Mer piratpropaganda… :-)

En av Piratpartiets mest ihärdiga aktivister, entusiasmen personifierad, Jonathan Rieder Lundqvist – allestädes närvarande med kamera, filmkamera och piratflagga – var också närvarande (förstås) på Huddingepiraternas träff i torsdags kväll, och där filmade han intervjuer med både riksdagskandidater och andra pirater.

Här är en film med en presentation av mig:

Jonathan filmade mer än så – han intervjuade även några pirater om varför de röstar i primärvalet, och vad de förväntar sig av en riksdagskandidat.

Självfallet hoppas jag att du röstar på mig!
Jag tror nämligen att jag är synnerligen lämpad att representera Piratpartiet, och därmed dig som röstar på Piratpartiet, i Riksdagen.

Men det allra viktigaste just nu är att Piratpartiet kommer in i Riksdagen. Så är du redan med i Piratpartiet är det viktigt att du säger din mening, och gör en lista på dem du tycker ska representera dig i Riksdagen, alldeles oavsett om jag hamnar på den listan eller ej.

tunn linje

Läs gärna blogginlägget Min kandidatur till Piratpartiets riksdagslista!

En pirat och bloggare – Fajaf – som har röstat på ett klokt och omdömesgillt sätt! 🙂

Jonathan har också startat en grupp på Facebook – ”Vi som vill se Carl Johan Rehbinder bli Riksdagsledamot!”. Besök den, och bli gärna medlem – om du instämmer med rubriken, förstås.

tunn linje

Tyvärr verkar det bara finnas ett enda politiskt parti som tar frågor om privatliv, integritet, rättssäkerhet och allmänmänskliga rättigheter på allvar – Piratpartiet – så detta parti stödjer jag helhjärtat, på vilket sätt det än blir.

pirat_blogbanner

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Frihet, Livsåskådning, Piratpartiet, Politik, Samhälle, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

20 kommentarer på “Mer piratpropaganda… :-)”


 1. Visst är det som du säger: ”Men det allra viktigaste just nu är att Piratpartiet kommer in i Riksdagen.”

  Inte tu tal om saken! Såväl du som jag och alla andra kvartstusen förhoppningsfulla kandidater väger tunt i vågskålen. Skulle vi inte lyckas personligen att bli valda, så måste vi omedelbart sadla om och börja ge vårt stöd till de som hamnade på valbar lista.

  Kanske borde ett erkännande av att man faktiskt inser detta elementära faktum vara en av de obligatoriska frågorna att besvara i vårt frågeforum?

 2. Jonathan Says:

  Björn har en underbar poäng, men jag tror inte riktigt att vi kommer få det löftet. Jag vet att det finns personer – fortfarande – bland kandidaterna som tror att de får rösta som de vill i andra frågor. Ibland undrar man om de läst på.


 3. @Jonathan:

  Jag hoppas verkligen att medlemmarna klarar av att sålla bort alla, som kan tänkas börja köra sina egna lopp om de skulle bli valda.

  Och jo, jag litar faktiskt på just det. Lycksökare från såväl höger som vänster, vilka tror sig se en genväg till maktens smörgårdsbord via piratpartiet, de avslöjas nog ganska omedelbums av våra knivskarpt analytiskt skärskådande medlemmar.


  • Demokrati är komplicerat, och det blir inte alltid som man har hoppats – men det är ändå den minst dåliga formen för styre av ett land, anser jag.

   För min egen del vet jag, att om jag skulle börja frifräsa, så skulle det vara ödesdigert för min trovärdighet i alla sammanhang, så den risken skulle jag aldrig ta. Det finns ett liv EFTER mandatperioden också.

   Ett av mina motiv för att bli riksdagsledamot är att jag då får möjligheten att jobba för något oerhört viktigt och angeläget, tillsammans med folk som delar min vision. Om jag skulle börja wobbla runt och frifräsa, så skulle jag raskt förlora mina vänner i Riksdagen, och det är jag faktiskt inte beredd att göra. Jag är lite för sällskapskär för det. 🙂

   Den enda anledningen till att jag skulle gå emot riksdagsgruppen vore om det kom upp en fråga som jag bara omöjligen skulle kunna stödja – men då skulle jag nog välja att avgå, snarare än att börja köra eget race. Och en sådan fråga, vad skulle det vara? Ja, det skulle nog behöva vara en så extrem fråga att jag inte kan se rent realistiskt hur en sådan fråga skulle kunna komma upp. Så risken är nog faktiskt försumbar.

   Lojaliteten med riksdagsgruppen är extremt central för samtliga medlemmar i gruppen. Det går inte att komma ifrån.


 4. Björn:

  Kvartstusen är det knappast. Av de 229 kandidater som anmält sig kan man omedelbart rensa bort mer än hälften som oseriösa, oförberedda, omotiverade, eller åtminstone välmenande men otillräckliga.
  Så det blir till syvende och sidst inte en jättelång lista med verkligt seriösa kandidater att välja bland.

  Se gärna mina blogginlägg om min urvalsmetod.

  För min egen del är jag oerhört tydlig (hoppas jag) med min ambition. Jag vill representera Piratpartiet i Riksdagen – men om det blir en laguppställning utan mig, så kommer jag självklart att använda mina resurser för att stödja partiet på dess väg in i Riksdagen. Det känns alldeles självklart. Är man inte beredd att satsa på partiet även om man inte kommer med på riksdagslistorna, så har man ju inte rätt prioritet i alla fall – då är det uppenbart en ego-grej, snarare än något man gör för andras skull.

  Jonathan:

  du tänker på en annan fråga. Den om partiföreträdare får rösta som de vill om de kommer in i Riksdagen. Det svåra med detta är att det blir otroligt viktigt, urvalet innan valet, vilka som kommer med på listorna.

  Rent tekniskt sett så är det ju faktiskt så att har du blivit invald i parlamentet så kan du rösta hur fan du vill, och ingen kan hindra dig. Och ingen kan, under mandatperioden, ge dig sparken. Däremot får du ju då leva med att bli utfryst, persona non grata, hederslös, varg i veum, oönskad för all framtid i politiska sammanhang. Det hoppas jag verkligen att ingen av våra kandidater är beredd på att ta.

  Just av den anledningen har jag varit extremt tydlig med att gruppdynamiken, sammanhållningen i riksdagsgruppen är otroligt viktig, och jag har vid ett flertal tillfällen, i intervjuer och i diverse webfora, påpekat vikten av att skapa en mycket god gruppsammanhållning, så att vi alltid har en enad front.

  Därför är det viktigt att alla som röstar i primärvalet också läser på ordentligt, och inte bara reflexmässigt röstar på folk de gillar, som de kanske tycker är balla och snygga, sköna polare, eller välfomulerade, men som kanske bakom skalet har helt andra värderingar. Det är svårt som fan, och säkert kan vi få med ett par stolpskott i riksdagsgruppen, men så länge de sunda och medvetna är i majoritet så går det att hantera.

 5. Midnattsvarg Says:

  Hej Calle. Blev förvånad att du kallar dig Reh-binder snarare än Rehbin-der… men det är en parantes.

  Kryssade dig som nr.3 (och Dick Wase som nr.4), jag tror verkligen att riksdagen hade mått bra av en riktig sexliberal som kan röra runt i grytan, även om du skulle bli tvungen att rösta annorlunda i slutändan. Jag håller tummarna för dig.


 6. Hej Midnattsvarg!

  Det är faktiskt olika från person till person i släkten, hur man uttalar namnet. Vi är egensinniga typer, som du kanske förstår. Min pappa lade betoningen på ”i”, och andra säger det med tyskt uttal, med klar betoning på första stavelsen, och jag lägger lite lagombetoning på båda första stavelserna. Så kan det vara.
  Går man lite bakåt i historien finner man även olika stavningar av namnet, så egensinnet har uppenbarligen färdats genom många generationer.

  Jag har en förfader som var landshövding i Kalmar på början av 1700-talet, som bad kungen i mer eller mindre förtäckta ordalag att fara och flyga – och kom undan med det – så det finns fina förebilder i släkten, både vad beträffar egensinne och fräckhet.

  Tack för din röst! Ja, det verkar som att alla de där starka frihetskämparna, freaksen, bouffonerna, avvikarna, sexliberalerna m.fl. gillar mig. Och jag tycker att det är helt underbart. Jag vill gärna vara en röst för de mest marginaliserade. De ligger mig varmt om hjärtat. Hela min bekantskapskrets består av rätt så extrema människor – konstnärer, gycklare, författare, musikanter, professorer och forskare i konstiga ämnen, hedningar, vikingar och annat löst folk. Och pirater, förstås. De mest intressanta, alltså.

  Dick är en kul herre. Jag gillar honom skarpt. Han brukar komma på våra fester. Hans bok om sexualhistoria är fantastisk. Om du inte har läst den – gör det!


 7. Apropå kampanjevideor, när kommer ”Pirater har bättre sex”?

  http://www.expressen.tv/nyheter/1.1817007/vagad-sexvideo-fi-s-nya-kampanj vi ligger helt klart efter vad gäller politiskt kampanjande här.


  • Haha, ja, varför inte? Om jag är med i leken, så kommer vi inte att behöva säga det. Det säger sig själv, om man säger så…

   Och – det finns ju fler öppna sexliberaler i partiet, så jag blir ju inte ensam. Vad sägs om… Rick?

 8. Pirat så klart Says:

  Jag tycker att (Pirater har mera vett) är en bättre slogan. Vi behöver inga bimbon med vackra yttre skal men hjärna med både och.

 9. Pirat så klart Says:

  Det var ju rena porrfilmen. Har de fått slut på ideer i FI. De kan väl adoptera lite ideer från oss.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: