Och så går vi in på andra året…

jubileum

Den 24 december 2007 skrev jag det allra första inlägget på min nya blogg – TantraBlog – passande nog med rubriken ”Make Love, Not War – Älska Mer, Kriga Mindre!”. Sedan dess har jag lagt ut 113 blogginlägg, fått 1183 kommentarer, 110.458 besökare – och en jäkla massa skoj. Jag har fått flera nya vänner; andra bloggare, varav jag har träffat flera IRL, och jag har fått en hel del mediauppmärksamhet därtill.

TantraBlog har öppnat många dörrar. Nu är jag rätt van vid att vara med i TV, tidningar och annan media, främst på grund av å ena sidan mitt engagemang för den nordiska seden, genom fornsedorganisationer som Sveriges Asatrosamfund och Idavallen, å andra sidan på grund av mitt arbete med sex och samlevnad – Cirkus Eros och våra kurser – men på grund av mina artiklar här på bloggen har det publika intresset kraftigt ökat.

Bloggande är bra för sökmotoroptimering också – en sökning på mitt namn – ”Carl Johan Rehbinder” – ger i skrivande stund 14.400 träffar på Google. Före bloggen kom jag inte upp i sådana siffror. Ett hett tips för alla som vill ha fler besökare på sina hemsidor… Jag har flera hemsidor med betydligt högre besöksfrekvens än bloggen (bara Cirkus Eros genererar sedan flera år tillbaka stadigt ca 4.000-5.000 besökare per dygn), men interaktiviteten på bloggen är oslagbar – jag får betydligt fler kommentarer på bloggen än jag får brev med kommentarer angående mina andra hemsidor. Interaktivitet är kul.

webdisplay_ar44Dessutom har jag fått en hel del träning. På samma sätt som min fotografiska dagbok År 44 (som jag höll liv i under ett år mellan två födelsedagar, 2005-2006) gav mig ovärderlig disciplin beträffande mitt fotograferande – jag tog massor av riktigt bra bilder som annars aldrig skulle ha blivit gjorda – har bloggen gjort mitt skrivande mycket gott. Jag har fått ett bättre flöde i mitt författande, eftersom jag ju nu har ett alldeles eget forum för det.

Lagom till ettårsjubileet har jag också snofsat till bloggen lite, med en ny rubrik, och en något tydligare profil. Det jag skriver om på bloggen är nästan uteslutande om de ämnen jag nu har i underrubriken – Kärlek, Sex, Kultur & Politik. Brett? Jovars, men allt är ju filtrerat genom min världsbild, vilket förstås ger en klar och tydlig grundprofil för allt som publiceras på denna blogg.

Nudistkollage

Men populärast av alla ämnen är förstås, inte helt otippat, sex (och naket). Av alla 113 inlägg jag skrivit under året så handlar de mest lästa inläggen uteslutande om sex & naket – ”Onani-maraton i Köpenhamn!” med 4.649 läsningar, ”Nakna kroppar är inte farliga!” med 3.666 läsningar, ”Porr är gott och nyttigt!” med 2.746 läsningar, ”Sex & naket – nu igen!” med 2.205 läsningar, ”Paradiset på tyska badhus” med 2.191 läsningar, ”Farliga rumpor…!” med 2.141 läsningar, ”Bara bröst eller bara Bröst?” med 1.716 läsningar, samt bokrecensionen ”Q-kar – nyskapande erotik av (Y)” med 1.303 läsningar.

Och det är väl inte så konstigt. Sex och naket intresserar och fascinerar (och skrämmer) de flesta, men ytterligt få behandlar dessa ämnen med ett seriöst engagemang, vilket jag vågar påstå att jag (och min kära hustru Jennie) gör. Därav populariteten.

minaandrabloggar

Utöver TantraBlog har jag faktiskt ytterligare två bloggar, men dessa har jag inte haft tid eller ork att hålla igång i någon större utsträckning. Först gjorde jag en fotoblogg – RehbinderBildBlogg – och sen en bilblogg – Världens fulaste bilar – Bloggen – baserat på min hemsida med samma namn; Världens fulaste bilar, som är en riktigt cool och populär sida bland bilentusiaster. Kul initiativ med bloggarna, men jag har helt enkelt inte haft tid eller ork eller engagemang nog för dessa två bloggar också.

Det har varit ett inspirerande år, och bloggandet har under alla omständigheter givit mersmak. Inte bara för bloggandet i sig, men framför allt för skrivandet, och för det politiska engagemanget. Så jag lär forsätta blogga ett bra tag till. Så bered dig på många nya inlägg från eder värd här på TantraBlog…

GOTT NYTT ÅR!

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Bloggar, Internet, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: