Horornas seger över kommunens moralister

Det här är nog det roligaste jag har hört på mycket, mycket länge. Inför klimatmötet i Köpenhamn ville moralnuckorna i kommunen förhindra en ökning av de prostituerades kunder, och därför trycktes ett antal vykort upp, med propaganda mot att köpa sex. Med en grådaskig bild i svartvitt och texten ”Be sustainable: Don’t buy sex!”. Dessa kort lades ut i hotellrummen hos samtliga delegater till Miljömötet, som en påminnelse från kommunen, att delegaterna borde låta bli att köpa sex.

Prostitution är inte förbjudet i Danmark, så det är mycket förvånande, och därtill ytterligt upprörande, hur kommunen väljer att diskriminera en fullt legal, utvald yrkesgrupp. Men i moralens namn kan man uppenbarligen hitta på vilka vansinnigheter som helst – från massarresteringar av fredliga demonstranter till skattefinansierade propagandakampanjer mot en legal yrkeskår.

Köpenhamns horor blev förstås upprörda, så gemensamt slog de tillbaka på ett extremt intelligent sätt, som kommunen förstås aldrig kunde ha föreställt sig. På initiiativ från Sexarbetarnas intresseorganisation SIO, erbjöd Köpenhamns horor grats sex till klimatmötets delegater, mot att de lämnar ett sådant vykort i betalning, och visar upp ett ID som bevisar att de är delegater på miljömötet.

Hororna vände alltså antisexpropagandan till reklam för sig själva, framför allt för att sätta strålkastarljuset på den orättfärdiga diskriminering kommunen utövade mot de prostituerade. Intelligent som fan, och ett riktigt fett långfinger i synen på den moralistiska kommunstyrelsen.

Susanne Møller, SIO

Susanne Møller, SIO

Men med tanke på hur Köpenhamns kommun behandlar fredliga demonstranter vid COP15 – fängslar dem i timmar, misshandlar fotografer och journalister, så kanske man inte ska förvånas över hur de behandlar sina horor. All smuts ska bort – politiskt oliktänkande, horor och invandrare – ut med skiten bara. Så verkar de tänka, danskarna. Härligt och jovialiskt folk.

Danskarna är nog helt enkelt inte riktigt mogna att delta i internationella sammanhang.

”Something is rotten in the state of Denmark”
William Shakespeare, Hamlet

tunn linje

Mer om sexbråket i Köpenhamn:
Aftonbladet, Expressen TV, norska dagstidningen Dagbladet, Laura Augustins blogg

Mer om COP15:
Politiken.dk, Politiken.dk igen, Aftonbladet, Aftonbladet igen, Elin Grelsson, YouTube (film från en demonstration), Loke, RS Malmö

P.S. Det mest skrämmande med polisens fullständigt osannolikt överdrivna behandling av fredliga demonstranter är inte poliserna själva, utan det faktum att många ”vanliga människor”, och även etablerade politiker, går ut och försvarar eländet. Typ ”åker man dit och demonstrerar, så får man skylla sig själv”. Jaha. Så demokrati är onödigt? Ska fredliga demonstranter finna sig i att bli behandlade som förhärdade brottslingar? Jag tycker inte det. Det står illa till med demokratisynen hos nutidens politiker, som kan godkänna den här sortens galenskaper.

Dekorrand

Explore posts in the same categories: demokrati, Feminism, Frihet, Jämställdhet, Kärlek & sex, Lagstiftning, Politik, Prostitution, Samhälle, Sexualpolitik, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

16 kommentarer på “Horornas seger över kommunens moralister”

 1. Midnattsvarg Says:

  En riktigt schysst manöver måste jag säga. Sexarbetare i Danmark verkar vara tämligen driftiga, undrar hur det komma sig att de i Sverige är ”trasiga kvinnor” allihop…


  • Det måste vara för att de är svenskar. Just svenska kvinnor verkar vara mycket skörare och trasigare än kvinnor i andra länder.

   Allvarligt talat så blir jag jävligt trött på alla dessa s.k. ”feminister”, som säger sig tala för kvinnorna, när de i själva verket omyndigförklarar kvinnorna på det mest arrogant paternalistiska sätt man kan tänka sig. ”De förstår inte sitt eget bästa”, ”har förlorat förmågan att fatta beslut om sitt liv”, ”är offer utan att de förstår det” och liknande omdömen.

   Om man faktiskt skulle lita på individens förmåga att fatta beslut om sitt eget liv, så skulle man inte lägga sig i när män och kvinnor bestämmer sig för att sälja sexuella tjänster.

   När de ber om hjälp ska man ge dem hjälp. I övrigt ska man låta folk få göra det de väljer själva att göra.

 2. geson Says:

  angående COP15 mm:
  demonstrationerna var väl inte så ”fredliga”.. har hört att de klättrade in någonstans, trängde/smög sig igenom på avstängda ställen, kastade saker (kommer inte ihåg vad som kastades). några tog sig in i nån lokal och sprang runt å cepa sig.
  vänsterextremister (afa och alla andra ungdomsterroristorganisationer) är inte kända för att vara fredliga, nästan alla terroristdåd i sverige utförs av dem.
  PPs demonstrationer är fredliga.

  ”all smuts ska bort – invandrare”
  då tänker jag direkt på de där demonstranterna som hindrade polisens arbete när 13(?) irakier som utvisats hade flytt till en kyrka. när då vänsterungdomarna satte sig på gatan och hindrade polisens genomfart så användes enormt mycket batonger/pepparsprej och annat. kyrkan skadades enormt av invandrarna, 1 av dem klättrade som en apa på orgeln.


  • Problemet med COP15 är inte att man stoppar våldsamma demonstranter. Problemet är att man gör massarresteringar, och behandlar folk som krigsfångar, utan att de faktiskt har gjort något.

   Det är helt oproportionerligt, och helt oacceptabelt i en demokratisk stat. Det kan aldrig vara rätt att polisen beter sig på det sättet.

   • geson Says:

    om 300 al-quida medlemmar skulle stå utanför riksdagen och demonstrera… då tycker iaf jag att polisen har rätt att sätta in extra militär försvar och försöka göra allt de kan för att skingra dem (eftersom de inte är direkt kända för att vara fredliga). hade tex PP stått utanför och demonstrerat så hade inte mycket polis funnits där (och hade polisen gjort så mot en PP demo så hade det varit helt fel). om du ser skillnaden 🙂

    PP används som exempel på hur en fredlig demonstration kan se ut.

    gammelmormors syjunta VS hitler, al-shadaad, Bush + alla inlåsta fångar i all världens fängelser.. vilken demonstration tror du hade lättast att kunna eskalera till brottslighet?


    • Fast…om de bara är härför att demonstrera, och bevisligen inte är beväpnade, så har de uppenbarligen bytt strategi, inte sant?

     Vi ska vara jävligt glada den dagen de demonstrerar, och inte spränger bomber.

     Jag kanske är ohjälpligt naiv, men jag tror att man kommer väldigt, väldigt långt med några vänliga ord och en respektfull attityd.

     Att sätta in kravallpoliser gör bara en sak – det eskalerar våldet, och hatet mot poliser, och därmed mot staten.

 3. Robban Says:

  Nä men det kommer snart att bli förbjudet även i Danmark att köpa sex av mänskliga kvinnovrak med en skev världsuppfattning.Vad ska du föresten ha för ett knull din lilla hora !?.

 4. Torbjörn Says:

  Calle. Den där saken om fredliga demonstranter som attackeras är inte riktigt så enkel. De valde själva att gå med det s.k. svarta blocket.

  I Göteborg när det var kravaller där för ett antal år sen sa de (AFA etc) att de skulle gå fram som Godzilla i Göteborg och deras chattsidor surrade om vilka gatustenar och metallrör som var bäst INNAN konferensen började. Samma i år. Fast nu pratade de bland annat om att storma centret och kasta bajs på politikerna. Diskussionerna om gatustenarnas kastbarhet i Köpenhamn har givetvis också förts och man har pratat om vilka butikers skyltfönster man bör krossa först (McDonalds först som allid!)

  Lite ansvar får man begära av människor. Skaffar man bankrånare som vänner och går sida vid sida med dem ute på stan ska man inte heller vara förvånad över om polisen kommer och sliter ner en på gatan!

  Att folk inte vet vad svarta blocket pysslar med är naivt men också, oss emellan, ganska dumt!

  /Torbjörn (som annars gillade det du skrev om moralismen)


  • Jag var inte i Göteborg under kravallerna, och jag var inte i Köpenhamn under COP15, så givetvis måste jag förlita mig på tredjehandsuppgifter.
   Och jag har läst många berättelser om både Göteborg och Köpenhamn, och det som hände på Hvitfeldtska i GBG var naturligtvis fruktansvärt överdrivet, ett grovt övertramp från polisens sida, liksom att skjuta en demonstrant i ryggen – alldeles oavsett om han var en stenkastare. Det hade varit skillnad om polisen hade skjutit en person som faktiskt attackerade dem med en gatsten. Det hade inte heller varit bra, men det hade onekligen varit mer försvarbart.

   Det som hände i Köpenhamn, där nästan 1.000 oskyldiga personer blev fängslade under oerhört förnedrande former, är verkligen inte O.K.
   Man föder bara draken med detta beteende. Fler och fler lär sig hata polisen och staten, och fler och fler kan tänka sig att beväpna sig mot polisen – och staten.

   På många sätt anser jag att AFA (och deras kollegor) är betydligt farligare än nynazisterna, eftersom de drivs av ett självrättfärdigande, utifrån att det de står för kan försvaras rent teoretiskt även av majoritetskulturen. För vem vill väl ha nazister och fascister på våra gator?

   Och det är förstås extremt antidemokratiskt och djupt bedrövligt, detta med AFA:s våldsromantik.
   AFA förstör för andra som demonstrerar, och spelar rätt in i händerna på de eventuella makthavare som gärna avskaffar lite fler demokratiska rättigheter.

   Det skulle inte förvåna mig om AFA innehåller en och annan infiltratör, personer som provocerar fram ännu mer våld, i syfte att kunna tvinga fram hårdare regler och lagar, tuffare inskränkningar mot demokratiska grupper. Eller så behövs det inte – de kanske lyckas alldeles utmärkt med det på egen hand.

   Maskeringsförbud under demonstrationer är ett resultat av detta. Och så kan man tänka att det är väl bra med ett maskeringsförbud, eftersom vi alla kan vara överens om att det inte är O.K. att demonstrera med rånarluva. Men det finns många som behöver kunna vara anonyma under demonstrationer, som med detta demonstrationsförbud inte kan använda sin demokratiska rättighet att demonstrera.

   Det kan vara politiska dissidenter från diktaturer, som inte vill bli fotograferade av ambassadpersonal som sen skickar hem bilder till deras hemland, så att myndigheterna ska kunna trakassera deras släktingar. Det kan vara någon som vill gå i Pride-paraden, men som inte vill avslöja för sina arbetskamrater att han/hon är gay. Folk förlorar jobbet på grund av sina politiska åsikter idag, Även i Sverige.

   Och var ska vi dra gränsen? Om man inte får ha rånarluva, får man ha stor hatt, solglasögon och lösskägg? Clowndräkt och clownsmink? Kroppsmålning? Får skådespelare demonstrera i teaterkostymer?

   Allt detta blir absurt, och det är orsakat av en ohelig allians av å ena sidan människor som missbrukar demokratin underifrån, med sina våldsmetoder – å andra sidan människor som missbrukar demokratin ovanifrån, med sina tvångs- och våldsmetoder. Och alla vi andra hamnar i mitten.

   Det vore bättre om staten valde en helt annan strategi. En kärlekens och acceptansens väg, rent konkret. Bjud alla demonstranter på kaffe och bullar, utdelade av leende poliser. Det får gärna finnas många poliser närvarande, men inte kravallutrustade som automatiska fiender – snarare i T-shirt (eller lite mer charmiga uniformer), obeväpnade, leende, hjälpandes folk till rätta. Det vore mer konstruktivt. För vilken bild får allmänheten av polisen då? Och vilka blir automatiskt bovar om det blir konfrontation mellan polis och AFA? Man måste tänka långsiktigt och psykologiskt. Det är väldigt farligt om medborgarna automatiskt betraktar polisen som sin fiende. Och blir detta en tendens, att även vanliga majoritetsmedborgare börjar tycka illa om poliser, då är vi illa ute.

   Mata inte draken. Uppmuntra inte våldet med mer våld.

   Fram för mer kärlek i politiken!

 5. intefanny Says:

  Det här är verkligen det roligaste fackliga utspelet någonsin. Till och med min sexkonservativa mor drog på munnen när jag berättade för henne.


  • Ja, jag höll på att garva halvt ihjäl mig när jag läste om det. Så jävla smart! Snacka om att dra undan mattan under fötterna på de moralistiska skitpolitikerna i Köpenhamns kommun!

 6. Överklasshoran Says:

  Intressant inlägg!
  Läs gärna min blogg om prostitution:
  http://prostitutionsblogg.wordpress.com/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: