Vill du bli sexpedagog?

Space lovers

Det finns alldeles uppenbart ett enormt behov av utbildning i ämnet sexualitet. Inte minst eftersom okunnigheten generellt är mycket stor, därtill uppbackad av en gigantisk neuros, en kollektiv sexualskräck som är monumental.
Av den anledningen håller jag och min kära hustru Jennie oerhört populära kärlekskurser sedan drygt fyra år tillbaka, och vår baskurs är en kärleks- och sexkurs för par – Gudomlig Njutning. Mer om våra kurser kan man läsa på min erotiska hemsida Cirkus Eros.

Men här ska jag berätta om en annan kurs – ett helt årsprogram, som kallas Sexsibility coach-utbildning. Det är något helt nytt, och erbjuder dem som har ett särskilt stort intresse för sex, kärlek och relationer att fördjupa sig ordentligt i ämnet, för att också bereda möjlighet för kursdeltagarna att själva jobba vidare som coacher, lärare, m.m. Kursen är skapad av Lorenzo Stjernquist, och kommer att innehålla en mängd gästlärare från flera länder och kontinenter, bl.a. jag själv och min hustru Jennie.

Sexsibility coach-utbildning

Om du tycker att detta låter intressant, så vill jag mycket gärna att du kikar in på Lorenzos hemsida Starspray ( www.starspray.com ), där du också kan läsa mer om kursen. Tag förstås också en titt (eller fler) på Cirkus Eros, och läs om våra kurser där.

Art of Devotion banner

Dekorrand

Explore posts in the same categories: Kärlek & sex, Sexualpolitik

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

13 kommentarer på “Vill du bli sexpedagog?”

 1. Dick Says:

  Intressant detta, att vi – för att använda Michel Foucaults vinkling – gjort om erotik och sex från konst till medicin, och genom sexualfientligheten skapat ett samhälle där människor måste ta till utomståendes hjälp för att kunna ha sex. För att inte tala om att vi uppfunnit ”skador” av sex som försörjer hela yrkeskadrar av psykologer, psykiatrer och terapeuter som ska laga ”skadorna”, även fast sex – oavsett form – aldrig skadar någon om det inte är påtvingat, kopplat med våld eller kombinerat med andra former av övergrepp. För att ytterligare inte tala om att sexrepressiva miljöer skapar neuroser och våldtäktsmän. Eller som psykologiprofessor Paul Okami skriver angående sexuella ”förövare” som själva är barn: ”Överreaktioner och andra negativa signaler som är typiskt inpräntade i amerikanska barn rörande deras egen sexualitet har ständigt identifierats som växelförhållanden för vuxna psykologiska eller sexuella störningar… en kategori av övergrepp som förmodligen drabbar betydligt fler barn än de som antastas av vuxna som söker sexuell belöning”.

  Frågan är om inte den kristet västerländska människan är dummast av planetens alla varelser.


 2. Och just därför tror jag att det är oerhört viktigt med upplysning, att vi skapar rum och sammanhang där sexualiteten kan utforskas och upptäckas i trygghet och nyfikenhet.
  Att jobba med sex som bärande tema har inneburit att jag och min kära hustru har fått en unik inblick i hur ladda sexualiteten faktiskt är i vårt samhälle, hur extremt rädda och neurotiska vanliga människor verkligen är. Och därför behövs Cirkus Eros, därför behövs våra kurser, därför behövs TantraBlog.
  Men det är viktigt att påpeka att även i en sexuellt frigjord kultur, i en helt oneurotisk kontext, så kommer det naturligtvis att finnas människor som lär ut olika aspekter av sex. Många fler än idag. På samma sätt som det finns massor av människor som lär ut matlagning, genom kurser, kokböcker (big business i Sverige) och TV-program. Så det kommer alltid att finnas ett behov av sexuell undervisning.

 3. Dick Says:

  Jag säger inte att det inte behövs, eller att inte människor kan behöva impulser av andra. Jag menar bara att vi hamnat ”åt helvete fel” i vårt samhälle där vi gör sex till något fult och ångestladdat. Harry Harlow t ex, mannen som dokumenterade den fysiska närhetens enorma betydelse för barn (apungar fick växa upp med två ”dummies”, en hård som hade mat, en mjuk utan mat, ungarna valde den mjuka och svalt ihjäl) hävdade att vårt samhälles stora problem med sexuella neuroser och så inte berodde på att barn utsattes för sex, utan på att de berövats den naturliga inlärning som andra primater och barn i ”primitiva” kulturer får, växandes upp med det sexuella som något fullständigt naturligt och självklart. Men, det är naturligvis inte politiskt korrekt idag att tala om, så jag ska inte orda vidare om det.

  En annan sak är frågan varför det våld som involverar sex ökar enbart i Sverige i västvärlden, och varför vi, efter USA och Sydafrika, har världens högsta frekvens av våldtäkter. Varför står så få upp och pekar på sexköpslag, stigmatisering av sexualiteten och sexell utstötning som orsak istället för att ropa på än mer stigmatisering, hårdare lagar och ökad intolerans. Ja, som sagt, den kristna västerländska människan – och särskilt svensken – uppvisar enligt min mening ett allt annat än klokt beteende.

 4. KAOZ Says:

  Hej Calle

  Kæresten og jeg har for en måned siden kigget med stor interesse på uddannelsen til erotikpædagog og også sexsibility coach uddannelsen. De ser rigtig spændende ud, men der er bare alt for langt for os.

  Jeg ser det helt naturligt med den slags uddannelser og kurser. Det fleste mennesker tænker kun kvantitet og ikke kvalitet ind i deres dagligdag. Dette gælder ikke kun når vi køber mad og forbrugsgoder, men bestemt også i sexlivet. Derfor er der behov for at sætte fokus på kvaliteten igen.

  Kaoz


 5. Ser att de flesta sexpositiva bloggare länkar bloggen ”sex or not”, vad är grejen? 🙂


 6. Jag vet inte varför andra länkar till Sex or Not – själv tycker jag att det är en rätt kul blogg, med lagom knäppa inlägg och länkar.
  Jag tycker inte att jag vill ta det här med sex alltför seriöst och gravallvarligt – man måste kunna skämta och skoja lite också. Annars blir det ju int ekul – och sex ska vara kul – tycker inte du det? 🙂

 7. bunny-j Says:

  Sex kan vara kul, romantiskt, spännande ja allt – utom tråkigt och såklart tvingande (kändes tvingande att skriva det där sista men som en liten försäkring eller nåt)

  Hade gärnat velat bli sexpedagog (tror jag) eller kanske sexcoach 😉
  Intressant är det iallafall.

  Jag har förresten flyttat till bättre boende också;) http://bunnyjblog.wordpress.com/


 8. O.K. Jag har ändrat länken till din nya bloggplats. Nu finns det ju som sagt utbildningar som man kan gå för att lära sig mer om själva coachandet. Du har förstås unika kunskaper och kompetens genom ditt jobb, men själva coachbiten, och det pedagogiska, måste man träna separat. Fördelen för dig är att du har klivit över en mängd trösklar, hinder, rädslor och frödomar förknippade med sex. Att jobba med sex blir inte en hang-up för dig.
  Vadhelst du verkligen vill kan förverkligas – om du fokuserar på målet.
  Lycka till!

 9. Bengt Says:

  Det är väldigt lite tantra på den här bloggen, för att kallas Tantrablogg. Men det kanske kommer.


 10. Det beror förstås på hur man definierar tantra. För det första finns det en mängd olika sorters tantra – den Tibetanska, buddhistiska tantran, och så den indiska, hinduiska tantran. De har en hel del gemensamt, men det finns också stora skillnader. Lika stora skillnader som det finns mellan buddhism och hinduism.
  Sen finns också vad man ibland kallar vit tantra och svart tantra, eller högerhandens tantra och vänsterhandens tantra. Det finns extremt asketiska grenar av tantra, och det finns mer revolutionära grenar av tantra. Det finns även grenar av tantra som är inriktade på celibat, vilket knappast är vad de flesta skulle associera med tantra.
  Många tror att tantra i prakktiken handlar om andligt, ceremoniellt sex. Och visst finns det som en komponent i flera varianter av tantra – dock inte alla.
  Vad jag har tagit upp från tantran, bland mycket annat, är den ifrågasättande aspekten av tantra – att spräcka gamla idéer och föreställningar, att expandera sinnet. Just detta med att expandera hågen och själen är väldigt centralt inom tantra, och finns t.o.m. inbakat i namnet Tantra – en av tolkningarna är just ”expanderande väv”, och bygger på insikten att vi alla är ett, och att vi alla tar del i samma universella mönster – Urds väv om du vill, eller The Matrix om det känns roligare.
  Tantra är alltså mycket, mycket mer än sex och andlighet, och mycket av det du kan läsa här på TantraBlog bygger alltså på en tantrisk världsbild, och är därmed tantriskt, även om det kanske inte är så många som associerar teaterrecensioner till tantra.
  Men teater, konst, matrecept, massgetekniker, meditationsformer, yoga, sextekniker och t.o.m. vissa aspekter av ren politik kan alltså helt klart inlemmas i ett tantriskt levnadssätt, en tantrisk attityd.
  Och detta är faktiskt en av mina ambitioner med att kalla denna blogg för just TantraBlog – att lite diskret få dem som intresserar sig för tantra att förstå bredden i tantra.
  Så det är nog mer tantra här än du kanske tror…

 11. Bengt Says:

  Ja, okey.
  Jag ville bara provocera lite. Jag ville få fram din definition av tantra. Det finns ju en mängd olika sorters tantra som du säger.
  Jag tror att jag lyckades. Tack för din beskrivning av tantra.

 12. maria Says:

  Hej!Skulle gärna gå en av era kurser till sexterapeut. Synd det ska vara så dyrt bara:=(..
  Verkar vara en bra kurs och drömmen vore ju att kunna jobba med detta.
  Om ni någonsin får någon rabattkampanj eller så, hör gärna av er till mig:)
  Mvh Maria


  • Hej!

   Vi håller inte specifikt kurser för folk som vill bli sexterapeuter.
   Vi är gästlärare på en sådan utbildning, som drivs av Lorenzo Stiernqvist och Starspray, den s.k. Sexsibilitycoachutbildningen.
   Men det är som sagt inte vi som står bakom den, som arrangörer.

   Men du är förstås varmt välkommen att delta på våra kurser – de är öppna för alla, och inte alls lika dyra som en hel treterminers utbildning, förstås.

   Jennie håller en helgkurs för kvinnor, YONI, första helgen i september.
   Sen håller vi en dynamisk kurs för både singlar och par, Kärlek, Liv & Lust, i november.

   Kolla upp de kurserna till att börja med!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: