Den moraliska effekten av tantramassage

Massage

Dubbelmoralen triumferar, om vi ska tro Margareta Flygt. I en artikel i Sydsvenskan ifrågasätter artikelförfattaren det dubbla i att det å ena sidan ses som omoraliskt och hemskt att anlita prostituerade, å andra sidan är det helt O.K. att anlita tantramassören för en sinnlig massage av hela kroppen, inkluderande könet, kanske t.o.m. med en avslutande orgasm.

Nu gör Margareta det väldigt lätt för sig i sin artikel, eftersom de yttre omständigheterna har stor betydelse för sammanhanget. Att New Yorks guvernör Eliot Spitzer fick sparken var förstås inte bara för att han anlitat lyxprostituerade. Det hela komplicerades nämligen av att guvernör Spitzer var en hård förespråkare för moral, och en stark motståndare till prostitution. Officiellt. Det som alltså har varit mest upprörande är hans extremt dubbelmoraliska hållning. Så även om man skulle vara för legaliserad prostitution kan man knappast anse att det är ett dugg upprörande att han får sparken.

Eliot Spitzer

Att det skulle vara politiskt korrekt och allmänt accepterat med tantramassage är förstås också en sanning med modifikation. Den artikelförfattare i tidskriften Elle som beskriver sitt besök hos en tantramassör, har för det första inte fått denna behandling i Sverige, utan i Tyskland. Här skulle den med stor sannolikhet betraktas som olaglig. Det vill säga, det skulle vara olagligt att betala för en sådan tjänst. Vår prostitutions- och kopplerilagstiftning sätter käppar i hjulet för all behandling som på ett eller annat sätt kan vara sexuellt tillfredsställande.

Vid första anblicken kan Margareta Flygts artikel verka radikal och skärskådande, men det är den inte. I själva verket är Margareta Flygt en fegis, som inte vågar föra resonemanget hela vägen. Hon stannar i ett halvt fördömande av dubbelmoral, och vågar inte ta ställning alls i frågan om det borde vara O.K. att köpa sexuella tjänster eller ej, samt att de sexuella tjänsterna faktiskt kan se väldigt olika ut.

Vad som är riktigt intressant i den här frågeställningen är om den faktiskt kan belysa det faktum att vår nutida sexualmoral, med vidhängande lagstiftning, är komplett orealistisk och rejält hycklande. Vi tillåter människor att utföra en mängd olika tjänster mot betalning, varav flera handlar om fysisk njutning – allt från restaurangjobb till fotmassage. Men sexuella tjänster är inte godkända, för sex ska vara gratis – så säger vår moral. Men vad sägs då om alla de tjänster som ligger i gråzonen? Jag menar, jag kan ju råka bli kåt av en vanlig sinnlig massage – har jag då plötsligt brutit mot prostitutionslagstiftningen då, om jag blir kåt? Och varför är det tillåtet att massera hela kroppen utom just könet? Är det förresten tillåtet att ge könsmassage mot betalning, om syftet inte är att ge sexuell klimax i form av en orgasm? Och varför är det i sådana fall just orgasmen som gör det hela farligt? Var går gränserna egentligen? Och varför behövs dessa gränser över huvud taget? Varför betraktas just sex som så oerhört farligt? Varför uppstår det plötsligt en maktsituation, som betraktas som så farlig att den är i lag förbjuden, så fort sexualiteten berörs?

Massagebänk

Det är verkligen dags att ta dessa frågor på allvar, och att vi kan ha en förutsättningslös och fördomsfri diskussion i ämnet. Det finns många frågor som aldrig kommer upp på bordet, eftersom de omgärdas av skam och juridik i ohelig allians. Vad är det egentligen som gäller i olika sammanhang? Vilka regler gäller för en personlig assistent, t.ex., eller en massageterapeut? Om jag jobbar inom vården, och kan hjälpa en patient att få sexuell tillfredsställelse, på ett eller annat sätt, och det sker med bådas samtycke, är det fel? Borde det finnas särskilda sexterapeuter på sjukhus och andra vårdinrättningar? Om jag masserar en person, och massagen frigör massor med sexuell energi, och klienten ifråga gärna tar en orgasm, med min hjälp – ska det vara förbjudet? Varför det?

Penis

Kuken och fittan är kroppsdelar som alla andra, och naturligtvis kan det ha mycket positiva hälsoeffekter att ge könen en omsorgsfull och positiv fysisk behandling, precis som det kan ha positiva hälsoeffekter att ge massage på fötter, ryggar eller huvuden. Och kom nu inte och säg ”det är faktiskt skillnad på en kuk och en fot”! Ja, visst är det skillnad – på samma sätt som det är skillnad på en hand och ett öra, eller mellan en fot och en nacke. De fyller olika funktioner i kroppen. Men kroppen är också en helhet, och jag vågar påstå att det kan ha negativa effekter om vi ständigt, konsekvent undviker vissa kroppsdelar, av en eller annan anledning.

På våra kärlekskurser, för såväl par som singlar, lär jag och min hustru Jennie ut hur man ger tantrisk massage, och det brukar vara oerhört populärt. De positiva effekterna av könsmassage är så påtagliga, att det verkligen vore en välgärning att kunna erbjuda en sådan tjänst även mot betalning, av rena hälsoskäl. Men det låter sig alltså inte göras för tillfället.

Det här är viktiga frågor som måste diskuteras, och vissa svar måste vi också producera, eftersom den lagstiftning som råder just nu beträffande sexuella tjänster är väldigt illa anpassad till verkligheten, och den bygger på moraliska ställningstaganden som rimmar mer och mer illa med den världsbild som de flesta av oss har.
Vi måste tillåta oss att släppa taget om filosofiska snuttefiltar, som den auktoritärfeministiska maktordningsanalysen, pengatabut inom sexrelaterade tjänster, samt förstås den neurotiska och kroppsfientliga sexualskräcken.
Man måste även klara av att undvika egocentrisk empati – ”det jag tycker är läskigt måste vara lika läskigt för alla andra också” – fenomenet att projicera sina egna rädslor på andra. Annars kan det inte bli en konstruktiv debatt.

Kaktuspenis

Denna man verkar vara i stort behov av kukmassage…

Andra bloggare som skrivit om samma ämne:
Isabella Lund, Jag vecklar ut vingarna, Miss Evil, Kamferdroppar

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Livsåskådning, Politik, Sexkurser, Sexualpolitik, Tantra

Etiketter: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 kommentarer på “Den moraliska effekten av tantramassage”

 1. helena55 Says:

  hahaha, med en sådan taggig utrustning lär han nog få betala dyrt! härlig bild, dock!


 2. Ja, han kommer att behöva väldigt mycket behandling innan han blir mjuk och fin… 🙂

 3. Bengt Says:

  Det som skiljer vår utveckling i Sverige från Tyskland tror jag är vissa politikers och feministers trixande med ord. Om sex blir förknippat med skam och utnyttjande istället för njutning och naturligt, så får man helt andra associationer.
  Jag har skrivit mer om det på min blogg.

 4. Lars Says:

  Det är märkligt, jag får göra vad jag vill med min kropp mot betalning: åka skidor nedför en bergvägg i över 120 km/h, sitta i teve och äta mask eller operera kuken för att bli mer eftertraktad som porrskådis. Min kropp är min kropp och jag får göra vad f-n jag vill med den, mot betalning eller inte, med risk för hälsa, liv och lem. Men när det kommer till sex blir det plötsligt olagligt! Då förvandlas jag till ett värnlöst barn som inte vet mitt eget bästa och som måste skyddas i lag. Det visar på vilken sprängkraft sex har och vilken viktig diskussion du för.

  Keep it up! 😉


 5. […] -den moraliska effekten av tantramassage […]


 6. Tack för alla uppmuntrande och positiva kommentarer!


 7. Väldigt bra sagt.

  Jag håller med dig till 100%.

  Sambon med.

  Lars Karlsson

 8. n'Bengtsson Says:

  Mycket bra och intressant inlägg! Håll debatten vid liv. Det är verkligen inte lätt att dra gränsen för vad som borde vara förbjudet/omoraliskt.

  Att en man kör fram till en drogpåverkad tonårstjej på Malmskillnadsgatan och säger att du får en femhundring om jag får sätta på dig och går med på detta, och senare använder pengarna till mera droger – det är mycket svårt att tycka att detta är OK, godkännt, lagligt.

  Men det finns ju hundratals andra varianter av sensuell massage och liknande där det känns totalt fel med förbud och fördömanden.

  Det skulle vara bra med ett forum där man kunde tipsa varandra om välgörande behandlingar av olika slag, tantramassage mm.


  • Tack!

   Jag har valt att fokusera just på den artificiellt skapade gråzon som uppstått med vår svenska, idiotiska, hopplöst korkade och missriktade sexköpslagstiftning.

   Det finns redan gott om skickliga debattörer som riktar in sig specifikt på de som faktiskt arbetar som prostituerade, och deras rättigheter.

   Själv fokuserar jag därför på alla de som hamnar i kläm i gråzonen, oss som ingen försvarar. Massörer, sexpedagoger, relationscoacher, sexsurrogat, mentorer m.fl.

   Det finns en tråkig tendens hos politiker – de tror att alla mänskliga problem går att åtgärda med lagstiftning. Men lagar är ofta väldigt trubbiga instrument. Fru Justitia är blind, och hennes svärd är tveeggat.

 9. christer Says:

  Var i Stockholm hittar jag tantra masssage?


  • Åh, det är en intressant fråga med en mångfald av svarsmöjligheter.

   Men med tanke på vår nuvarande svenska sexköpslagstiftning så är det naturligtvis helt omöjligt för mig att öppet och ärligt svara på den frågan i ett offentligt forum – oavsett om jag skulle känna till vem som förmedlar sådana tjänster som s.k. tantrisk massage eller ej. Det borde även du förstå.

   Om jag skulle tala om för dig här på forumet vem som tillhandahåller sådana tjänster så skulle det kunna få ödesdigra konsekvenser för den personen.
   Det har redan hänt vid upprepade tillfällen att polisen har slagit till mot dessa ”förhärdade brottslingar”, vilket förstås inte är en bra sak för någon endaste människa.
   Utom möjligen för en och annan självgod och moraliserande karriärpolitiker som i skenet av att arbeta för förtryckta människor, i själva verket trampar ner folk i smutsen.

   Jag tänker inte bidra till deras trampande.

   Vi erbjuder utbildning i sensuell, tantrisk massage, på ett sätt som inte strider mot lagens bokstav. Än så länge.
   Man vet aldrig vad de förstopppade kristmoralisterna hittar på härnäst.

   I stora delar av övriga Europa går det bra att erbjuda denna tjänst helt lagligt, utan att behöva oroa sig för att polisen ska storma lokalen.
   Det vore en bra sak om detta kunde bli verklighet i Sverige också.

   Men först måste vi avskaffa ond och destruktiv lagstiftning – kopplerilagen, sexköpslagen, alla dessa lagar som reglerar människors privata sexliv.

  • Jörgen Harg Says:

   Googla på Tantrasex


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: