Dilemmat med influensavaccinet

influensavaccin

Vi har haft ett familjeråd, om det här med vaccinationerna mot svininfluensan. Min exfru jobbar med administration, dock relaterat till sjukvård, och har mycket information från det hållet. Våra tonåringar, 13, 15 och 17, tycker att det hela verkar mer eller mindre fånigt, och vill inte vaccinera sig. Min äldste son går på Södra Latin, och där skall alla elever erbjudas vaccin. Det betyder inte säkert att min son tänker vaccinera sig.

Jag har varit stark motståndare till hela den här svininfluensahysterin hela tiden, och är det fortfarande. Det finns alldeles för mycket smuts och lögner inbakat i den här så kallade pandemin, och jag känner att hela grejen är ett sätt för en industri att tjäna miljarders miljarder på människors skräck. Och det kan mycket väl fortfarande vara sant. Och jag är inte ensam.

Det är inte bara foliehattar som är mot vaccineringen. I Schweiz stoppas vaccin till barn & gravida av myndigheterna, som anser att riskerna inte är tillräckligt noga utredda. Bieffekterna av vaccineringen är inte att förglömma – de är starkare än för vanliga vaccin. Feber, frossa, ont i kroppen, huvudvärk och allergireaktioner har rapporterats av dryga hundratalet vaccinerade hittills i Sverige. Och vi vet inte hur det blir framöver. Vaccinet är ett väldigt osäkert kort.

En doktor i molekylär cellbiologi, Ann-Cathrin Engwall, anser att det finns en påtaglig risk att en massvaccineringen mot svininfluensan kan orsaka större skada än nytta. Om viruset muterar och utvecklas till att bli farligare kommer sannolikt vår befolkning att ha en sämre motståndskraft mot nya varianter än om vi inte hade massvaccinerat.

Det finns stora risker med vaccinering, liksom det finns stora fördelar. Vi ska inte glömma att vi har fått kontroll på såväl polio som smittkoppor och TBC med hjälp av vaccinationer. Men många forskare ifrågasätter idag ett alltför vidlyftigt vaccinerande, om inte annat för att det som sagt kan sänka immunförsvaret mot andra sjukdomar, samt att det finns dem som hävdar att allehanda andra sjukdomar och handikapp kan vara oväntade bieffekter av vaccination. Vi vet inte, helt enkelt.

swine_flu_vaccine

Det är skumt att WHO har omdefinierat begreppet pandemi från att beteckna en snabbt spridande sjukdom som många dör av, till en snabbt spridande sjukdom, som… ja, sprider sig snabbt, och somliga kanske dör av… I skrivande stund har (enligt DN) 2.000 dött i hela världen av denna influensa, och 60 i Europa. Det är nästan chockerande lågt. Att beskriva detta som en pandemi är som att beskriva nageltrång som en akut livshotande sjukdom. Svininfluensan är INTE en pandemi, hur mycket det än tjatas om det. Detta är en uppenbar lögn, och som en lögn måste det betraktas.

Det är skumt att flera ledande amerikanska politiker, som t.ex. Donald Rumsfeld och Barack Obama, äger stora andelar i medicinföretag som tillverkar och säljer influensavaccin – och det är skumt att Barack Obama kan stå och uppmana folk att ta vaccinet, men han tänker inte ta det själv, och hans familj ska inte heller vaccinera sig.

Det är skumt att man struntar i ett förbud mot kvicksilver i mediciner – om kvicksilver nu är så farligt för kroppen att det bedöms som angeläget att förbjuda, varför accepterar man då plötsligt kvicksilver igen?

Det är skumt att gravida anses tillhöra en riskgrupp – samtidigt som det inte finns någon forskning som påvisar några som helst fosterskador orsakade av influensavirus. Men ett otestat vaccin, det går bra att spruta in i de gravida kvinnorna, fast vi inte har en aning om vad detta vaccin kan göra mot fostret. Vi som är födda på 1960-talet har inte glömt Neurosedynskandalen.

Det är skumt att ingen verkar veta varken ut eller in – alla som borde veta springer runt som yra höns och kacklar åt alla håll. Somliga är för, andra är emot, somliga velar fram och tillbaka.

Det finns läkare som har varit motståndare som har vänt och blivit för vaccinationen – men det finns också det omvända. Barnläkare som varit för, och nu är mot. Det finns verkligen alla varianter. Det enda alla verkar vara rörande eniga om är den här osäkerheten, att ingen vet helt säkert vad som är bäst.

Man kan ha allehanda teorier om varför det ser ut som det gör, att privata företag vill tjäna massor av pengar, eller kanske t.o.m. mer vidlyftiga foliehattvarianter av konspirationsteorier. Men för närvarande är allt detta faktiskt helt irrelevant – även om det är sant. Om det är sant att någon har skapat detta virus, bara för att tjäna pengar på ett virus, så ändrar det fortfarande inte det faktum att jag kan bli sjuk, och att vaccinationen kan motverka sjukdomen. Oavsett politiken bakom, så att säga.

Jag har inte råd att bli sjuk i flera veckor för närvarande, och det kan göra att jag blir benägen att ta det där jävla giftet ändå, trots mitt stora motstånd. Å andra sidan känner jag folk som har blivit sjuka, som var sjuka i svininfluensan i en vecka, och det var mycket mildare än en vanlig influensa. Och jag har ingen aning om vad jag stoppar in i kroppen om jag tar vaccinet.

Att vaccinera sig av solidaritet med andra är förstås ett rätt idiotiskt argument. Om de där som jag ska vara solidarisk med inte vill bli sjuka så kan väl de vaccinera sig själva. Det är dock relevant att göra som min kära exfru, att vaccinera sig så att hon kan vara frisk om övriga familjen går i däck. Men det är förstås en annan slags solidaritet.

spruta

Jag kommer med största sannolikhet inte att vaccinera mig. Men jag har tyvärr inte lyckats hålla mig helt immun mot den här oron som sprider sig som en riktig epidemi, och det irriterar mig. Jag vill inte låta mig bli berörd. Jag vill inte dras ner i träsket av oro och inre virrvarr. Jag tror att om det är något man blir sjuk av så är det snarare det, än ett virus.

Jag tror egentligen att allt det här är symptom på en mycket större epidemi, en epidemi i skräck, oro, ångest och osäkerhet. Det är inte utan att jag funderar på om syftet i längden är att vi ska bli lydiga undersåtar i statens och kapitalets tjänst, nu när kyrkan har förlorat den makten. Ja, jag vet att det låter överdrivet konspirationsteoretiskt – men va fan – man behöver inte läsa mellan raderna för att fatta att något jävligt skumt är i görningen.

Och ja, jag har dissat vaccinet hårt i tidgare blogginlägg. Men jag blir verkligen osäker. Jag vet fan inte ut eller in längre. Därför frågar jag dig, kära läsare, om du har riktigt bra argument för att ta vaccinet, alternativt riktigt bra argument för att INTE ta vaccinet. Skriv på bara, i kommentarsfältet. Jag läser allt noggrant. Och i bästa fall kan det bli en intressant och givande diskussion.

tunn linje

Läs mer här:
svininfluensan.com, Universitetssjukhuset Örebro, abovetopsecret.com, Tankebrott, FluTrackers, The Atlantic

tunn linje

Och snälla ni – kommentera gärna, men framför allt vill jag ha goda argument både för och emot vaccinationen här. Inte invecklade konspirationsteorier, inte allmänt gnäll. Det gör ingen nytta. Jag vill ha fakta.

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Healing, Media, Samhälle

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

66 kommentarer på “Dilemmat med influensavaccinet”

 1. Jonathan Says:

  Jag kommer inte ta det.

  Detta av kanske den främsta anledningen till att jag är rädd för sprutor men även för att jag anser att hela grejen är överdriven.

  Jag tycker även att vaccinationer ska enbart ske då det är nödvändigt för att rädda liv. Jag är en fet, glad man som rör på mig lite då och då och som inte befinner mig i en riskgrupp. Jag har ingen önskan att utsätta min kropp för någonting som dess naturliga immunförsvar till 99.99% kommer klara av själv – om det är om jag ens får skiten.

  Och får jag skiten?

  Tja, då har jag väl mina DVDs, men jag lär nog snarare dö av att inte kunna gå ut och fota än av själva sjukdomen.


 2. Du kan ju alltid plåta ditt hem i olika grader av upplösning och kaos. Självporträtt kan också bli mycket intressanta när man är rejält sjuk.

 3. Trezker Says:

  Själv tycker jag att risken att dö av sjukdomen är så försvinnande liten att det bara är dumt att göra sig immun. Som du skrev, det är bättre att låta immunförsvaret jobba som det är naturligt ämnat att jobba, det blir man starkare av.

  Jag tycker också att de har lagt in för många i riskgrupperna. Det är väl andningsproblemen som är stor risk med den här influensan? Så det borde rimligtvis bara vara de som i vanliga fall har kass andning som torde vara intresserade av att slippa få influensan. Det finns ingen anledning för en fullt frisk människa att ta vaccin mot något som bara dödar de allra svagaste.


  • Jag instämmer helt och fullt. Det är skumt hela grejen.

   Och jag skriver ju även om detta med riskgrupperna – det är mycket märkligt att gravida ses som en riskgrupp, med tanke på att ingen vet hur vaccinet påverkar fostret – däremot vet man att en influensa i extremt låg grad påverkar fostret, om det påverkar alls.

   • Drottningen Says:

    lite sent kanske, men jag tror att anledningen till att gravida räknas som riskgrupp är för att man där på slutet har lungorna någonstans i höjd med öronen och de är väl stora som valnötter. En lungkomplikation då är verkligen inte alls bra.

    Vilket inte säger ett dugg om hur vaccinet/influensan påverkar fostret alltså, men mamman kan få det riktigt jobbigt.

 4. Terne Says:

  Jag som enligt min vårdcentral tillhör en av riskgrupperna håller fullständigt med er andra, varför vaccinera sig mot något som är mildare än en vanlig säsongsinfluensa, där åtminstone många av dem jag känner som tagit sprutan mår dåligt efteråt. Det är som om det är samhällsfarligt att flera på samma arbetsplats är sjuka samtidigt eftersom produktionen minskar, men vad jag vet är inte vinterkräksjukan lika smutskastad och den hindrar ju precis lika mycket arbete. Att spruta in kvicksilver i gravida som sedan länge avrådits från att äta östersjöfisk gör bara hela diskussionen ännu mer galen. Sen får man tänka på att det säger nånting om riskerna när personal på sjukhusen vägrar vaccineras.

 5. Nisse i svängen Says:

  ”Men framför allt vill jag ha goda argument både för och emot vaccinationen här” – vill du verkligen det? Dina ordval och formuleringar postningen igenom talar ett annat språk. Den som omtalar ett seriöst framtaget vaccin som det ”jävla giftet” har nog redan format en åsikt bortom allt hopp om ändring. Alla fina farhågor om kvicksilver etc är bemötta tusen och åter tusen gånger om, t.ex här:

  http://tankebrott.wordpress.com/2009/10/20/skeptikerskolan-del-10-lathund-till-vaccin-och-svininfluensa

  Med detta inte sagt att någon ska känna sig tvingad att vaccinera sig, men jag anser att det enda hållbara argumentet emot att göra det är att ingen kan kräva av den enskilde individen att den ska ta ett kollektivt ansvar för nationens sjukskrivningsläge, och att det självklart är upp till var och en att hellre ta den mycket lilla risken en eventuell influensa medför än den sannolikt ännu mindre risken med en vaccination.


  • Du övertolkar. Att beskriva något som ”det jävla giftet” kan betyda att man ser något som ett nödvändigt ont, som man ändå tar, av rationella skäl.
   Och att jag kallr vaccinet för ”det jävla giftet” inbegriper inte bara vaccinet, utan hela den här hysteriska hullabaloon runt omkring.
   Det har verkligen gått troll i den här så kallade pandemin (för det är verkligen inte en pandemi!), och det verkliga giftet är nog int efrämst vare sig influensa eller vaccin, utan den oro och tvehågsenhet som har smittat hela vårt samhälle.
   Historiskt sett finns det inga krig eller erövringar som har skördat så många offer som just sjukdomar.
   Och evolutionen är ständigt fortgående. AIDS upptäcktes första gången 1959. Det var alltså en helt ny sjukdom.
   Så det finns all anledning att hålla utkik efter nya virus och mikrober som kan utplåna stora mängder människor (alltså riktiga pandemier).
   Just denna influensa tycker jag nog inte lever upp till denna beteckning, och väljer därför att hålla huvudet kallt.


  • P.S.
   Jag vill för övrigt tacka för länken till Tankebrott. Det var en mycket bra artikel som gav nya perspektiv.

   Jag läser en hel del, och just för närvarnde läser jag en spännande historiebok (Vete, Vapen & Virus, av Jared Diamond), som tar upp just det här med hur sjukdomar har bidragit till vår mänskliga civilisations utveckling – hur hela folk har dött ut för att de inte hade antikroppar mot nya folk som kom in, och så vidare.

   Vaccinationer har ju vi människor på ett sätt, helt omedvetet, praktiserat sedan många tusen år tillbaka. Man upptäckte ju t.ex. att folk som skötte kor inte utvecklade smittkoppor, eftersom de hade fått den betydligt mildare formen kokoppor, och därmed blev de vaccinerade.

   Så jag vill noga påpeka att jag tycker att vaccinationer i grunden är en bra sak, men att man bör vara en smula skeptisk, och träna sitt omdöme så att man kan använda det väl när det behövs.

   Det är också därför jag tycker att den här situationen med svininfluensan är problematisk, och inte alls så lätt att bedöma.


 6. Jag är själv gravid och är i v30 på torsdag. När vi var på barnmorskebesök i början av oktober så berättade hon om just vaccineringen mot svininfluensan. Vi hade väldigt många frågor och mesta dels är faktiskt hur det kommer påverka barnet, för det är barnet man prioriterar först att den ska mår bra utan att det ska hända något. Hon visste inte vilka effekter det kunde ge till barnet, bara att det tros ge barnet ett visst skydd mot influensan när den väl kommer ut. Tro? Är inget jag vill höra när det gäller en sån här stor fråga. Som barnmorska ska man veta hur det påverkar barnet och mamman och kan man inte svara på frågorna helt utan man bara ”tror” att det är som en vanlig influensa vaccinering ja då är det en stor anledning till att inte vilja vaccinerar sig.

  Det som var riktigt lågt sjunkit vad jag anser var att om jag inte tog vaccineringen kunde sjukhuset vägra ge mig plats för förlossning hos dem. Och vad jag vet så har de ingen rätt att neka en gravid kvinna att förlösa hos dem oavsett om man är vaccinerad eller ej.

  Hon sa även att vaccineringen är helt frivilligt, men min man skulle dock tänka på att Om han Inte vaccinerade sig så kunde han också räkna med att eventuellt inte få vara närvarande när vårt barn föds. Vad då att det känns som indirekt tvång?

  Allt annat som har med förberedelser inför förlossningen har de ställt in just på grund av influensan och jag ser det hela som lite väl överdrivet. Jag tror dock att det mesta är allt för överdrivet, påhittat och försök att skrämma folk och att de ska ta vaccineringen.

  Men är det inte lite väl lustigt ändå att så fort vaccineringen började, ja helt plötsligt kommer den stora vågen av pandemi till Sverige….?

  • astrid boman Says:

   Saannis lustigt att du påpekade att just som vaccineringen startade kom pandemin likaså i Norge. Hur sprider sig pandemin i Lettland som inte fått något vaccin? Hur många döda hur många insjuknade? Har någon siffror? Letar förgäves efter information. Vår gemensamma tanke är en konspirationstanke och ingenting någon behöver ta på allvar. men jag vill ha information från Lettland om det går att få fram. Siffror som inte kommer från WHO


   • Man behöver inte vara en foliehatt eller konspirationsteoretiker för att se att mänsklig dumhet och girighet i kombination kan skapa stora problem.

    Finns det riktigt stora pengar att tjäna, så finns det också en och annan som gärna går över lik, bokstavligen, för att få sin del av kakan.

    Fan, det finns ju folk som dödar för en hundralapp – varför inte för hundratals miljoner? För dem är samvete en lyx, eller ett hinder för deras välfärd, bara.

 7. Steffan Müller Says:

  Tack, Carl Johan. Visste att jag kunde lita på dig..Synd bara att världen består av så mycket galenskap och så lite sunt bonnförnuft. Har själv mer och mer gått över till sunt förnuft och därmed valt att lita till mig själv, än att lyssna på några av dessa galenskapare som skriker och försöker framställa alla andra som idioter.

  Fan, är i grunden besviken på hur det kunde gå så oss långt, hur kunde vi låta allt detta få passera utan att vi började ställa de rätta frågorna.. Storebror kommer på alla fronter, in i familjen, in i vår uppfosta, omformar och omdanar samhället så att det passar deras utopiska vision av ett könlöst, individlöst samhälle där verkligheten hålls konstant nedtryckt. Deras ideologiska verklighetsbeskriving är inte vår verklighet och detta tycker jag allt fler idag börjar begripa. Det ger mig i allafall lite hopp.


  • Jag tycker att M. Gandhi uttryckte det väldigt bra:

   ”Be the change you want to see in the world.”

   Med andra ord – man kan aldrig skylla på någon annan. Vill du att något ska förändras, så får du göra det själv – först i liten skala, gripbart för dig själv, och sen kan man ju alltid hoppas att det får vidare spridning.


   • I know that 🙂 ,, Skönt att bara få gnälla lite ibland och ge min egen sociala konstruktion lite näring, egot. 😉

    Gandhi pratar här om vårt mål som jag ser det, inte alltid man är på väg dit.


 8. Sverige har beställt 18 miljoner doser vaccin av det engelska läkemedelsföretaget Glaxo Smithkline, GSK. En affär på 1,2 miljarder kronor. Sverige betalade 65 kronor per dos, vilket är nästan dubbelt så mycket som ett vaccin kostar i vanliga fall.

  Lägg till det att man räknar med att svininfluensan kommer att kosta landstingen cirka 2,4 miljarder kronor allt som allt. Pengar som dels kommer att gå till ökade personalkostnader men också till olika privata aktörer på vårdmarknaden, som exempelvis vaccinationscentraler och bemanningsföretag.

  En liten nätt summa, som alltså måste tas från den vanliga verksamheten (operationer med mera).

  Om inte alla redan nämnda, i media med mera, vansinnesturer kring denna ”pandemi” skulle räcka, så kan man begrunda att det vaccin vi köpt innehåller inte bara kvicksilver utan också skvalen.

  Skvalen är inte godkänt av USA:s motsvarighet till Läkemedelsverket, FDA. Anmärkningsvärt?

  Varje dos innehåller 10mg skvalen, och detta kommer från hajlever, vanligen från pigghaj. Alltså enbart våra 18 miljoner doser innehåller 180kg skvalen. Jag vet inte hur mycket skvalen en normalstor haj har i sin lever, men man kan nog misstänka att det är åtskilliga av dessa delvis utrotningshotade djur, som får sätta livet till för att stilla läkemelsindustrins girighet.

  Om någon skulle undra, så tänker jag naturligtvis *inte* vaccinera mig…


  • Jag kanske skulle tillägga att varje dos innehåller 3,75ug virus (enligt vad jag kunnat finna), det vill säga våra doser innehåller totalt 67,5g — att jämföras då alltså med 180kg skvalen.

   Anledningen till att man har skvalen i vaccinet är att det gör att immunförsvaret reagerar mycket kraftigare då, skvalen är en så kallad adjuvant. Tillsätts naturligtvis för att läkemedelsindustrin skall kunna späda ut vaccinet betydligt mer, för det är själva viruset som är dyrt att ta fram — det måste ju föröka sig på naturlig väg så att säga, och den vägen går inte att påskynda.

 9. Christine Says:

  Jag ska vaccinera mig. Av den enkla anledningen att jag jobbar inom vården och utsätts mer för risken för smitta än andra, och för att jag inte vill bära smittan med mig om jag utsatts för den.
  Att man får biverkning av sprutan i form av feber, ont i kroppen osv är ju bara positivt, för det visar ju på att kroppen reagerar och börjar bilda antikroppar, vilket ju är syftet med att vaccinera öht. De flesta barn som får MPR-sprutan reagerar ju också med feber etc. Och det är ju inte farligt.

  Ärligt talat så skiter jag i om nån tjänar en massa pengar på sprutorna. Nån ska väl tjäna på det också? Ska vi sluta köpa datorer för att nån tjänar pengar på tillverkningen? Sluta köpa digitalkameror för att det kommer bättre versioner? Trams.


  • @Christine:

   Om staten genom ett illa genomtänkt avtal tvingades köpa in 40.000 nya datorer till dubbla priset mot normalt, bara för att exempelvis Microsoft anser att när Windows 7 kom ut så duger inte längre de gamla datorerna, hade du tyckt att det var trams också?

   Naturligtvis är det ingen som missunnar någon att tjäna pengar, men att göra oskäliga vinster i 100%-klassen tack vare sin monopolliknande ställning, *det* är verkligen inget som man kan avfärda med ordet trams.


  • ”Att man får biverkning av sprutan i form av feber, ont i kroppen osv är ju bara positivt, för det visar ju på att kroppen reagerar och börjar bilda antikroppar, vilket ju är syftet med att vaccinera öht.”

   Betyder inte detta att de som då inte får några biverkningar där gör vaccinet ingen verken. Alltså vaccinet är helt verkningslöst på dem?


   • Nja, det är en omvänd logik, som naturligtvis inte nödvändigtvis har någon bäring. Det går säkert alldeles utmärkt att bli vaccinerad utan biverkningar, och vaccinet funkar ändå.

    Men som regel är det ju så att vaccin innebär en mini-version av sjukdomen, så någon biverkan är nog väldigt sällsynt att vara helt utan.

    Kanske har du på något inverterat sätt rätt, vad vet jag? Jag är inte expert på medicin.


   • Så mycket vet jag att när immunförsvaret sätter igång att producera antikroppar så får man förhöjd temperatur. Alltså får man inte ens förhöjd temperatur så är min slutsats att vaccinet är verkningslöst.

 10. Christine Says:

  Glömde…jag vill inte riskera, om jag blir sjuk, att behöva ligga i ECMO på IVA på KS i flera månader heller.
  Min man vill inte ta sprutan för att han är livrädd för sprutor. Fine, säger jag, men då tänker inte jag heller vaka vid din sjuksäng OM du blir allvarligt sjuk. Sådeså.


  • Min exfru resonerar lite annorlunda än du, med mer empati. Hon har tagit sprutan för att känna sig trygg i förvissningen om att om alla i familjen blir sjuka, så kan i alla fall hon vara frisk och ta hand om familjen.

 11. Tomas Says:

  Konstig att Baxter som tillverkar vaccinet har ansökt om patent till vaccinet ett år innan pandemin utropas..???
  http://www.theoneclickgroup.co.uk/news.php?start=2760&end=2780&view=yes&id=3581#newspost

  mer att läsa på vaken .se
  http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=601

  Eller varför inte läsa Axel Jones inlägg:
  http://www.infowars.net/articles/april2009/270409Baxter.htm


  • Att de sökte patent så långt innan är ju dessutom förklaringen till att de använder kvicksilver i vaccinet — det fungerar som konserveringsmedel, vilket gör att de kan börja tillverkningen långt innan det blir aktuellt att starta leveranserna för att på så sätt kunna bygga upp ett rejält förråd. Vaccin är annars en färskvara eftersom det innehåller levande organismer.


  • … och tack förresten, Tomas, för länkarna. Särskilt den andra, den till vaken.se, borde vara obligatorisk läsning för alla som tror att man utför en solidarisk handling för samhällets bästa, om man faller för uppmaningarna att injicera detta provisoriska och oprövade vaccin.


 12. http://www.flutrackers.com/forum/showthread.php?p=4926

  Fläderbär/Elderberry löser problemet förefaller det. Kolla själva!


  • Det kan ju uppenbarligen hjälpa till i alla fall.
   Problemet är väl att få fram högkvalitativa fläderbär.
   Det räcker ju knappast med flädersaft från Konsum…

   • Terne Says:

    Jag har i nuläget ett par flaskor hemmagjord fläderbärsaft stående hemma. Många vet inte om att man kan använda bären så det enda sättet att få fläderbärprodukter idag är att fixa själv, träd finns ju lite här och var.


  • Lite lindrigare foliehattsvibbar får man kanske om man i stället uppmanar alla att bojkotta den vedervärdiga kemikaliesoppa som exempelvis margarin utgör. Alla som sett hur margarin — och framför allt vegetabiliska oljor — tillverkas, säger samma sak som de som sett hur korv tillverkas: ”Aldrig i livet att jag äter detta, det var det värsta jag sett!”

   Den 100% naturliga produkten smör förefaller att ge ett tämligen bra skydd mot immunologiska anfall, eller för att citera ovan nämnda artikel på vaken.se:

   – Ät näringsrik mat, undvik raffinerad mat och särskilt raffinerade oljor, margarin, socker och snabba kolhydrater. I bra mat finns den näring som ditt immunförsvar behöver medan snabba kolhydrater däremot försämrar immunförsvaret.

 13. astrid boman Says:

  Först en mycket bra blogg. Jag har väl inte så mycket att komma med i övrigt. Det är mycket som är skumt i den här härvan men att WHO har ändrat begreppet pandemi beror på att det sitter folk med kopplingar till läkemedelsindustrin i WHO. Många länder däribland Sverige har förbundit sig att köpa vaccin till hela befolkningen när pandemier utropas av WHO. Det kommer att bli många pandemier framöver.I USA har vi nu den nya undantagslagen som ger presidenten så gott som all makt om den sätts i bruk.Det var herr B-usch som införde den.Den nya karantänslagen kan sättas in vid pandemier och innebär att staten kan beslagta egendom de anser vara farliga och sätta människor i karantän. Tänk efter vad det skulle innebära om någon vill missbruka karantänslagen.


  • Ja, det ser väldigt läskigt ut hela grejen.

   Särskilt om man vet att företaget Halliburton har byggt upp interneringsläger över hela U.S.A., som står tomma, i väntan på…?

   Det diskuteras massvaccineringar, och att man inte ska få resa över gränsen till en annan stat utan att visa upp ett vaccinationsbevis. Beväpnade gränsvakter, interneringsläger… Hur ser det ut?

   Vem äger Halliburton? Familjen Bush, Donald Rumsfeld, m.fl. Vem bestämmer egentligen över WHO nuförtiden? Vem har förändrat definitionen av pndemi? Vem har lyckats med konststycket att få enskilda stater att skriva kontrakt med WHO om massvaccineringar vid ”pandemier”?

   Det är mycket som luktar skumt här, och jag nöjer mig faktiskt int emed att bli avfärdad som ”foliehatt” – svaren på bordet, så kanske vi kan andas lite djupare och lugnare sen. Eller så blir det panik på riktigt, vem vet…?

 14. Spelaren Says:

  Jag kommer inte att låta vaccinera mig, jag litar på att min kropp klarar av den eventuella pärsen själv och ger mig ett ännu bättre immunförsvar inför kommande varianter på flunsan. (Jag har aldrig låtit vaccinera mig mot nån influensa, och jag kan inte påminna mig att jag har insjuknat i någon influensa sedan mitten på 90-talet, så det verkar funka!)

  Men, bara för ordningens skull i argumentationen: Detta med att vaccinera sig av solidaritet mot andra så gäller det just dem som av olika skäl inte kan vaccinera sig, t.ex. äggallergiker. De har alltså ingen chans att vaccinera sig eftersom allt vaccin innehåller ägg.


  • Jo, det är sant. Jag har hört den varianten också.

   Jag vill noga påpeka att jag inte principiellt är mot vaccinationer, jag bara reagerar på at det har blivit ett sånt jävla hallå kring det, just nu.

   Och – det är mer än en hund begraven i den här frågan.

 15. Argument Says:

  En fråga, träffar du ofta unga barn? Ett starkt argument för mig att ta vaccinet är att jag ofta träffar min systerdotter som är ca 2,5 år. Hon är för ung för att vaccinera sig och jag vill inte riskera att smitta henne.


  • Nej, för närvarande träffar jag väldigt sällan några små barn. Jag träffar mest större barn, eller snarare ungdomar, tonåringar.

   Och jag tror verkligen inte att det finns någon större risk för att jag omedvetet skulle bära influensaviruset, och smitta en bebis, som i sin tur sen går och dör av influensa.

   Vi gör riskbedömningar hela tiden, och varje dag hamnar vi i situationer där vi måste väga riskerna mot vinsterna. För det mesta gör de allra flesta rätt så bra val. Annars skulle mänskligheten ha dött ut för länge, länge sedan.

 16. Tomas Says:

  Man säger att kvicksilverhalten inte är större än en halv portion insjöfisk.
  För att förstå att de inte samma typ av kvicksilver som i fisk, det i vaccinet heter ”Etylkvicksilver” och det som finns i fisk t ex heter ”Metylkvicksilver” skillnaden är stor mellan dom ethyl och metyl. Etylkvicksilver är mer skadligt eftersom det passerar blod–hjärnbarriären i snabbare takt än metylkvicksilver Väl inne i hjärnan omvandlas etylkvicksilver till oorganiskt kvicksilver, som är en mycket giftig form av kvicksilver som har en mycket lång biologisk halveringstid.

 17. Lasse B Says:

  Tycker så bra om din blogg att jag länkat den på min. Sympatiserar med det mesta du skriver.

  Dock tror jag att du överdriver faran med vaccinet. Jag är läkare och har utvecklat argumenten för och emot i ett inlägg på min blogg ”Vaccinera sig eller inte – det är frågan”. Där finns också relevanta länkar på svenska beträffande vaccinets komponenter och riskbedömningar.

  Förut var jag själv tveksam om värdet av vaccinering kontra riskerna, men med de senaste erfarenheterna tycker jag fördelarna väger över rätt kraftigt.


  • Hej, och tack för din länkning!
   Ja, som jag skrivit här så är jag inte tvärsäker. Det kommer så många rön och synpunkter från alla håll, och en del är positiva, en del är negativa, och det är ett jäkla hallå, helt enkelt.

   Som det är nu så får jag ingen vaccination i vilket fall som helst, eftersom de fokuserar på riskgrupperna.
   Och jag skippar nog att vaccinera mig helt och hållet, eftersom jag har klarat mig bra i många år utan att vaccinera mig.

   Däremot – om det faktiskt skulle uppstå en RIKTIG pandemi, alltså inte en sån här propaganda-låtsas-pandemi som WHO har utropat, då kan det definitivt bli läge att vaccinera sig.
   Kanske.

   Det kan också bli läge att kolla alternativa skydd. Jag litar fan inte på nån längre.

   • Lasse B Says:

    Nej, det är svårt att bilda sig en uppfattning när då många ekonomiska och politiska intressen är inblandade. Informationen silas och skruvas.

    Efter att ha läst på så tror jag alltså att fördelarna med vaccinering överväger. Å andra sidan är riskerna mycket små i alla fall. Betydligt fler tar livet av sig eller super ihjäl sig än vad som dör av influensan. Så den förmodade riskreduktionen med vaccin sker ifrån en redan homeopatiskt låg risknivå: typ från en på millionen till en på 100 miljoner. I grunden så obegripligt låga risker att nästan varje annan strävan mot hälsa och överlevnad slår dem med hästlängder.

    Det kan alltså sägas vara hugget som stucket, och inte värt att lägga ner så mycket funderingar på. Det går nog lika bra med din skeptiska hållning som min mer positiva.

    Här i Skåne ska min åldersgrupp inte vaccineras förrän i början av december om vaccinet kommer fram som planerat, viket verkar tveksamt. Vid det laget bör man ju ha märkt om det finns några ovanliga biverkningar bland de riskgrupper och barn (försökskaniner?) som vaccinerats.

    Å andra sidan kanske man redan fått sin influensa då, så det är svårt att veta om man är missgynnad eller priviligierad.


 18. Jag har 7 goda argument emot svin-vaccinet:

  1. Vetenskapliga studier påvisar att influensavaccin är totalt verkningslösa, fungerar inte bättre än placebo:

  http://video.google.com/videoplay?docid=6890106663412840646

  2. Tio frågor kring influensa-vaccin som läkemedelsföretagen vägrar svara på, vilket antyder att det är åtminstone ett par hundar begravda:

  http://www.andersnilsson.name/2009/10/tio-fragor-om-vaccin-som-lakare-och.html

  3. USA 2001:

  257 dog i influensa
  3454 dog i undernäring
  4269 dog i astma-relaterad sjukdom

  http://www.thinktwice.com/flu_lie.htm
  http://thinktwice.com/cdc_2001.pdf

  4. Efter år 2003, då barn under fem år började vaccineras mot influensan i USA, så dör det 5-6 gånger fler barn i den åldersgruppen i influensan, än innan man började ge dem influensavaccin:

  5. Svininfluensan: En massiv mörkläggning:

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/11/03/What-We-Have-Learned-About-the-Great-Swine-Flu-Pandemic.aspx

  6. Under en normal säsongsinfluensa dör det 3000 i Sverige, av svininfluensan har hittills 3 dött, varav 2 led av långtgående cancer…

  7. Obamas familj tar inte sprutan!

 19. Annika Says:

  Tack! Skönt att läsa att fler tvekar. De flesta i min omgivning är så odelat positiva. Länkade dig i min blogg.

  Fakta kan jag inte bidra med, men hysterin och vaccinmonopolet känns inte sund alls. När diskussionerna kring vattkoppevaccin förts, har man kommit fram till att det är värre att vaccinera än att inte göra det. Känns samma.


  • Det intressanta med just detta så kallade svininfluensavirus är att det sammanfaller med lite för många obehagliga faktorer.
   Det faktum att WHO klassade om pandemibegreppet från att gälla en sjukdom med hög dödlighet som uppträder på bred front i flera länder samtidigt, så har det nu klassats om som att gälla en sjukdom som uppträder på bred front i flera länder samtidigt. Dödligheten är alltså inte med längre. Svininfluensan har dessutom bevisats ha en lägre dödlighet än vanliga säsongsflunsor.
   Så – varför pandemiklassning?
   Men, och detta är viktigt, WHO kan fortfarande kräva massvaccinering, och rent lagligt kan då alla tvingas ta en vaccination. I USA har redan folk fått sparken från arbetsplatser för at de vägrat ta vaccinet, och man talar om ett vitesbelopp om 1.000 USD per dag, alternativt fängelse, för de som vägrar ta vaccinet, om det skulle bli aktuellt med obligatorisk vaccinering.

   Jag undrar… vilka i WHO får väldigt bra betalt från läkemedelsindustrin?
   VIlka ledande personer i WHO har hemliga konton på Cayman-öarna?
   Detta vore en het potatis att bita i för en undersökande journalist…

   Obligatorisk vaccinering anser jag vara ett mycket allvarligt intrång i enskilda individers integritet, och detta vill jag inte se i Sverige.

   • Annika Says:

    Att vaccinera sig mot något som inte är allmänt dödligt eller ger svåra men för livet känns lite tokigt… Om man inte godtar argumentet att det är för att skydda andra, förstås.


 20. ”Och ja, jag har dissat vaccinet hårt i tidgare blogginlägg. Men jag blir verkligen osäker. Jag vet fan inte ut eller in längre”

  Och idag är jag där, fan,, inte för min egen del, men för mina barn. Vet inte vilket som kommer att kännas rätt för dom. För mycket propaganda ifrån båda sidor och det tycks mig som att alla vill skuldbelägga alla andra hela tiden så att man inte vet ut eller in längre. Vad göra, ska jag ge mina barn detta vaccin eller inte?


  • Jag vet ju inte hur stora dina barn är, men jag har tre tonåringar i åldrarna 13. 15 och 17, och ingen av dem tänker vaccinera sig.

   Och jag tänker verkligen inte tvinga dem.
   Den här svininfluensan är dessutom ofarligare än den ordinarie säsongsifluensan som ständigt återkommer – betydligt lägre antal döda, och snabbare/mildare förlopp.

   Se gärna denna film, med en spansk nunna som innan hon blev nunna arbetade i många år som läkare, och har gått djupt in i problematiken bakom viruset, hon refererar till etablerade läkarvetenskapliga tidskrifter, dissar WHO, och avråder bestämt från att ta vaccinet.

   Mycket sevärt:

 21. Lasse B Says:

  Det originella med just svininfluensan är att dödligheten i de åldersgrupper där du och dina barn finns är högre än i vanlig influensa, där snittåldern för döda ligger på över 80 år – för svininfluensan kring 50 år. Tidigare helt friska dör, vilket knappast förekommer i vanlig säsongsinfluensa. Annars vore det ju inget dilemma.

 22. Josef Boberg Says:

  Om att injicera svininfluencavirus (= vaccinera sig) – spetsat med bl a Skvalen och Etylkvicksilver – har jag tänkt och skrivit lite om HÄRhälsar Josef B.

 23. Eva Levatsson Says:

  Hej!
  Läste din förfrågan om källa till att läkare försatts med munkavle på Sanna Edins blogg. Här står det om detta i Dagens Medicin: http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2009/10/23/lakare-forbjuds-uttala-sig/ om du inte redan fått denna information! MVH/Eva


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: