga, allt är 100 % frivilligt, vi utmanar ingen, tvingar ingen till någonting – däremot erbjuder vi en lekplats för kursdeltagarna där de kan utmana sig själva så långt de själva vill och vågar. Vi skapar ett tryggt och varmt rum där folk kan känna sig trygga, sedda och respekterade.

Denna kurs är öppen för alla – både för dig som är singel och för dig som lever i en relation, oavsett om du har din partner med dig eller ej, samt förstås helt oberoende av vilken sexuell preferens du har. Den största skillnaden gentemot våra parkurser är just det att denna kurs inte alls är parorienterad, utan snarare individ- & grupporienterad. Målet är att du ska beredas möjlighet att utforska din relation till dig själv såväl som din omvärld.

Skeppsuddens kursgård

Tid: torsdag kväll till söndag em, 2-5 juni, 2011

Plats: Skeppsuddens kursgård, Norrköping

Jag vill tacka för en mycket givande och lärorik kurs!!!
Jag är väldigt glad att jag tog mod till mej och anmälde mej till kursen.
Mötet med alla dessa fantastiska människor som gav så mycket av sig själva!!!
Och inte minst ni!
Ni gör en otrolig insats för en bättre och fredligare värld – Make love not war !!!
Tack än en gång !

Nu går jag omkring och funderar på hur jag ska förändra min vardag för att kunna leva och tillämpa mina nya lärdomar.
Att våga bryta upp – välja att tänka nytt – välja glädje och att njuta av livet!!!

Kärleksfulla hälsningar från Janne!

tunn linje

Läs mer om TantraLila på sidan med kursinformation »

För anmälan – kontakta Calle Rehbinder: info@cirkuseros.nu

TantraLila

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Andlighet, Frihet, Healing, Kärlek, Kärlek & sex, Livsåskådning, Sexkurser, Shamanism, Tantra

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 kommentarer på “TantraLila – en lekfull tantrakurs för dig som vill vara mer levande!”

 1. Just do it Says:

  Kan du vara mer konkret vad man gör exakt på kursen. För att tala klarspråk knullar man på den här kursen med främlingar? Är det här en sorts swingers träff under täckmanteln sexkurs. Inget fel i sig med lite swingers verksamhet, men är detta ett sätt att gå runt detta mentalt för att få folk att delta i lite gruppsex.

  jag undrar också om man står naken med massa främlingar och målar varandra med glada regnbågsfärger som visas på bilden.

  jag vill veta vad man gör rent fysiskt, för det är ju ändå det man ska bemöta mentalt inför sig själv när man genomgår kursen.


  • Läs kursinformationen via länken, så ser du mer ingående vad kursen innehåller.
   http://www.cirkuseros.nu/popupsidor/tantralila.html

   Och vill du veta ännu mer så har jag en sida med massor med frågor och svar:
   http://www.cirkuseros.nu/popupsidor/tantralila_faq.html

   Läs också gärna kursresponsen för Kärlek, Liv & Lust.
   http://www.cirkuseros.nu/popupsidor/karleklivlust_respons.html

   Eftersom TantraLila är en helt ny kurs, så vi har inte fått någon respons på den ännu, men de brev vi har fått efter Kärlek, Liv & Lust, den kurs vi nu har vidareutvecklat till TantraLila, säger en hel del om hur våra kurser upplevs av deltagarna.

   För att tala klarspråk – nej, detta är ingen swingersträff under täckmantel – det vore jävligt dumt. Ska man anordna en swingersträff är det väl bättre att gå ut med att det är just en swingersträff?

   Vi gör ingenting under täckmantel. Du hittar inte en enda kursarrangör som ger mer eller ens lika mycket information om kurserna som vi. Vi är fullkomligt öppna och transparenta gällande vår verksamhet.

   Vad vi däremot är oerhört noga med är respekt för våra kursdeltagares integritet, trygghet och fria vilja. Ingen gör något någonsin som man inte absolut vill göra.

   Våra kurser är inte farliga på något sätt – de är lekfulla, roliga, njutbara och utvecklande.

   Om vi har kroppsmålning med som ett moment, så är det i ett stadium där du inte längre upplever de andra kursdeltagarna som ”främlingar”. Det exakta innehållet i form av övningar och lekar kan vi inte informera om, eftersom det växlar. Det är inte övningarna det handlar om, utan intentionen och upplevelsen.

   Så – läs gärna informationen jag har givit dig länkar till, och om du har fler frågor efter det svarar jag gärna på det via e-post.

   Välkommen!

   • Just do it Says:

    Ja då förstår jag bättre. Kunde dock inte låta bli att tänka på skådisen vince vaugn som gjorde en komedi om yoga tror jag, där filmen anspelar på att man säger att filmen handlar om avslappning och närhet, men i praktiken så gnuggar dem alla sina kön emot varandra. Givetvis överdrivet, och amerikanskt och komedi, så intrycket av den här typen av kurser är nog något förstör hos mig därav den något barnsliga frågeställningen, för det är faktiskt det jag undrar över när jag ser den här typen av kurser.

 2. Just do it Says:

  I övrigt påminner detta lite om mindfulness, men extas biten är ju dock något helt annat. Men en sexkurs utan extas hade nog varit konstigt. Men upplever du att extas har en drogliknande effekt. dvs man längtar efter extas och vill upprepa det om och om igen tills man är helt slutkörd. Finns det en benägenhet för ständig upprepning av ett extas tillstånd. Sänker inte det närvaron?


  • Ja, nog kan man hitta moment i våra kurser som påminner om mindfulness, av den enkla anledningen att mindfulness innehåller vissa komponenter av tantra. Lite tantra ”light”, skulle man kunna säga om mindfulness. Vi går dock djupare, mer intensivt tillväga, och utforskar som sagt även den extatiska aspekten av tantra.

   Det finns nog en hel del sexkurser, eller sex över huvud taget, som inte innehåller extas – och det finns en hel del andra aktiviteter som innehåller extas. Vad vi lär ut är framför allt andningstekniker å ena sidan, attityder och hängivenhet å andra sidan, viktiga komponenter i att uppnå extas.

   • Just do it Says:

    Jo jag såg det där norge reportaget där ni typ andas er till nån sorts mental orgasm om jag uppfatta det rätt. Antar att det var extas. Det jag undrade över var väl själva ”framtvingandet av detta tillstånd” Såg ut lite som en självförvållad endorfin kick. Därav drogfrågeställningen.

    Det jag har kommit fram till genom åren när det gäller sex är inte mycket, men jag vill nog påstå att jag upptäckt två olika förhållningssätt hos mig själv som antingen samverkar fram och tillbaka eller så drar jag extremt åt ena eller andra hållet. Det ena sidan är att jag är helt kroppsfixerad och tänder på min flickväns kropp och nästan dyrkar hennes former. Det kan va jäkligt upphetsande men det blir ofta rätt mekaniskt och det känns rätt tomt när man väl fått orgasm och jag har knappast varit speciellt närvarande, mer fixerad som sagt, mer jag vill ha dig kåt. Och efteråt är jag bara glad att skiten är över och vill sova.

    Den andra sidan är just att jag möter min tjej och vi båda höjer varandras närvarande genom att iakkta varandra och jag fokuserar inte speciellt på min tjejs kropp utan snarare på hennes närvaro och det blir ett starkt möte där det känns som man nästan vibrerar ihop till en enhet. Ja orden räcker inte till men man kan säga att det är mindre egostyrt men samtidigt mer spontant och fritt och jag tar för mig på ett helt annat sätt.

    Upplever ofta att det är svårare att släppa loss när det är för mycket kroppsfixering i mitt sinne, lyhördheten verkar försvinna på andra plan. Men som sagt det är nästan alltid en kombination av båda sidor.

    Men som sagt kan inte extas bli en sorts mekanisk teknik snarare än spontanitet? Men det kanske är dumt att försöka intellektualisera detta, kanske ger tekniken dig en inblick i dig själv som är mer än bara en behaglig upplevelse?

    Men nog om detta jag har en politisk fråga angående sex.

    Tycker du att man borde få knulla öppet på en badstrand eller i en park. Eller finns det politiska försvarliga anledningar till att detta är förbjudet. Eller för den delen borde man få knalla runt naken i storstan med ett par flip flop tofflor om man vill?

    Varför är det tvång på att ha kläder, vill vi undvika att se att vi är primater? Vad är din syn på saken och vad gör det för nytta?

    Det känns lite som att dessa lagar bygger på människosynen att våldtäkter skulle öka och att vi skulle sluta jobba och bara ligga med varandra hela dagarna om vi inte tvingades att ha kläder på oss.

    Ja kanske uppfattas dessa frågor som lite fåniga, men jag upplever att jag och hela samhället har uppfostrats till att ha ett väldigt komplicerat förhållningssätt till sex och det tycker jag är väldigt svårt att hantera.

    Personligen anser jag exempelvis att porren ofta är väldigt kroppsfixerad, kroppsdyrkande många gånger, ja menar man kan ju bara se filmen så det blir väl naturligt att det blir så. Men man anspelar också ofta en hel del på psykologi som ofta bygger på utsatthet. Jag undrar om porr skulle ha utvecklats på samma sätt i ett samhälle där man inte var rädd för naket och förknippa det med sex hela tiden.


    • Jag skulle vilja svara långt och välformulerat, men jag hinner tyvärr inte nu.

     Vi är i Frankrike, och vi håller på att förbereda en kurs som vi ska hålla här från tisdag till söndag, så jag kommer inte att hinna skriva så mycket.

     Men jag uppskattar verkligen ditt engagemang och din nyfikenhet!

 3. just Do It Says:

  … men oavsett vad man tycker om porr så har personer som Larry Flynt och John Stagliano prövat vår yttrandefrihet, och hållit den vid liv i staterna. Det ska dem ha ett stort tack för.

  Larry Flynt on Piers Morgan Tonight (CNN 04-20-2011) Part 1

  John Stagliano is Free on Obscenity Rap! Feds Bungle Case, Exclusive Q&A


  • Jag instämmer med dig helt och fullt! Hustler är en rätt usel och vidrig tidskrift enligt min smak, och just därför så viktig att försvara. Om vi bara försvarar yttrandefriheten för sånt vi gillar, är vi inte ett spår bättre än Stalin, Hitler eller Mao. Ska vi försvara yttrandefriheten på riktigt, måste vi försvara den även för det vi verkligen hatar och/eller känner avsmak för.

 4. Josef Boberg Says:

  ”Hur levande är du? Hur flödande, lekfull, njutande, kreativ, närvarande och lycklig är du? Hur mycket njuter du av livet, hur starka och harmoniska relationer har du, hur mycket gillar du dig själv och ditt liv? Vill du ha ut mer av livet? Vill du utvecklas? Vill du bli ännu mer levande, närvarande och flödande? Vill du ha ett rikare liv?”

  Hmmm… – Carl Johan – perfekta ”stjärtefrågor”, verkligen… 💡

  Religionerna lade ju ”locket på” för ett sådant liv i kött för ca 6 000 år sedan – och på den vägen är det nog mer eller mindre för dom flesta i dags dato (mig själv inkluderad), tyvärr tyvärr… 😥

  Så jag kan ej annat än önska Dig och Jennie all lycka till ❗ – med att bidra till att knäcka det 6 000-årade helvetet med Era kurser osv.

 5. Martina Says:

  Är det fortfarande aktivt? Såg att det var från 2011. Är intresserad.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: