Skatteverket vill öppna brev i Storbritannien

Royal Mail

George Orwell var engelsman. Det verkar den brittiska regeringen ha tagit fasta på, för inget land i världen har så mycket kameraövervakning som just Storbritannien. Och inte bara på offentliga platser, utan t.o.m. i en del privatpersoners hem. 1984 är närmare än vi tror. Paradoxalt nog terroriseras privatpersoner som fotograferar i offentliga miljöer av polisen, eftersom alla med kameror är misstänkta terrorister. Men poliser får man inte fotografera, för det är förbjudet. Och det blir bara värre.

Nu vill den brittiska regeringen öppna privatpersoners post, utan att behöva söka tillstånd innan, och utan att behöva meddela adressaten. I Telegraph hittade jag en artikel om detta, och läser med stor förvåning om hur det brittiska skatteverket vill kunna öppna brev på posten, för att kontrollera ”misstänkta brev”. Officiellt vill man införa detta för att motverka smuggling av tobak, men som det alltid blir när man öppnar dörren till nya möjligheter, så används snart detta för en mängd andra ändamål också.

Många har förstås blivit upprörda, eftersom den brittiska brevhemligheten allmänt betraktas som sakrosankt, och inte sedan kriget har denna postala integritet inskränkts det minsta. Nu vill alltså myndigheterna införa denna möjlighet igen – för att stoppa tobakssmuggling. Jag må vara en smula konspiratorisk till min läggning, men tror vi på det där egentligen? Kan det möjligen finnas en plan om att öka ut kontrollen lite till, och sen lite till, och sen ytterligare lite till?

Nu väntar vi bara på ytterligare ett utspel från Beatrice Ask, i vilket hon lovprisar den brittiska regeringens tilltag, och förespråkar något liknande här i Sverige. Vi som självklart skulle protestera mot ett sådant tilltag, eftersom vi inte tycker att någon ska få öppna och kontrollera vår post, måste ju automatiskt vara förespråkare av fri distribution av barnporr, droger, vapen och terroristpropaganda. Det säger ju sig själv, eller hur? Och egentligen är vi nog kriminella, eftersom vi uppenbart inte har rent mjöl i påsen?

tunn linje

Att Piratpartiet kommer in i Riksdagen är faktiskt akut, och oerhört viktigt för att bevara demokrati, kunskap, kreativitet, rättssäkerhet, allmänmänskliga rättigheter och personlig integritet.

pirat_blogbanner

Dekorrand

Explore posts in the same categories: demokrati, Fascism, Frihet, Lagstiftning, Piratpartiet, Politik, Samhälle, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

9 kommentarer på “Skatteverket vill öppna brev i Storbritannien”

 1. Pirat så klart Says:

  Folket måste skapa ett nätverk för de kriminellas rätt i samhället.
  Vi yrkeskriminella måste höja våra röster för att höras.
  Det kan inte bara få vara de goda som tillåts att ha mänskliga rättigheter.


  • De finns redan ett sådant nätverk – KRIS.

   De ”goda”? Vilka är goda?

   Och självklart måste alla människor få åtnjuta mänskliga rättigheter. Annars är det ju som att säga att just de här individerna nog inte är människor, egentligen.


 2. Och just tobak, som ju faktiskt är en legal substans.


  • Ja, visst är det en fantastisk uppluckring av rättssäkerheten och integriteten?

   En klassiker – skambudet, som förstås kommer att avslås – sen lägger man på lite polish, och låtsas att man ändrat på förslaget, och då går det genom.

   Precis som med FRA.


 3. På samma tema, från dagens Aftonbladet:

  FRA kan läcka din privata mejl:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article7033784.ab


 4. […] på en blogg att Skatteverket vill kunna öppna brev i Storbritannien för att upptäcka […]

 5. Jösse Says:

  Om man skall tro på de där argumenten så verkar brittisk tobakssmuggling vara ett hot mot rikets säkerhet i klass med andra världskriget.

  Britterna måste stoppa detta. Ger man orwellisterna i maktens korridorer ett finger, så tar dom hela handen förr eller senare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: