Kristna stofiler skräms av kukar, fittor och analsex

analsex

Nu har moralgubbarna fått panik, och protesterar i högan sky mot att våra små oskyldiga telningar får lära sig hemska saker i skolan.

Roland Poirier Martinsson beklagar sig i sin artikel ”Undervisning eller sexpropaganda?” i SvD över dessa förfärliga informatörer från RFSU, som kommer och indoktrinerar de stackars små oskyldiga liven med sexpositiv propaganda.

”Men världen är inte perfekt. Många barn tvingas att på egen hand manövrera i en normlös verklighet som innehåller både sex och droger.”

Roland Poirier Martinsson jämställer alltså sex med droger, och utgår naturligtvis från att både sex och droger är farliga saker, skadliga och destruktiva företeelser som alla barn måste skyddas från – och det bästa sättet (enligt denna vulgärkristna, skruvade världsbild), är då att förneka alltihop, och låtsas att det inte finns. För då blir barnen inte sexuella alls, och kommer inte att ägna sig åt något som har med sex att göra. Yeah, right.

Sedan moraliserar Roland Poirier Martinsson vidare, och påstår att ”skolan med auktoritet och argument bör verka för sexuell avhållsamhet före 15”. För det är lagens bokstav, och den är ju alltid perfekt. Eller? Och så påstår han att RFSU är ett ”elitistiskt randfenomen” – en intressant beskrivning av en av Sveriges mest väletablerade folkliga, ideella organisationer för sexuell upplysning. Man vad gör man inte för att få vrida klockan tillbaka ett sekel, allraminst?

Sedan blir han faktiskt löjlig på riktigt. Den 1800-talsmässiga kristendomen lyser genom den grå fasaden, som ett kättarbål i höstnatten – ”barnen bör utveckla en nära känslomässig och hållfast relation med en partner, innan de lär känna varandra i biblisk bemärkelse”. Kristen moral, etnocentrism, kulturell inavel.

Och så raljerar han lite fint kring ”dessa förnuftiga livsstilsliberaler”, som ”vet bättre än de inskränkta föräldrarna”, utan att med ett endaste ord erkänna att exakt samma argument skulle kunna användas mot hemkunskap, gymnastikundervisning, eller för den delen naturvetenskap – om det förslagsvis innehåller Darwins evolutionslära.

Och så avslutas drapan med beskyllningar om att RFSU:s sexualinformatörer är extremliberaler, samt att de erbjuder icke-lovliga barn lektioner i analsex. När det egentligen handlar om att informatörerna framför allt svarar på frågor – och får de frågor om analsex måste de förstås svara på dessa frågor, efter bästa förmåga. Men så dumt kan det bli när en religiös extremist beskriver något ur sitt förvrängda perspektiv.

goran_skytte_roland_pm

Göran Skytte har som bekant checkat ut halva hjärnan, allraminst, i det att han blev kristen. Tråkigt nog, för han var en rätt hyfsad journalist en gång i tiden. Nu är han tvärkörd. Han gör till att börja med misstaget att bekräfta Roland Poirier Martinsson med sin egen artikel ”Det är faktiskt inte riktigt klokt”, i vilken han i ondgör sig över ett TV-reportage om RFSU-informatörer, som om det vore avslöjande journalistik. I praktiken läser han innantill från RFSU:s hemsida. Wow! Vilket scoop!

Antingen är Göran Skytte svårt homofob, eller bara dum i huvudet. Eller både och. Huvudnumret i hans artikel är nämligen att det är alldeles särskilt upprörande att 14-15-åringar får lära sig att det kan vara bra att ha glidsalva om man vill pröva analsex. Jaha. Och vad är det som är så upprörande med det? Har Skytte helt glömt att att en viss andel av de elever som får sexualundervisning faktiskt är homosexuella? Och ungefär hälften av dem torde vara pojkar. Varför ska de tvingas få undervisning i traditionellt heterosex (kuken i fittan), men inte oralsex och analsex, som ju är rätt poppis bland just bögar?

Det är uppenbarligen upprörande att barn som inte har fyllt 15 får svar på frågor om sådant som Skytte tycker är läskigt och otäckt. Man får ju inte ha sex innan man fyllt 15! Nä, men man får inte ta körkort förrän man fyllt 18 heller, men man får faktiskt börja övningsköra och läsa teori redan när man är 16! Det kan med andra ord vara väldigt nyttigt och konstruktivt för en 14-åring att veta lite mer om hur kroppen fungerar sexuellt.

Allt detta är dödsryckningar, förstås, de sista desperata livstecknen från en alltmer anakronistisk och ihålig gammal maktideologi utan makt. Kristendomen genomsyrar fortfarande i alltför hög grad det nutida västerländska samhället, och detta skapar väldigt mycket ångest, skam, destruktiva självbilder och kompensatoriskt beteende hos medborgarna, mer eller mindre. Paradoxalt nog kan denna kristna programmering slå hårdare mot dem som är sekulariserade, eftersom de inte lika lätt kan urskilja och identifiera orsaken till sin destruktiva programmering.

Kontentan av dessa båda stofilers artiklar är i praktiken att man borde få bort RFSU från skolorna, och det är ju fantastiskt. Idag har vi förvisso obligatorisk sexualundervisning i skolorna, ända sedan 1950-talet, men den undervisningen är sällan särskilt mycket att ha. Alltså är det en välsignelse att den ideella organisationen för sexuell upplysning, RFSU, faktiskt finns, och kan erbjuda det som skolorna saknar. All forskning visar att ju bättre sexualundervisning man har i skolorna, desto mindre problem får man med oönskade graviditeter, våldtäkter, könssjukdomar och liknande fenomen. Men det behöver naturligtvis gubbarna Skytte och Poirier Martinsson inte bry sina små huvuden med – de har ju slutat att ha sex för länge sedan…

manneforssberg

Och som tur var finns också Manne Forssberg från RFSU, som svarar på dessa stofilers magsura moralpredikningar med en skarp artikel om RFSU:s verksamhet i skolorna – ”Det är jag som pratar analsex med era barn”. Bra artikel! Läs den! Kul rubrik, och en skarp text, i vilken Manne Forssberg går ut hårt mot fåtöljpuritanerna och slentrianmoralisterna, och avslöjar dessa dömande och arroganta farbröder som de nakna kejsare de är. Manne påpekar att ”vetgirigheten inte stillas av varken upprördhet, tystnad eller pekpinnar”, och att han helt enkelt svarar på ungdomarnas frågor när han får dem. Konstigare än så är det inte.

”Om de två fick bestämma över sexualundervisningen skulle ungdomarna knappast ha mindre analsex, däremot skulle de drabbas av fler sjukdomar. Undersökning efter undersökning visar nämligen att sexupplysningen inte ökar ungdomssexandet. Däremot minskar den antalet könssjukdomar och oönskade graviditeter.”
– Manne Forssberg, Expressen

Det är i själva verket mycket märkligt, och gravt anakronistiskt, att det fortfarande kan väcka sådan harm att unga människor får lära sig hur deras egna kroppar fungerar, så att de kan ta kommandot över sin egen sexualitet, lära känna sig själva på egna villkor, och därtill få utmärkt information om allehanda sextekniker – så att de sedan kan välja själva vad de vill pröva eller inte.

Förhoppningsvis inser en mer upplyst allmänhet att de kristna extremisterna, stofilerna Göran Skytte och Roland Poirier Martinsson, har bestämt sig för att leva på 1800-talet, och att de från sin sida av verkligheten försöker dra med sig resten av världen in i sitt kyrkliga 1800-tal, så att de kan få sällskap där. Men vi tänker inte göra dem sällskap. Sorry, gubbs!

RFSU kan man kritisera, och det gör jag gärna. Jag är medlem sedan flera år tillbaka, och tycker att organisationen som sådan behövs, förstås, och att RFSU gör en oerhört viktig insats. Dock tycker jag att RFSU ibland är lite mesigt och överdrivet anpassligt och PK, som t.ex. i frågan om sexköpslagen. Och ibland är de verkligen rejält ute och cyklar, som t.ex. den här märkliga idén att informatörerna de rekryterar ska vara mellan 20 och 30 år. Det är förstås helfnattigt. Varför kan man inte bli informatör om man är 35 eller 45? Jag är övertygad om att en 39-årig informatör (som regel) har mycket mer att förmedla, på ett mer medvetet och välgrundat sätt, än en 22-årig dito.

Att ungdomar skulle ha lättare att relatera till en informatör som är närmare dem själva i ålder är naturligtvis totalt nonsens. Jag är själv ute en del i skolor och pratar (om andra saker än sex, dock), och får ständigt höra att mina föredrag är så himla intressanta, och att jag verkligen engagerar eleverna. Och jag är 47 bast. En informatör som fyllt 35 (eller 45, eller 55) har helt enkelt hunnit reflektera lite mer över livet än en 22-åring, och kanske inte predikar lika omedvetet klämkäckt som en del av sina yngre kollegor, vem vet.

Men som helhet är RFSU fantastiskt, och vi ska vara gränslöst tacksamma för att denna organisation finns – att den är helt fristående från statlig kontroll och påverkan, att föreningen verkligen tillhör medlemmarna, att RFSU i flera decennier har fört vidare Elise Ottesen-Jensens folkbildariver och livsnödvändiga engagemang i sexfrågor.

RFSU behövs i våra skolor. RFSU borde snarare få mer resurser, mer tid, mer möjlighet att sprida upplysning på våra skolor, åtminstone till den dag då Skolverket, Lärarhögskolan och andra instanser inom skolväsendet börjar ta dessa frågor på allvar, såpass att skolorna själva klarar av att förmedla en minst lika bra sexualundervisning som RFSU. Då först har RFSU verkligen uppnått ett av sina viktigaste mål.

tunn linje

Andra som skriver om samma ämne:
Stefan Stenudd, Angie Roger, EVis EVis

Besök även gärna RFSU:s hemsida!

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Kärlek & sex, Kristendom, Lagstiftning, Livsåskådning, Politik, Religion, Samhälle, Sexualpolitik, Skola & utbildning

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

19 kommentarer på “Kristna stofiler skräms av kukar, fittor och analsex”

 1. Peo Says:

  Du har uppenbarligen inte läst RPMs krönika. Eller så har du läst den och ändå inte begripit vad han skriver. ja ja…

 2. Nedmyr Says:

  Speaking of åldern på informatörerna… Härom året fick vi besök av Fråga Olle-Olle i skolan, det var skitkul! Liksom, hur gammal är han?! Jag tyckte att det var jättepositivt att en person i den åldern pratade om sex på ett sätt som kändes kul och relevant för oss unga vuxna 🙂 Visste inte om det där med RFSU’s informatörer, undrar hur de har tänkt…


  • Ja, han är väl närmare 60 – och en mycket underhållande och kunnig person. Det är ju det jag säger. Äldre människor med mycket livserfarenhet och kunskap, och som brinner för ämnet – där har du de bästa förebilderna och lärarna för ungdomarna. Inte de som bara är LIIITE äldre, fortfarande oerfarna ungdomar.

 3. Terne Says:

  Tack Calle för att du skrev om detta. Själv har jag känt stress kring att ansöka om att bli skolinformatör, men hann inte med i förra omgången eftersom jag ju närmar mig de 30 med stormsteg. Det jag retat mig mest på är att de knappt ens vill ha in tjejer på utbildningen eftersom det saknas killar ute i skolorna. Att en rullstolsburen kanske skulle fungera bättre i RH-klasser och på särskolor var inget de tänkte på. Numera orkar jag inte ens bry mig om att ansöka, då jag nog gör större nytta i andra sammanhang.


  • Jag tycker att den här övre gränsen på 30 är helt galen. Där har RFSU bitit sig själva i svansen ordentligt.
   Det är ju först EFTER 30 som många män och kvinnor kan ha samlat tillräcklig tmed erfarenhet för att faktiskt ha något av substans att förmedla till ungdomarna.
   Man kan ha fått barn, haft ett eller ett par längre relationer, kanske experimenterat och lekt lite mer med sin sexualitet, utforskat och så.
   De borde kanske ha 30 som lägre gräns, istället.

 4. pussypower Says:

  Och dessutom tycker Martinsson att den sexuell uppfostran tagits ifrån föräldrarna av RFSU. Men det har ju historien redan bevisat att sexualundervisning av föräldrar inte fungerar, därför bildades RFSU!!


  • Tacka fan för att föräldrarnas sexualupplysning inte funkade i början av 1900-talet! Folk visste ju absolut ingenting!
   Och det har förvisso blivit bättre nuförtiden, men det är långan väg kvar att gå.
   Så ja, RFSU lär behövas ett bra tag till.

 5. Hanna Says:

  Jag skrev också kort om detta med bl.a. RFSU och analsex på min blogg då jag är högst aktiv i RFSU. Här kan man faktiskt trycka på att det är bra med den ödmjukhet och försiktigthet som ofta finns hos RFSU-medlemmar. Man kan inte beskylla RFSU för att gå ut och tvinga på någon något eller försöka hjärntvätta. Med kunskap och avdramatisering gällande sex kan eleverna med bättre sexkännedom ta beslut som passar dom bäst. Sen är det många på RFSU som vill lyfta fram lusten mycket mer. Visa på det naturliga, roliga och härliga som man självklart bestämmer själv om man vill ägna sig åt. Man har lika stor rätt att vara sexuellt ointresserad som sexuellt superintresserad.

  Angående åldersgränsen på informatörer så är vi många medlemmar som har klagat på detta (det har också lyssnats på) och vi anser att det bör vara informatörer i alla åldrar, med olika ursprung och olika bakgrund. Det är då man lär sig som mest. Imorgon ska vi ut och ha sexualundervisning för invandrare som lär sig svenska. Det har varit högst uppskattat och nu måste vi få tag på fler finansiärer för att kunna fortsätta med det även nästa år.


 6. Nej, återigen, jag gillar verkligen RFSU. Det är en otroligt viktig organisation, och jag blir jävligt förbannad när feta, medelålders, skitviktiga kristna arslen till moralistsvin försöker misskreditera RFSU som nån slags porrdrägg-analsex-knull-propaganda-organisation, eller vad de nu vill.

  Men just det där med åldrarna på sexualupplysare, det är en av de mest korkade idéerna RFSU någonsin har introducerat. Det borde fan vara tvärtom – minst 35 skulle man vara, med mycket livserfarenhet.

 7. Johan Says:

  RFSU, förbundet där pedofili hyllas. Internt som externt.


  • Ööööhhhh…. hur då ? Var då? När då? Exemplifiera, visa källor.
   Det är väldigt starka anklagelser – så om du inte kan ge exakta referenser, så är du rejält ute och cyklar.


 8. […] Kristna stofiler skräms av kukar, fittor och analsex […]

 9. Tom Says:

  RFSU är dotteroganisation till Planned parenthood international som grundades av de främsta finansiärerna av ”the eugenics movement” (inte minst Rockefeller familjen). De tidigare ”kvinnorättskämparna” i Planned parenthood ansåg att man bör arbeta för att abortera så många så många svarta barn som möjligt. Eugenics är i grunden eliten social-darwinistiska idé om att det finns för många människor (som hotar det fåtalet som äger praktiskt taget allt direkt eller indirekt) och att man med direkta/indirekta medel måste ”adressera frågan”. I praktiken innebär det att man ser till att etablera rekommendationer av alla slag (t.ex plaster, mediciner, fluor, aspartam etc som har en steriliserande inverkan på män, eller en preventiv kult med abort etc) för att minimera människors reproduktion. Planned parenthood var organisation som såg till att Kina införde sin ”one child policy”.

  Rockefeller finansierade tidigare Hitler, Thule society och det nazistiska projektet såväl det kommunistiska projekt. Den svarta artistokratin har en förkärlek för totalitära ideologier som reducerar människan till ett bihang som saknar värde om det inte fogar sig ”for the greater good” (rasen, Rättvisan, Partiet och nu CO2-reducering med bildandet av en global regering som tar in globala ”miljöskatter”..det har givetvis föga med miljöarbete utan med elitens senaste ideologiska påfund)..

  Västerländska tolkningar av Yoga (jag centrerade) sammanstämmer väl med Luciferianismen, social darwinismen och dess ideer om att odla det starka jaget som kan slå ut konkurrent..besitta ett övernaturligt lugn, paranormala förmågor etc.. Det är inte för inte som Madonna med flera kulturella ikoner gör reklam för ”Kabbalah” och Yoga..

  Eliten är nämligen i regel initierade satanister. De har ett förföriskt budskap. Men så har den fallna ängeln alltid sökt vinna folk genom att erbjuda sex, droger och makt. Medan han korrumperar personen och bringar in sin ”new world order”.

  Kristna finns det inte många av. Bush jr m.fl är ”Skull and bones”, frimurare och gnostiker som låtsas vara kristna för att vinna röster samtidigt som man svartmålar kristna i muslimers ögon..

  Men folk vet nu om vad som pågår tack vare alternativ massmedia, inte minst http://www.infowars.com, globalsearch.com m.fl.

  Och vad beträffar sex..i sig är det inte gott.. Men om man inte lovat varandra evig trohet söker man njutning men är ofta inte villig att möta ev konsekvenser..som t.ex tillblivelsen av ett barn..det ska man då ha ihjäl..eller så ska kvinnan minsann stoppa i sig kvinnliga hormoner med alla de skadeverkningar det innebär för hennes kropp..

  Nej för fan. Jag är glad för att katolska kyrkan finns. Inte för de pedofiler som gömt sig i kyrkan nej. Men pedofiler finns det desto mer utanför kyrkan, inte minst i vårt politiska och kulturella etablisemang..om folk visste hur utbrett det är.. läs t.ex. på ”vigiliant citizen” eller ”pseudo occult media” (googla).. och förbered er på en resa in i helvetet på jorden.. Holywood är fullt med systematiskt utnyttjande av minderåriga och ”trauma based mind control”..

  Människor behöver möta den levande Guden, Kristus som manifesterar sanningen i ett liv i sann kärlek till sina medmänniskar.. inte sökandet efter harmoni och djupa känslor som om det vore det högsta goda..

  Vakna.


  • Oj, oj, oj, Tom…

   Jag funderade en stund om jag alls skulle släppa in din mastodontkommentar, eller om jag skulle skaka på huvudet och slänga den i soporna, där den hör hemma.
   Men så tänkte jag att det du skriver åtminstone har ett visst underhållningsvärde, om inte annat som ett perfekt exempel på en tvättäkta foliehatt / konspirationsteoretiker som har fått överslag i hjärnan. Därtill en tokig kristen sådan. Fantastiskt. Alla galenskaper på en gång.

   Du fantiserar på om Rockefeller, Luciferanism, frimurare, gnostiker, Hitler, Thulesällskapet, yoga, p-piller och gudvetallt, och visar med all önskvärd tydlighet att du inte vet ett skit om det du påstår en massa saker om. Du har uppenbarligen förläst dig på amerikanska, katolska undergångssajter, refererar än hit, än dit – och sen slank du ner i diket.

   Att koppla ihop RFSU med aborter av svarta barn var nog en av de mest fantasifulla ”guilt by association” (utan association) jag någonsin har hört.
   Du känner nog inte ens till Elise Ottesen-Jensen, va?

   Om det över huvud taget finns en sådan ”eugenics movement”, så har de gjort ett rätt så dåligt jobb, och kan inte vara särskilt framgångsrika, med tanke på hur många som föds över hela världen. Alltså behöver vi nog inte oroa oss särskilt mycket.

   ***************

   Fast det spelar väl ingen roll vad jag säger. Det jag står för borde väl övertyga om att jag är en av satanisterna?
   Jag är hårt religionskritisk, är starkt mot den vidriga katolska kyrkan (en av de värsta farsoterna som någonsin drabbat mänskligheten), propagerar kraftfullt för mer och bättre sex, och tror inte ett smack på dina konspirationsteorier (som inte ens är dina).

   Du är hjärntvättad, lurad och förvirrad. Kamma dig, skaffa ett jobb och läs lite vettig litteratur istället.

 10. Tom Says:

  Kort korrektion ovan. Sex i sig är gott, men inte ställt utanför den ordning som ger det sexuella (där två blir en) sin innebörd, mening.. Utanför den ordningen upplevs det hela sexuellt (det må finnas spänning, om det upplevs som förbjudet etc) men i slutändan söndrar det sakta de inblandade människorna..


 11. […] Kristna stofiler skräms av kukar, fittor och analsex […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: