There’s a man going round, taking names…

Liberaldemokraterna

Det politiska projektet Liberaldemokraterna rör sig framåt med stor beslutsamhet. Från att ha varit några människor i ett rum för bara några få månader sedan, har det vuxit rejält. Fler och fler liberaler ansluter sig från alla håll, ett partiprogram och ett manifest är på gång, och just nu pågår ett intensivt arbete med att fila till dessa viktiga dokument. Vi har redan ett skarpt och livaktigt ungdomsförbund – Ung Liberal. Men vi är ännu inte formellt ett riktigt politiskt parti.

För att registrera ett nytt politiskt parti kräver Valmyndigheten att man har 1.500 namnunderskrifter, på papper. Vi behöver med andra ord samla ihop 1500 namn för att registrera oss som parti.

Vi behöver din hjälp. Du kan hjälpa oss genom att ladda ner och skriva ut blanketten från Valmyndigheten, fylla i ditt eget namn förstås, och sen samla in namn från dina vänner. Sen skickar du den till oss.

OBS!
1. Du behöver inte fylla en blankett för att skicka den till oss – får du inte in fler än 4-5 namn, skicka in dem – sen kan du skriva ut nya blanketter och fortsätta i den takt du hinner.
2. Alla fält måste fyllas i – datum, namn, personnummer och boendekommun.
3. Dina uppgifter blir inte offentliga. Uppgifterna skickas till Notarius Publicus, som meddelar Valmyndigheten. Vi skulle gärna slippa kräva personnummer, men det är Valmyndighetens regler – man vill undvika fusk.
4. Den som skriver på måste vara myndig och svensk medborgare.

En underskrift innebär inte att du blir medlem i Liberaldemokraterna, utan endast att du stödjer vår demokratiska rätt att få bilda ett politiskt parti. Du behöver alltså egentligen inte ens stödja vår politik, bara vår rätt att bilda ett parti i god demokratisk ordning.

Ladda hem vår blankett för namninsamlingen här:
blankett för registrering av partibeteckning (i pdf-format).

Liberaldemokraterna har förstås en Facebook-grupp, och där kan man bli medlem. Då kan du debattera liberal politik, och även få information om våra aktiviteter.
Ibland går vi ut och samlar in namn, och då är det välkommet att hänga med!

Ifyllda namnlistor skickar du till:
Liberaldemokraterna, kansliet
Attn: Amanda Brihed
Bridgevägen 12
142 66 Trångsund

Tack för din hjälp!

tunn linje

Andra Liberaldemokrater som också uppmuntrar till namninsamling:
Liberaldemokraterna, Amanda Brihed, Torbjörn Jerlerup, Niklas Starow, Hanna Söderström, Martin Ekdahl, Jens Odsvall, Per Petterson, Yacob Nir, Oscar Solberger

Liberaldemokraterna

Dekorrand

Explore posts in the same categories: demokrati, Liberalism

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 kommentarer på “There’s a man going round, taking names…”

 1. E-mannen Says:

  Låter intressant, men efter att ha kollat på hemsidan vet jag ingenting om partiet (mer än att det är personer som har vettiga åsikter om en del saker som är med, dvs du+Hax).

  Klickar man på ”Vår politik” får man inte upp nånting och det pratas om ett forum men det verkar som att man måste delta i frivilliga-FRA-samarbetet (dvs Fejjan) för att få läsa där.

  Kan ni inte slänga upp något litet bara under vår politik åtminstone?


  • Hej, E-mannen! Det kommer. Vi befinner oss fortfarande i en intensiv skapelseprocess, och hålle rpå med både manifest och partiprogram – men diskussioner pågår på många fora, och det behövs. Det ansluter sig fler och fler tunga namn med mycket kunskap på en mängd olika områden, och den kunskapen måste vi förstås ta vara på.

   Så – lite tålamod måste jag tyvärr be dig om. Särskilt om du inte gillar Facebook.

   OBS! Jag respekterar verkligen ditt avståndstagande från Fakebook (jag har själv blivit avstängd två gånger…), men de flesta av oss har resignerat inför att det för närvarande är den effektivaste vägen att nå varandra på nätet. Och diskussionsgruppen där är verkligen livaktig och kul att delta i.


 2. […] There’s a man going round, taking names… […]


 3. […] Brihed, Torbjörn Jerlerup, Liberaldemokraterna, Scaber Nestor, Liberal Demokrati, Gothbarbie, Carl-Johan Rehbinder, Jens Odsvall, Yacob […]

 4. fanny Says:

  Amanda Brihed påstod att man bara behövde bli myndig till nästa val. Hur är det egentligen?


  • Ja, det är jävligt förvirrat hela grejen – det kommer olika bud hela tiden! Men jag tror att det är säkrast att vi bara samlar in namn från folk som är myndiga redan nu. Då vet vi hyfsat säkert att vi kan tillgodogöra oss de namnen.


 5. Om jag sparkar ut nyliberala pr-konsulter ur sossarna undrar jag om jag kan sparka dem till er. De har nämligen gjort ett bra jobb med att infiltrera socialismen ett bra tag nu och rösta för allt som USA vill och dra undan demokratin från Sverige, men nu är nog deras sötebrödsdagar över.

  Jag vill veta vad som skulle krävas av dem om de ska få vara med. För samtidigt som de är giriga så bryr jag mig ändå om dem för de är ju bara människor med en massa drömmar om frihet för dem själva på bekostnad av andra.

  Jag vill liksom att bajset som flyter upp till ytan när skutan sjunker inte ska flyta runt överallt och förpesta hela havet.

  Så frågan är helt enkelt om nyliberaler kan passa i Liberaldemokraterna och vad som i så fall skulle krävas av dem.

 6. Josef Boberg Says:

  ”Mångfald är bättre än enfald”, verkligen… 💡


 7. […] ett riktigt socialdemokratiskt parti ska pr-konsulterna spolas ner anser jag. Kanske till Liberaldemokraterna… …ett passande namn … eller kanske borde de skickas till Afghanistan i en […]

 8. emviemartin Says:

  Hejsan!
  Har ni ett partiprogram eller är det denna blogg som utgör grunden?

  Är det Socialdemokratisk nyliberalism som det gäller vad skiljer partiet från de andra ”liberala” partierna?
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Nyliberalism

  Eller är det ett nyliberalt Piratpartiet vi snackar om?

  Vad handlar det om och varför?

  MVH
  Emvie


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s