Pirater vid Riksdagshuset!

Pirater framför Riksdagen

New York Times Magazine har följt Rick och Anna under några dagar, och till detta reportage behövdes en kul bild. Så vi samlades en drös pirater framför Riksdagshuset, för att en fotograf skulle kunna göra lite bilder. Så vi ställde upp oss och följde fotografens instruktioner. Och eftersom både Jonathan Rieder Lundkvist och jag var närvarande, så passade förstås vi också på att plåta hela spektaklet. Det vore dumt att missa chansen.

Pirater framför Riksdagen

Pirater framför Riksdagen

Fotografen ville ha oss med flaggor och banderoller (samt även lappar för ögonen på några bilder – crazy!), men jag ville också passa på att ta lite mer personliga bilder utan den sortens mer propagandistisk inramning, så det passade jag på att ordna när det nu ändå var ett gäng pirater samlade – på rätt plats, också!

Pirater framför Riksdagen

Jag har länge närt en idé om att ställa en illuster drös pirater framför Riksdagshuset, med texten ”PIRATPARTIET – RIKTIGA MÄNNISKOR” – och så fick jag chansen helt gratis, så nu har jag i alla fall några bilder. Vid något annat tillfälle hoppas jag att vi kan skrapa ihop ännu fler pirater, dock. Men man kan kanske inte vänta sig mer än så här i mitten av juli…

Pirater framför Riksdagen

Till slut bad jag Jonathan ta ett par bilder med min kamera, med mina inställningar och min komposition, så att jag också kunde få vara med på bild (nånstans i mitten av bilden dyker plötsligt jag upp). Så denna sista bild här ovan skulle man kunna säga är tagen av både mig och Jonathan, tillsammans.

tunn linje

Om du vill se fler bilder från gårdagens fotosession, så kan du ta en titt på Jonathans blogg. Där hittar du en hel del skoj också.

Se även detta blogginlägg, i vilket Indra gör en kort intervju av mig om Piratpartiets popularitet i utländska media. Filmat av Jonathan.

tunn linje

Att Piratpartiet kommer in i Riksdagen är faktiskt akut, och oerhört viktigt för att bevara demokrati, kunskap, kreativitet, rättssäkerhet, allmänmänskliga rättigheter och personlig integritet.

pirat_blogbanner

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Bloggar, demokrati, Frihet, Integritet, Internet, Kultur, Lagstiftning, Media, Piratpartiet, Politik, Samhälle, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommentarer på “Pirater vid Riksdagshuset!”


  1. […] This post was mentioned on Twitter by Göran Widham. Göran Widham said: RT @ErosFrej: Pirater vid Riksdagshuset!: http://wp.me/p9Ztx-2bn […]

  2. Stefan H Says:

    Midjeväska, jag vet inte alltså…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: