Min dotter har fått dreads…

indradreads_1

Coolaste tjejen i stan – det är min lilla dotter Indra (som förresten inte är så liten längre). Min lilla eldjonglerande cirkuspunkare och charmtroll bestämde sig för länge, länge sedan att hon ville ha dreadlocks, och när hon bestämmer sig för något biter inga motargument. Hon har fått höra från alla håll och kanter att det är svårt att hålla snyggt, det kommer att göra ont, det kommer att lukta, och flera andra synpunkter. Men Indra är nu så en gång för alla, att har hon bestämt sig för något, så blir det så, vad folk i hennes omgivning än säger. Hon har sparat pengar länge, och förra veckan gick hon äntligen till frisersalongen EXTEND, som bland annat har dreads som en av sina specialiteter, och fick sin nya balla frisyr.

indrafrisoren

Själv tycker jag att det blev grymt snyggt, och naturligtvis måste underverket förevigas, så vi gjorde lite fotostudio hemma dagen efter frisörbesöket, och så tog vi ett par hundra bilder (det låter mycket, men det bränner jag lätt av på en halvtimme – tack kära ingenjörer för digital teknik!). Här på bloggen visar jag bara ett litet, litet urval av bilderna från förra veckan. Håll till godo!

indradreads_3

indradreads_2

indradreads_4

indradreads_5

Visst blev hon fin!

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Foto & Konst

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

55 kommentarer på “Min dotter har fått dreads…”

 1. SixDays Says:

  Pedobear hälsar att du har en het loli 😉


 2. Haha – peddosar är nog inte intresserade. Hon är alldeles för vuxen för dem. Peddosar gillar prepubertala barn.

  Men visst är hon en riktig snygging!

 3. Julia Says:

  Gillar dreadsen, och de två sista bilderna är riktigt fina som porträtt sett.


  • Tack för det – jo, som sagt, jag tog ungefär 200 bilder, så jag hade en del att välja mellan – och det var förstås både porträtt, attitydbilder, actionbilder och varierande ljus och bakgrunder. Så några bra blev det.

 4. Jonathan Says:

  Jag får också säga att resultatet blev otroligt bra!

 5. SixDays Says:

  Haha. Pedobear vill ha allt! 😛

  Jo. Snyggare än pappa sin *pun intended* 😀 😛


  • Det roliga är att hon faktiskt är enormt lik mig. Alla mina barn är lika mig på något sätt, men hon är det till temperament, ljudnivå, viljekraft och utseende.

   Och sen är ju beröm för barnen den härligaste komplimang en förälder kan få. Smäller mycket högre än att få komplimanger för något rörande den egna personen. Och ja, jag är extremt och översvallande stolt över mina härliga ungar!

 6. Yamiko Says:

  Skitsnyggt! ^^

 7. Christine Says:

  Hälsa din dotter att hon har ett väldigt vackert namn och inte minst, väldigt vackra ögon!


  • Jag instämmer förstås till 100%!

   Jag är störtförälskad i alla mina barn, de är helt underbara människor allihop, och jag känner mig extremt priviligerad som har fått äran att vara pappa till dem.

   Och ja, Indra är ett vackert namn. Hon har faktiskt flera vackra namn – hon heter Indra Matilda Freja Fredrika Carlsdotter Rehbinder – om man ska räkna upp allihop.

 8. sundarii Says:

  Jätte vacker! Hon är modig – jag själv har velat göra det länge men tvekar samtidigt eftersom jag inte vill klippa av mig mitt långa hår när jag väl tröttnar på dreadlocksen.. :/


  • Jag vet inte om hon faktiskt måste klippa av alltihop när hon väl tröttnar, men är det så så kommer hon att vara supersnygg i kort hår också – och sen växer det ut rätt fort på henne.

   • sundarii Says:

    Jag har verkligen kollat upp all fakta om dreadlocks och fann en dreadlocks salong-websida där de faktiskt skriver att man kan ta bort dreads med kam och massa balsam men det kan ta flera dagar innan allt är borta men du hade rätt, man behöver inte klippa bort dem 🙂

    Jo, det jag ville säga var att din dotter har inspirerat mig så enormt så idag ska jag sitta i timtals och få dreadlocks!


 9. Kul, Sundarii – ska du göra dina dreads på Extend?
  Skicka gärna ett foto när du är klar.

  Festligt det här med bloggen – jag påverkar upenbarligen folk på flera sätt. Somliga som läser mina blogginlägg bestämmer sig för vilket parti de ska rösta på, andra vilken frisyr de vill ha, eller vilken bok de ska läsa.

  Alltid kul att kunna påverka lite. 🙂

  • sundarii Says:

   Nja, inte direkt på salong. Min syster ska göra det på mig 😛 Hoppas att det blir bra! Jätte ivrig och det pirrar i magen och jag känner mig som ett litet barn på julafton.

   Javisst, jag kan nog skicka en bild sen. 🙂

 10. pärlbesatt Says:

  Personligen tycker jag dreads är jäck, men det är nog mest pga tidigare överdosering i umgänget med såna som hade det.. 😉 Och vad jag tycker är ju helt ointressant. Så länge hon är nöjd så är det ju bra allting!

  Vad som däremot är vackert är hur du skriver om dina kära, såväl frun som barnen, det är superfint. Och hon var väldigt söt, dottern.

  Hojta om när du vill ha muffen lagad. Har du kvar mitt telefonnummer? Om du har namnet kvar så finns jag på Eniro osv. Vi hörs!


  • Chena Mosh!

   Dreads kan bli rätt äckliga om man inte sköter dem ordentligt, men min dotter är så förfärligt ordentlig, så jag känner mig inte särskilt orolig för det. 🙂

   Jag har aldrig förstått hur folk tror att man kan ha en kärleksfull relation, om man inte agerar kärleksfullt. Verklig kärlek är att ta ansvar för alla sina relationer, och det innebär bl.a. att agera så att alla i ens omgivning mår så bra som möjligt. Det tycker i alla fall jag.

   Och jo, jag har tänkt få till något den här veckan, men vi har varit grymt upptagna hela tiden.

   Söndag eftermiddag kanske vi skulle kunna få till något. Ja, jag har kvar ditt telefonnummer.

 11. Indra Says:

  Hihi 😀 Det var väldigt trevligt att det blev av! Trevliga komentarer också! Jag gillar verkligen bilden med svart bakrund! Bra gjort pappa 🙂

 12. JOHAN Says:

  Välkommen till gemenskapen, Indra!
  Det är inte en frisyr, det är en livsstil!
  I&I

 13. Julia Says:

  Hej!
  Jag har blivit så sugen på att skaffa dreads, så jag googlade och då kom din dotter och hennes frisyr fram. Hennes hår blev verkligen jättesnyggt!
  Såg att hon gjort dem på extend i sthlm, var de bra där? Har hennes dreads hållt sig bra och fick man bra info om hur man skulle sköta dem.
  Tacksam för svar.
  MVH
  Julia

 14. Hannu Says:

  Jag själv planerar stort på att skaffa dreadlocks och det kommer bli spännande, verkligen.
  Riktigt söt var hon, sen i Dreadlocks (vilket jag faller för på tjejer) gör inte saken sämre 🙂

 15. olivia Says:

  ååh , gud va snyggt 😀 jag är gryymt sugen på att skaffa dreads men jag är rädd att jag inte passar i det & då är det stort waste of money tyvärr. om man inte gör dt hemma dvs. tycker hon att det är jobbigt att hålla efter sina dreads och så? och hur mkt kostade det? 😀


  • Ja, nu passar Indra alldeles ovanligt bra i dreads, och hon är bra på att sköta om dem, så de är fortfarande jättesnygga, ett drygt halvår efterå.

   Det var inte billigt – 3.500 spänn – men tydligen värt pengarna, enligt Indra.

 16. Tove ;P Says:

  Hej!
  grymt snyggt 😀
  men jah funderar oxå på att skaffa dreads men hur långt hår hade hon innan dreadsen? hur mycket kortare blev dt? 😀 tacksam för svar 😀

 17. Magda Says:

  Hon blev jättefin! Och vilket underbart namn sen då- Indra :-)!

 18. elin Says:

  gud vad vackert det blev! jag är 116 och har funderat länge på att skaffa dreads, tror att det blir av i sommar. 😀

 19. Magda Says:

  116 cm tror jag att det är. Dvs ca 4 år.

 20. Mammut Says:

  mycket fint! skall nog göra nya igen snart! 🙂

 21. nellie Says:

  Hej!
  Väldigt fina dreads, hur långt hår hade Indra innan?

 22. Maria Says:

  Hejsan, du skriver att dom är gjort på Extend, har dom någon sida? När jag trycker på länken kommer jag ingen vart, skulle nämligen vilja hitta någon bra salong att gå till:)


  • Nej, det verkar som att länken inte funkar just nu. Det kan förvisso vara tillfälligt.
   Såvitt jag vet så finns själva frisersalongen kvar, om de inte har lagt ner plötsligt förra veckan, typ.

   Pröva igen i morgon eller nästa vecka.
   Eller gå dit bara.

   • Maria Says:

    Okej, fast jag har ingen aning om var den ligger, jag bor väldigt långt från stockholm också. Förresten, Ja din dotter blev väldigt väldigt fin i sin nya frisys. Användes vax i hennes hår? 🙂


    • Den ligger på Östgötagatan i Stockholm, på Södermalm. Ja, en del vax brukar man väl alltid använda i dreads, så vitt jag vet.

     Men bli hennes kompis på Facebok (Indra Rehbinder) så kan du fråga henne direkt, istället. Då får du nog bättre svar.

 23. Magda Says:

  Här är adressen till African magic salong: http://www.africanmsalong.com/ de har hjälpt mig med mina dreads, de är otroligt proffsiga och trevliga! De gör riktiga dreads och även extentions.

  //Magda

 24. Angela Says:

  Fantastiskt!
  Det blev jätte fint! och fina bilder.
  Jag har själv ganska nygjorda dreads. Har som din dotter gärna viljat ha det länge också. Så visade det sig att en i umgängetskretsen kunde göra dreads=) så från April har vi fixat några allteftersom. Nu har jag kanske 2/3 av håret och det längst fram vanligt. (och endel små flätor som jag gjort själv)
  Jag trivs väldigt bra.
  Det jag vill komma till är att min mamma och hela min familj är helt emot det.
  Så jag blir så glad av att höra hur du stöttar din dotter. Väldigt fint att höra!
  Tråkigt att det skall finnas så mkt fördommar bara. Och som med min mamma och mina två systrar att det inte är tillräkligt ”fint typ.. inte vet jag med de håller fortrafarnde på att tjata på mig att jag skall kamma ut dem. Fast vi har pratat om det väldigt mkt. Och nu så har de flesta ju göttat till sig mera så det blir svårare och svårade och kanske tom snart omöjligt att kamma ut.
  Jag trivs med dem i alla fall, och planerar att göra lite flera.
  Blev som sagt väldigt glad av att läsa detta om dig och din dotter!!

  vh Angela!


  • Det är väldigt vanligt förekommande att folk är rädda för sådant de inte känner till, och för sina egna associationer till det.
   Föräldrar vill som regel sina barns bästa, men det är inte alltid säkert att föräldrarna vet vad som är det bästa för barnen, egentligen.
   Viljan kan vara god, men som en del av uppfostran projicerar man också alla sina nojor på barnen.
   Det kommer du förhoppningsvis att inse när du själv har barn nån gång i framtiden, och då kommer du att vara mer accepterande än dina föräldrar är och har varit.
   Var beredd på att det ju kan uttrycka sig helt omvänt också – att man är en riktig hippie-morsa eller bohem-farsa, och så får man en petimeterperfektionist-unge som jobbar som revisor och blir frälst kristen.

   Alla har vi våra umaningar…

   Lycka till med frisyren!

 25. moa Says:

  vad vacker indra är!
  jag själv vill ha dreads och jag undrar:
  * har indra tjockt hår,( jag är rädd att jag har för tunt därför frågade jag)
  * vad kostade det?
  * tog det långt tid?
  🙂


  • Ja, visst är hon vacker! 🙂

   Ja, Indra har tjockt och mycket hår, så hon har inte behövt lägga till något löshår.
   Jag har för mig att det gick på 3500:-, vilket är rätt mycket, men det är ett och ett halvt år sedan, och Indra är fortfarande jättefin.
   Och jag kan lova att hon tyckte att det var värt varenda krona.
   Ja, det tog flera timmar. 5-6 timmar tror jag.

 26. Micko! Says:

  Åh, jättevacker tjej, med jättefint hår!

 27. filippa Says:

  Nu vart ju jag as sugen på att göra det själv! Skit snyggt! Jag tänkte på det eller har tänkt på det ganska länge men just nu tänkte ja hur det skulle se ut i skolan! Allas prat och allt sånt! Ja ska försöka övertala min mamma om det för det är ju as fränt! Tack för att jag fick titta! Så jävla snyggt! 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: