Är religiösa de största porrkonsumenterna?

jesuscoming

I den kristna tidningen Dagen, samt även i Sydsvenskan, SvD och Nyhetskanalen.se, och nu säkert på fler ställen, rapporteras en rätt så kul undersökning från USA, vari man kommit fram till att religiösa och konservativa konsumerar mycket mer porr än andra. I de stater som är mer religiösa, som mormonstaten Utah, är konsumtionen betydligt högre än det normala. 5,4 av 1 000 hushåll i Utah abonnerar på porr, i jämförelse med 1,9 av 1 000 hushåll i Montana. Dessutom har man konstaterat, med hjälp av samma undersökning, att i de delstater som har lagar mot homosexuella partnerskap, konsumerar medborgarna 11 procent mer porr än i andra stater.

Vilka slutsatser kan vi dra av detta? Att religiösa konsumerar mer porr? Inte nödvändigtvis. Det kan lika gärna vara så att stater som domineras av religiösa personer har en mer sexualrepressiv kultur som helhet, och att de som INTE är religiösa därmed hittar färre sammanhang där de kan komma till uttryck för sin sexualitet, och så kompenserar det detta med porr på nätet – eftersom det kanske inte finns så mycket annat.

Dock finns det förstås all anledning att misstänka att personer som har mycket att vinna på att moralisera och fördöma andra, främst för att vinna i anseende från den moraliserande och dömande omgivningen, är de som lättast trillar dit på dubbelmoraliskt beteende. De går ut starkt och offentligt mot omoraliskt beteende, och några veckor senare avslöjas de, bundna och piskade av en prostituerad på en bordell. Har vi hört den förut? Och man tar naturligtvis oerhört mycket mindre risker om man bara porrsurfar lite. Och det är så lätt, så lätt.

Och det är förstås också allvarligt att det fortfarande ses som fullt acceptabelt att en moralmaffia har rätt att döma ut andra människors beteenden. Ofta i sådan grad att inte bara de som vill utmåla sig som följare av denna moral i praktiken ofta tvingas leva dubbelmoraliskt, utan att man även tvingar på sin moral på andra, som inte ens vill vara anhängare av moralmaffians repressiva kultur, inte följa deras regler, men blir tvingade, på grund av moralmaffians maktbehov.

stoning

Min erfarenhet av sexualfientlighet hos personer i min omgivning (jag känner många religiösa personer, och personer från andra, mer sexualfientliga kulturer) är att de personer som är starkast sexualnegativa ofta är de mest sexfixerade personer man kan hitta någonstans – just för att de har en så stark antipati mot sex. Och min upplevelse är att en negativ fixering blir mycket skadligare än en positiv fixering, för såväl den egna personen som för omgivningen.

Har man en livsbejakande sexualsyn, så kan det förstås leda till en större konsumtion av porr, om man har det som sitt speciella intresse, men det kan också leda till det omvända, om man har lätt att leva ut sin sexualitet tillsammans med andra människor. Då blir porrbehovet sannolikt mer modererat, och glädjen större. Det är verkligen dags att sluta döma människor för deras sexbehov, och lust att komma till uttryck. Den dagen vi slutar döma människor för att de inte lever upp till våra förväntningar på hur man ska tänka, tycka, vilja, leva – då kan vi också göra oss av med dubbelmoralen.

fuckmejesus

tunn linje

Andra som bloggar om samma ämne:
Westerstrand, Trollhare, Yastory, Pastor Castor och många, många fler – jag bara orkar inte lägga in 70 länkar här (eller vad det nu blir…).

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Internet, Kultur, Samhälle, Sexualpolitik

16 kommentarer på “Är religiösa de största porrkonsumenterna?”

 1. midnattsvarg Says:

  De kanske konsumerar mer porr för de är för konservativa för att upptäcka att det finns så mycket tillgängligt som är gratis?

  Men jo, det är bland de mest hatiska som man hittar de största hycklarna, cue Ted Haggard.


 2. Jag tror som sagt att det lika gärna kan vara icke-religiösa som står för den högre porrkonsumtionen. Eftersom mer religiösa samhällen ofta är mer repressiva, och mer moraliserande, dömande och likriktande, så är det inte lika lätt att över huvud taget få utlopp för sin sexualitet där, oavsett vilken inställning man har personligen. Och det kan vara en ren kompensation, för all den sexualneurotiska masspsykos som vanligen genomströmmar det mer religiöst präglade samhället.

 3. Z Says:

  nu har jag inget emot porr, men jag har faktiskt ingen på datan 🙂

  Känns lite trist o glo P-rulle när man har en dam o agera ut allt på 😛

 4. Lasse Says:

  ja ganska logiskt att religiösa konsumerar mer porr, som jag skrev i mitt inlägg


 5. Ja, ni bekräftar bara vad jag skrivit, så… ja, vafan… 🙂


 6. […] och tvång Jag funderar över detta med religion och kroppsfientlighet, efter att ha läst ett blogginlägg om det. Carl Johan Rehbinder skriver: “Min erfarenhet av sexualfientlighet hos personer i min […]

 7. Pyrrhus Says:

  Även religiösa har ju mänskliga behov… hela religionsgrejen går ju i stor utsträckning ut på att skuldbelägga folk för deras drifter, få dem att känna skam. Det kan de religiösa ledarna utnyttja för att få folk dit man vill.

  P.S Skickade ett mail till dig för ett tag sedan, som du svarade på. Ska svara tillbaka till dig om ett tag, då jag inte längre sitter vid en universitetsuppkoppling. I’m a little paranoid. Det är ju trots allt den svenska staten vi talar om.


  • Ja, nu gäller väl detta inte all religion, och alla religiösa, men vissa religioner lånar sig alldeles särskilt väl till denna skambeläggelse, och där är kristendomen i absolut majestät.

 8. Pyrrhus Says:

  Fel av mig, menade främst de abrahamitiska religionerna. Är medveten om att inte alla är så.

  Har förresten funderat över vad som är värst av katolicism och protestantism.

  Katolicismen har förvisso en förkärlek till konst (det går att uppskatta konst sprungen ur en religion även om man inte uppskattar religionen i sig). Men å andra sidan så har den sitt fattigdomsideal, och jag ogillar skarpt den katolska kyrkan, som måste kunna sägas vara en av världshistoriens mest korrupta organisationer.

  Protestantism har sin arbetsmoral och inget fattigdomsideal. Dessutom verkar länder som är präglade av protestantism vara bättre att leva i än länder med katolsk bakgrund. Jämför USA och Kanada med Latinamerika. Och det var ju bara några decennier sedan Spanien och Portugal var diktaturer. Fascismen föddes i Italien. Många katolska länder är dessutom genomkorrumperade: http://en.wikipedia.org/wiki/File:World_Map_Index_of_perception_of_corruption.png

 9. Z Says:

  Koranen har ju inte alls lika kass syn på sex som den bibliska synen. Man o kvinna är skapta för att få njuta av varandra, o inte bara skapa barn. Fast inom äktenskapet då, men så är de flesta religionerna lagda så 🙂


 10. Ja, och så har katolicismen en fruktansvärd hierarki, med sin påve och alla ärkebiskopar och biskopar, och alla ska de lyda påven, och så kan man bannlysa en mamma för att hon låtit sin våldtagna 9-åriga dotter genomgå en abort.

  Påven och hans makt, ackompanjerat av hans och kyrkans vidriga värderingar, gör att jag tycker att katolska kyrkan avgjort är värst. Även om katolska mässor är fantastiskt vackra. Men nazisterna hade jävligt snygga uniformer och parader också.

 11. Dick Says:

  Du vet väl vad Desmond Morris (han med ”Den nakna apan” 1967) har sagt: Det enda som kan övertrumfa kyrkans fixering vid sex är dess fixering vid att tjäna pengar.


 12. Z – det har du alldeles rätt i. Islam må ha en förfärlig kvinnosyn, som alla patriarkala ideologier, men det har i grunden kristendom också. Och kristendomen är den allra vidrigaste när det gäller sexualsyn.

  Vad gäller just sex så har islam alltid varit mycket mer tillåtande, orientaliskt sinnlig, och erotisk i sin grund, och på just dessa grunder borde jag väl vara mer positivt inställd till islam än till kristendom, men tyvärr anpassade sig araberna under 1800-talet till de puritanska européerna, vilket i praktiken alla som bedrev handel med västerlandet gjorde.

 13. Z Says:

  Enligt Muhammed ligger paradiset under kvinnans fot 🙂


 14. Z – och en tantrisk vers säger följande:

  Buddhatvam yosityoni sahasritam – vilket betyder att ”vägen till upplysning går genom kvinnans kön”

  Men jag köper gärna det där med foten också. Jennie har fantstiskt vackra, sexiga och mumsiga fötter, som jag gärna befinner mig under… 🙂


 15. Ja, Dick, när andligheten i religionerna försvinner, och makt och pengar tar över, så blir det snuskigt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: