Lite bus och lek med Piratloggan…

systembolaget

Ibland är de kreativa uttrycken i Piratpartiet på en alldeles särskilt anarkistisk nivå. På en av alla piratchattar skickade ett par av oss knasiga bilder till varandra, och den ena blev galnare än det andra. Det började med att Emma (som ju från början var den som formgav Piratpartiloggan) gjorde en rolig kombination av Piratpartiloggan och Warner Brothers logga. RIktigt kul.

pirate_warners

När Emma lagt upp den fina loggan fick jag inspiration, och gjorde först en lekfull variant av en polisbil, och sen tillverkade jag lite av varje – vägskyltar, diverse loggor och annat skoj. Photoshop är härligt att leka med!

piratbil_volvo

piratpartiet_vagskylt

lofberglila

Någon annan skickade en länk till en fantastisk applikation av Piratpartiets symbol, på något som ser ut som ett gammalt mynt. Vad det är exakt, och vad det skall användas till, samt vem det var som sände den, vet jag inte – men snyggt är det!

pp_mynt

Det ena gav det andra, som ledde till det tredje, så sen kunde jag inte låta bli att kolla in en och annan logga av särskilt välkänt stuk, som t.ex. Ferraris berömda märke med stegrande häst och namn. Först gjorde jag den med texten Piratpartiet, men det blev lite för långt, så texten blir oproportionerligt liten rent kompositionsmässigti förhållande till resten av märket, vilket föranledde Falkvinge-varianten, som är kortare, och därtill börjar den med F. Närmare Ferrari, alltså.

ferrari_loggor

Piratpartiets egen logo går naturligtvis inte att låta bli att leka med, så därför måste jag naturligtvis det – här visar jag ett par varianter – det finns förstås många fler, men dessa två gjorde jag bilder av:

pirogpartiet

potatismos

Inspirerad av en otroligt häftig kampanj som det tyska Piratenpartei gjorde inför det tyska valet, och som finns redovisad på en YouTube-film (som jag länkar till lite längre ner i detta blogginlägg), gjorde jag en bild med P-symbolen projicerad på en av Hötorgsskraporna vid Sergels torg.

pirat_stockholm_by_night

På den tyska PP-filmen ser man först hur en man liksom etsar partiloggan på trottoaren, genom att lägga ut en mall och gå på med högtrycksspruta. Marken blir renare just där mallen har öppningar, och läsbarheten är ovanligt bra. Och ingen kan säga att det är klotter eller skadegörelse – det är ju bara partiell rengöring. I samma film visas även hur man projicerar den runda partiloggan på väggen på stora hus, nattetid, med hjälp av en specialstrålkastare och en mall. Riktigt häftigt! Den hoppas vi på för kommande valkampanj här i Sverige…

I och med Piratpartiets stora framgångar i EU-valet i somras gjorde jag dagen efter valet en bild till bloggen, som också passar in i denna sköna piratkavalkad, nämligen en himmel full med fyrverkerier, och som del av dessa pyrotekniska kaskader lät jag Piratsymbolen lysa skönt på himlen, i flera varianter…

fireworks_pp

Och som avslutning måste jag förstås slänga in den där Jolly Roger-flaggan som jag gjorde om i Photoshop, så att den blev piratlila och vit, istället för det klassiska svart och vit. Jag tycker att den blev fin, och hoppas att någon gör slag i saken och tillverkar en riktig sådan flagga…

purple_jollyrogerflag

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Bloggar, Fildelning, Formgivning, Foto & Konst, Internet, Kultur, Media, Piratpartiet, Politik, Upphovsrätt

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 kommentarer på “Lite bus och lek med Piratloggan…”

 1. Caspian Says:

  Kul! Det där myntet var ju skitsnyggt, och vem vill inte rösta på Potatismos?

 2. Tor Says:

  ”Och ingen kan säga att det är klotter eller skadegörelse – det är ju bara partiell rengöring”

  Nja, jag vet inte om jag håller med om det. Vad skulle vi säga om alla började göra så där? Säg att du har en affär där många invandrare handlar och Sd sätter dit sin logga i trottoaren utanför…

  Väldigt kul idé och snyggt resultat, men skillnaden mot klotter är faktiskt inte så stor.

  • Björn Odlund Says:

   Nja, nu överdriver du nog…

   Det är klart att om man utför det (oavsett motiv) ”i direkt anslutning till” en butik, så att det kan verka som att det är butiken som ordnat dit den eller att kunder inte kan komma in utan att bli blöta att det finns lagar och/eller lokala ordningsregler mot det.

   Men i övrigt? Det tror och hoppas jag inte…


  • Jo rent tekniskt är det ju faktiska raka motsatsen. Jag sätter inte dit något, jag tar bara bort. Ingen kan ju klaga på att jag gör rent, eller hur?
   Lite som att rita i sanden på en strand. Skölj vatten på, så försvinner det.

   Sen är det lite kul att Sd ständigt får tjäna som syndabocksexempel på det vi inte gillar, lite som pedofiler.
   Värsta-scenariot-argumentation, typ.
   ”Så kan vi ju inte göra, tänk om …. och …. skulle göra så också”
   Eller ”tänk om alla skulle göra så här?” – vilket i praktiken betyder perfekt demokrati.

   Men om nu några från Sd skulle komma på idén att göra såna här, eller vilka stolpskott som helst, så är det ju faktiskt bara att ta dit sin högtrycksspruta och tvätta vidare, så försvinner det.
   Med andra ord – ingen åverkan kan hävdas.

   • Lornelin Says:

    Om man inte vill ha det där och tvättar vidare är det ju dessutom rent sen, så det går inte att göra en ny logga på samma ställe direkt. Går även att göra i förebyggande syfte…


   • Väldigt bra idé och som sagt går väl inte att rubricera som klotter. I alla skapa en hel del huvudbry hos de politiker som hanterar sådana ärenden.

    Är det inte Hitler så är det SD man skräms med i Sverige idag. Dessutom tror jag inte man löser problemet med den sortens åsikter genom att vara rädd för dem. De existerar i högsta grad och man borde som politiker undvika att förhålla sig elitistikt till den sortens åsikter eftersom det troligen ger dessa mer blodad tand.

   • Curt Jonsson Says:

    Jodå, det har redan provats – och det har protesterats. Malmö kommun gillade inte detta!
    http://www.dn.se/nyheter/sverige/reklam-i-gatan-var-rengoring-1.953974

    • Björn Odlund Says:

     ”Men gatukontoret tycker ändå att allt ska bort.”

     Men åh, gatukontoret får väl ut å tvätta då! eller menar gatukontoret i malmö att dom har ensamrätt på att skvätta vatten på stadens gator?

     (Dessutom måste jag återge en kommentar på DN-artikeln som fick mig att asgarva en stund:

     ”Helt RÄTT; reklambyrân ska skickas dit och GNUGGA rent med sina penisar…”

     jag var liksom helt säker på att det skulle stå tandborstar där på slutet… 😀 )


    • Gatukontoret kan tycka, diverse myndigheter kan tycka, alla möjliga kan tycka.

     Små människor kan gå hur långt som helst i att förminska andra.

     Kreativa människor med nya idéer har alltid förkastats, kritiserats och hindrats av okreativa människor.

 3. Henrik Larsson Says:

  Angående myntet, är det inte ett försök till att göra ett aztek mynt från pirates of the caribbean-crse of the black pearl??

 4. Beelzebjörn Says:

  Snyggt Calle 😉


  • Tack! Allt det som jag har gjort av dessa olika alster (alltså inte filmen, inte piratmyntet, inte Warner-loggan) är ändå rätt snabbt ihopslängda grejer. Akta dig om jag börjar göra grejer ordentligt! Då kan det bli riktigt bra!

   🙂

 5. pärlbesatt Says:

  Och här kan jag inte låta bli att kasta in en länk…

  http://parlbesatt.blogspot.com/2009/06/piratmussla-eller-privata-partier.html


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: