Exakt som jag befarat…

Jaha. Så börjas det igen. I Sundsvallstidningen Dagbladet meddelas att polisen har inlett en förundersökning mot tre kvinnor som har en massagesalong, eftersom de erbjuder ”taktil tantrisk massage”. Enligt artikeln, med den löpsedelslämpliga rubriken ”Massage tros vara prostitution”, säger kammaråklagare Jens Göransson att han beslutat att inleda en förundersökning, eftersom polisen misstänker att ”det egentligen handlar om prostitution”. Kvinnorna erbjuder nämligen även en slags erotisk massage där orgasm är en sidoeffekt. Och det kan ju inte vara tillåtet, eller hur?

Detta är den absurda effekten av sexköpslagen som jag tidigare har skrivit om i flera blogginlägg. Jag måste bara undra – på vilket sätt blir någon skadad av att ge eller få en orgasm i kombination med massage? Var går gränsen för prostitution? Orgasm? Vet lagstiftarna hur många slags orgasm det finns? Vet polisen att man kan få orgasm utan ejakulation, ejakulation utan orgasm, helkroppsorgasm, energiorgasm, orgasmisk stilla extas utan vare sig ejakulation eller könsorgasm? Vet män och kvinnor av ordning att man kan andas sig till en orgasm? Hur skulle åklagarmyndigheten bedöma en orgasm som har uppnåtts genom verbal coaching? Och varför skulle det vara skillnad på en manuellt framkallad orgasm, och en verbalt coachad dito?

Jag slog upp ordet orgasm i Nationalencyklopedin på nätet, och fick mig en kortfattad beskrivning som är förvisso till hälften korrekt, men som på en viktig punkt är fullkomligt felaktig. Så det kanske inte är så konstigt att lagstiftare och polis inte heller har en susning om vad en orgasm är, och kan vara.

”orga´sm, sexuell utlösning och urladdning, varvid den sexuella vällustkänslan kulminerar. Fysiologiskt kännetecknas orgasmfasen i det sexuella gensvaret av en reflexmässig serie rytmiska sammandragningar i bäckenbottenmuskulaturen samt uppdriven ökning av puls, blodtryck och andning. Hos mannen sammanfaller orgasmen med känslan att sädesuttömningen (ejakulationen) inte går att hejda, och sädesvätska stöts ut i små portioner.”
– Nationalencyklopedin

Alla som har minsta kunskap om tantra, tao eller bara ren biologi, vet att ejakulationen absolut går att hejda, med viljekraft, anspänning av PC-muskeln och andningsteknik. Det är inte ens särskilt svårt. För det första måste man veta att orgasm och ejakulation är två helt olika reflexer i kroppen. Orgasmen kan sätta igång ejakulationen, men du kan också ejakulera utan att få orgasm. Och du kan få en orgasm utan att ejakulera. Det är det första man måste komma till insikt om.

Sen är det som att lära sig cykla. Det handlar framför allt om tre funktioner i kroppen. Andning, PC-muskel och visualisering. Man ska andas fritt och flödande, omväxlingsvis spänna och slappna av i PC-muskulaturen (bäckenbotten), och så kan man hjälpa all den här sköna sexuella energin att sprida sig i hela kroppen genom att föreställa sig att den sprider sig – effektiv visualisering, kan man säga. Och det fungerar. Otroligt effektivt.

Att få en helkroppsmassage, på riktigt, kan också vara extremt helande och hälsosamt. Vi har ofta väldigt mycket spänningar och besvärande blockeringar i bäckenet, och det blir inte bättre av att få ”vanlig” massage, då man så gott som alltid undviker könen – vilket förstås kan förstärka en redan existerande obalans i kroppen, och bekräfta en internaliserad sexualneuros. Att massera könet kan få enormt positiva effekter för hela kroppen. Och syftet med en sådan tantrisk massage är inte primärt att framkalla orgasm, även om det kan vara en väldigt trevlig bieffekt – precis som de tre kvinnorna i Sundsvall beskrivit det.

Sådant lär vi ut på våra kurser – både andningstekniker, energicirkulering och massage – vilket i praktiken innebär att vi kan guida folk till riktigt mäktiga helkroppsorgasmer. På så sätt säljer vi ju faktiskt sexuella tjänster. Och visst händer det titt som tätt att kursdeltagare får olika slags orgasmer på våra kurser, ofta orgasmer som inte liknar något de någonsin har fått tidigare. Betyder det att är vi prostituerade? Eller hur ska vi kategoriseras egentligen? Kan det vara så att kategorierna inte behövs? Kanske den här gränslösa ambitionen att skilja ut vilka som sysslar med prostitution eller ej bara är ett utslag av en neurotisk sexskräck, kombinerad med gammaldags kristen moralism?

Det finns en rejäl gråzon, rent juridiskt, som omfattar en hel drös med yrkesgrupper – alla löper risk att fastna i det sexualfientliga nätet, det moralistiska lagvrängeriet. Och det är en växande grupp. Det handlar om massörer, sexsibilitycoacher, relationspedagoger, sexterapeuter, kursledare, tantralärare, terapeutiska sexsurrogat, erotiska mentorer m.fl., grupper som redan finns väl etablerade i många andra länder, men som vi här i efterblivna Sverige fortfarande hindrar med en repressiv, direkt skadlig lagstiftning. Vi som arbetar med sex, men inte med prostitution, går ändå ständigt med en ovisshet i kroppen – när ska vi drabbas av moralpaniken och få påhälsning av polis? När blir vi plötsligt illegala? När blir vårt mjöl i påsen plötsligt smutsigt, enligt staten?

Kanske är det dags för polisen att fokusera på att jaga riktiga brottslingar, illvilliga typer som medvetet skadar andra människor mot deras vilja, istället för att trakassera människor som inte gör någon skada? Kanske är det dags för våra lagstiftare i Riksdagen att öppna ögonen och skrota denna misslyckade lag som vi kallar sexköpslagen, eftersom den inte hjälper någon, utan bara skapar mer problem?

tunn linje

Tidigare blogginlägg på samma och besläktade teman:
Vansinniga sexlagar – i Sverige och övriga världen
Dags att skrota sexköpslagen
Att må dåligt av prostitution
Vem tjänar på sexualfientligheten?
Den sexuella revolutionens positiva effekter
Den moraliska effekten av tantramassage

tunn linje

Nu verkar det bara finnas ett enda politiskt parti som tar frågor om privatliv, integritet, rättssäkerhet och allmänmänskliga rättigheter på allvar – Piratpartiet – så detta parti stödjer jag helhjärtat, på vilket sätt det än blir.

pirat_blogbanner

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Feminism, Frihet, Healing, Kärlek & sex, Kristendom, Lagstiftning, Livsåskådning, Politik, Prostitution, Religion, Samhälle, Sexkurser, Sexualpolitik, Tantra

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

19 kommentarer på “Exakt som jag befarat…”


 1. Suck! Vart har det här samhället tagit vägen egentligen? Riktiga brott utreds inte på grund av bristande resurser, men moralbrott — brott utan offer — läggs det minsann resurser på.

  Det skulle inte förvåna mig om de där tre kvinnorna körde en helt legitim verksamhet, med registrerad firma, årliga redovisningar och skatteinbetalningar.

  Det är snart dags för den femte lådan…

  ”There are five boxes to use in the defense of Liberty: The Soap Box, the Mail Box, the Ballot Box, the Jury Box, and the Ammunition Box. Please use them in that order.”


 2. Just nu verkar det vara strid på kniven, helt mot folkviljan dessutom.

  I alla undersökningar och gallupar jag har sett så har sexköpslagen ett osedvanligt lågt stöd. Det brukar vara 60-75 % som är mot den och tycker att den ska skrotas.

  Det är väldigt tydliga siffror.

 3. Joshua_Tree Says:

  ”Jag måste bara undra – på vilket sätt blir någon skadad av att ge eller få en orgasm i kombination med massage?”

  Måste ta tillfället i akt och citera George Carlin (frid över hans minne). Han höll en suverän rant om prostitution en gång och avslutade med:

  ”Of all the things you can do to a person, giving an orgasm is hardly the worst. In the army, they give you a medal for spraying napalm on people!”

 4. Bengt Says:

  Det är på grund av sådana lagar som jag inte vill ta betalt för massage och insmörjning.
  Jag ger en kombinerad massage, healing och insmörjning, men bara till vänner.
  Det vore synd om man skulle behöva flytta utomlands för att få utöva massage på HELA kroppen mot betalning.


  • Och det är just det jag tycker är så tragiskt. Att folk som är bra på något, och har en gåva, hindras på grund av idiotiska lagar.

   Nu menar jag inte specifikt dig, utan de som faktiskt verkligen vill jobba med den typen av arbete, men som inte får det, eftersom lagarna ställer till det.

 5. Josef Boberg Says:

  Carl Johan – Du är makalös med Ditt ”Mitt i prick-tänkande och skrivande !”tycker Josef B.

 6. toqig Says:

  *går och onanerar* Då kan man inte bli anmäld iallafall!


  • Åh, man vet aldrig. Om du skulle ha en väldigt konstig fetisch, som t.ex. barnskor eller blöjor, eller för den delen japansk manga-porr, så kan det nog alltid finnas någon som anmäler dig för innehav av barnpornografi.

   Ett par barnskor eller en Elloskatalog kan nog också räknas som barnporr, om man krystar riktigt hårt, och dömer riktigt Orwellskt, enligt projierat krimtänk.

   Man vet aldrig.

   Det bästa är nog kemisk kastrering för hela svenska befolkningen.

 7. Robert Says:

  @Carl Johan:

  Jag tycker du ska höra av dig till våra beslutsfattare och tala om denna kränkning av mänskliga fri- och rättigheter. Börja med utredaren av sexköpslagen: anna.skarhed@dom.se.

  PS. Tack för en fantastiskt bra blogg!


 8. […] om han vill ha den helt ödeläggande (för fortsatt lust och njutning) spermaorgasmen eller ej (det finns ju så många andra orgasmhöjdare… ) – i ett samlag. Därtill så blir IntelligensBarometern så ”hel” av sund […]

 9. Josef Boberg Says:

  Apropå IntelligensBarometrarna – så har jag tänktoch skrivit om NÄR de transformerades till intellektuell Dumhet HÄR.

 10. Elena Says:

  Ingen jättesurprise att det bara är män som prisar ditt inlägg. Jag är inte ngn fanatisk sexköpslagsförespråkare, men man måste ju se saker från ett lite större perspektiv än vad du gör. Sexköpslagen är inte tagen ur luften, ej heller formulerad på en kvart. Den hjälper indirekt eftersom den förebygger kryphål för organiserad trafficking (och det är inget litet skitproblem direkt och rör långt fler människor än dig och dina massörkollegor). Länder med liberala sexköpslagar har tyvärr också mycket högre grad av tvångsprostitution och barnprostitution (tvärtemot vad många tror medför laglig prostitution även olaglig trafficking). Självklart existerar detta även i Sverige, men inte i så hög grad som i exempelvis Holland. Med tanke på alla tusentals kvinnor och barn som tvingas sälja sex runtom i världen är det bra att länder som Sverige tar ansvar och stryper dessa marknader åtminstone på hemmaplan.

  Att sedan jämföra (erotisk) massage med prostitution är givetvis problematiskt…


  • Fast du har ju fel i ditt resonemang, på fler sätt än ett.

   För det första är det inte bara män som har kommenterat här.
   Skulle du vilja vara lite mer ärlig i dina påståenden så skulle du kolla upp mina andra inlägg i frågan, och då kommer du att se att jag får kommentarer av både kvinnor och män.
   Och det kan vara värt att påpeka att de starkaste opponenterna mot denna lag, i offentligheten, är kvinnor.
   Förutom de prostituerade själva, så har vi feministiska debattörer som Louise Persson och Petra Östergren som oerhört starka röster mot denna idiotlag.
   Det kan också vara värt att nämna att bland de yngre som arbetar med att sälja sex i Sverige, så är det faktiskt en övervikt på manliga prostituerade.
   Din kvasi-feministiska antydan är alltså inte bara felaktig – den är ohederligt tendentiös.

   Vad gäller mängden kvinnor och barn som har hamnat i prostitution på grund av trafficking, så är det en populär politikerlögn att sexköpslagen förhindrar denna verksamhet, men det är naturligtvis helt fel.
   För det första så cirkulerar det siffror som är tagna ur luften – som t.ex. att det skulle vara 400.000 människor som hamnar i prostitution varje år p.g.a. trafficking.
   Denna siffra kommer ursprungligen från någon EU-myndighet, och betecknar ALL illegal invandring. Den s.k. trafficking som görs är betydligt mindre.
   Dessutom är en absolut majoritet av denna trafficking inte kopplad till sexarbete, utan till helt andra jobb, som byggnadsarbete, restaurangkök, hembiträden etc.

   Att länder med liberal lagstiftning gällande prostitution skulle ha mer av olaglig trafficking – det vill jag gärna se korrekt statistik på.
   Det ljugs jävligt mycket i den här frågan, och det tycker jag är bekymmersamt.
   Holland är ett populärt exempel, och man ska komma ihåg att Holland (och f.ö. de flesta europeiska länder) till att börja med är oerhört mycket mer tätbefolkat än Sverige, och det gör ju att det är en bättre marknad att jobba med sex i Holland än i Sverige. Det är alltså inte säkert att sexköpslagen har någon bäring alls i den här frågan. Sverige är helt enkelt en sämre marknad eftersom det är mer glesbefolkat.
   Dessutom finns det inga bevis för att sexköpslagen faktiskt har gjort någon nytta alls gällande trafficking.
   När man införde samma lag i Norge var det av ren rasistiska skäl – prostitutionen blev plötsligt alldeles för synlig, när somaliska kvinnor traskade upp och ner för Karl Johan i Oslo och bjöd ut sina tjänster, helt öppet.

   I Nya Zeeland avkriminaliserade man prostitutionen härom året, och fann att den varken minskade eller ökade i omfattning, men att sexarbetarna upplevde sina levnadsförhållanden som mycket bättre överlag.
   Inte egentligen särskilt överraskande. Men här i Sverige anser vi att det är helt O.K. att hårt trakassera en grupp män och kvinnor som väljer att arbeta med att sälja sex.

   Du skriver vidare:
   ”Med tanke på alla tusentals kvinnor och barn som tvingas sälja sex runtom i världen är det bra att länder som Sverige tar ansvar och stryper dessa marknader åtminstone på hemmaplan.”
   Problemet är att sexköpslagen inte reglerar något av detta. Det finns redan lagar mot sexuellt tvång.
   Sexköpslagen reglerar bara en sak – och det är frivilliga transaktioner mellan samtyckande vuxna individer.
   Det är därför den slår så fel.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: