Torgpremiär för kampanjekipaget!

Calles rullande valstuga

Äntligen blev premiären av! Nu har jag gjort första torgnedslaget med mitt nya kampanjekipage, min rullande lilla valstuga. Det har varit dåligt väder i några dagar, så premiären för mitt ekipage har blivit en smula uppskjuten. Men idag var det sol, så jag vågade mig in till stan.

Jag har tänkt rätt länge på på det där med valstugor, att man måste ha en plats dit folk kan komma och prata politik, och då fick jag tidigare i sommar idén att jag skulle göra i ordning min gamla cykelkärra från 1970-talet, till en portabel valstuga, och dra ner på stan helt enkelt. Jag cyklade runt i Visby under hela Almedalsveckan, och det var en riktigt bra impuls.

Calles rullande valstuga

Det är oerhört viktigt för vår kampanj att faktiskt komma ut på gator och torg, och prata med folk. Vi har så viktiga saker att förmedla, och vi måste också lyssna och lära. Man kan få höra mycket klokt av människor på torget. Och många är väldigt nyfikna. Många kommer fram och ber om informationsmaterial, ställer frågor och är entusiastiska.

Nu har jag ju inget tak på stugan, inga sköna stolar, inga hyllor med valmaterial, inga skålar med godis eller kakor – men jag finns ju i alla fall där att prata med. Och så har jag lite flygblad, foldrar, knappar, pennor, visitkort, pins och lite annat smått och gott att bjuda på. Framför allt finns jag ute på torget att prata med. Och idag tror jag eventuellt att jag lyckades få en dam, som verkade vilja rösta på Sverigedemokraterna, att faktiskt tänka om. Det är som sagt bra att synas och att prata med folk…

Calles rullande valstuga

Många säger att Piratpartiet inte syns, och det äger nog sin riktighet på många sätt. Vi har inte mångmiljonbudget för vår kampanj, och kan inte ställa valstugor överallt, som de andra partierna gör. Vi lever helt på ideella insatser. Jag har betalt allt material till min rullande valstuga själv, byggt och dekorerat – personvalsaffischerna har vi också gjort själva.

Något jag fått höra en del är att ”det går inget vidare för Piratpartiet just nu, va?” – refererande till diverse opinionsundersökningar, i vilka vi ligger lågt. Och det är onekligen ytterligt oroande att Sverigedemokraterna får väldigt höga siffror, medan Piratpartiet inte syns alls – inbakade bland ”övriga”. Men så såg det ut förra året också, inför EU-valet.

Calles rullande valstuga

Vi kan fortfarande överraska. Det finns en stor andel medborgare som inte har bestämt sig, och en stor andel av våra väljare syns inte i opinionsundersökningarna – först och främst för att vi är klustrade till vissa grupper, som t.ex. unga väljare, samt i studentorter. Det händer att vissa påstår att en röst på Piratpartiet är bortkastad. Det stämmer naturligtvis inte alls. Det finns inga bortkastade röster.

En röst på Piratpartiet är en välinvesterad röst. Hur det än går i valet är varje röst oerhört värdefull. Varje röst är en markering mot övervakningssamhället. Varje röst på Piratpartiet är ett tydligt och klart budskap till de etablerade partierna. Vi ger oss inte.

tunn linje

Foton: Jonathan Rieder Lundkvist

tunn linje

Att Piratpartiet kommer in i Riksdagen är faktiskt akut, och oerhört viktigt för att bevara demokrati, kunskap, kreativitet, rättssäkerhet, allmänmänskliga rättigheter och personlig integritet.

pirat_blogbanner

Dekorrand

Explore posts in the same categories: demokrati, Integritet, Internet, Lagstiftning, Piratpartiet, Politik, Samhälle, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

11 kommentarer på “Torgpremiär för kampanjekipaget!”

 1. Mia* Says:

  Snyggt och smart! Önskar jag hade vetat att du var där så hade jag kunnat komma förbi och säga hej åtminstone, på vägen hem från jobbet. Men du verkar ju ha haft att göra ändå. 🙂


  • Jag visste knappt själv ens en gång,förrän jag var på väg. Vädret spelar in väldigt mycket, liksom dagsform.
   Så det är svårt att göra ett schema.

   Idag (lördag) är jag upptagen helt och hållet, men i morgon (söndag) kommer jag att vara på WordFest-festivalen vid Hornstull. Jag ska också berätta från en av scenerna, vid fyratiden – mellan 15 och 17 hålles ett arrangemang som kallas ”Politricks”, då politiker från olika partier ska berätta historier.

   Som gammal historieberättare kan jag ju inte avstå från en sådan möjlighet!

 2. Jessica Liander Says:

  Har också fått höra att en röst på PP är bortkastad. Jag brukar svara att ”Den enda röst som är bortkastad är den som inte läggs alls”.

 3. toledomahn Says:

  Vilken superbra ide med cykeln!

  Hoppas flera gör likadant!

  Snyggt och stilfullt!

 4. Tord Jansson Says:

  Snyggt jobbat med cykeln och glädjande att se hur du gör dig tillgänglig för vanligt folk trots bristande budget!

  Du har flera gånger kortfattat nämnt att varje röst hjälper utan att specificera hur, så jag tar mig friheten att länka till mitt blogginlägg från igår där jag presenterar fyra sätt på vilket en röst kan hjälpa PP även om vi inte kommer in i riksdagen:

  http://tordj.blogspot.com/2010/08/hur-din-rost-hjalper-piratpartiet-aven.html


 5. […] röst? Sitter och läser mitt rss-flöde och fastnar för något Carl Johan Rehbinder skriver om röster. Jag remixar det för att det ska få plats i min statusrad på Facebook. Vissa […]

 6. Bengt Says:

  Nu kan motståndarna säga att Piratpartisterna är ute och cyklar. Och de har rätt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: