Liten snabbsummering av den senaste tidens ämnen…

allabollariluften

Jag har som vanligt alldeles för många bollar i luften för att hinna blogga om allt intressant som händer, saker som jag verkligen skulle vilja blogga om, men inte hinner. Så jag tänker att jag gör lite som Emma, en kortare summering med kommentarer kring flera olika ämnen.

tunn linje

Thomas ”Stasi” Bodström kommer ut ur den kristna garderoben, mer tydligt än förr. Nu är han politiker i kyrkofullmäktige också, och på sin blogg visar han sina rätta färger som salvelsefull frälsarpredikant, när han talar om kriminella – ”Likt andra advokater vet jag, att det som oftast är enda chansen att rädda en som har kommit riktigt djupt ner i den kriminella avgrunden, är kärlek och kyrkan. Att bli troende är för många som har gjort andra människor riktigt illa den enda räddningen. Det måste vi ta fasta på.” Fantastiskt. Vi får hoppas att Bodströms engagemang i kyrkan kan rädda oss från att ånyo behöva konfronteras med denna fördärvliga mobbare och kristmoralist i maktposition.

tunn linje

Sverigedemokraterna börjar synas i sömmarna, och det är bra. Att Aftonbladet lät Sd:s partiledare Jimmie Åkesson vräka ur sig rasistiska klichéer i bladet var en alldeles utmärkt startpunkt för ett noggrant sönderanalyserande av denna gravt överskattade organisation. På samma sätt som jag sett tydliga samband mellan kristna evangeliska organisationer (EAEC) och nazister (Nationaldemokraterna – jag har sett samma artiklar dyka upp i båda sammanhangen), ser jag hur Sd i praktiken är en illa kamouflerad nazistorganisation med kristdemokratisk fernissa.

akesson_hagglund

Åkesson gör vad han kan för att se ut som Hägglund, men han lyckas inte särskilt bra. Till och med ett bakåtsträvande kristusparti som Kd framstår som ett liberalt, humanistiskt, genomtänkt och attraktivt parti i jämförelse med Sd. Det är verkligen dags att rycka täcket av dessa mentala kalhyggen och visa vilka rasistiska stolpskott de är i verkligheten. Deras kombination av ultrareaktionär kristen moralism med rasism och främlingsfientlighet rimmar väldigt illa med värden som demokrati, frihet, kärlek och medkänsla. Släpp för helvete inte in denna politiska katastrof i Riksdagen!

tunn linje

Förespråkarna för sexköpslagen får mycket stryk nu, med riksdagspolitiker som tar bladet från munnen, debattörer som attackerar från alla håll och kanter, professorer och andra forskare som analyserar sönder förespråkarnas undermåliga icke-argument. Dessutom avslöjas förespråkarna för denna moralistiska idiotlag som inpiskade lögnare och skitsnackare, sensationslystna moralpredikanter och rent ut sagt korkade. Men detta kommer jag förstås att skriva mer om i ett separat inlägg, eftersom det också är en av mina kärnfrågor.

tunn linje

Polisen jagar sexköpare och hemodlare av hampa, istället för att jaga riktiga brottslingar med riktiga brottsoffer, och det kan man ju ha allehanda åsikter om. Sverige har blivit självförsörjande på marihuana, och polisen springer benen av sig för att sätta dit de förhärdade brottslingarna, som inte förvånande visar sig vara hel vanliga Svenssons, akademiker, busschaufförer, banktjänstemän och andra ”vanliga människor”, som uppenbarligen inte bedömer rökning av maja som något allvarligt.

legalizeit

OBS! Jag propagerar inte för drogbruk! Så fort man kommer ut som ”drogliberal” så ställer man sig öppen för att svartmålas som närapå en knarklangare. Men det går jag inte med på. Jag propagerar för en balanserad politik, med skadereduktion som grundprincip, snarare än moralistisk förbudsiver. I flera länder i Europa har man helt avkriminaliserat innehav av alla slags droger, för eget bruk, och det har givit positiva resultat i form av mindre drogmissbruk, och bättre använda polisresurser. Kan det vara dags att anpassa lagstiftningen till medborgarnas praxis?

tunn linje

Diskussionen om religiösa särdrag, som niqab, burkha samt manlig och kvinnlig omskärelse fortsätter alltjämt. Urban Johansson skriver en utmärkt artikel om detta på Newsmill. Det är märkligt och extremt motsägelsefullt att i frihetens namn vilja förbjuda vissa slags plagg, samtidigt som man gladeligen godkänner att sjukhus skär sönder pojkars könsorgan i religionens namn. Att införa lagar mot vissa plagg är helt absurt, och den dagen man förbjuder bärande av burkha kommer nog fan jag att gå ut på stan i burkha. Nån jävla måtta på fascismen bland våra beslutsfattare får det väl ändå vara? Vilka tror de att de är, dessa självgoda besserwissrar som med förbudslagar vill styra över kvinnors klädsel?

burkhashopping

Om man vill gå runt och se ut som Spökplumpen, ett vandrande tvåmanstält, så måste det vara varje enskild människas frihet att få göra det. Självfallet får man räkna med att man inte kan ta ut pengar på banken, inte jobba någonstans där man möter andra människor, inte legitimera sig, inte ägna sig åt någon social verksamhet alls, i praktiken. Men det är konsekvenser man själv måste få bedöma om man tycker att det är värt att ta. Sådant ska inte lagstiftas om, lika lite som vi kan lagstifta om toppluva på samtliga medborgare under en viss temperatur. Och – man kan ju även bära sin burkha på fler sätt än ett…

sexyburkha

tunn linje

Polsk riksdag – idioti i kubik. I min späda ungdom fick jag lära mig att begreppet ”polsk riksdag” betydde totalt kaos. Alla pratar i munnen på varandra, stolar och papper flyger runt i rummet och smockan hänger i luften. Ingen koll, ingen struktur, ingen riktning. Polsk riksdag har nu även fått en ny betydelse – en drös medeltida idioter. Populistiska dumskallar som vill återinföra icke-funktionella kroppsstraff som hämnd mot vissa kriminella. Man har beslutat att pedofiler skall genomgå kemisk kastrering, något som prövades redan på 1940-talet i Sverige, och det fungerade inte då heller. Men det är väl bättre med stupstock, hämnd och vedergällning än att faktiskt göra något som fungerar. Man tar sig för pannan…

tunn linje

Nya Zeelands befolkning – ännu större idioter? I Nya Zeeland beslutade regeringen 2007 att förbjuda misshandel av barn (aga), men uppenbarligen är Nya Zeeländska föräldrar så rädda för sina barn att de tycker att det är nödvändigt att misshandla dem, så nu ska de folkomrösta om denna lag. Nya Zeeländare tycker alltså att det är rätt att misshandla just de människor som är för små för att försvara sig. 83 procent vill att föräldrar ska kunna slå sina barn ostraffat, enligt en färsk mätning. Något vidrigare har jag inte hört talas om på länge. Nya Zeeland är uppenbarligen inte ett civiliserat land, utan en barbarisk nation som vill fortsätta att utsätta sina mest sårbara och hjälplösa medborgare för systematisk misshandel. Bojkotta Nya Zeeland!

tunn linje

jazzEn liten solskenshistoria vill jag förmedla, och det är om den alldeles underbara lilla australiensiska flickan Jazz. 60 Minutes Australia gjorde ett reportage om henne, eftersom hon redan vid väldigt tidig ålder tydligt och klart upplevde sig som en flicka, trots att hon var född i en pojkkropp. Underbara föräldrar, underbara syskon, underbar tjej. Se denna film! Besök också gärna TransKids Purple Rainbow Foundation, en organisation för transsexuella barn.

tunn linje

Blogge Bloggelito har återuppstått från de döda, nu dock reinkarnerad under sitt eget namn, Niklas Dougherty. Naturligtvis måste den sinofile krångelpettern ha ett bloggnamn på kinesiska – 之乎者也. Den återkomne Niklas håller en mer formell stil i sitt skrivande än den vilt skjutande, smått koleriske Blogge. Fortfarande skarp (kanske t.o.m. skarpare), och snabb som attan. Så fort jag har tänkt skriva om något, så kan jag ge mig den på att Niklas/Blogge redan har skrivit om det, bättre, mer faktaspäckat, skarpare och smartare än jag själv ens vågat drömma om. Välkommen tillbaka till bloggosfären, Blogge/Niklas!

tunn linje

För min egen del kan jag också rapportera att min kandidatur till Piratpartiets riksdagslista nu även rent formellt är registrerad, och att det nu bara är att vänta och se vad medlemmarna i Piratpartiet tycker, fr.o.m. den 9 november (har jag för mig). Självfallet är alla vi som kandiderar fria att göra reklam för oss själva gentemot medlemmarna, eftersom det är den s.k. svärmen som väljer vilka som slutligen skall ingå i riksdagsgruppen. Så om du är medlem i PP, och gillar tanken på mig som riksdagsledamot – rösta gärna på mig då. Jag kommer förstås att lägga ut mer information här på bloggen när det är dags för röstning.

pirat_blogbanner

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Bloggar, Dagstidningar, demokrati, Fascism, Feminism, Internet, Islam, Jämställdhet, Kristendom, Kultur, Lagstiftning, Livsåskådning, Piratpartiet, Politik, Samhälle, Sexualpolitik

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

20 kommentarer på “Liten snabbsummering av den senaste tidens ämnen…”

 1. midnattsvarg Says:

  Jag blev riktigt glad när jag såg att Blogge var tillbaka. Kul att se dig igen också för den delen, alla verkar ha många bollar i luften nuförtiden.

 2. MrHama Says:

  Med tanke på att du har exakt samma åsikter som mig i några viktiga symbolfrågor. Kommer piratpartiet ha en partipiska som utesluter dig från att driva dessa eller kan du driva dem ändå. Det måste enligt min uppfattning finnas skillnad på dem personkryssade personerna. Det är trots allt inte bara parti som vi röstar på och med en stark partipiska så kan lagar som vissa riksdagsledamöter inte stöder (som Karl Sigrid i Fra-frågan) tvingas igenom ändå och de enskilda ledamöterna har inget egentligt stöd från folket utan är bara marionetter till partiet.

  Om piratpartiet skulle få in uppemot 30 personer så måste dem få chans att få uttrycka sig och arbeta mer och inte bara sitta på rumpan och rösta nej i de relativt få omröstningar som rör integritet.

  Man måste också ha ett vidare begrepp om integritet än den officiella linjen hos piratpartiet och där är sexköpslagen otroligt symbolisk. Det den säger är ju att man kan betala brudar på krogen med en massa sprit men om kontanter är inblandade så ska mannen sitta i fängelse. Lite märkligt är det också att man inte får köpa en relativt enkel tjänst av någons kropp när det är fullständigt okej att transplantera exempelvis en njure från en frisk person.
  Det är ju dessutom så att vi redan har lagar mot slaveri och våldtäkt så sexköpslagen behövs inte till dem fall där horan är en slav till hallicken.

  Sexköpslagen är ju dessutom riktad mot köparen och inte hallicken som är den riktigt onda personen i sammanhanget.

  Jag hoppas att PP-ledningen ger klartecken till dig, Oscar Swartz m.fl att verkligen driva sina hjärtefrågor utöver integritetsfrågorna och upphovsrättsfrågorna.

  Det är dessutom otroligt kul att se att Niclas kommit tillbaka till internet och den här gången är mycket mer sansad i tonen, vilket gör honom till den enligt mig i särklass BÄSTA svenska debattören som finns.


  • Hur politiken ska bedrivas i Huset är fortfarande en fråga som diskuteras.
   Det viktigaste är att PP kan hålla sin överenskommelse, och rösta med regeringsalliansen i alla frågor som inte direkt rör PP:s frågor.

   Sen måste ju PP i god tid före valet bli ännu tydligare i vad som kan betraktas som Piratfrågor.
   Somliga påstår att ”det är enkelt, kolla principprogrammet” – men så enkelt är det förstås inte.
   Det finns en rätt så rejäl gråzon för frågor som KAN vara piratfrågor – eller inte.
   Det kommer med stor sannolikhet att bli en hel del kohandlande och förhandlingar i parlamentet, om vi kommer så långt att vi har en vågmästarroll.
   Det kommer garanterat att bli MYCKET hårda förhandlingar emellanåt, och andra partier kommer att använda alla härskartekniker, alla korruptionsmetoder, alla övertalningssätt som finns, för att få med sig Piratpartiets ledamöter. Då måste man ha hårda nypor, stor blåsa, skarp hjärna, väloljat munläder och mycket charm. Då kan vi få en och annan sak dit vi vill.

   Dock är ju voteringarna faktiskt inte den enda vägen att bedriva politik.
   Som riksdagsledamot kan man bedriva politik i korridorerna, i utskotten, i talarstolen, på gatan, på resande fot, bland folk, i media, och alla andra sammanhang där man kan påverka.
   En riksdagsledamot har väldigt stora möjligheter att påverka genom sin posistion, genom att vara en folkvald representant.
   Man kan åka på föredragsturnéer, besöka arbetsplatser och organisationer, inskaffa kunskap och sprida budskap.
   Media är ett kraftfullt redskap med vilket man kan påverka opinion, både innanför och utanför Riksdagshusets väggar.
   Icke att förglömma.

   Sen kanske man måste rösta mot sin övertygelse emellanåt, men det får man då ta som en del av det politiska spelet.
   Politik är inget för mjukisar och idealister.
   Och det har det aldrig varit.
   Någonsin.


 3. Tack för resumé av senaste tidens händelser!
  Jag undrar om du kan förklara vad det är för skillnad mellan rasism och främlingsfientlighet?
  Jag har aldrig riktigt förstått folks sätt att använda dessa begrepp.


  • Jag kan ju bara redogöra för min uppfattning om dessa begrepp, förstås, men jag tror att jag har fattat hyggligt väl.

   Det är stor skillnad mellan rasism och främlingsfientlighet.

   Rasism är till skillnad från främlingsfientlighet en utvecklad ideologi, om raser (som om det fanns olika människoraser), och deras inbördes hierarkiska relationer utvecklingsmässigt.
   Ren rasism utgår ofta från att vissa raser är mer utvecklade än andra (alltid den egna rasen förstås), eller åtminstone från en idé att raserna bör leva åtskilda, och inte blandas.
   Rasister hittar man överallt. Japaner är ofta rejält rasistiska, eftersom idén om Japan som en överlägsen nation fortfarande lever kvar. Svarta i USA kan vara minst lika rasistiska som vita. För att inte tala om Afrika – minns hutuerna och tutsierna i Rwanda 1994!
   I Indien har jag blivit förbjuden att komma in i vissa tempel, eftersom bara hinduer tillåts komma in där. Intressant nog måste man alltså se ut som en infödd hindu för att komma in i dessa tempel. Med andra ord kan en indisk muslim/kristen/sikh/buddhist/ateist komma in i ett sådant tempel, men inte en vit hindu. Jag känner hundratals vita européer som är betydligt mer hinduer än vad flera miljontals indier är. Men det hjälps inte. Vi kommer inte in ändå.

   Främlingsfientlighet är betydligt enklare, och rätt så universellt. Det är helt enkelt rädsla för det okända, en rädsla som vänds till fientlighet, avoghet, avståndstagande.

   Självfallet samverkar dessa två fenomen. Rasister kan också vara främlingsfientliga – men inte nödvändigtvis. Och främlingsfientlighet kan vara en grogrund för rasism – men inte nödvändigtvis.

   • Maria Says:

    Intressant i detta sammanhang är att rasismen faktiskt har sina rötter i Carl von Linnés teori om arterna, vilket förklarades i dokumentären ”Vår mörka historia”, TV4 ikväll. Han delar in människan i fyra raser, där den vita är den mest utvecklade, och den afrikanska rasen den mest djuriska. Denna uppfattning fick fasansfulla konsekvener och har sedan dess levt vidare i olika sammanhang.

    Carl von Linné brukar svenskarna känna sig stolta över, men detta vill man gärna tyst om, liksom den slavhandel som svenskarna bedrev på 1800-talet, enligt de uppgifter som framkom i samma dokumentär.


    • Jag tror att det är att göra det lite för enkelt för sig om man tror att Linné var upphov till rasism.
     Människor har delat in varandra i grupper av mer eller mindre värda sedan urmiinnes tider, utifrån tankegångar om huruvida andra grupper är människor eller ej, om de har själ eller ej, vilken kultur eller religion de tillhör och så vidare. Judar förföljdes systematiskt redan från 300-talet, av kyrkan, liksom alla möjliga andra som hör till ”fel” grupp.

     Nationalitet, hudfärg, religion, samhällsklass – eller ras – allt går att använda för att rättfärdiga ett beteende som antagligen har funnits så länge det har funnits människor, eller åtminstone sedan det har funnits så mycket människor att flera avgräsnade grupper har kunnat komma i närheten av varandra.

     Vad Carl von Linné erbjöd var ytterligare en förklaringsmodell, en förevändning, och den var helt i samklang med tidens anda.
     Fortfarande på 1900-talet, då rastankarna verkligen slog (det svenska rasbiologiska institutet blev förebild för sin tyska motsvarighet – och det hade nog hänt oavsett Linnés idéer), så var det fullkomligt normalt och comme il faut att hävda att t.ex. negrer och judar var lägre stående folk, utan att någon direkt höjde på ett enda ögonbryn.

     Så nej, rasismen har INTE sina rötter i Linnés teori om arterna.
     TV4 har fel.


   • Tack för din beskrivning.
    Jag frågar om detta (som du säkert förstår) eftersom jag tycker att benämningen ”rasism” och ”rasist” oftast används på ett mycket vårdslöst sätt. Även i detta ditt blogginlägg, om man ska utgå från de definitioner du har tillfogat nu. Jag kan inte alls se att Jimmie Åkesson gjorde några rasistiska uttalanden i sin artikel i Aftonbladet, men däremot främlingsfientliga.
    Att mindre vetande människor missbrukar begrepp får man ha överseende med, men när sådana dumheter utgår ifrån och understöds från medias och politikens världar (som väl borde vara befolkade av jämförelsevis bildade människor) tycker jag att man ska säga ifrån. När en professor kallar saker för rasism som inte alls är det, så tror ju folk att professorn måste veta vad han säger.

    Det stora problemet i detta ämne är inte petighet med ord och innebörder (vilket många hävdar när man påtalar detta). det intressanta är att orden ”rasism” och ”rasist” har blivit mycket negativt laddade skällsord. Därför bör man vara på sin vakt med hur orden används.


    • Du har rätt i sak, att det är svårt att dra rena rasistiska resonemang ur Jimmie Åkessons artikel, men den måste sättas i ett större sammanhang.

     Hans artikel innehåller en mängd lögner och felaktigheter, som han efteråt har försökt glida undan från, men det är ingen slump att det är just dessa felaktigheter som ramlar fram.

     Jag har följt de här nissarna redan på 1980-talet, när Åkesson fortfarande larvade runt i blöjor, när det hette BSS. Visst är de främst främlingsfientliga, och inte lika tydligt rasistiska – utåt. Men de använder en alldeles speciell form av retorik, som går att känna igen i alla de här nyrasistiska och nynazistiska grupperna (som är intimt förknippade med varandra), och den retoriken är en alldeles ovanligt lömsk form av skräckpropaganda, hela tiden med en udd mot mörkhyade invandrare.

     Sverigedemokraternas idégrund är enligt min mening helt klart rasistisk, med tydliga nazistiska undertoner, och det är utifrån detta perspektiv Jimmie Åkesson och hans pervopolare skall granskas. Då förstår man andemeningen i hans artikel på ett djupare plan.

     Så ser i alla fall jag det.


    • Man ska komma ihåg i sammanhanget att Sd under många år hade en partiledare (Anders Klarström) som tidigare var aktiv i Nordiska Rikspartiet, ett öppet nazistiskt parti, samt att det dessutom finns en utbrytargrupp som kallar sig Nationaldemokraterna, som också utmärker sig för ett väldigt kort avstånd till öppet nazistiska grupper.

     Det är alltså en kultur som kanske inte syns tydligt i SD:s yttre (de har varit duktiga på att städa, och polera sin yta, och de är väldigt noggranna med att påpeka att de minsann int ealls är nazister och rasister), men som hela tiden finns i partiets absoluta närhet.
     Det finns säkert ett stort antal Sverigedemokrater som inte är rasister, och de flesta är säkerligen inte nazister.
     Men dessa värderingar ligger tyvärr alldeles för nära för att det ska kännas tryggt och bekvämt.

     Sd är inte ett friskt parti.
     Sd har sjuka värderingar – och det står jag för.

 4. Paul Andersson Says:

  Kul att du ställer upp som kandidat. Du kommer definitivt vara på min topp 5 lista… 😉

 5. Pyrrhus Says:

  Kul att se att du är tillbaka. Känns som det har varit lite avsomnat här… eller är det jag som har för mycket fritid?

  Undrar hur du ställer dig till att piratpartiet i EU-parlamentet röstade för att EUs makt över medierna skulle öka (länk: http://ingero.blogspot.com/2009/10/piratpartiet-folkpartiet-och.html ). Lutade starkt åt att rösta på pp i riksdagsvalet, men om de nu börjar stödja sånt här så börjar jag tveka. Finns kanske endast skitpartier i landet, trots allt. Piratpartiet var den låga av hopp som släcktes…


  • Tack!

   Jag har varit bortrest, och jag har jobbat, och helt enkelt inte haft tid att blogga så mycket som jag skulle vilja. Och det är ju därför jag lägger ut en sån här ”multi-postning” – för att komma ikapp lite.

   Johan Ingerö är knappast opartisk, så jag vet inte hur allvarligt jag ska ta hans bloggpost.

   Jag känner inte till denna specifika röstning (omöjligt att hålla reda på allt som sker i EU-parlamentet), men jag har stor tillit till att Christian Engström håller ställningarna så gott han kan.

   Det är lätt att sitta här hemma och kritisera en specifik röstning, men alla som vet det minsta om politik vet också att det är synnerligen komplext, mycket schackrande och kohandlande, givande och tagande, och det kommer det att bli för Piratpartiet i Riksdagen också. Så är det för alla partier, och för enskilda partimedlemmar/riksdagsledamöter.
   Frågan är inte om man kan följa sin linje eller inte, som nån slags av/på-knapp, utan i vilken grad man kan bedriva en långsiktigt effektiv politik i rätt riktning. Tyvärr är det så politik fungerar.

   Jag vet att CE jobbar hårt för våra frågor i EUP, och det innebär ibland att rösta med sin grupp, t.ex. i frågor som kanske inte alls främst rör Sverige, utan helt andra länder i EU.

   Jag tycker att det var väldigt intressant att läsa kommentarerna till Ingerös blogg – de sätter hans bloggpost i ett mer upplyst perspektiv.

   • Pyrrhus Says:

    ”Jag tycker att det var väldigt intressant att läsa kommentarerna till Ingerös blogg – de sätter hans bloggpost i ett mer upplyst perspektiv.”

    Hmm, ja det gjorde det faktiskt. Jag drog nog förhastade slutsatser.


    • Det är lugnt. Det gör vi alla emellanåt, särskilt vi som har lite temperament och är starkt engagerade i saker och ting.

     Jag har märkt att det då är bra med yogiska andningstekniker – kan lugna ner ordentligt när det blir för hett.

 6. skalleper Says:

  Hmm kan undra över titeln på din blog och innehållet…
  tantrakramar, från en bror


  • Ja, jag har fått den kommentaren förr, och det är förstås en högst relevant frågeställning.
   Men jag hävdar att den kommer ur en begränsad uppfattning om vad tantra faktiskt handlar om.

   Väldigt många tror att tantra främst handlar om sex, men det är en kraftig missuppfattning.
   Tantra handlar framför allt om medvetande, om närvaro, om att se sig själv som en del av ett mycket större sammanhang, och ur vi kan bli mer varse detta sammanhang.
   Sexualiteten kan förvisso vara ett oerhört kraftfullt verktyg att uppnå tantriska dimensioner, inte minst just i vår kultur, där sex väldig tlätt låter sig användas för gränsöverskridande och medvetandvidgande aktiviteter. Men sexet är aldrig målet i sig, utan snarare ett av många medel, verktyg, för att uppnå en skarpare medvetenhet och närvaro.
   Tantra har definitivt politiska dimensioner – att vara en tantriker är INTE att dra sig undan samhället, leva i celibat i en grotta och meditera. Snarare tvärtom.
   Tantra kan vara extremt jordnära och konkret.

   Hur som helst så hänvisar jag gärna till ett blogginlägg jag skrev förra året:
   https://tantrikblog.wordpress.com/2008/02/24/tantra-en-livsstil/
   Där finns alla svar du kan önska dig på den frågställning du presenterar i din kommentar.

   Läs och njut! 🙂

 7. Geson Says:

  lite kort om allt då:
  vad är värst, psykisk misshandel som är väldigt vanligt i sverige eller fysisk misshandel som blir tillåtet i nya zealand.
  håller med om att man ska få gå klädd i hur många tält man vill, men att man då inte kan använda bank osv.. vad tycker du om alla som fått skadestånd runtom i europa för att inte fått jobb/blivit tillsagda att vissa sitt ansikte?
  Jimmie åkesson’s ”lögner” baseras på lite äldre fakta och europeisk fakta, sån fakta brukar ofta inte räknas som riktig för att vi anser oss bättre än de (främlingsfientliga :))
  främlingsfientlig, det är islamister (troende muslimer) i ett nötskal, de ser ner på väst enormt och på våra mänskliga rättigheter, freedom of speech etc.
  medan vänsterextremister i sverige är rasister (bombar, misshandlar pga att de inte vet vad de snakcar om)
  jag själv är Främlingsfientlig, jag anser att muslimer är sämre för att de inte gillar våra rättigheter, om bara ett 40tal år står vi där itvingade burka och hänger homosexuella på gatan.


 8. Det bästa motmedlet som finns mot religiös eller politisk fundamentalism är yttrandefrihet, demokrati och ett öppet samhälle.
  Den största faran mot vårt demokratiska samhälle är inte fundamentalistiska muslimer – den största faran är rövslickande svenskar som springer islamisterna till mötes, antingen med att anpassa sig till islamisterna, alternativt motarbeta dem med idiotiska och lögnspäckade bullshit-argument som Sd.

  Där har du t.ex. idiotin med om folk får skadestånd för att de har förvägrats ett eller annat för att de inte har velat visa sitt ansikte. Men du får gärna lämna referenser till faktiska fall, för jag tror inte att det kan vara alltför ofta förekommande. Jag har i alla fall inte hört talas om detta specifikt.

  Värst är de politiker som i syfte att motverka fascism faktiskt introducerar detsamma. Fascism. I samma grad som vi skapar ett repressivt kontrollsamhälle med kraftigt inskränkta rättigheter, för att värja oss mot terrorister, har terroristerna vunnit.

  Jag är inte främlingsfientlig. Det kan jag ärligt säga. Jag är alldeles för nyfiken för det. Däremot är jag skarpt kritisk mot vissa uttryck för religion och ideologi, och islam är verkligen i särklass rent internationellt, när det gäller religiöst-politiskt förtryck. Men då är jag kritisk mot det, specifikt, och inte allmänt mot alla slags muslimer som råkar finnas i Sverige. Jag anser INTE att muslimer är ett sämre slags människor. Däremot kan jag ha åsikten att islam är en underlägsen och vedervärdig ideologi (särskilt när den leder till dödande av oliktänkande och sexuellt utlevande, eller hårt kvinnoförtryck), men det är verkligen inte samma sak.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: