En halv miljon läsare på TantraBlog!

500.000

Statistik kan vara rätt kul ibland. Nu såg jag plötsligt att jag på dessa tre år jag har bloggat faktiskt har fått över 500.000 besök, vilket känns uppmuntrande och roligt. Jag började med den här bloggen lite som ett mediaexperiment, för att undersöka om jag möjligen kunde påverka något genom mitt bloggande, få läsare och inspirera en och annan av dem. Och jag kan bara konstatera att resultatet är överväldigande.

Väldigt mycket som har hänt under de senaste tre åren hade garanterat inte hänt utan bloggen. Jag hade inte blivit så politiskt engagerad som jag har blivit, jag hade inte blivit riksdagskandidat för Piratpartiet (och sedermera medgrundare till Liberaldemokraterna), jag hade inte fått skriva så mycket till olika tidningar, och jag hade fått färre tillfällen till mediaframträdanden. Och jag hade inte fått kontakt med så många spännande och intressanta personer som jag har tack vare min blogg.

Så jag ser fram emot flera år till av bloggande. Tack alla ni som läser och kommenterar! Ni gör mitt liv rikare, mer flödande, mer dynamiskt – och roligare!

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Bloggar, Internet, Media

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

10 kommentarer på “En halv miljon läsare på TantraBlog!”

 1. tannhauser3 Says:

  Själv har jag – tack vare ditt goda råd – uppnått 500 läsare på 5 dagar, vilket jag tycker är stort. Hoppas att du inte misstycker att jag omnämner dig i min egen blogg. Som bäst försöker jag odla min frädgård i Candides anda, innan det blir dags att återvända till vardagen, och helgerna slutar. Har idag fått inte mindre än två postpaket mig till skänks, med gåvor eller saker från Tradera jag i-n-t-e beställt, men fått i alla fall. Jag ser det som ett tecken från mina HEDNISKA Gudar och Gudinnor, och en varning mot att vara alltför fast i det materiella..

  http://tannhauser3.wordpress.com/2011/01/04/fala-fruns-och-allmant-snuskfoto-naturligtvis/

 2. Peer Pedersen Says:

  Du har aldrig övervägd att ta ett realvärdeskapande arbete och genom detta öppna för de freeloaders där kommer efter dig?
  Vart tror du de pengar där betalar din lägenhetshyra, elräkningen för medias kameror och olika mediers exponering?
  Knappast någon Piratpartist eller Liberaldemokrat är medverkande i det hushållet, andre fårpröjsa för festen i sitt anletes svett.
  Peer (SD)


  • Jag förstås nog inte riktigt vad du menar, Peer.
   Vad är ett ”realvärdeskapande arbete”?

   Min bedömning av vad som skulle kunna betecknas som ett ”realvärdeskapande arbete” är varje slags arbete som någon anser har ett reellt värde, och därför är beredd att betala för. Ur det perspektivet har jag definitivt ett realvärdeskapande arbete, i det att jag och min hustru har ett eget företag som går med vinst, eftersom vi producerar något som tillräckligt många anser har ett så pass stort värde att de är beredda att betala för det, vilket i sin tur betyder att vi går med vinst. Värde = vinst.

   Eller menar du något annat? Bönder, gruvarbetare, industriarbetare? Hantverkare? Eller något annat?

   • Peer Pedersen Says:

    Jag menar ”något annat”, nämligen de där i alla tider har fylld de hål i botten i samhället och sålunda beredd fundament åt ”skapande” andar.

     • Peer Pedersen Says:

      Det är väl inget problem; Volvo-arbetaren kontra ledamoten i Svenska Akademin…


     • Och hur värderar du dessa? Volvo-arbetaren kan förlora sitt jobb, om det blir värdelöst.
      Geely, det kinesiska företag som numera äger Volvo PV, kan få för sig att flytta all produktion till Kina – eller Rumänien, eller nån annanstans.
      Då har Volvoarbetaren inget ”realvärdeskapande arbete” längre. End of story.

      Medan ledamoten i Akademin är delaktig i att välja vem som ska få Nobelpriset, vilket kan skapa ett enormt kommersiellt värde för den författaren som vinner priset – och för den eller de förläggare som producerar författarens böcker, liksom för alla de översättare, grafiker, tryckare, lastbilschaufförer och bokhandlare som alla tjänar pengar på pristagarens böcker.

      Så vem har egentligen det mest ”realvärdeskapande arbetet”?

      **********

      Och ska vi dra just detta exempel som du ger en vända till, så har vi i Nobelpriset och Volvo två varumärken som potentiellt stärker varandra genom att de båda är svenska och representerar kvalitet (synergieffekt, kallas det), så kanske Volvo-arbetaren i viss mån har Svenska Akademin att tacka för att han/hon har sitt jobb.
      Utan den där akademiledamoten, som genom sitt jobb bidrar till att ge Sverige ett respekterat namn i omvärlden, kanske Volvo inte skulle sälja riktigt lika många bilar, och då kanske den där Volvo-arbetaren inte skulle ha något jobb alls. I alla fall inte på Volvo.

      Jag spekulerar naturligtvis fritt och fantasifullt nu, men bara för att visa att samhället är lite mer komplext än du verkar tro.

      Med andra ord – sett ur rent nationalekonomiskt perspektiv är det faktiskt mycket lätt att dra slutsatsen att vår akademiledamot har ett långt mer ”realvärdeskapande arbete” än din Volvo-arbetare.

      Har du något annat exempel – något som fungerar?

 3. Peer Pedersen Says:

  Och såklart; vem där behöver vem…


  • Vi behöver alla varandra, allihop. Och ingen kan egentligen avgöra vem som är viktigare än någon annan. Jag kan till en viss begränsad grad avgöra vem som är viktig respektive oviktig för mig personligen, men i övrigt har jag inte en susning. Inte du heller.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: