Hur Alliansen kan vinna nästa val – stort!

Något som i sanning vore helt fantastiskt, vore om Alliansen hajade att den absolut bästa strategin för att vinna nästa val vore att lägga sig platt på marken, göra en jättepudel, be alla väljare om ursäkt för det dumma FRA-lagförslaget, förklara att ”nu ska vi lyssna mer på vanligt folk”, och sen riva upp FRA-lagen med omedelbar verkan.

Sen kan de påpeka lite försiktigt att de i övrigt har fullföljt nästan alla sina vallöften, men att de lovar att bättra sig ännu mer. Först en rejäl pudel, sen lagom skryt. Det fungerar. De behöver inte ens mena det på allvar. De kan bara gå ut med den inställningen offentligt, och så kommer sossarna inte ha en chans i nästa val.

Politik är politik. Så är det bara. Hajar de inte en så grundläggande sak så duger de nog inte särskilt bra till att regera i vilket fall som helst. En sak man måste lära sig i det politiska livet, eller över huvud taget om man sitter i en maktposition av något slag, det är hur man faktiskt driver genom sina idéer. Ibland måste man muta, ibland kohandla, ibland manipulera genom avledande manövrer, och ibland lägga sig ner och säga förlåt – även om man egentligen inte menar det.

Så, mina damer och herrar i regeringen – om ni vill fortsätta vara regering några år till (Vill ni verkligen det? Det verkar inte så…), så måste ni göra jättepudeln Super-Fido, kräla i stoftet och be om ursäkt med mössan i hand (även om ni inte menar ett jota av det), och lova bot och bättring. Då kommer alla att älska er och rösta på er. Så funkar vi svenskar. Sorgligt men sant.

Pudel eller politisk död – välj själva.

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Lagstiftning, Livsåskådning, Politik, Samhälle

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: