Fegisar! Fårskallar! Ryggradslösa mähän!

Sheep racing

Nu får ni fan ta och ge er! Vad i helvete sysslar ni med, herrar och damer riksdagsledamöter? Hade jag någon respekt för politiker tidigare, så är den kraftigt eroderad nu. Ett så enormt impopulärt och ogenomtänkt lagförslag som nu har presenterats har vi inte sett på flera decennier. Varför slänger ni inte hela skiten i soptunnan?

Och så Federley. Stackars liten… Alltså – vad är det för ”mod”, att stå och beklaga sig i en talarstol, snyfta och prata om mamma – och sen vända om och kohandla med sina meningsmotståndare…?! vad för slags integritet är det? Och Karl Sigfrid, som tydligen blev uppkallad till rektor för en utskällning, och som därefter har ändrat sig. Vilken jävla sillmjölke! Ingen ryggrad alls.

Står man inte pall för en utskällning, eller lite avancerad mobbing och trakasserier, då har man fan i mig inte i en lagstiftande församling att göra. Jag menar, vad riskerar de egentligen? Ingen står väl med en revolver mot deras pannor? De kan möjligen riskera sin politiska karriär. Och vad är den värd, om den bygger på svek och kohandlande?

Jag är grymt besviken på både Federley och Sigfrid. De som ska styra landet måste också vara starka i sin integritet, annars blir de bara röstboskap under en dold diktator. Och det är vad vi nu ser hända, tyvärr. Inga motståndare med verklig integritet, uthållighet och kämparanda.

Tyvärr visar Reinfelt upp liknande fasoner som Göran Persson, och det är verkligen tråkigt. men maktspråk är maktspråk, och de som har kommit till maktens boning vill ju gärna stanna kvar där, och då slickar man gärna både röv och stövlar.

tunn linje

Ett citat som har dykt upp flera gånger under denna debatt är en klok sak som den gamle Benjamin Franklin har sagt, flera gånger i lite olika versioner:

”Anyone who trades liberty for security deserves neither liberty nor security.”

Benjamin Franklin sade även följande klokskaper:

”Well done is better than well said.”

För att inte tala om följande:

”Beer is living proof that God loves us and wants us to be happy.”

tunn linje

Jag blir extremt besviken på de politiker som enligt egen utsago skall vara liberaler, men visar sig vara samma slags socialfascister och lättledda mähän till röstboskap som vilka andra lydiga sossar som helst. Det här bekräftar bara en otäck, krypande insikt om att vi inte längre har några liberaler alls i Riksdagen. Friheten och det egna ansvaret säljs ut till vrakpris, och vi skall alla övervakas som anhållna, misstänkta brottslingar, i häktet Sverige.

Fy fan, säger jag bara. Fy fan.

tunn linje

Fler bra citat:

”När staten är rädd för människorna, är det frihet. När människorna är rädda för staten, är det tyranni.”
– Thomas Paine

”Staten är vår betjänt, inte vår herre.”
– Thomas Jefferson

De andras liv

Är det så här vi vill ha det i framtiden…? STASI bakom varje telefon, varje modem, varje dator och mobil?

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Frihet, Lagstiftning, Libertarianism, Samhälle, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

13 kommentarer på “Fegisar! Fårskallar! Ryggradslösa mähän!”


 1. […] förbannade bloggare: Opassande, TantraBlog, HAX, Sagor från livbåten, Thomas Tvivlaren, Deep.edition, Rick Falkvinge, Christian […]


 2. […] förbannade bloggare: ProjO, TantraBlog, HAX, Sagor från livbåten, Thomas Tvivlaren, Deep.edition, Rick Falkvinge, Christian Engström, […]


 3. Vi lever i en historisk tid – Del 2…

  Innan jag hunnit publicera detta så nås jag av nyheten att förslaget horsminkats i all hast och ändå kommer att röstas igenom. Vilket gigantiskt svek. Ät skit Reinfeld! Federley, du har lagt ännu ett smeknamn till dina andra. Hädanefter så …..

 4. Dick Says:

  Kan inte nog instämma. Själv drar jag parallellen till Brechts rader, då den östtyska regeringen 1953, då folket demonstrerade för förbättringar (vilka demonstrationer brutalt slogs ned) sade sig vara ”besviken” på folket: Om regeringen är besviken på folket, varför upplöser den inte folket och väljer ett nytt folk.

  I den situationen har vi hamnat, att en svensk regering öppet och ogenerat kan påstå sig arbeta för sitt folk genom att arbeta mot det. Det är minst sagt vidrigt och kommer stämpla borgerligheten för lång tid framåt. Och Federley och Sigfrid och de andra som inte törs gå emot sina partier är redan politiskt döda. De kommer att få dras hela livet med att de agerade som fega kräk, om de viker sig för partilinjerna.


 5. Det verkligt sorgliga är att det nu ryktas om att det fanns inte mindre än åtta folkpartister som var beredda att stödja Fredrick, Annie och Karl om de bara vågat stå för sina åsikter.

  Den 17 juni 2008 kommer för alltid att skrivas in i våra historieböcker som Det Stora Svekets Dag.

 6. KH Says:

  Demokratin urholkas mer och mer (för fan, EU(SSR) är ju inte demokratiskt på långa vägar!) här i landet. Via Erixon kom jag över artikeln ”Democracy in decline” ( http://washingtontimes.com/news/2008/jun/18/democracy-in-decline/ ), och det säger ju ett och annat om vart vi är på väg.

  Ikväll kan det röstas igenom ikväll (eller när det nu blir). Och var befinner sig Ordförande Reinfeldt? I Österrike tillsammans med svenska fans: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/fotbollsem2008/hejasverige/article2718267.ab
  Jaha, bröd och skådespel åt folket, samma metod som de romerska kejsarna använde för att hålla lugnt. Han hoppas väl att ett bra fotbollsresultat ska få folk att glömma FRA-lagen. Vi måste se till att han inte slipper undan.

  Jag som trodde att vänsterpartiet var det största hotet mot demokratin och friheten. Men det tydligen är borgerligheten fylld av femtekolonnare.

  Glöm 1984. Fundera istället på vilket sorts samhälle våra efterkommande kommer att leva i år 2084.

 7. Dick Says:

  Som jag skrev hos Oscar Swartz: Med tanke på att Thomas Bodström kallas för ”Stasi”, är det inte dags att börja benämna vår statsminister för Fredrik ”1984” Reinfeldt? En symbolisk handling, men något som kommer att vidhänga honom om det anammas, och påminna folk om vad han ställt till med.


 8. Ja, Fredrik ”1984” Reinfedt verkar bra, tycker jag också. Den kör vi på.
  Thomas ”Stasi” Bodström och Fredrik ”1984” Reinfedt – fina politiker vi har i vårt land…


 9. […] Carl Johan Rehbinder wrote a fantastic post today on “Fegisar! FÃ¥rskallar! Ryggradslösa mähän!”Here’s ONLY a quick extract“Beer is living proof that God loves us and wants us to be happy.” Jag blir extremt besviken på de politiker som enligt egen utsago skall vara liberaler, men visar sig vara samma slags socialfascister och lättledda mähän till … […]

 10. KH Says:

  Glöm heller inte vår Fredrick ”Brutus” Federley.

  Låt dem inte komma undan med det här!


 11. Att jämföra Fredrik Fegerley med Brutus är en förolämpning mot Brutus, eftersom Brutus faktiskt deltog i ett politiskt mord (som krävde en hel del mod och handlingskraft), och mordet var på Julius Caesar, en av världshistoriens farligaste och mest tyranniska människor. Av rent politiska skäl ställde Caesar till med rena folkmord, dräpte miljontals kelter och svek sedan republiken genom att tåga in i Rom med en armé.

  Ingen bra förebild. Tusen gånger hellre en Brutus än en Fegerley, med andra ord.


 12. […] har bråkat en hel del – jag deltog aktivt i bloggbävningen kring FRA, och jag har stångats med Bodström i Expressen, käbblat med Janne Josefsson i SvT Debatt, […]


 13. […] ProjO, TantraBlog, HAX, Sagor från livbåten, Thomas Tvivlaren, Deep.edition, Rick Falkvinge, Christian Engström, […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: