Sexiga hällristningar – ny bok!
Våra förfäder gillade sex. Och tur är väl det, annars skulle vi faktiskt inte finnas till. I Tanum, Bohuslän, finns kanske Sveriges mest kända hällristningsområde – hundratals, tusentals figurer, ristade i berghällar, bilder som klarat 3000 år av väder och vind, och nu kan vi nutida människor, flera tusen år efteråt, gå och titta, försöka förstå, associera och tänka. Hur levde de på bronsåldern egentligen? Hur tänkte de? Vad ville de? Hur förhöll de sig till varandra? Vad hade de för syn på sex?
Kinky Rockcarvings är en rolig liten historiebok, eller snarare kanske humorbok (eller både och – det ena behöver inte utesluta det andra), som visar ett femtiotal foton av sexiga, erotiskt explicita, ibland (med vår tids perspektiv) riktigt extrema hällristningar, ackompanjerade av humoristiska kommentarer, samt platsangivelse för själva ristningen. Man skulle alltså kunna göra en utflykt, med boken som ledning, för att själv hitta dessa ristningar. Men boken är inte bara en humorbagatell. Den kan förstås också inspirera läsaren till att ta reda på mer, vilja veta mer om hällristningar och bronsålder. En riktig aptitretare, med andra ord. Boken är på engelska, eftersom den vänder sig till en internationell publik – ni vet, amerikanska turister, till exempel.

Bronze Age John Holmes
Detta är ingen recension, eftersom jag har varit mycket delaktig i produktionen av den här boken. Så det är väl mer att betrakta som reklam. Hjalmar Olsson har stått för idé, konceptet och text, och jag har gjort grafisk form, layout och bildredigering, samt hemsidan för boken, förstås. Och nu finns den att köpa! Kolla hemsidan – där finns länkar till webbutiker där du kan köpa boken. På hemsidan finns också information om en releasefest, som vi ska ordna till den 7 mars. Den vill vi förstås att du ska komma på, om du tycker att detta verkar vara en kul bok. OBS! Du behöver föranmäla dig – det gör du på hemsidan.
Hjalmar Olsson är en gammal kompis till mig – vi träffades 2003, då vi var delaktiga en grupp entusiaster som skapade en festival som vi kallade Nordmyt. Det var en festival med temat nordiska myter, och vi hade historieberättare, föreläsare, musik, teater, hantverk och mycket annat, under en dag på Folkkulturcentrum, på Skeppsholmen i Stockholm. Året efter samarbetade vi igen, då med Fabula Storytelling Festival, en internationell berättarfestival, som regelbundet hålles i Stockholm. Och under 2008 har vi alltså gjort en bok ihop.
Och som sagt – kolla hemsidan: www.kinkyrockcarvings.com
Och – kom på releasefesten!

Holy cow!
Etiketter: Bohuslän, bronsåldern, erotiskt explicita hällristningar, Fabula Storytelling Festival, hällristningar, Hjalmar Olsson, Kinky Rockcarvings, Nordmyt, Sex, Tanum
You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.
11/02, 2009 den 4:24 e m
Fantastisk Calle
Den bog må vi have.
11/02, 2009 den 4:34 e m
Ja, visst måste ni ha den! Den är kul.
På hemsidan finns direktlänkar till flera webbutiker där ni kan köpa den.
11/02, 2009 den 9:24 e m
Hej Calle!
Jag och sonen är nu anmälda till bokreleasepartyt. Som spridare av antik romersk porr måste man ju hänga på vid antik nordisk dito.
11/02, 2009 den 9:35 e m
Yeah! Det tycker jag låter väldigt trevligt.
Hur går det med den vikingatida barnboken? Blir det nåt med den?
Varför händer ingenting med T-Rums hemsida? Den är ju fortfarande en komplett katastrof! Fulaste och sämsta hemsidan jag någonsin sett!
13/02, 2009 den 12:40 f m
Haha! Med tanke på storleken på pickarna så känns det som våra förfäder hade jävligt bra självförtroende!
13/02, 2009 den 11:53 f m
Jodu. Men de hade inte heller blivit förstörda av kristendomen, och dess sexualneuroser, och krav på skam, skuld, självförnekelse och underkastelse.
15/02, 2009 den 8:24 e m
Holy Cow-bilden användes av en studentförening på en affisch för ett årsmöte där en del av texten sade ”allt är tillåtet”. De blev anmälda och fällda för det, av någon etik- eller granskningsnämnd, och fick dra tillbaka affischen och ev. böta. Huruvida tidelag var förbjudet eller inte var tydligen aldrig relevant i ärendet, man dömde inte efter juridik utan efter moral. Man kan bli mörkrädd för mindre…
15/02, 2009 den 8:44 e m
Att någon humorlös moralkrycka anmäler en sådan affisch förvånar mig inte ett dugg – men att den skulle bli fälld av någon nämnd ter sig ytterligt bisarrt ur min synvinkel. Vem fällde? Och på vilka grunder? Och vilken auktoritet hade de att bötfälla?
Crazy!
18/02, 2009 den 6:24 e m
Calle!
Sorry att jag varit lite upptagen några dagar. Vad gäller T-rums hemsida så frånsvär jag mig nu allt ansvar. Jag har försökt. Angående den vikingatida barnboken så handlar det nog om att T-rum inte vill satsa, därför att ”Samlag eller Salighet” säljer sämre än förväntat. Inte en enda ”stor” kultursida har nämnt den (med undantag för Kulturnyheterna i Svt – Svt är det enda gammelmedium som ibland vågar stå för vad journalistiken borde stå för). Boken är ju helt enkelt alltför politiskt inkorrekt – och förmodligen för väl underbygd för att de ska våga förkasta den. Bättre då, enligt de som har ansvar för att folk bibringas ”rätt” upplysningar, att tiga ihjäl den.
Men jag ser fram mot er bokrelease.
18/02, 2009 den 9:12 e m
Har det inte föresvävat din förläggare att en del av de dåliga försäljningssiffrorna kan komma sig av att hemsidan är så usel som den är?
En riktig hemsida för din bok borde finnas ute på nätet – jag är säker på att det skulle generera köp.
Kolla hemsidorna jag har gjort för min egen bok, samt för Kinky Rockcarvings:
http://www.cirkuseros.nu/bok/
http://www.kinkyrockcarvings.com/
En sån sida skulle du också kunna ha för din bok.
19/02, 2009 den 6:55 e m
Som sagt, jag har påpekat detta med hemsidan, men inte fått respons. Jag trorockså att det skulle kunna förbättra siffrorna, men trots det så är det inte oväsentligt med kultursidor.
19/02, 2009 den 9:18 e m
Nej, visst är det allra viktigast med recensioner på kultursidorna – men jag undrar om du inte skulle ha fått fler recensioner om du hade haft en seriös hemsida där journalister kan hämta fakta, pressbilder, kontaktinformation m.m.
Det skulle definitivt ha haft någon betydelse, om inte rätt mycket.
20/02, 2009 den 4:37 e m
Det instämmer jag i. Vi ses sjunde dagen i vårmånad.