Raderad från Facebook

Det har hänt något mycket märkligt, och jag vet fortfarande inte varför. Hela mitt konto har blivit raderat av Facebook. Carl Johan Rehbinder finns plötsligt inte på Facebook längre. Över 900 vänner i nätverket, grupper, allt. Ingen förvarning, inga frågor, inga meddelanden. Det enda jag möter är en sida som säger att kontot är avaktiverat.

Min kära Jennies konto är också raderat. Och ett par grupper vi har startat – bl.a. intressegruppen Cirkus Eros.
Jag måste naturligtvis ta reda på varför innan jag tar till med storsläggan mot Facebook (det kan ju vara en hackerattack, eller ett misstag), men att det över huvud taget kan ske är naturligtvis helt vansinnigt.

Om du vet något om hur detta kan ha hänt, kommentera gärna här på bloggen.

tunn linje

Man skulle kunna kalla detta för ett lyxproblem. jag kan leva utan Facebook. Och det är inte en mänsklig rättighet att vara medlem på Facebook. Nej, det är sant. Men i och med att Facebook har byggt upp en verksamhet på att miljoner människor bygger upp en stor del av sitt sociala nätverk genom Facebook, så är det förstås alldeles oerhört att de kan stänga av någon från sitt nätverk utan förvarning, utan förklaring, utan någon anledning.

Det kan vara som att få sin väska stulen, innehållande adressbok, mobiltelefon, jobbkontakter, privata kontakter, samlad korrespondens, diskussioner – allt. Borta. Men då är det ett brott som är begånget, en stöld. Någon har stulit mina tillhörigheter. Vän av ordning kan då argumentera att det vet man när man går med på Facebook, att de i praktiken äger allt du gör där. Ja, det är också sant. Men det är mycket märkligt att Facebook kan stänga av konton utan ens den minsta lilla förvarning. Det är faktiskt inte acceptabelt.

Om jag är stamkund på ett företag, och plötsligt möts av beskedet att jag inte får komma in, att mitt konto är avslutat, så anser jag att det är självklart att jag har rätt till en förklaring. Särskilt om det inte har föregåtts av ens den minsta lilla antydan att något olämpligt har skett i min kontakt med företaget i fråga.

Det hela skulle kunna utvecklas till ett sluttande plan, där jag plötsligt blir avstängd från min blogg (jag litar fortfarande på WordPress, dock), och sen blir jag avstängd från Internet helt och hållet. Utan förklaring, utan förvarning. Sen kanske jag blir utestängd från alla slags bankkonton. Det skulle ju kunna vara så att jag har nån gammal betalningsanmärkning som ligger och skräpar (tänk bara på alla SMS-lån och obetalda P-böter), men jag får ingen förklaring från bankerna annat än att de har gjort en kreditupplysning, och baserat på detta ger de mig avslag.

Eller så förklarar de inte alls. Bankerna är ju privata företag, och får förstås välja själva vilka de vill ha som kunder. Och vad det innebär för en normal människa idag, att inte ha ett konto, inga kort, inga transfereringsmöjligheter – det kan vem som helst räkna ut. Plötsligt är jag inte längre en fullvärdig medborgare. Allt på grund av godtyckliga bedömningar av privata intressen. Detta är en fullt möjlig utveckling, och det är en diskussion som bör tas innan det är för sent.

Det är i sammanhanget intressant att diskutera vad som är offentligt rum, egentligen. Om ett torg hör till det offentliga rummet, men en del av torget ägs av ett privat företag – får det privata företaget utan anledning eller förklaring hindra vissa personer att vara på den delen av torget, träffa andra och umgås? Är det O.K.? Hur mycket av samhället är vårt gemensamma rum, och hur mycket är privat egendom, och därmed utsatt för enskilda personers godtycke?

I ett samhälle där vem som helst kan kräva ut en kreditupplysning (det är inte omöjligt att det snart gäller all möjlig annan upplysning också, som t.ex. utdrag ur brottsregister), kan vem som helst också mobbas ut, stötas ut, bli en persona non grata – på nolltid. Utan förklaring.

Denna till synes bagatellartade händelse måste alltså sättas i stt större sammanhang – och då blir den inte så bagatellartad längre. Vi måste ha en diskussion i det offentliga rummet – om det offentliga rummet, och vilka rättigheter och skyldigheter vi tycker att vi ska ha, som kollektiv. är Internet en del av det offentliga rummet? Vilka regler ska egentligen gälla där?

Jag vill inte dra alltför stora växlar på en enskild händelse som detta. Men en sak är alldeles klar. Facebook har betett sig oerhört respektlöst, ansvarslöst och ohyfsat mot miig, min hustru och hela min vänkrets, och jag nöjer mig inte med mindre än en mycket bra förklaring, och en offentlig ursäkt. Allt annat är skandal.

tunn linje

Piratpartiet är ett självklart bevis för att vi kan ändra på samhället, fortare än vi tror, med engagemang, hängivenhet, beslutsamhet, organisation och intelligens. Bli medlem, rösta i riksdagsvalet – och bidra till en förändring i det politiska klimatet! Att Piratpartiet kommer in i Riksdagen är det allra viktigaste nu, för att bevara demokrati, kunskap, kreativitet, medborgarrätt och personlig integritet.

pirat_blogbanner

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Bloggar, Censur, demokrati, Familjen, Fascism, Frihet, Internet, Kultur, Lagstiftning, Livsåskådning, Media, Personligt, Piratpartiet, Politik, Samhälle, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

87 kommentarer på “Raderad från Facebook”

 1. 之乎者也 Says:

  Sådant där händer hela tiden på Flickr, nämligen om man bryter mot de högst osynliga reglerna, och ibland av rent misstag.

  Är man skärpt observerar man de regler som finns i de så kallade Community Guidelines, där det bland annat berättas att man bara får ladda upp bilder man tagit själv, och att det finns tre nivåer av självmoderering man måste tillämpa.

  De tre nivåerna skrivs inte ut explicit, utan hålls väldigt allmänt. ”Safe” är sådant material som kan tolereras av en ”global audience”, medan ”Restricted” är sådant som inte är avsett för barn eller farmor. Däremellan finns en nivå ”Moderate” för saker som hamnar mellan dessa kategorier.

  När man varit medlem ett tag upptäcker man att det finns grupper som explicit handlar om dessa filtreringsnivåer med mera, och då får man i detalj veta att safe = disneysäkert, moderate = bröst och bakar, restricted = bits and action.

  Jo, man berömmer sig av att hårdporr minsann är tillåtet på Flickr. Men så kommer man till de osynliga reglerna. Gruppsex mellan bögar är finfint, men onani med en gurka är omedelbar radering. ”Use your common sense”, som rådet lyder. Huh??

  Vidare är statyer där bröst, bakar eller ”bits” är synliga föremål för samma typ av filtrering som verkliga människor. Common sense…

  Min gissning är således att det även på Fejan finns sådana osynliga regler där man helt plötsligt kan stå med raderat konto för att man brutit mot amerikansk morallag, och att det är detta du råkat ut för.

 2. christoffer Says:

  Du har säkert blivit ditsatt av ngn Amrikanare som inte klarar av att titta på bröst utan att flippa ut.

  Att du då även skriver på svenska gör att du säkert är terrorist med 🙂

  /C

 3. Daniel Says:

  Det kan givetvis vara en hacker, men det kan tyvärr också bero på att Facebook styrs av amerikanska värderingar där piratverksamhet och nakenhet är enorma dödssynder.

  Du bör kontakta facebook och se vad de säger.


  • Ja, det är märkligt hela grejen.

   Jag har kontaktat Facebook, men jag har inte fått något svar.

   Något man kan konstatera i all enkelhet är att Facebook är ett skitföretag som bär sig genuint illa åt.

 4. Terobi Says:

  Står i deras vilkor ”You will not post content that is hateful, threatening, pornographic, or that contains nudity or graphic or gratuitous violence.”

  Tråkigt som fan 😦


  • Vad som är ytterligt upprörande är att man jämställer lite naken hud och kärlek med hat, hot och våld.
   Det är ett märkligt samhälle vi lever i, som betraktar våld, blod och död som legitim underhållning, men inte människor som klär av sig kläderna och har det mysigt tillsammans.


 5. […] har tagit vägen, så har jag inga svar ännu. Calle har skrivet ett inlägg om detta på sin tantrablogg. Om du vet något, skriv eller ring mig gärna. Vi väntar nu svar från […]

 6. Jan Says:

  Bara en stilla Undran.

  Mig hotade dom att stänga av från Faceboken år 2009.
  2st gånger inom loppet av ca 1timme någon gång på senhösten år 2009 tror jag det var.

  PS:Jag har bevis någonstans som går att plocka fram vid behov om så önskas.

  DS:Fast dom varnade först 2st ggr iallafall.
  Och jag finns fortfarande där ännu.
  JL.

 7. YONI Says:

  En vän till mig berättade om en bekant som fick sin sida kapad. Man bytte namn på sidan och påstod saker som var inte alls var i linje med sidans ursprungliga budskap. Sedan blev den avstängd ett tag innan fb hade huttit utreda vad som hade skett. Och det var alltså inte fb som låg bakom det, utan någon illvillig….Vad gäller vår avstängning vet vi inte vad som föranledde den.

 8. midnattsvarg Says:

  Hmm, det var märkligt det här. Alla gästboksinlägg du gjort hos mig är också borta. Men nog verkar det skumt att något sådant skulle hända utan förvarning.

 9. Malin Says:

  En vän till mig fick sin sida avstängd pga att han hade för många kontakter. Tydligen har fb en gräns för hur många vänner du får ha?

 10. SixDays Says:

  Låter väldigt suspekt, frågan är varför. Mest troligt handlar det väl om att någon som inte delar dina åsikter har anmält dig.


 11. […] CJ Rehbinder/TantraBlog – Raderad från Facebook :avstängd, facebook, piratpartiet, rehbinder […]

 12. HR Says:

  Först tar dom bort tjänster, sedan så stänger dom av internetuppkopplingen då dom anser personen vara farlig. I ett framtida Europa, så finns ytterligare ett steg. Det sista steget har med framgång testats i totalitära stater.

 13. YONI Says:

  Ja, ja gissar också på att det är någon som ogillar det vi gör och har anmält oss för ”något”. Det är tråkigt att fb inte kontaktade oss innan avstängningen.

 14. Isak Gerson Says:

  Utan att veta vad du gjort, bara gissandes, skulle jag tro att det handlar om för mycket naket. Då skulle det inte handla om någon förföljelse utan ett fall av amerikansk neokonservativism.

  I’m sorry 😦

 15. christoffer Says:

  Det troliga är att ni bröt mot följande regel som finns på fejan.

  ”You will not post content that is hateful, threatening, pornographic, or that contains nudity or graphic or gratuitous violence. ”

  Det krävs bara en upprörd moraltant (Obs moraltanter finns av båda kön) för att man ska ryka.

 16. 之乎者也 Says:

  Men varför är den här jävla bloggen MODERERAD!?


  • Hej Blogge! Jag har den slags moderering som innebär att när någon skriver in för första gången så måste man vänta på att bli insläppt.
   Sen kan man skriva hur mycket som helst.

   Det är för att jag vill undvika de värsta slamkryparna. De finns.

 17. Kanjidude Says:

  Skrämmande, mycket skrämmande. 😦

  Angående WordPress kan jag bara rekommendera regelbunden export av innehållet – och kanske ni skulle fundera på att skaffa en egen domän och plats på ett webbhotell också, så att ni blir helt oberoende av wordpress.com. Bara utifall att.

 18. Oscar Swartz Says:

  Alltid rebelliske Bo Cavefors har blivit raderad två gånger från Facebook. Det berode på bilder som inte passerade nudity-tetstet. Tror inte något könsorgan syntes i det senaste kollaget som fick honom raderad.

 19. Josef Boberg Says:

  ”…Det hela skulle kunna utvecklas till ett sluttande plan, där jag plötsligt blir avstängd från min blogg (jag litar fortfarande på WordPress, dock), och sen blir jag avstängd från Internet helt och hållet. …”

  Personligen litar jag ej på wordpress.com heller – för hela min blogg arkiverades av dem – utan att någon som helst kommunikation med mig föregick åtgärden. Mer om det i sak HÄR och HÄR.

  Så jag har en reservblogg också + att jag har en egen domän – ifall det skulle hända igen och för gott. Dock… – wordpress.com tycker jag är den bästa av alla sajter jag har varit inne på.

  Tja… – Carl Johan – det är väl bara att konstatera att Kallocainsamhället är här för att fördjupas – ifall BlockPolitiken = BlockeringsPolitiken ej skrotas för gott efter valet 2010 – vilket jag personligen INNERLIGT hoppas på – tycker Josef B.

 20. Peter Strömberg Says:

  Det är oerhört konstigt. Det finns inga spår av vare sig dig eller Jennie på min fb-sida. Om fb inte kommer med en fullt godtagbar förklaring till det skedda, såsom att det berott på ett rent tekniskt fel eller handhavandefel (jag ska följa utvecklingen via Tantrablog) kommer åtminstone jag att genast avsluta mitt fb-konto. Som ren protest, eftersom jag inte vill finna mig i att få mina vänner raderade. Jag vill gärna förbehålla mig rätten att själv ”göra slut” med dem jag eventuellt blir sur på.


  • Ja, det är ett oerhört okänsligt och arrogant sätt att hantera en webbtjänst – att bara stänga av direkt, utan en enda förvarning.

   Men vi hoppas nu på att det ska ske en ändring på detta.

 21. Daniel Says:

  Vad händer tex om alla dina 900 fb-vänner skriver och frågar Facebooks support var deras vän CJR har tagit vägen, tror du de förstår poängen då kanske? 🙂

 22. Lisa Says:

  Det är så många problem med denna ”avstängning” att jag inte ens kan bena ut det ordentligt. Hur man än vrider på det, så ter det sig orimligt. Dessutom visar detta att integritetsfrågor och individens frihet är mer viktigt att lyfta fram än någonsin. Vad facebook inte fattat är att de har en stridbar person efter sig. ”Stackars” facebook! 😉

 23. Tee Says:

  Fb är med andra ord en utväxt från USA:s sociala normer.
  Piratpartiet framstår som sista halmstrået för att rädda oss från ett Europeskt ”USE”. Burrr..


 24. Det här är ju groteskt Calle!

  Vänligen uppdatera så fort du får klarhet i vad som hänt.


 25. […] i morse att Jennie och Carl-Johan Rehbinder fått sina Facebook-konton avstängda, utan föregående varning eller efterföljande […]

 26. Pirat så klart Says:

  Det här visar hur viktigt det är att vi kommer in i riksdagen. Kinacensuren breder ut sig över världen.
  Det är inte längre någon konspirationsteori utan fakta.


 27. I ljuset av att både du och Jennie raderats så får jag dåliga vibbar av att jag nu möts av en sida som antyder att Björn Feltens blogg inte längre finns på sin gamla adress…

  Kan vara ett slumpmässigt sammanträffande men har inte fått bekräftelse på det än.

 28. intefanny Says:

  Jag skrattade när jag läste det här, mest på grund av ironin. Det största problemet folk har med facebook är nämligen att de inte kan radera sina konton.

 29. ulf_pirat Says:

  Jag har länge haft den åsikten att all borde få ha en egen server med ett eget ip-nummer, annars är man ju utlämnad till att ha sin information på någon annans server.

 30. Arjuna Says:

  Tråkigt men sant. FB har nolltolerans mot visst beteende och foton. Jag har FB vänner som har blivit raderade helt utan förvarning pga. erotiska bilder. Jag har visserligen en gång fått en varning om radering i en period då jag addade för många vänner per dag och postade länkar till mitt företag på dessas ”wall”.

  Hoppas vi får se dig Och Jenny snart igen på FB. Men va försiktig med foton. Tyvärr!

 31. SixDays Says:

  Peter, mest troligt är att FB har ett script som rensar ut alla poster i databasen som matchade användarens (Calles) ID i databasen. Känns dock väldigt drastiskt.


 32. Särskilt förvånad är jag tyvärr inte. Den amerikanska dubbelmoralen slår till! Under en period hade jag vaginarts.com på en webserver som fanns i Texas. Efter ett halvår stängs plötsligt mitt konto och Vaginarts försvann… De (som drev webhotellet) hade plötsligt upptäckt att min websajt handlade om kvinnans kön och sexualitet. Tabu! Förbjudet! Usch! Fyyyy! Ajabaja!
  Efter en del bråk lyckades jag få dem att ändra sig till att jag fick 2 veckor på mig att flytta.
  Googles annonsering är likadan. Finns där koppling till något som kan uppfattas som sexuellt så är man körd.

  Så någonstans i det finstilta hos Facebook så går det säkert att hitta något som räcker för att få dig, och flera andra (t ex mig?) raderade.
  Är det konstigt att världen är som den är?

  Men, tills du fått svar, så kan man ju alltid hoppas på att det inte var en medveten radering.

  /A

 33. Micke Darmell Says:

  Calle!
  Ring media! Tvsoffor, aftonbladet, expressen de älskar ju att frottera. TA chansen och gör reklam både för dig och er verksamhet. Kör på naken spåret!

  Trevlig Helg
  kram
  Micke & Hellen

 34. Ingen speciell Says:

  Detta är anledningen till att det alltid behövs en peer-baserad lösning där man själv håller sitt data.

  Ja, om man vill vara infopolitisk utopian iaf. 🙂


 35. […] Calle och Jennie Rehbinder har fått sina respektive Facebookkonton avstängda. Jag fick nyheten via sms av Calle personligen igår när jag gick hem från jobbet. Då hade jag själv problem med min internetuppkoppling och kunde inte följa utvecklingen, men i skrivande stund saknas alltjämt Calle och Jennie på Facebook, och själva saknar de fortfarande en förklaring. Det kan mycket väl vara så att de bara är suspenderade under utredning, eller att det finns en alldeles jättelegitim anledning att stänga av dem. Det skulle rent av kunna vara någon illvillig utomstående som har lyckats radera dem, vad vet jag? […]


 36. […] This post was mentioned on Twitter by Daniel Brahneborg and Sophia Blomqvist, Henric Grubbstrom. Henric Grubbstrom said: Läs detta ni som fortfartande vill inbilla er något annat än att facebook är ett jävla skitföretag http://bit.ly/604aoD […]

 37. pärlbesatt Says:

  Helt jävla galet. Skrämmande. Man tror man är i en sopig thriller med Sandra Bullocks.

 38. Linda Says:

  Att överhuvudtaget hitta nån sorts formulär för att rapportera på Facebok tycks mig vid ett första försök svårt.


 39. Inga nyheter kring detta Calle?


  • Inte än. Jag har fått ett svar från Facebook att jag måste skriva mitt klagomål på engelska (eller ett annat av några alternativa språk)

   ”Unfortunately, at this time Facebook only provides customer support in English, French, German, Spanish, Turkish, and Chinese. Please respond to this email with a translation of your question in one of our supported languages, and we’ll respond as soon as possible.”

   Just nu är jag ute och flänger runt i Sverige med Rick Falkvinge och Anna Troberg. Vi träffar en massa riksdagskandidater och plåtar allihop, och jag har med mig en portabel studio för ändamålet.g

   Det betyder att jag har lite svårare att ta mig tid att hålla igång korrespondens och bloggande och sånt.

   Men det kommer.

   I morgon söndag är jag hemma igen.


 40. […] kul är det att Calle tydligen inte passar i Facebooks finsalonger. Det är något som jag tycker är värt att uppmärksamma. Share and […]

 41. Johan Grönlund Says:

  Hej såg att du gnällde lite på nakenscanning på flygplatser. Tror du skulle tycka den här länken är intressant. http://www.schneier.com/blog/archives/2010/01/adopting_the_is.html

  Hans blogg är förövrigt den bästa du kan hitta när det gäller it och annan säkerhet. Hoppas det löser sig med facebook och ha en riktigt skön helg:)

 42. Jonas Says:

  Sweet! Avstängd från Faceboook!

  ”Finns du på Fejsbook?” ”Nej, jag är utesluten.”

  Jag blir lite avundsjuk måste jag säga…

 43. Lars Norén Says:

  Okej, det är så man avslutar kontot på Fuckbook, lägger upp några nakenbilder och blir avstängd. Allvarligt, det känns helt bedrövligt att ni bara försvunnit sådär, Calle och Jennie. Jag tänker att vi behöver ett socialt nätverk; medium som fungerar på ett helt annat sätt än i dag: ett lokalt program på respektive dator som delar ut en lokal mapp helt enligt datorägarens önskemål endast när denne är uppkopplad mot Internet och inloggad på nätverket, typ ett FB-gränssnitt i BitTorrent med krypterad dataöverföring.


  • Alldeles när jag läser din kommentar så sitter jag på tåget hem från Göteborg, tillsammans med Rick Falkvinge, och vi diskuterar just detta med att skapa nya slags sociala nätverk på nätet, som inte har kontroll över vad för information som folk vill dela med sig av. Så du är förstås inne på helt rätt spår.

   Det kommer nog.

   Tyvärr är ju konceptet Fecalbook väldigt bra, men vi behöver skapa en ny form som inte centralstyrs enligt en viss moralisk agenda.
   DItt koncept som du beskriver är nog helt rätt.

   Värt att fundera på.

 44. Daniel Wijk Says:

  Jag säger såhär: Skippa den där nymoralistiska skitsiten.

  Jag valde att aldrig gå med för flera år sedan och jag ahr definitivt inte ångrat mig. Man kan helt enkelt itne förvänta sig en förnuftigt hantering utav ett amerikanskt företag om man går utanför den kristna normen av vad ett sexualliv är (allting som inte sker under täcket hos ett gift par kvällstid är syndigt).

  Skippa skräpet!


  • Det allra tråkigaste är ju att Facebook på många sätt är en alldeles utmärkt applikation, en kontaktväg och ett nätverkarredskap som är fantastiskt om det används på rätt sätt.

   Så det optimala för framtiden vore väl om man kunde skapa ett liknande sammanlänkande gränssnitt, som gör att man verkligen kan hålla kontakten med folk över hela världen (och i sin egen by), men som inte toppstyrs av amerikanska moraltanter.

   Jag tycker fortfarande att funktionen Facebook är helt suverän, dock anser jag förstås att sättet Facebook hanterar sina medlemmar är helt osannolikt dåligt. Bot och bättring!


 45. Bert & Felix – Redan dömda av historien…

  Jag har tidigare hävdat att vi lever vår historia. Med detta menar jag att vi har turen att leva mitt i ett paradigmskifte. Det som hänt de senaste åren, det som sker nu och det som kommer hända de närmaste åren lär definiera framtiden på fl……

 46. Karin Holmberg Says:

  Jag är kvar här som vän iallafall. Hoppas ALLA dina vänner kan erinra sig här.

 47. S-am Says:

  Riktigt skumt det där, man kan ju tycka att en någon form av varning borde ha utdelats innan de kickade ut dig? Känns inte helt bra det där, skulle känna mig lite besudlad om det hände mig..


  • Ja, det är just det jag är kritisk mot. Att amerikaner (Facebook är ju ett amerikanskt bolag) har en sjukt uppfuckad moraluppfattning, och dessutom gärna sprider den uppfattningen till hela världen (eftersom USA är världens centrum och alltid har rätt – i allt) så borde jag inte bli förvånad över varken Jennie eller jag motsvarar deras bild av en moraliskt oantastlig person. Så då får man väl anpassa siglite, om man vill använda deras tjänst. Men att helt radera ett konto, utan förvarning, utan förklaring, utan ett enda meddelande – det är arrogant, oprofessionellt, korkat, hänsynslöst och helt oacceptabelt.

 48. Alexander Says:

  Detta hände mig igår! Den 2/1-2010 var jag på bio med en vän och var inloggad på facebook på min iphone som jag alltid är 24/7. Efter det skulle jag ta och titta på min news feed. Var då urloggad. Tänkte att det inte fanns någon täckning inne på biografen och att jag därmed blivit urloggad. Försökte logga in men då stod det att mitt emailadress eller mitt lösenord var fel? Försökte säkert 10 gånger men stod samma sak varje gång. Men alla uppgifter stämde. Gick då in på ändra lösenord, fick ett nytt på mailen. Försökte logga in med det lösenordet och då stod det att: ”ditt konto är avaktiverat”. Kort och gott. Ingen förklaring, ingen förvarning, ingenting! Alltså man har ju ändå bygggt upp sig sitt lilla bo under två års tid så det känns lite surt. Har mailat men förväntar mig inget svar inom den närmsta framtiden.. Besviken..

 49. Arbiggan Says:

  Lösningen är enkel: förstatliga facebook

 50. Fexxe Says:

  Lösningen är enkel: Förstatligande av Facebook, och jag är inte heller ironisk.

  Hur har det gått för dej med det här? Har du mailat Facebook, har du fått någon förklaring? Jag tror att det hela är mycket enkelt, dom gillar inte dina porrbilder, jag tror inte det har någonting med att du är aktivt i ett pajasparti att göra. Jag använder Facebook väldigt sparsamt men igår ladda jag upp en rolig bild på en polis som lyfter en annan polis i kuken och nu har jag råkat ut för samma sak.

  Hoppas det löser sej för oss båda borgarjävel!


  • Förstatligande av Facebook är naturligtvis en helt absurd och fullkomligt osannolik idé.
   Utan egen företagsamhet skulle inte Internet existera som det ser ut idag, än mindre de sociala nätverk som ploppar upp där.
   Även om Internet ursprungligen utvecklades av militär och utbildningsinstitutioner, så krävs en kommersialisering för att utvecklingen ska gå framåt på riktigt, på bredden, och faktiskt bli det demokratiska, folkliga redskap som det har blivit idag, och kommer att bli i långt högre grad.

   Ja, jag har skrivit till Facebook, men inte fått svar. Självklart är det vår något höga frekvens av hudtoner som är orsaken.
   Jag har aldrig trott något annat.
   Porrbilder hade vi inga.

   Men vill man avsluta ett konto så vet man ju vad man ska göra. Det är bara att lägga upp ett gäng feta porrbilder i galleriet.

   Jennie har dock nu fått sitt gamla konto öppnat igen – inte jag dock. Konstigt nog, för vi hade samma bilder i våra respektive bildgallerier.

   Hoppas det löser sig för dig också, jävla bolsjevik! 🙂


 51. Hahaha… Underbar deltråd detta! Verbala örfilar med glimten i ögat FTW!

  @Fexxe: Du är välkommen i pajaspartiet för jag tror faktiskt att din raljans mest var en projicering. Vi har i varje fall ingen pajaspolitik utan tvärtom en agenda som jag visionerar kommer växa långt bortom vad vi själva ens tror i nuläget. Just av detta skäl så behöver vi alla förmågor vi kan få. Bolsjeviker som du och jag och borgarjävlar som Rehbinder och allt där emellan.

  Som en freebee så kommer du då kanske även få insikten att somliga borgarjävlar, ex. sådana som Rehbinder, har vi myecket mer gemensamt med än vi ursprungligen befarat. Sedan finns även en risk att vi dessutom kan få nya kunskaper och insikter genom dessa kontakter (Hej Arkaismer!).

  Jag har för övrigt också lekt med tanken att ett förstatligande av nätverksplatser som FB vore melodin. Det vore precis samma misstag fast ur ett motsatt perspektiv…

  Yttrandefriheten mår absolut bäst utan kletiga maktfingrar så därför ser jag framför mig en distribuerad lösning som ideal där varje nod blir en del av nätverket men där ingen har någon egentlig kontroll över det.


  • Just den sista lösningen du beskriver, att man har ett nätverk med individuella noder, men utan central kontroll, är nog den mest eftersträvansvärda. Det svåra blir att ha ett minimum av kontroll över gränssnitt och struktur, utan att det för den delen blir censurerat.

   För övrigt vill jag, i egenskap av gammal aristokrat, högst ogärna associeras med bourgeoisien, det småborgerliga, konformistiska medelklassidealet.
   Jag är en fritänkare, bortom såväl borgerlighet som arbetarklass.

   Så det så.

   😉

   • SixDays Says:

    Frågan är hur man gör det lämpligast. Lagstiftning för att tvinga operatörerna av en tjänst att inte godtyckligt jävlas med folk ser jag mest en massa huvudvärk med.


    • Ja, och det är extremt jävla antiliberalt också, för den delen. Att lagstyra sådan verksamhet är väldigt riskabelt, ur många synvinklar. Ju fler lagar, desto mindre utrymme för flexibilitet och kreativitet – och vad är det som säger så självklart att politikers idéer är så jävla mycket bättre för enskild person än företaget som står bakom ett nätverk?

   • SixDays Says:

    Kanske bättre med någon form av frivilligt avtal eller nåt. Typ en koalition av operatörer som förbinder sig att inte jävlas med folk och får ha nån söt bild på sin framsida att ”vi är med i koalitionen/whatever”


    • Om integritetsfrågan får högre status och marknadskraftsbäring så skulle det där nog funka. Finns ju vissa tecken på att det går dithän vilket är lovande.

     Förhoppningen är ändå att det framöver ska bli praktiskt möjligt att få till en lösning som inte är beroende av vare sig politiska eller marknadsmässiga intressen.


    • Om det går att tjäna pengar på att vara öppensinnad och användarvänlig, så kommer det finnas folk som erbjuder sådana tjänster.

 52. Niklas Says:

  Samma sak har precis hänt mig har fått mitt konto avaktiverat som det står men omöjligt komma in igen och jag har inte skrivit något på facebook på säkert 2 veckor men har bara vart in kollat min sida.


 53. […] Jennies konton, helt utan förvarning, helt utan förklaring. Efter att vi själva skrivit om det på våra bloggar och en hel drös pirater och andra bloggkollegor skrivit om det, och flera Facebook-vänner […]


 54. […] i morse att Jennie och Carl-Johan Rehbinder fått sina Facebook-konton avstängda, utan föregående varning eller efterföljande […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: