Global Orgasm – på vintersolståndet

Sexualiteten är en mäktig företeelse, en naturkraft, och om den används på rätt sätt är sexualiteten det effektivaste medlet att nå det mest gudomliga och extatiska tillståndet vi människor någonsin kan drömma om att få uppleva. På basis av denna insikt har religioner och världsåskådningar i alla tider använt sig av sexualiteten för att stärka kraften i ceremonier, fördjupa andliga förverkliganden, utöva stark magi, utforma extatiska offerblot och mycket annat därtill.

Tyvärr har mer världsfrånvända och människofientliga världsåskådningar blivit i majoritet i världen de senaste seklerna, och de mer livsbejakande, inklusiva traditionerna har urvattnats, korrumperats och ofta helt utplånats av de imperialistiska och sexualfientliga abrahamistiska monoteistiska (och därmed djupt enfaldiga och likriktande) religionerna, vilket innebär att vi i modern tid har förlorat ett fantastiskt kulturarv av sinnliga, sensuella, gudabenådade religioner karakteriserade av stor variationsrikedom, tolerans och öppenhet.

Det är dags att återföra sexualiteten och andligheten som en självklar enhet, en dans mellan mörker och ljus, yin och yang, manligt och kvinnligt, kropp och själ. Det är dags nu, när de gamla patriarkaliska, auktoritära slavreligionerna mer och mer vittrar sönder inifrån, av tyngden av sin egen oflexibla destruktivitet, dags att återupptäcka den dansanta dualismen och mångfalden, den sinnliga andligheten, den gudomliga njutningen, den totala konsekvensen – den sexuella extasens andliga potential.

Även i modern tid skapas ceremonier och evenemang som inte bara hyllar sexualiteten, men som faktiskt använder sig av den, kanaliserar sexuell energi i syfte att skapa storslagna resultat. Ett exempel på detta är Global Orgasm, skapat av Donna Sheehan och Paul Reffell, som också skapat organisationen Baring Witness, en fredsorganisation som använt sig av fysisk nakenhet i fantastiska formationer för att uppnå sina mål. Global Orgasm har förstås också en Facebook-grupp som man kan ta del av.

Bakgrunden till Global Orgasm är ett vetenskapligt projekt med namnet Global Consciousness Project, ett globalt jätteexperiment med centrum i Princeton, New Jersey. Man har satt ut slumpgeneratorer på olika platser över hela världen, och kontinuerligt avläses dessa slumpflöden för att avläsa eventuella förändringar i flödet, t.ex. vid stora förändringar i det som händer och sker i världen. Man vill se om t.ex. stora händelser som tsunamikatastrofer, terrordåden i World Trade Center, New York, den 9/11 2001, eller andra händelser som ger klang över hela världen, också avspeglas i det slumpmässiga flödet av data från dessa utplacerade slumpgeneratorer.

Tanken med detta forskningsprojekt är att utröna om människors medvetanden kollektivt påverkar hela världens energiflöden, om vi faktiskt gemensamt kan ändra historiens förlopp bara genom hur vi tänker och känner. Och vad jag kan förstå av deras samlade data genom åren, så har verkligen det kollektiva medvetandet en stark inverkan på helheten, på världen. Vetenskapligt bevisat, alltså.

Att kollektivt orgasmera är kvantfysik omsatt i praktisk handling. Global Orgasm är inte bara ett sätt att ge sexualiteten en mer positiv laddning och innebörd för fler människor (även om detta syfte sannerligen är gott nog!), utan även ett sätt att använda all denna kollektiva sexuella energi i positivt syfte. Orgasmera för världsfreden, typ. Och grejen är att det kan fungera.

Redan möjligheten att den globala orgasmen kan fungera i praktiken är alldeles tillräcklig anledning att pröva. Och även om den globala förväntade effekten skulle komma på skam, så har man ju haft det rätt kul under tiden…! Det kostar ingenting, det är trevligt och hälsosamt, man mår bra av det, det är miljövänligt, och man blir gladare. Det förbättrar det allmänna välbefinnandet, helt enkelt. En orgasm om dagen håller doktorn borta. Och själva vetskapen om att man har gjort det samtidigt med miljontals andra kan också tillföra en hel del. Kan man demonstrera för freden så kan man väl orgasmera för freden, inte sant?

Framgång och utveckling handlar inte bara om teknologi och pengar. Framgång kan vara att ha ett otroligt starkt möte med en annan människa, att komma närmare någon än man någonsin gjort förut, och utveckling kan handla om att få en G-punktsorgasm i flera vågor, på ett sätt som man aldrig har upplevt tidigare. Njutning, lycka, glädje, lek, hälsa, tillfredsställelse och harmoni – inte genom ett nytt piller eller en ny, bättre pryl, utan genom de fantastiska kroppar vi redan har, som vi inte behöver köpa/hyra/leasa/betala skatt för.

Global Orgasm handlar om att sätta sig in i ett större sammanhang, att se sig själv ur ett helhetsperspektiv, där min inverkan har betydelse för hela världen, där mitt medvetande påverkar alla andras medvetanden – på något plan. Att se att allt kan användas kreativt och positivt, med kärlek och empati som drivkraft – och kanske alldeles särskilt sexualiteten.

Årets globala orgasm planeras att hållas på vintersolståndet, och för att uppnå största möjliga effekt vill organisationen helst att orgasmerna faktiskt sker så nära varandra i tid som möjligt, över hela världen. För oss i Sverige betyder det att vi ska orgasmera 13:04 på dagen den 21 december. Med andra ord – dags för en orgasm, för världsfreden! Och det går förstås lika bra att orgasmera ensam som tillsammans med någon – eller några.

Något som vi tycker skulle vara väldigt kul (som vi vet att flera gjorde förra året) vore att dra ihop ett gäng sköna sexmagiker och orgasmera tillsammans, i samma rum, så samtidigt som vi bara kan. Gärna så nära det där magiska 13:04 som möjligt. Och det funkar ju med både singlar och par. Orgasm kan man ju ordna på egen hand – eller tillsammans.

Om det låter som ett spännande projekt för dig, så får du gärna höra av dig. Vi kanske kan skaka om vårt lilla hörn av världen, såpass att det blir lite ringar på vattnet – och om inte annat så har vi roligt medan det pågår…

Det är förstås rätt lång tid kvar till vintersolståndet, men jag tänker att det är bra att avisera i god tid i förväg, så att du hinner skriva in det i almanackan och hålla morgonen fri från andra aktiviteter, och så får jag påminna när vi närmar oss det magiska datumet.

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Ceremonier, Frihet, Kärlek & sex, Livsåskådning, Politik

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

9 kommentarer på “Global Orgasm – på vintersolståndet”

 1. Bo Larsson Says:

  Bra ide. Påminnner lite om aktiviteten i Danmark för en tid sedan, fast här är syftet än bättre.
  Hör av er, så kommer vi -för den Globala Orgasmens skull

  Hälsar
  Bosse


 2. Jag kommer nog att påminna lite längre fram. Än så länge har vi inte gjort några praktiska arrangemang, men när vi bestämmer oss för att skapa saker och ting så brukar det bli av.

 3. Besökaren Says:

  Hmmm… antingen är du 10 månader för sent ute eller också har de skrivit fel år på hemsidan…


 4. Åh,tack för din uppmärksamhet!

  Jag ser nu när jag går in på hemsidan för Global Orgasm att de har årets datum på allra första sidan, och så nämner de att de håller på med uppdateringen, men att innehållet i övrigt gäller förra årets evenemang.
  Så tiden på dygnet har jag skrivit fel här i bloggen – det skall jag ändra.
  Det är inte 07:08, utan 13:04, vilket förstås är myclet bätte om man vill träffas några stycken och orgasmera tillsammans.

 5. Besökaren Says:

  onekligen, men betydligt bökigare om man jobbar den dagen…


 6. Äh, det är väl bara att ta ledigt – vad kan väl vara viktigare än att delta i en Global Orgasm? 🙂


 7. […] har skrivit om Global Orgasm Day tidigare här på min blogg, och en del av det som står här i detta inlägg har jag klippt från min bloggpost i oktober – […]

 8. Sune Says:

  Jag brukar använda ordet ”vinterståndet” istället för ”vintersolståndet” när jag talar med andra människor. De flesta märker inte skillnaden. T.ex. på frågan ”När inträffar vinterståndet?” säger de sponstant ”Den 21 december”, utan att egentligen ha förstått vad jag sa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: