Bilar som afrodisiaka – för kvinnor…!

Enligt en engelsk undersökning, i vilken man haft en provgrupp bestående av 40 män och kvinnor, så mätte man testosteronnivån hos deltagarna efter att de hade lyssnat på olika motorljud. Man spelade upp inspelningar av en Ferrari, en Lamborghini, en Maserati och en Volkswagen Polo, och efteråt tog man salivprover hos samtliga för att mäta testosteronhalten.

Blir män och kvinnor kåtare av motorljud från en dyr sportbil än en standardbil? Finns det fog för att kalla dyra sportbilar penisförlängare? Uppenbarligen, eftersom studien visade tydliga resultat. Och dessutom vågar jag nog påstå att det är könsdiskriminerande att bara kalla dem penisförlängare, eftersom kvinnorna visade tydliga reaktioner på dessa ljudsensationer. Man skulle alltså lika gärna kunna kalla penisförlängarna för klitoriskittlare, fittfuktare eller kundalinistärkare – eller nåt annat kul.

Det går alltså inte att avfärda bilen som sexuell signal, och en sådan studie som denna skulle alltså bekräfta att en man som kör en bil med ett häftigt motorljud blir mer attraktiv för kvinnor än en man som kör en standardbil med trist ljud. För de biltillverkare som bygger häftiga sportbilar är resultatet av denna undersökning naturligtvis ingen överraskning. Utvecklingsavdelningarna för nya bilar lägger ibland ner minst lika mycket ansträngning på att få fram ett sexigt ljud som t.ex. utformningen av inredningen.

Enligt psykologen David Moxon, som gjorde denna studie på uppdrag av bilförsäkringsbolaget Hiscox, så visade studien tydligt att motorljud påverkar både vårt psyke och våra fysiska reaktioner, och att kvinnorna visade särskilt stark respons. Den bil som uppenbarligen hade starkast effekt, som gav kraftigt ökade testosteronnivåer hos 100 % av kvinnorna (bara 50 % av männen), var en Maserati. Lamborghini var den bilmotor som påverkade männen mest (60 % fick en tydlig höjning av testosteronnivån). Visserligen har Maseratin en Ferrarimotor, men hur avgasrören är stämda mot motorn har också en mycket stor betydelse för ljudet.

Resultatet av denna undersökning visar tydligt att ljudet av en morrande, mullrande bilmotor ger instinktiva effekter på oss människor. En annan intressant insikt av denna undersökning var att en standardbilmotor snarare ger sänkta testosteronnivåer. Att köra en bil med ett trist motorljud kan alltså göra oss tråkigare och mindre kåta – och nu finns det forskning som bevisar detta.

”Det enda som låter vackrare än en Porschemotor är en Beethovenkonsert, dirigerad av mig själv”

Herbert von Karajan

Källa: Autoblog, Telegraph

Det är förresten inte bara ljudet som kan hetsa upp – utseendet har stor betydelse. Redan bara åsynen av en Maserati 3500 GT som den röda på denna bild (den blå Maserati Bora i bakgrunden är fin den också), kan ge mig förhöjd andning, svettningar och rysningar över hela kroppen. Här snackar vi uppåttjack av oöverträffad sort…

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Bilar

Etiketter: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

16 kommentarer på “Bilar som afrodisiaka – för kvinnor…!”

 1. Kanjidude Says:

  Dra på trissor! Jag hade aldrig kunnat gissa att det skulle vara så stor skillnad mellan mäns och kvinnors reaktioner – men tänker man efter så är det kanske inte helt otroligt heller.

  Jag får nog snabba på mina planer att skaffa körkort trots allt. Och börja spela på Triss eller något.


 2. Ja, det där med motorljud har jag alltid haft en speciell känsla av, även om mitt fokus alltid har legat på utseendet, formgivningen. Men hur en bil låter har naturligtvis enormt stor betydelse för helhetsintrycket. Mullret av en stor V8 är skönt. Det otåliga vinandet från en topptrimmad Ferrari är väldigt upphetsande, tycker i alla fall jag – och många fler än så…

 3. Eva Says:

  Japp, äntligen

  Jag visste väl att det var något sådant som gjorde att jag hade svårt att lyssna när bilförsäljarana pratade barnsäkerhet och förbrukning.
  Nu har de ju visserligen slutat tala barnsäkerhet, nu pratar de mer om att krock kudden går att stänga av IFALL man vill ha en bilbarnstol i framsätet. Säger alldeles för mycket om hur de ser på mitt kön och ålder kanske….men va tusan!
  Bilen ska låta snyggt och vara GUL!


 4. Ja, det är konstigt det där med bilförsäljare. Men det är väl inte direkt de stora genierna som blir bilförsäljare heller…
  Jag har en kompis som skulle gå och köpa bil, och hon gick dit med sin man.
  Hon var väldigt tydlig med att det var hon som skulle köpa bil, men ändå vände sig bilförsäljaren till hennes man, som viftade bort honom, och sade att det inte var han som skulle köpa bil, utan hon. Bilförsäljaren blev uppenbart störd av detta, och kunde aldrig riktigt koncentrera sig på att sälja bil till henne. Patetiskt.

  Apropå gula bilar, så är en gul Lamborghini Gallardo något av det sexigaste som finns.
  Själv har jag faktiskt haft två knallgula bilar – inte så sexiga, men roliga. En Renault 4 Fourgonette (skåp), och en Volvo Duett. De var verkligen 100 % supergula, och det var riktigt kul.
  Så jag kan verkligen instämma i det där med färgen. Gult är fint!

 5. Bengt Says:

  Jaha, det var därför mina kompisar som var raggare fick så många tjejer.


 6. Yeah… jänkejärn. Brrrumm, brrrumm…

  Jag hade faktiskt en väldigt rolig sådan upplevelse i Norrtälje en gång på 1990-talet.
  Jag blev ombedd att vara ”fyllechaffis” (den som är nykter och kör, medan de andra festar) i en rätt så spektakulär bil; en Cadillac Eldorado 1953. Rosa, jättestor och bullig, med massor av krom.
  Muller och brum.
  Jag överdriver inte när jag säger att tjejerna kom springande efter bilen – ”Jag vill åka med!!!”
  Så visst funkar det.
  Det funkar förstås även omvänt.
  Tjejer i tuffa bilar kan vara väldigt sexigt för män också.
  Jag tänker på den där asiatiska tjejen i Mission Impossible III, som kommer glidande i en orange Lamborghini Gallardo, iförd en minimal röd klänning. Oj, oj, oj…

 7. Kraniel Says:

  Se där ja – ännu en av tillvarons självklarheter som bevisats i vetenskapliga experiment. När man som jag dessutom åker omkring i en rullande fallos med argt ljud, föreställer jag mig att adrenalinnivåerna hos åskådarna också får sig en skjuts uppåt.


 8. Rullande fallos, jojomensan… Jag gjorde mest på skoj en liten blogg som jag förstås inte har hunnit skriva så mycket på, men det var ett experiment.
  Du hittar den här:
  http://ugliestcars.wordpress.com/
  Som du ser så länkar jag till din hemsida där också.


 9. Denna sida kan nog inte komplettera inlägget bättre:

  http://www.porsche.com/all/bloodlines/usa/

  (Förtydligande: Klicka på ”Rev the engine”-knappen efter introt…)


 10. Ja, verkligen. Kind of says it all. Cool sida!

 11. Missisadora Says:

  Vad som får mig att bli torr och kall: bilar och dess ägare som ser det som status att framföra ngt som tär på både ekonomi och miljö. Örk och usch.

  Vad som får mig att bli varm och fuktig: bilar och dess ägare som tar ansvar för miljö och ekonomi och låter blilen stå så mycket som möjligt för att ha tid med smekningar i stället, gärna på mig… 😉

 12. Missisadora Says:

  Vill bara tillägga: för den som tar hand om jorden/miljön respekterar då även den kvinnliga principen, som behöver så mycket helande och näring. DET är galet sexigt!

 13. Bengt Says:

  Missisadora, jag kanske är något för dig. Jag cyklar hellre än kör bil och tycker om att beröra, massera och älska i timmar.
  När kompisarna hade amerikanska vrålåk, hade jag en liten Fiat.
  Jag tror att det kan vara svårare att hitta de mjuka miljövänliga tjejerna, men när man väl hittar dem kan man ha en djupare kontakt på alla plan.


 14. Missisadora, du är förstås ute på rätt spår rent intellektuellt, men du är ändå helt fel ute rent innehållsmässigt.
  Detta blogginlägg handlar inte på något sätt om intellektuella processer och medvetna val – det handlar om rent instinktiv respons på olika ljud. Den forskning jag refererar till beskriver testosteronnivåer hos kvinnor och män efter att ha hört olika ljudsensationer. Det har alltså inget med filosofier och ideologier runt miljövänlighet att göra.
  Att jag själv aldrig skulle lägga hundratusentals kronor på en bil för att den låter häftigt, eller aldrig köpa en Range Rover även om jag hade råd, av rent ideologiska skäl, förhindrar inte att jag ändå kan uppleva starka känslor av lust och upphetsning vid åsynen av en vacker italiensk spostbil, eller för att inte tala om när jag hör ljudet av en potent motor på högvarv.
  Det är jävligt sexigt, oavsett en smula nedsmutsad luft.

  Det här handlar alltså om känslor, inte om intellektuella resonemang.
  Jag hoppas att det har gått fram nu.

 15. Free games Says:

  jag besöker ofta din blogg och väntar med spänning på nya inlägg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: