Piratpartiet behövs i Riksdagen – tycker (s)- och (m)-politiker

Thomas Hartman | In The Pendent

Lyssna på blogginlägget! – Klicka på pilen!

Det finns många politiker i andra partier, som tycker att Piratpartiet behövs i Riksdagen. Inte bara de närmaste fansen, alltså. I ett tidigare blogginlägg refererade jag till en moderat politiker, Kent Persson, som med all önskvärd tydlighet framhöll att Piratpartiet har en god chans att ta sig in i Riksdagen, och att han ställer sig positiv till detta.

Nu kommer en socialdemokrat ut ur kabyssen också, Thomas Hartman, och påstår att Piratpartiet behövs i Riksdagen – inte bara att vi har en god chans. Vi behövs. Piratpartiet är det enda partiet som fokuserar på de gravt underskattade integritetsfrågorna, som i själva verket är grundläggande demokratifrågor. Det handlar om mänskliga rättigheter.

Det är min personliga erfarenhet, efter att ha pratat med allehanda politiker från flera partier, att fler och fler politiker även inne i Riksdagen gärna vill att Piratpartiet ska komma in i Huset – inte bara för att vi är en behövlig och tacksam motpol till Sd, utan framför allt för vad vi faktiskt står för med vår politik.

Många riksdagsparlamentariker delar egentligen Piratpartiets ståndpunkter, men vågar inte stå för det i sina respektive partier, eftersom det inte är partiets linje. Men med Piratpartiet närvarande i parlamentet blir det lättare att stödja vår linje. Med andra ord – när Piratpartiet kommer in i Riksdagen blir det inte bara vi själva som kommer att driva vår politik.

tunn linje

Att Piratpartiet kommer in i Riksdagen är faktiskt akut, och oerhört viktigt för att bevara demokrati, kunskap, kreativitet, rättssäkerhet, allmänmänskliga rättigheter och personlig integritet.

pirat_blogbanner

tunn linje

Lyssna på blogginlägget! – Klicka på pilen!

TantraBlog Bloggradio

Dekorrand

Explore posts in the same categories: demokrati, Piratpartiet, Politik

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

11 kommentarer på “Piratpartiet behövs i Riksdagen – tycker (s)- och (m)-politiker”

 1. Pirat så klart Says:

  Storebrors röd-oranga röra har börjat lukta unket.
  Många byråkrater i systemet börjar nu inse att det behövs förändringar i form av proler i riksdagen om inte det totalitära 1984-samhället ska införas det närmsta åren.


 2. […] Efter att Thomas Hartman också har kommit ut med åsikten att PP behövs i riksdagen, så sammanfattar Carl Johan Rehbinder med postningen Piratpartiet behövs i Riksdagen – tycker (s)- och (m)-politiker. […]

 3. ZastDerg Says:

  Härligt, härligt. Vi kanske har en chans att komma in iaf, men vi behöver synas självmant också.

  Ses vi på flygbladsutdelningen imorgon?


  • Ja, det har jag absolut tänkt.

   Enligt intern info:

   Vi samlas utanför Gallerian på Hamngatan 17.30 och delar ut flygblad i upp till två timmar.

   Så – alla ni tokskallar som bor i Stockholm och vill träffa några Stockholmspirater – kom och hälsa på oss!

 4. Manen Says:

  fast är vi särskilt bra för å ta röster från just Sverigedemokraterna?


  • Vi i Piratpartiet har inget gemensamt med Sd. Snarare skulle jag våga påstå att Pp är Sd:s diametrala motsats, att det nog inte finns något annat parti som är mer olikt Sd än just Pp.

   Men…

   De röster vi kan tänkas få från Sd är den grupp av missnöjda människor som i praktiken kan tänka sig att rösta på vad som helst som är ett fett finger mot de etablerade partierna.

   Och de ska inte föraktas heller. Varje röst på Pp är en röst för demokrati, öppenhet, integritet, frihet och mänskliga rättigheter.


 5. […] Uppdatering: Carl Johan Rehbinder skriver också om varför Piratpartiet behövs i riksdagen. […]


 6. […] på: Hartman, Humlan, Carl Johan var addthis_pub = ''; var addthis_language = 'sv';var addthis_options = 'facebook, email, […]


 7. […] – en grov kränkning mot demokratin En demokratisk revolution En välinvesterad röst i valet Piratpartiet behövs i Riksdagen – tycker (s)- och (m)-politiker Att kandidera till Riksdagen Jag kandiderar härmed till Piratpartiets […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: